- Konu Sahibi mondschein2
-
ben anlayamıyorum bu bebeklerı Allahın verdığı can diye mi dogururuz diyorsunuz yoksa günahlarınızın silinmesi cehennem atesınden korunmak ıcın mı?? ben görüşümü yazdım zaten dogurmazdım sebepleri malum... Allah ın verdiği candır kıyılmaz, doğururum diyenlere de saygım var, herkesin kendı bileceği iş, belki de doğru olan sizsiniz... ama beni günahlardan korur, azaptan korur, sınavım olur falan bu gerekçeler gercekten yazık. cocugumun bu dünyada cekecegı sıkıntıyı göze alarak cennetı garantıleme hesabı yapmam ben..
1. Bu bildiklerini tebliğ etme olayına kendini iyice kaptırdın, bende müslümanım biliyorum nerden geldik nereye gitcez, biliyorum kim en merhametli, biliyorum allah istediği sürece hiç bie şeye engel olamam. Ayrıca şundan da eminim biz kullara düşmez cenneti müjdelemek...
2. Burası bir forum herkes fikrini yazıyor kimse kımseyı ikna etmeye çalışmıyor. Su son bir iki sayfaya bak tatmin olmayan sensin. Senden başka herkes karşı fikirlere saygı duyarım diyor, sen bize din dersi vermeye devam ediyorsun (cenneti müjdeleyerek?????)
3. Bu olayı da sizli bizlı konusarak aklınca taraf koydun, yanlıs düşünüyorsun. Doğururum diyenlerin sebebi belli tamamen vicdanlarıyla hareket ediyorlar (ki hep diyorum belkı de haklı olan onlar). Sen onlardan degilsin. Bir allah ın kulu cennete gidebilme ihtimalınden bahsetmemıs. Bir sekılde herkes bebegını dusunuyor (sıkıntı cekmemesı ya da onun da can olması), sen kendini.. "acaba dogurup imtihandan basarıyla gecersem cennete gdermiyim??" gercı kendını ınandırdın da buna cennet müjdelıyorsun! (kusura bakma ama cok takıldım buna sen kimsin ya hangı vasıfla bunu diyosun?)
4. Sana bu ilginc savaşında başarılar diliyorum. Kendı kendıne herkesı ikna et. Biz dinsizleri yola getir?? Enginnn bilgilerinle bizi aydınlat. Hayatım boyunca "sadece benım dedıgım dogrudur" diyen insanlarla muhattap olmadım, bundan sonrada olmam.(bunu dogurma konusunda dıyorum kur'an dan yaptıgın alıntılar için degil. Simdi bır de kıtabımızda yazılanlara yanlıs mı dıyorsun dıye saçma bır noktadan algılama) şahsıma yazacagın mesajlara artık cevap vermeyı dusunmuyorum.
özzbekcim yine ağzına sağlık. Benim düşüncelerime aynen tercüman olmuşsun. Ben bu kadar kolay ve açıklayıcı anlatamazdım. Ayşecim sana gelince, gerçekten çok baskıcı bir tavrın var. Inandıklarını herkese zorla kabul ettirmeye çalışıyorsun. Ben ve benim gibi düşünenler sana asla, bebeğin sakatsa mutlaka aldırmalısın, gibi zorlayıcı yorumlar yapmıyoruz.aldırmak isteyenede istemeyenede saygımız var çünkü. Ama sen sayfanın başından beri senin gibi düşünmeyen herkesi baskıcı bir söyleyiş tarzıyla etkin altına almaya çalışıyosun. Herkeste belli bir akıl var ve sen nasıl kullanmasını biliyorsan herkeste biliyor emin ol. Yine söylüyorum ben çocuğumun sakat doğacağını bilerek onu dünyaya getiremem. Bu çocuğuma haksızlık olur, bana değil. Ha, sonradan da bişey olabilir işte o zamanda bebeğim ömür boyu benim başımın tacıdır. Burdaki hiçbir anne , ben eminimki, bebeğini sakat doğdu diye yada sonradan sakat oldu diye sokağa atmaz tam tersi çok daha fazla bir annelik duygusuyla bebeğine sarılır. Gayet saygı çerçevesinde söylüyorumki, her koyun kendi bacağından asılacaktır ayşecim ve bence cennette cehennemde bu dünyada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?