• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizin bu durumunuzu bir çok erkek kabul etmez..

Bunu bana yeni çevremdeki;yakın arkadaşlarım dahi söyledi;görücü getirip de;durumumu öğrendikten sonra..Bazıları kabul etti ama ben beğenmedim;Bazılarını da ben beğendim veya beğenmedim;onlar kabul etmedi(bekar olanlar)...Boşanmış zaten bir tanecik oldu,onu da ben beğenmedim..Sonuç olarak etraf boşanmış erkeklerle dolu değil,mecbur bekarlara kalıyoruz..Onların da durumu bu..Ha bu bekarlar da yeni çevremden ,eski çevremden yalnızca bir boşanmış oldu başka da olmadı:)Zaten zor beğenen biriydim ;işimşimdi b.m.b.k oldu..
Her boşanan bayan benim gibi zorlanırmı aday bulmakta bilmiyorum ki..Benim 4 yıl oldu..

Not;Şu an çalıştığım bölümde biri var,benle evlenmeyi isteyen(kesin bir istek hem de);tanımadığım için kararsızım,görüntü iyi sayılır neyseki,iyi giyinince hele basbayağı da hoşmuş aslında.. Eskiden eski stil giyinirdi..Maddi durumu iyi değil,maaşı az(memur değil).Lise mezunu.Diksiyon biraz bozuk gibi mi ne.(Fazla konuşmadığı için)Ama idare eder..Konuşkan değil,sessiz,içe kapanık..Kararsızım hani hiç olmaz da demiyorum..Kendini de iyi tanıtmıyor,sevdirmiyor..İstese kendini sevdirir ama...Gerçi arada geliyor beni görmeye..Onunla beraber çalışmaktan ,aynı yerde olmaktan hoşlanıyorum..Acaba geçici bir heves mi;sonradan sıkılacağım biri mi?.....Ne yapsam kızlar..
Diğerinin de işi düzgün değildi ama kendini sevdirmişti,konuşkan,dışa dönüktü,iş bitiriciydi,yakışıklıydı,hani şu bırakıp giden işte..
Ne yapsam kızlar..

Son düzenleme:
hakkımı o kişiye helal etmiyorum eski eşime yani.beni açıklama yapmak zorunda bıraktı.kendindeki sorundan dolayı bana dul dedirtti.acaba hakkım çıkarmı ahh ettim.ama görüyorumda çıkmıyor.

aslında bu lafları söyleyen kişinin ben çok kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum,sadece biraz patavatsız diyebiliriz..lafının nereye gideceğini ayarlayamamış.ama şu da bir gerçek ki bizim toplumumuzdaki erkekler bu duruma biraz önem veriyorlar.görüştüğünüz kişinin boşanmış olduğunuzu tabii ki bilmesi gerekiyor.ilişkiniz ilerleyincede detaylarını anlatırsınız.

hakkımı o kişiye helal etmiyorum eski eşime yani.beni açıklama yapmak zorunda bıraktı.kendindeki sorundan dolayı bana dul dedirtti.acaba hakkım çıkarmı ahh ettim.ama görüyorumda çıkmıyor.

artik buna diyecek bisey yok olan olmusss
senin burda yapacagin onun bu sikintisini dillendirmemek
eger bahsedersen iste o zaman sen hakka girmis olursun
birak mevlam karar versin
ama yapacak bisey yok
sen sabirli ol sukunetle bekle eminim hayirli bi kismet denk gelir...

artik buna diyecek bisey yok olan olmusss
senin burda yapacagin onun bu sikintisini dillendirmemek
eger bahsedersen iste o zaman sen hakka girmis olursun
birak mevlam karar versin
ama yapacak bisey yok
sen sabirli ol sukunetle bekle eminim hayirli bi kismet denk gelir...

o kadar çok sabrettim ki ayrılırken bile ben erkek o kız gibi davrandı.sırf kırılmasın diye sustum bir çok şeye.ayrılırken eve aldığı yiyeceklerin parasını sordu.bana borç bıraktı.hep sustum ama sonuç ne o çok mutlu umrunda bile değil bana yaşattıkları.onun için ahh ediyorum.

