sizin bu durumunuzu bir çok erkek kabul etmez..

tüm yorumları okudum. bi de öğretmensin yorumlarını da...yaşadıklarımızın ya da yazdıklarımızın mesleğimizle kıyaslanmasına şaşıyorum arkadaş öyle hissetmiş yazmış nihayetinde zor bir olay.benimde başımdan geçti arkadaşım 2 yıl olmak üzere inan çevreden öyle saçma sapan yorumlar duyuyorsun ki çok inciniyosun malesef.takmamaya çalış.bencede baştan durumu söyle zaten bu durumu problem eden kişiyle başlamamak en doğrusu.bana da 1 tane eşinden ayrılmış geldi onun dışında hiç evlenmemiş çok oldu.ben beni anlayamaz ileride sorun olur diye korkuyorum tabi ki nasip bu işler Allah hakkımızda hayırlısını versin çok korkuyorum ikinci evliliğinde mutlu olanlar var ise ve yazarsa sevinirim bizlerin güzel örneklere ihtiyacı varr.

16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz DURUMUNUZU bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek

Hiic uzulme, benim halamin kizi evlendi ayrildi, kizida var,
Hic evlenmemis bekar kismetleri bile cikiyor :) Nasip meselesi..

üşenmedim diğer konularını okudum çok sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum bunun boşanmanla alakası var mı önceden de böyleydin bilmiyorum ama şu an büyük ihtimalle uzman yardımına ihtiyacım var. özellikle kuzeninle olan konun çok ilgimi çekti. bir diğeri bir çok kişi belirtmiş zaten -bazıları oldukça empatiden uzak ve çirkin bir yaklaşımla olmuş maalesef- kirlenmek mevzusu.

her konunda bakire olduğunu belirtme ihtiyacı duymuşsun bu da dikkatimi çekti. nerde yaşıyorsun bilmiyorum da bunun hala problem sayıldığı bi yerdesin sanırım ya da kendini avutuyorsun belki de bu şekilde bir savunma mekanizması oluşturmuşsun. tahminimce psikoterapiyle bu konuyu aşabilirsin gerekirse ilaç da verir tabii doktor yine de uzun bir görüşme yapmadan direkt ilaç yazdırmak yerine psikoterapinin daha olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum. (bu arada ben de öğretmenim psikolojide yüksek lisans yaptım)

konuna gelirsek sana akıl verebilecek bi durumum yok sadece yerinde olsam bu akdar acele etmem. bazı konularda 23 bazılarında 27 yaşındayım demişsin hangisi olursan ol yaşın daha genç kendine zaman ver tüm bu olayları gerçekten atlatıp da kendini güçlü hissettiğin an yeni bir ilişki için hazırlan derim. şu sıralar yapacakların seni sonrasında daha da mutsuz edebilir.

yaşadıklarının kolay olmadığının farkındayım yine de emin ol biz insanlar çok şeye göğüs gerebilecek güce sahibiz sadece bu gücün farkına varman gerek. uzman yardımını atlama derim hatta keşke ayrılık sürecinin en başından itibaren bir uzmanla iletişimde olsaydın

Bir gün kuran kursun da hocamız anlatıyor.
Öğrencilerinden birisi, biliniyor birisi ile görüştüğü bilindiği için ciddi olduğu düşünülüyor.Hocamıza diyorlar işte falanca kız ile şu oğlumuzu görüştürmek istiyoruz tabi hoca olumlu cevap vermiyor.Nerden geldiyse kızın kulağına geliyor gelip hocamıza sen nasıl benim kısmetimi kapatırsın diye bir ton laf ediyor.Sanane kardeşim sanane bırak görüşsünler .İyi ki bir hayır yapacak.
Ne kadar yanlış bir düşünce ya allahım bu konularda çok sinirleniyorum.Canım hiç meeerak etme çoğu insan benim ,bizim gibi düşünüyor.Çocuğun yok bişey yok hoş olsa bile seni yavrunla kabul edecek bir eş yine bulabilirdin..

