Sizin bebeginizin sakat dogacagini bilseniz,dogurur musunuz?

Kim neden herkez benim gibi düşünmüyor diye kızıyorkii ?

biz kimizki inandıklarımızı inandırcaz başkalarına

isteyen istediğini gibi düşünür....

Allah dilerse istediğine istediğini öğretirrrr....

bizlerde sadece vesilesi oluruz.

Son düzenleme:
36. haftadayken dr. bebeğimin artık açıkça özürlü olduğunu vurguladı.hatta yaşama ihtimalinin olmamasından bile bahsetti.36ya kadar ufak tefek aksilikler dışında özür sakatlık gibi hiçbirşeyden bahsedilmemişti. ayağında dönüklük vardı tedavisini olucaktık,böbreğinde genişleme olmuştu o durmuştu.her şey yolunda giderken ve biz kendimizi hazırlamışken şimdi yıkıldık resmen.duaarla ayakta duruyorum kızımla.allahım sen evladımla sınama bizi diyorum.sen büyüksün yarabbim
şimdi 38 olmak üzereyim ve sancı bekliorum.sakat ve hatta ölecek bi çocuk için sezeryan hakkını kulllanma dedi dr.
her şeyin hayırlısı tabiki..ama allahım sen sağlıklı evlat nasip eyle.benim evladımada sağlık ver diyorum hep.

allahım sen büyüksün, dilersen son anda herşeyi tersine çevirirsin... allahım inşallah sağlıkla dünyaya getirir yavrunuzu...
bi arkadaşın çocuğu içinde özürlü olacak demişti doktor aldıracaklardı sonra vazgeçtiler çocuk doğdu ve hiçbirşeyi yoktu gayet sağlıklı doğdu. allah sizede nasip etsin canım.

Lalturancım canım benim. Kendimi senin yerine koyuyorum ve inan içim acıyor yaşadıklarını düşündükçe.. 28.haftanda yazdıklarını tekrar okudum da şimdi. O zaman büyük bir sorun yoktu. Peki şimdiye kadar gittiğin kontrollerde tekrardan bebeğinin hasta olduğu söylenmedi mi sana ? Doğum yapacağın bu haftada mı öğrendin ?!

ayse yazdiklarina harfiyen katiliyorum

allah herkesin yawrusunu sağlıkla ve mutlulukla kucağına almayı nasip etsin.ama allahın takdirinede karşı çıkmak mantıksız bize zaten ne layık görüorsa o oluyor belki o daha hayırlı evlat olacak bilemeyiz ki

cnm annem hamileyken 1 dr yüksek bir ihtimalle down sendromlu olabileceğini ve aldırılması gerektiğini söyledi ama annem aldırmıycam dediii .dr. da öyle bir konuşuyorki doğa çoğunlukla zaten sakat gebelikleri sonlandırır bizim amacımız sakat bebek dünyaya gelmesinnnn ...annemde sinirlendi sakat kişilerde bir insan ddediii bida ha da o dr a hiç gitmedi şimdi kardeşiimm çok sağlıklı ve gelişimide gayet iyiii

eger cocuk 6.5 ayliksa tabiiki dogururdum. Ancak gebeligin basindaysam ve sakat dogacagini ögrendiysem ALLAH BENI AFFETSIN dogurmazdim. Cünki bunu cocuguma yasatmak istemezdim. Hergün evladimi o halde görmeye dayanamazdim. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sinamasin.

sakatlıktan kastın ne olduğuna ve derecesine ve de kesin olup olmamasına bağlı.. hiçbir zaman büyük konuşmamak lazım.. öyle hastalıklar var ki çocuklar resmen acı içindeler asıl yazık günah onlara yaa sürekli hastanelerde sürekli ameliyatlardalar.. eziyetten başka bişi değil el kadar bebelere

