Sizin bebeginizin sakat dogacagini bilseniz,dogurur musunuz?

evet ben bu soruyu defalarca sordum kendime amniyosentez sonucumu beklerken.kimse başına gelmeden hiçte öyle bol keseden atmasın..
evet eğer kötü çıksaydı sonlandırıcaktım ben.hemde hiç ama hiç istemeyerek.ama onun iyiliği için.eğer bi imkan olsaydı ve zaman gelicek benden önce öleceğini bilsem doğururum dedim hep.çünkü o kucağımıza aldığımız bebekler hep minik kalmıyor.ve ona bakacak oln bizler bu kadr genç ve dinç kalmıyoruz...ya biz öldükten sonra ne olacak?kim bakacak?sefil olması dahamı iyi?evet günah.hemde çok büyük günah ama onu hayata bi başına o şekilde brakmak savunmasız,her tehlikeye açık,istismarlara açık,daha büyük günah..bence..

başına gelmeden bol keseden atmak değil bu nerden biliyosunki başımıza gelmediğini
benim ilk bebeğime densiz bbir doktor usgden bakarak hhiç bir test yapmadan sanki özürlü gibi demişti ne kadar üzülmüştüm ama asla almayı düşünmedim,sonra nolduu ? sapasağlam sağlıklı bi çocuktu sonra hiçbir sebep yokken öldüü,yıkıldım ama hayırlısı buymuş dedim

biz ölünce nolcak yaşlaanınca nolcak arkadaşlar Allah aşkına onu size veren Allah gerisini ona bırakın yaaa ne olcak nasıl olacak diye düşünmeyin zaten Rabbim size onu böyle düşünün diye vermiyor imtihanımız olur evlatlar belki tüm günahlarımızı siler sabredersek
belki cehennem ateşinden korur bizi o meleklerrr bide böyle düşünün

asıl günah onu doğurmak değil öldürmektirrr
Rabbimden daha merhametli değiliz biz o acımıyormu merhamet etmiyormu?
neden veriyor bize engelli bebeği haşa ondan daha akıllı ondan daha düşünceli değiliz biz

Son düzenleme:
ben anlayamıyorum bu bebeklerı Allahın verdığı can diye mi dogururuz diyorsunuz yoksa günahlarınızın silinmesi cehennem atesınden korunmak ıcın mı?? ben görüşümü yazdım zaten dogurmazdım sebepleri malum... Allah ın verdiği candır kıyılmaz, doğururum diyenlere de saygım var, herkesin kendı bileceği iş, belki de doğru olan sizsiniz... ama beni günahlardan korur, azaptan korur, sınavım olur falan bu gerekçeler gercekten yazık. cocugumun bu dünyada cekecegı sıkıntıyı göze alarak cennetı garantıleme hesabı yapmam ben..

aaaa söylediklerimi çok ters yerden anlamışsın
Allahın verdiği can diyoruzz bu sefer onlara yazık sıkıntı çekecekler diyosunuz
e bari şu yönden düşünün o sizin imtihanınız olacak ve geçerseniz cennetlle müjdeleneksiniz diyoruz bu seferde onun içinmi doğuruyosunuz diyosunuz
sizi hiç bir açıklama ve hiçbir sebep tatmin edemez
gerçekleri görmek kolaydır ama herkez göremezz

bu dünyaya Allah istediği için geldik
ve o isterse gideriz ancakkk !!!
onun rızası için yaşıyoruz gerçek hayat burası değil aslında
ebedi hayat obür tarafta orası için yaşamalıyız dünya için değil

şunuda bilinki eğer Allah sakat bi çocuğun dünyaya gelmesinin isteseydi
ne sen engel olabilirdin nede doktorlarrrr
testlerde sağlam çıkardı bi bakardınki sakat

tekrar söylyorumki
siz acıyosunuz doğunca sıkıntı çekecek diye merhamet ediyosunuz
ama unutmayınki O MERHAMETLıLERıN EN MERHAMETLıSı
siz ondan dahaa merhametli değilsizniz