16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz durumunuzu bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek

canım benım kımse bosanmak ıcın evlenmez kımbılır neler yasadınkı ayrılmak zorunda kaldın sen kırlenmedın dunya kırlendı ınsanlar kırlendı uzulme tatlım cocuklu bayanlarla bıle evlenıyolar cokta mutlu oluyolar senı nıye kabullenmesınler sacmalamıs onu soleyen takma s...et patavatsız bızım ınsanlarımız senın kabule edılmıcek bır durumun yok genel evden bıle kadın almak cok sevap onlar bıle evlenebılıyo ne sacma agır kacmıs o laf daha gencsın kımbılır nekadar mutlu olucaksın nıye kabul etmesınler ole bı kabul ederlerkı oynaya oynaya alırlar hemde bunu zamanla sende anlıcaksın

5 yıl önce 2. evliliğimi yaptım eşim hiç evlenmemiş bekar bir erkekti
ilk evliliğimden çocugum yok ama şimdi eşimle çok mutluyum allahım 5.yyılın sonunda bir evlat nasip etti
böyle durumlar olabiliyor yani ewleniparlınca insan kirlenmiyor
en önemlisi insanıın karşıısıına helal süt emmiş bir insan çıkması sana sahip çıkması seni koruup kollaması gerek:42:

arkadaşım var ilk evliliğinden bir kızı var şuan bekar bir erkekle sözlendi aynı bekar kızlara ne yapılıyorsa uygulanıyr.....takmaaa derimm

Evlilik konusunda bu kadar acele etmeyin.
Böyle isler kismet isidir. Ayrica evlenmis bosanmis bir kadin nicin kirli olsun ? Bunuda ilk defa duyuyorum:19:
Nikah kiymissin evlenmissin istersen bakire olma yani , evlilik bu sonucta. Bide bakire birinin namuslu "temiz" oldugunun garantisini kim veriyormus.
Ayrica arkadasin "durumun " felan bir daha derse acik acik sor " ne varmis durumumda" diye .

Yani bu toplumun kadina bakis acisi öldürüyor beni midemi bulandiriyor, el kadar kizlara tecavüz edilir ört bas edilir .
ensest iliskiler halinin altina süpürülür , ama illaki bakire aranir. dul kadinlar potansiyel tehlike olarak görülür , hangi maksat ne niyetli mechul...

16 ay önce boşandım.5 ay evli kaldım ama 2 ay ailelerin yanında geçen bir evlilikti.ayrılırken hala kızdım.bazen beni birileriyle tanıştırmak isteyenler oluyor.en son benim gibi öğretmen birini söylediler.bende tamam dedim.fakat ayrıldığımı önceden söylemek yerine tanıştıktan sonra söylemek istedim.bunu duyun biri önceden söylemeliyiz DURUMUNUZU bildikten sonra görüşmek isterse görüşürsünüz dedi ve ekledi bir çok erkek bu durumunuzu kabul etmez dedi.eve geldim sadece ağladım hemde çok.ben 24 yaşına kadar kimseye elimi bile vermedim.ama 3 ay içinde yaşadıklarımdan dolayı kirlendim ve kabul edilmeyecek bir duruma düştüm.gerçek biliyorum ama yinede soruyorum yok mu boşanmış bayanla evlenen bekar erkek

var canım hemde benim kayınvalidem kocası hem bekar hemde ondan 15 yaş falan küçük :))) eşi benim eşimin arkadaşı gibi :)))

insanın medeni durumunun evlenmemiş bekar olması, onu namus timsali yapmaz..
evlenmişsin efendice, anlaşamayıp boşanmışsın..
sebep yüz kızartıcı bir sebep olmadıktan sonra,kimse kimsenin boşanmasına dil uzatamaz..
bunu eleştirenlerin ;yarın öbürgün kendisinin, çocuğunun,bir yakınının yaşamayacağının bir garantisi var mı?