bu sayfalari okurken goz yaslarini tutmak imkansiz... bir bayanin hayati boyunca verecegi en zor karar herhalde cunku kendisi hakkinda degil bir baska can icin karar veriyor, allah kimseye yasatmasin... malesef ben yasadim, allahin verdigi akli ben malesef kullanamadim ve hamile oldugumu bilmeden bir asi oldum 5 dr. bebegin sakat dogma ihtimali var dediler yani kor zihin ozurlu vs gibi aldirdim... hayatimin en buyuk cahilligi en zor karari asla asla affetmicem kendimi her an o hata kalbimde beynimde olacak. ama simdiki aklim olsa alidrmazdim evet cok zor gececek bi hamilelik donemi bekleyecekti beni ama o bebegin sadece sakat dogma IHTIMALI vardi ihtimaller... her bebegin %3oraninda sakat dogma ihtimali vardir. biri bize herhangi bir iste basarili olma ihtimalinizin %97 oldugunu soylese o ise %100 oldu gozuyle bakariz %3 olmama IHTIMALIni dikkate bile almayiz... hayat garip ve bizi zor kararlara surukleyebilior

kardeşim Allah yardımcın olsun,ne denir ki...:çok üzgünüm:

kızlar,kimse ASLA VE ASLA öyle bi çıkmaza düşmeden yorum yapmasın lütfen... Aldırım deyip aldıramamak,aldırmam deyip aldırmak o kadar olası ki... Allahım
hiç kimseyi böyle bi şeyle sınamasın,...Dünyanın en zor kararlarından biri...:çok üzgünüm:

Kızlar benim kuzenimin bebeği karnındayken kalbinin delik oldğunu öğrendik.Herşeye rağmen "doğurucam bebeğimi" dedi.Belki yaradan beni böyle sınıyor belki öyle gösteriyor dedi..Doğurdu bebişimizi ama ne yazıkki kalbi delik doğdu.Doğduktan sonra 40 gün yaşadı ama hep hastanelerdeydik..Ameliyat oldu ancak ameliyattan çıkamadı "Melek" oldu kızlar bebeğimiz..İki yada üç ay oldu bebeği kaybettiğimiz Annesi halen daha evde bebek ağlıyor gididuyuyorum diyor::gitme:

mrb kızlar ben 15+3 hamileyim arkadasım da 19 haftalık hamile ilk haftalardan beri düşük tehlikesi var 3lü tarama testi yaptırdı bebeği özürlü olma ihmali ve kalbinde sorun çıktı eşide alkolu çok alıyor onunda zaten sorunları var bu yüzden napıcam ben diye aglıyo 1 haftadır bende onu Allah ın verdiğini ben olsam aldırmıcamı söyledim oda ama o onu öle hayata getirip eziyet etmek istemiyorum onun içinde benim içinde çok zor diyo egerki onu öle dogdurunda eşininde destek olmicanı daha çok içiçeni bildiğini söyluyor her iki türlü içim sızlıyo vicdan acabı çekiyorum diyor yine 2 test var dr istediği 21 gun beklemesi gerek onu bekliyor şimdi bende 1 hafta sonra dr gidicem dr bendende isticek onu öle göreli 1 haftadır çok korkuyorum ama benımde eşiminde kararı belli Allah ona can verdikten sonra ben onu Allah ın izniyle ne olursa olsun dogurucam..... :sinifsinif:

amin Rabbim kimsenin basına vermesin
benim melegim içinde risk var dediler
oran azda olsa korkum çok
kesinlikle düşüncelerinize katılıyorum o çocuk için sonraları yasamları çok zor
ve bizler yanında olamayacagımız zaman o çocuklar daha perisan oluyorlar
Rabbim kimseyi ikili kararlarda bırakmasın
kimseyide kararından dolayı yargılayamayız Rabbim saglıklı yasamlar nasip etsin

kızlarr bencede burdan konusmak dile kolay dilerimki hiçbirimizin başına gelmez inşallah ama gelirse suanki kafamla aldırmamALlah bana onu uygun gördü diye düşünürüm ama büyük konusmak istemiyorum basıma gelmesin cok zor bi karar Allah bu durumda olanlara yardım etsin

allah saglikli evlatlar nasip etsin insallah.
öncelikle böyle bi durumda bir cok hekime danisirdim. ayni seyleri mi görüyorlar bakalim dimi.
sonra bi düsünün, cocuga eziyet bu durum. evde biri calismasi lazim ki bisürü masraf da olacak mutlaka biri calismali biri de evde cocuga 7 / 24 bakmali.
ee bu anne babaya bisey oldugu zaman bu cocuk öksüz kalinca nolacak? kimse bakmaz valla...bile bile insan böyle biseyi yapamaz...