1. bu bildiklerini tebliğ etme olayına kendini iyice kaptırdın, bende müslümanım biliyorum nerden geldik nereye gitcez, biliyorum kim en merhametli, biliyorum Allah istediği sürece hiç bie şeye engel olamam. ayrıca şundan da eminim BıZ KULLARA DÜŞMEZ CENNETı MÜJDELEMEK...
2. burası bir forum herkes fikrini yazıyor kimse kımseyı ikna etmeye çalışmıyor. su son bir iki sayfaya bak tatmin olmayan sensin. senden başka herkes karşı fikirlere saygı duyarım diyor, sen bize din dersi vermeye devam ediyorsun (cenneti müjdeleyerek?????)
3. bu olayı da sizli bizlı konusarak aklınca taraf koydun, yanlıs düşünüyorsun. doğururum diyenlerin sebebi belli tamamen vicdanlarıyla hareket ediyorlar (ki hep diyorum belkı de haklı olan onlar). sen onlardan degilsin. bir Allah ın kulu cennete gidebilme ihtimalınden bahsetmemıs. bir sekılde herkes bebegını dusunuyor (sıkıntı cekmemesı ya da onun da can olması), sen kendini.. "acaba dogurup imtihandan basarıyla gecersem cennete gdermiyim??" gercı kendını ınandırdın da buna cennet müjdelıyorsun! (kusura bakma ama cok takıldım buna sen kimsin ya hangı vasıfla bunu diyosun?)
4. sana bu ilginc savaşında başarılar diliyorum. kendı kendıne herkesı ikna et. biz dinsizleri yola getir?? enginnn bilgilerinle bizi aydınlat. hayatım boyunca "sadece benım dedıgım dogrudur" diyen insanlarla muhattap olmadım, bundan sonrada olmam.(bunu dogurma konusunda dıyorum Kur'an dan yaptıgın alıntılar için degil. simdi bır de kıtabımızda yazılanlara yanlıs mı dıyorsun dıye saçma bır noktadan algılama) şahsıma yazacagın mesajlara artık cevap vermeyı dusunmuyorum.

Özzbekcim yine ağzına sağlık. Benim düşüncelerime aynen tercüman olmuşsun. Ben bu kadar kolay ve açıklayıcı anlatamazdım. Ayşecim sana gelince, gerçekten çok baskıcı bir tavrın var. ınandıklarını herkese zorla kabul ettirmeye çalışıyorsun. Ben ve benim gibi düşünenler sana asla, bebeğin sakatsa mutlaka aldırmalısın, gibi zorlayıcı yorumlar yapmıyoruz.Aldırmak isteyenede istemeyenede saygımız var çünkü. Ama sen sayfanın başından beri senin gibi düşünmeyen herkesi baskıcı bir söyleyiş tarzıyla etkin altına almaya çalışıyosun. Herkeste belli bir akıl var ve sen nasıl kullanmasını biliyorsan herkeste biliyor emin ol. Yine söylüyorum ben çocuğumun sakat doğacağını bilerek onu dünyaya getiremem. Bu çocuğuma haksızlık olur, bana değil. Ha, sonradan da bişey olabilir işte o zamanda bebeğim ömür boyu benim başımın tacıdır. Burdaki hiçbir anne , ben eminimki, bebeğini sakat doğdu diye yada sonradan sakat oldu diye sokağa atmaz tam tersi çok daha fazla bir annelik duygusuyla bebeğine sarılır. Gayet saygı çerçevesinde söylüyorumki, her koyun kendi bacağından asılacaktır Ayşecim ve bence Cennette Cehennemde bu dünyada..