o kadar çok sabrettim ki ayrılırken bile ben erkek o kız gibi davrandı.sırf kırılmasın diye sustum bir çok şeye.ayrılırken eve aldığı yiyeceklerin parasını sordu.bana borç bıraktı.hep sustum ama sonuç ne o çok mutlu umrunda bile değil bana yaşattıkları.onun için ahh ediyorum.

o bu dünyada mutlu ama asıl hesap vereceğimiz yer başka..orada mutlu olabilecek mi bakalım..siz yinede beddua etmeyin.Allah'a havale edin.

kısmetinde varsa bekar biri evlenirsin tabii bu işler kısmet nasip işi ama başkalarının ne dediğini bu kadar kafana takma.olumsuz düşünceleri kafandan at seni olduğun gibi kabul edecek kişiyle birlikte ol.mutlaka bekar olsun yada boşanmış olmasın deme.seni seven sayan biri olması daha çnemli bence:31:

kirlenmek ne demek ya onu nerden çıkardınız.evlenmiş boşanmış bir insanla bekar bir insan da evlenebilir tabiki.ama bazı sorunlar yaşanabiliyor o yüzden birçok kişi tercih etmiyor.arkadaşınız o lafı söylerken bunu kasdetmiş olabilirmi.yani bekar insanlar istemez evlenmiş boşanmış biriyle evlenmeyi anlamında konuşmuş olabilir.bundan niye sen kirlisin seninle evlenemezler anlamını çıkardınızki.aslında birisiyle tanışacağınızda sizin evlenip boşandığınızı bilseler iyi olur.bu zaten ayıp birşey değilki.

Evet var canım, mesela benim halam boşandığı eşinden iki kızı vardı.Çocuklar babada kaldı.Sonra halam hiç evlenmemiş bekar biriyle tekrar evlendi, ondanda iki çocuğu oldu bu evliliğinde de sıkıntılar çekti ama şimdi mutlu...
Kabul edilmeyecek bir durum yok ortada kimin başına ne geleceği belli değil şu dünyada, kim boşanmak için evlenir ki...

bosandiktan 8 sene sonra ikinci evliligimi gerceklestirdim
2.5 senelik evli ve 9 aylik bir kizim var
kocam beni aldi diye ne ona minnetim nede ailesine
sevdik uyustuk evlendik nokta.

evlenip bosanmanizi sorun yapar yapmazlar
o onlarin bilecegi is!
ama siz bekaretinizi arti bosanmanizi eksi gibi
degerlendirirseniz kompleks yaparsaniz
karsi tarafada yansir ve bu durumu kullanmalari kacinilmaz olur

bu arada bosandiktan sonrada
ilk evliligimden oncede sevgililerim oldu
kendimi pis hissetmedim

tertemiz ve kirlenmeyen siz
es adayinizinda sizin kadar temiz olmasini talep edin
ama bu sefer "olurmu canim o erkek ben kadinim pardon kizim" dersiniz

ahh ahh ogretmen hanim..

konu sahibi arkadaşım.hiiiiiiç kendini üzme.dik dur.başkalrının patavatsızlıklarını da ağızlarına tık.

benim yanımda yaş farkı yada dul insanların evlilikleri ile dengesiz konuşmalarda bulunanlar olursa diyorum ki ( bunu diyenler genelde sahte muhafazakarlar,takıntılı tipler oluyor):

kardeşim sebeb-i kainat(s.a.v.) gencecik yaşında kendisinden 15 yaş büyük olan dul bir hanımla evlendi.ve bu ilk evliliğiydi.demek ki aradaki yaş farkı,ya da taraflardan birinin daha önce evlenmiş olması çok gereksiz ve önemsiz ayrıntılar...
ondan sonra bir daha ağızlarını açamıyorlar.sen kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.birileri ile ilk tanıştığında açıkça anlatırsın durmunu işine gelen devam eder görüşmeye.işine gelmeyip bunu sorun edenlerden de sana hayır gelmez zaten.bil ki onlar kara cahil insanlardır.

