- Konu Sahibi mondschein2
-
bence bu konunu tartışılması bile yersiz gerçekten Allahtan korkan bir insan,müslüman olup inancı tam olan bir insan zaten bu bebeği dünyaya getirir ben 5 aylık hamileyim rabbim hepimize sağlıklı bebekler versin ama asla aldrımazdım bu bir cinayet ister anne karnındaki bebek ister büyük bir insan öldürmüşsnüz sonuçta rabbimin verdiği canı almışsınız bu lüksü size kim verebilirki biz aciz kullarız ne haddimize onu aldırmak göz göre göre öldürmek..
bu çok hassas bir konu..bu ihtimali düşünmüş 28 haftalık hamile bi kadın olarak yazıyorum bunları...
22. haftamızda detaylı ultrasonda 3lü testte hiçbir sorun çıkmayan bebeğimizde sol ayağında içe dönüklük ve böbreğinde büyüm eoldugunu öğrendik.insanın nasıl kahroldugunu asla tahmin edemezsiniz yaşamadan..evet belki tepki duyucaksınız ama aldımayı düşündüm..çünkü neyin ne oldugunu bilmiyordum.sadece her gittiğim dr. bu rahasızlıkları onaylıyor ve ailede sakat doğum varmı deyip duruyordu.down sendomu belirtsi olabilir diyorlardı.amniyosentez yapıldı ve şükür ki temiz çıktı.eğer kötü bir sonuç çıksa şu an hamile olmazdım çok büyük ihtimalle.aldırırdım..ve bunu kendim için değil bebeğimin iyiliği için yapardım.üzlerek ve kahrolarak..çünkü böyle bebekler yaşam boyu kusağımıza aldıgımızdaki kadar minik kalmıyorlar.büyüyolar ve biz hep bu dnçlikte kalmıyoruz.sorun değil.insan doğurur,sevgiyle bakar büyütür..aksi düşünülemez bile insanın evladı çünkü.ama ilerdeo büyüyüp size olan ihtiyacı daha fazla artınca siz yaşlanıp belkide çoktan ölmüş olacaksınz.o zaman ne olacak?şimdi yaşamına kıyamadığınız bebekleriniz kız yada erek farketmez büyük ihtimalkötü niyetli insanların davranışlarına maruz kalacaklar.birer özürlü erişkin olarak.ben hep bunu düşündüm.allahım sesimi duydu belkide çok dualar ettim.bizim durumumuzun bir sakatlık olmadıgını sadece doğumsal bir hastalık oldugunu ve 4 yasında bıtecek bır tedavısı oldugunu öğrendik.böbreğindeki büyümede durmuş durumda.tabiki herşeyin hayırlısı ama sakat bebek doğurma konusunda kadınların anne olma hırslarını anlayamıyorum..anne olmak tabiki mükemmel bişeydir.henuz doguma 2,5 ay var şimdiden harika hissediyorum çünkü.ama bebeğinizi,onun yetişkin olduğunu düşünün.çok zor bir karar..alah kimseye dermansız dert vermesin.ve allahım sen düşmanımı bile evladıyla sınama çok zr.....
Ben asla doĞurmam !!! Bu benım mÜslÜman olmadıĞımı yada dınsız olduĞumu gÖstermez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kımse kımseyı yargılama hakkına sahıp deĞıldır. Herkes dÜŞÜncesınde ÖzgÜrdÜr. Benım gıbı doĞurmam dıyenlerı sankı dınsızmıŞız gıbı gÖstermenızı haklı bulmuyorum. Asıl mÜslÜmanlıĞa sıĞmayan davranıŞta budur bence. Ben gayet saygılıyımdır doĞurmak ısteyenlere hatta desteklerımıde esırgemem ama ben olsam doĞurmam. Ha bu sonradan bı sakatlık olduĞunda ÇocuĞuma bakmıycam anlamını da asla ve asla taŞımaz. Gerekırse evladım ıÇın canımı verırım . Benım gıbı evladını seven her anne de aynı Şeyı yapar. Herkese hayırlı doĞumlar.
Ayşecim yazımı iyice okursan ben senin gibi düşünenleri yargılamıyorum hatta destek bile olurum diyorum. Ama senin gibi düşünen bazı arkadaşlar benim gibi düşünenlere çok sert yazılar yazarak dinsizmişiz gibi muamele yapıyorlar. Bebeğini aldırmamak senin düşüncendir beni bağlamaz kalkıpta sen niye bebeğini aldırmıyorsun diyememki demeye de hiç hakkım yok. Senin özgür düşüncendir. Benim ve benim gibi düşünenlerin mutlaka haklı birer sebepleri vardır. Bu yüzden herkes kendi fikrini belirtebilir ama yargılama hakkına sahip değildir.
Bu çok zor bir karar.Allah sabır versin bu kararı vermek zorunda olan tüm anne adaylarına.Burada müslümanlık hristiyanlık değilde o bebeğin yerine kendinizi koyup düşünmeniz lazım biraz... Anne olmak baba olmak çok güzel.Kesinlikle mucize.Fakat sakat bir bebek dünyaya getirmek gerçekten zor bir karar.Belki bebekken pek sorun olmaz ama büyüdükçe ve sorunlar arttıkça gerçekten çok maliyetli bir iş.O çocuğa özel eğitimi sağlamak,bakımını layığıyla yapmak ve hayatını kaliteli bir şekilde idame ettirebilmek gerçekten çok yüksek bir bütçe istiyor.Çevremde bu şekilde olan kiişiler var.Gerçekten maddi olarak çok zor duruma geldiler.Evlat bu onun için herşeye katlanılır ama birde şu boyut var Allah ömür verirse tabiiki hep yanında olursunuz ama oldu ki size birşey oldu. O çocuk ne olacak? İçinden beni niye doğurdun diye isyan etmez mi? hali ne olur ? yani bunları çok detaylı düşünmek lazım. Tabiiki bir cana kıymayı kimse istemez hele ki bu sizin evladınızsa ama sonrasında o çocuk eziyet çekecekse anne olmak adına bencilce düşünmemek gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?