glupglup canım dedıgın gıbı sen, ben yada diğer arkadaslar bile bile dogurmaktan ya da dogurmamaktan bahsedıyoruz, konu sakat cocuga bakıp bakmamak degıl ki. malesef amacından saptı hersey. kımse kımsenın annelıgını, vıcdanını, dinini, inancını yargılayamaz. Allah'tan hep hayırlısını dileriz, kaderımızı yaşarız, eger karar vermemız gereken bir durumla karsılasırsak Allah'ın verdıgı aklımızı kullanıp bu kararı verırız. nasıl herkesın aynı düşünmesı beklenebılır kı? tabi buna saygılı olabılmek de güzel birşey. hepimizin hakkında hayırlısı ne diyeyım arkadasım...

Ilk once Allahim kimsenin basina vermesin diyorum.Bu konuyu okurken bir akadasimin hikayesi aklima geldi.Kendisi gebeligi boyunca tum imkanlardan faydalanarak tum testleri incelemeleri yaptiriyor ve basta da diyor doktorlara en ufak bir sakatlik varsa aldiricam benden gizlemeyin diye.Sonuna kadar doktorlar herseyin yolunda oldugunu soyluyorlar fakat bebek dogdugunda Allah gostermesin bir kolunun noksan oldugunu goruyolar.O da hep kendini sucladigini boyle buyuk konustugu icin basina geldigni dusundugunu soyledi.Cok etkilenmistim anlattiklarindan.Bana doktorlar kesin bir sakatlikla dogacagini soyleseler ne yapardim hic bilmiyorum ama o kalbin orda attigini ve dunyaya gelene kadar verdigi mucadeleyi gorunce bir yanim inaniyor ki dogduktan sonra da mucadeleleri devam eder.Allah kimseyi boyle bir karar almak zorunda birakmasin insallah,saglikla eksiksiz noksansiz alalaim bebelerimizi kucagimiza.

aynen katılıyorum ben de amniyosentez sonucumu beklerken habire forum geziniyorum dua ediyorum Allahıma...herkese iyi sonuçlar nasip etsin bana ve bebişime de

Sofikacım canım benim, biz diyoruzki tıp ilerledi neden faydalanmayalım kaderimize hemen teslim olmak yerine. ne gerekiyorsa yapalım ama oldu da bişey olduğu halde yok dendi sorunu göremediler ve senin dediğin gibi bir kolu veya bir bacağı eksik yada zihinsel engelli doğdu. Bu durumda doğdu diye bebeğimi kaldırıp atacak değilim , kimseyi suçlamakta haddime değil. Zaten testlerin hiçbiri yüzde yüz güvenilir değil. Ben bir anne olarak ona diğer kızımdan daha fazla sahip çıkarım ömrümü ona adarım anlatabiliyor muyum. O da benim bir parçam sonuçta 9 ay karnımda taşıyorum. Onu sevmememiz gibi bir durum söz konusu bile olamazki. Eşimde bende canımızı veririz çocuklarımız için....

glupglup hepimiz tibbin butun imkanlarini kullanip yaptirabilecegimiz butun testleri yaptiriyoruz,bunlari yaptirirken de hep sadece guzel sonuclar gormeyi umuyoruz.Kotu bir sonucla karsilasinca burda konustugumzdan cok daha farkli kararlar alabiliriz.Ben seni cok iyi anliyorum,gercekci ve acik tutumunu da takdir ediyorum.

kıyamazdım. Allahım takdir ettiyse bir sebebi vardır diye düşünenlerdenim. Onun verdiği canı ben alamam...