Allah bahtını açık eylesin(amin)

sizin bu durumunuzu kabul etmeyecek erkekte uzak dursun sizden zaten...
sanırım hassas bir yapınız var, bunlara takılmamaya çalışın...
arkadaşınız belki daha sonra tepki alıp, kalbinizin kırılma ihtimalini düşünerek öyle demiştir.(saygı duyduğum biri diyorsunuz.)
ayrıca nasipse olur böyle şeyler, bu kadar takılıp, kendinizi üzmeyin ve üzdürmeyin...
size mutluluklar...

ben de öğretmenim ve bi öğretmen arkadaşım 2. evliliğini yaptı yakın zamanda..çocuğun ilk evliliği..ve çok mesutlar..hatta arkadaşım hamile..ve diyor ki hayatımda olmadığım kadar mutluyum..ve ben hatırlıyorum o dönemlerini bi sürü talibi çıkyordu buna rağmen kendi karşısına çıktı çocuk direk..görücü usulu falan diil..içini ferah tut kaderin daha iyi olmalı ki bunları yaşıyorsun

kirlenmek mi:33: git yıkan :9:
o ne ya öyle bide öğretmensin :24:

16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz DURUMUNUZU bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek

insanlar bencildir ve konusur demekki dostunuz değilmiş onun ya da kızının ne olacağı bellimi çok talihsiz konuşmalar bunlar erkeklerinse ciddiye alınır tarafları yok ben eldeğmemişlik hakkımı kocamda kullandım tam onun istediği gibiydim ne oluyo da bi fahişeye aşık oluyo sana yemin ediyorum arkadaşıda eskiden ne yaptığı belli olmayan bi rusla evllendi bu adamlar sen dulsun diye değil başka bi sebebi olabilir sana bunu ima edenlerin haddini bildirecekssin o zaman daha değerli oluyosun

kirlenmek ne demek yaa ..ewlwnmiş ayrılmıışlık kirlenmekle tabir ediyorsunuz pes doğrusu
ewlenmeden önce bir erkekle arkadaşlık edince demi kirli sayılıyor
bir de ögretmenmişsiniz gerçekten üzüldüm bu kafa yapınıza
okul okumuşsunuz ama düşünce yapınıza bir bakın önce kendinizi değiştirin,olgunlaşın daha sonra ewliliğe adayın kendinizi:50:

O senin arkadaşın pek sağlam ayakkabıya benzemiyor.

Senin iyiliğini düşünen bir insan bu tarz kelimeler kullanmaz.

değerli meslektaşım ne yazık ki bu tür konuşmalar her yerde oluyor ama ne kadar ilginçtir ki bizim camiamızda dahada göze batıyor... bende okulumda bu tür konuşmalara şahit oluyorum .. herkes benim boşanmış olduğumu bilir.. ben geldiğim ilk gün açıklamamı yapmıştım bu konuda... çünkü biliyordum ki benim olmadığım yerlerde zaten bu konu gizli gizli konuşulacaktı, bende en batan herşeyi neden boşandığımı hiçte utanmadan rahat rahat anlattım.. böylece bu boşanmış kadın ezikliği en baştan kırıldı...
ama yinede bazen abuk sabuk yorumlara şahit oluyorum... mesela okulda 45 yaşlarında bekar bir erkek öğretmen var... adama evlenmek için bir kişi arıyorlar.. hemen yok kız olsun, yok hiç evlenmemiş olsun yorumları yapılıyor... adam 45 yaşına gelmiş hala kız (bakire!!) muhabbeti yapıyorlar... sonra başka bir öğretmen bey var oda boşanmış ve yaklaşık 50 yaşlarında ona hemen hiç evlenmemiş birini ayarladılar oda evlendi ...banada birilerini söylediler ,adam boşanmış :)) hani ben boşanmışım ya yaşım ne olursa olsun bana boşanmışdan başka kişiyi layık göremiyorlar ne yazıkki...çifte standart heryerde var bu doğru ama kendileri topluma ayna olacak kişilerin hala bu zihniyette olması beni çok üzüyor açıkçası....

ya arkadaşınıza darılmanız için bir sebep yok aslında kadın doğru söylemiş...''her erkek kabul etmez'' derken dürüst olman gerektiğini belirtmiş.. üslubu seni üzmüş olabilir...kabul etmeyen de etmesin zaten...bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim lütfen evliliği amaç edinmeyin kendinize bırakın olaylar doğal akışında ilerlesin...güzel şeyler beklenmedik zamanlarda gelir:16::16::16:

Back
X