bebegi aldirma durumu sakatligin buyuklugu bebegin buyuklugune gore degisir benim icin.
ben kizimdan sonra spiral taktirdim duzenlide kontrollere gittim ama dr anlamamis kaymis spiral
ve hamile kalmisim bulantilarimin basladigi anda ben hamile oldugumu ogrendim
hicbir acidanda zaten hazir degildik. bir cok gelgit yasadik dr lara gittik
biri riskler cok dedi enfeksiyon riski erken dogum riski bunlar 4 kat yuksekmis.
zaten spiral basli basina bir enfeksiyon kaynagiymis, sonra ben ne olursa olsun
dusecekse kendi dussun dedim. esimde tamam dedi. bu tur dusukler genelde 4-5 aylikken oluyormus.
yada en iyi ihtimalle 7 ayllikken dogacakti. spiralin bir tarafina yapisip sakat birakma ihtimalide vardi
sonra baska bir sehirde buyuk bir hastaneye gittikseytan durttu. uzman bir doktorla gorustuk
bebek dussun yada dusmesin bizim spirali almamiz gerekiyor dedi
ancak o zaman normla bir gebelik olur dedi.
bu arada bir cok yabanci siteyide arastirdik bu sekilde hamile kalan kisilerin forumlarini okuduk esimle
genellikle 4-5 ayda kayiplar oluyordu cok ender 7 aylik dogmasi 1 kisiydi sanirim oda. neyse
ameliyat gunu aldik burasida uzak biryerdi madem boyle bir sey olabiliyor bizde kendi dr umuza yaptiralim dedik
ona gittik oda spiral tek olmaz dedi ya ikiside kaicak yada ikisi birden gidicek
esim de bende artik cok yorulmus ve dusunemez hale gelmistik esim sen karar ver dedi
ben sana birakiyorum sen ne dersen onu yapalim ben artik bilmiyorum dedi
bende aldiralim dedim. ve ikisinide aldirdik.
tabi sonrasinda depresyone girdim. ama o kadar cok risk vardiki goze alamadim
ybanci bir ulkedeyiz ve burda hersey fazlasiyla zor.
simdi ayni sey olsa belki yapmazdim diyorum.
bastan zten buyuk hast de doktor beni yatirdi masaya normal yolla almaya calisti spirali ama basaramadi nasil kaymissa artik
neyse artik olan oldu 1 yil gecti aradan acisi hala icimde.
Ama suda var ki ben boyle inanip rahatlatiyorum kendimi ben cocugu istemedigim icin aldirmadim
benim enfeksiyonla olme tuplerimi kaybetme riskimde vardi
olmayadabilirdi ama olabilirdide. bir kizim daha var onuda dusunmem gerekiyor
eger onun dunyaya gelecek gunu olsa dr sadece spirali cikartabilirdi.
biz zaten onun yollarini aramistik.
sonrasinda 6 ay sonra tekrar hamile kaldim bu seferde 8. haftada kalbi durdu tekrar kurtaj oldum
ama o bebegi kaybedince bile ilkine agladim. cunku o benim elimde degildi ben karar vermek zorunda kalmamistim
simdi tekrar hamileyim ins boyle kararlar vermek zorunda kalmam kalmayiz. cok zor seyler yasamayan anlayamaz gercekten.

çok zor bı durum gercekten ,Rabbim kımseyı böyle sınamasın .

boyle bır tercıh yapmak zorun da kalan annelere Rabbim büyük sabır gostersın .

evli değilim ama ,böyle bır tercıh yapmak zorun da kalsam ne yapardım bılemıyorum ama ,

söyle de düşünüyorum ,doğduğun da o cocuk sakatlıgın zorlugunu kaldırabılecek mı

onun hayatına sakat olması kötü etkıleyecek mı

bunları da düşünğrdüm herhalde.bilemedım simdi yaa gercekten zor bır tercıh.

rabbım boyle tercıh yapmak zorun da kalan annelere yardım sabır versın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…