arkadaşım
çok yanlış bi yerden bakıyosunuz söylediklerime
haşa cenneti müjdeleyen ben değilim
insanlara olumlu şeylerden bahsetmek zorundayımmm
bildiklerimi tebliğ etme olayı benim olayım
kimseyi ilgilendirmezzzz

ben arkadaşlara bebeklerimiz sıkıntı çekecek
fakat allah sizin düşündüğünüzü düşünmüyormu
o sizden daha merhametli değilmi
öyleyse neden veriyor o bebeğe o sıkıntıyıııı
işte onu biz bilemeyizzzz

hem o meleğe hemde size bir imtihan ve sabrımızı sınamadır

bunu anlatmak istedimmm

ben bebeğimin sıkıntı çekmesini isteyipte cennete gitmeyi garantileyecek kadar gaddar bi insan değilimmmm !!!!!!
Bu çoook ağır bir ithamm,hakkıma giriyorsunuz
evladını kundaktayken mezara vermiş bi insanım
böyle bişeyi düşünmüş olsaydım onun oraya gidişine sevinnmiş olmam lazımdııııı!!

Ama dünyaya imtihan için ve allahın rızasını kazanmak için geldik
amacım bunu anlatmak

niyetim kimseyi ikna etmek değil bildiklerimden yükümlüyüm
anlayan anlarr anlamayan anlamaz
bu bir savaş değill
ve dediğim dediktirde demiyorummmm
doğrular doğrudurrrr
yanlışlar yanlışşşş

ikiside ortadadır
buna yanlış diyen ben değilim ayrıca allahu teala

benim bu fikrimi ters karşılamıyorsunuz
allahu telanın emrini ters karşılıyosunuzzz
çünkü bunu bize emreden o benim fikirlerim değilll

muhattap olmam diyorun kaç satır yazı yazmışsın
şahsına yazılanlara cevap vermek istememende ilginççç
belkide yazacaklarımın doğru olduğundan korkuyorsundurr

Son düzenleme:

baskı yapmak olarakmı görüyorsunuzz :))
çok saçma yaaa
birbirimizi tanımıyorruz ve hiç görmedikkii
kimin kime baskı yapmaya hakkı var
ben bildiğim ve inandığım şeyi söylüyorumm
inanan inanır inanmayan amenaaa beni ilgilendirmezzz
aklınız varsa buyrun kullanın ben yok demedimki
tamam her koyun kendi bacağından asılsın ben diyeceğimi dedim
hesabınız ve yaşam tarzınız size....
Doğru ve yanlış belli olduğu gün görüşeceğizz tüm müslümanlar heepberaber inşallah..

kadere teslim olmak ne demek yaa
allahın yazdığını kabullnmemek demek
biz ondan daha iyi biliyoruz demek
ben daha fazla bişey demiyorummmm artık
hepiniz kardeşlerimsinizz inşallahh bebeklerimiz sağlıklıcca doğarda bu kararı vermek zorunda kalmazsınız...

birbirmizi kirmayalim,burda hemen hepimiz hamileyiz ve icimizdeki canlari bosu bosuna sikintiya sokuyoruz.Allahim hepimize saglikli ve hayirli evlatlar versin insallah.

sofikacım amacımız insanları kırmak değil sadece doğru bildiğim şeyi söyledim
kimisi beni (haşa)cennetle müjdelemekle itham etti
cenneti garantilemek için bebeğimi feda edeceğimi zannetti
kimisi baskı yapmakla suçladı,yada gerçekçi olmadığımı söyledi

bunlar gerçekten çok acı...

yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum ben,farkli gorusler her konuda her zaman vardir ve olmalidir da,boyle boyle buluruz dogrusunu ama soz konusu mesele biraz hassas oldugundan ve en kiymetlilerimizle ilgili oldugundan verilen tepkiler biraz daha sert oluyor.Burda bir suru sey paylasiyoruz,en ozelimizi bile tanimadigimiz bilmedigimiz insanlara aciyoruz cunku paylasmadan olmuyor,yaradilisimizda var.Burda herhangi bir konuda fikir belirtirken de biliyoruz ki bizim gibi dusunen de olacak,tam tersini savunan da.Neden herkes benim gibi dusunmuyor diye kizmak,darilmak gereksiz.Sikmayin tatli caninizi a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…