genç yaşta kısa süreli evlilik yaşamış ve ayrılmış çok genç hanım var bekar insanlarla evlilik yapıyorlar,
hatta çocuklu hanımların dahi evlenmemiş bekar kısmeti çıkıyor..
şahit olduğum örnekler var çevremde..

kimsenin dediklerine üzülüp, kafana takma..

bide siz eğitimli bir insansınız ne gereği var öle görücü usulü gibi birilerinin bulmasına biriyle tanışırsın az çok durumunu bilir seversiniz birbirinizi ve evlenirsiniz. kısmet neyse o gerisi hikaye yani.

değerli meslektaşım ne yazık ki bu tür konuşmalar her yerde oluyor ama ne kadar ilginçtir ki bizim camiamızda dahada göze batıyor... bende okulumda bu tür konuşmalara şahit oluyorum .. herkes benim boşanmış olduğumu bilir.. ben geldiğim ilk gün açıklamamı yapmıştım bu konuda... çünkü biliyordum ki benim olmadığım yerlerde zaten bu konu gizli gizli konuşulacaktı, bende en batan herşeyi neden boşandığımı hiçte utanmadan rahat rahat anlattım.. böylece bu boşanmış kadın ezikliği en baştan kırıldı...
ama yinede bazen abuk sabuk yorumlara şahit oluyorum... mesela okulda 45 yaşlarında bekar bir erkek öğretmen var... adama evlenmek için bir kişi arıyorlar.. hemen yok kız olsun, yok hiç evlenmemiş olsun yorumları yapılıyor... adam 45 yaşına gelmiş hala kız (bakire!!) muhabbeti yapıyorlar... sonra başka bir öğretmen bey var oda boşanmış ve yaklaşık 50 yaşlarında ona hemen hiç evlenmemiş birini ayarladılar oda evlendi ...banada birilerini söylediler ,adam boşanmış :)) hani ben boşanmışım ya yaşım ne olursa olsun bana boşanmışdan başka kişiyi layık göremiyorlar ne yazıkki...çifte standart heryerde var bu doğru ama kendileri topluma ayna olacak kişilerin hala bu zihniyette olması beni çok üzüyor açıkçası....

hocam beni anlayan siz olursunuz.ben kirlendiğimi düşünmüyorum ama evet toplum düşünüyor.bazı arkadaşlar öğretmensin zihniyetin bu demiş.benim zihniyetim bu değil ama görülüyorki diğer bayan ve erkek öğretmenlerin zihniyeti bu ve bu durum bizi etkiliyor.özelliklede kadınlar neden bize boşanmışları gösteriyorlarda erkeklere bekar arıyorlar.benim canımı sıkan bu durum işte.ve evet ben bekarım bekarle evleneceğim

üşenmedim diğer konularını okudum çok sağlıklı düşündüğünü sanmıyorum bunun boşanmanla alakası var mı önceden de böyleydin bilmiyorum ama şu an büyük ihtimalle uzman yardımına ihtiyacım var. özellikle kuzeninle olan konun çok ilgimi çekti. bir diğeri bir çok kişi belirtmiş zaten -bazıları oldukça empatiden uzak ve çirkin bir yaklaşımla olmuş maalesef- kirlenmek mevzusu.

her konunda bakire olduğunu belirtme ihtiyacı duymuşsun bu da dikkatimi çekti. nerde yaşıyorsun bilmiyorum da bunun hala problem sayıldığı bi yerdesin sanırım ya da kendini avutuyorsun belki de bu şekilde bir savunma mekanizması oluşturmuşsun. tahminimce psikoterapiyle bu konuyu aşabilirsin gerekirse ilaç da verir tabii doktor yine de uzun bir görüşme yapmadan direkt ilaç yazdırmak yerine psikoterapinin daha olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum. (bu arada ben de öğretmenim psikolojide yüksek lisans yaptım)

konuna gelirsek sana akıl verebilecek bi durumum yok sadece yerinde olsam bu akdar acele etmem. bazı konularda 23 bazılarında 27 yaşındayım demişsin hangisi olursan ol yaşın daha genç kendine zaman ver tüm bu olayları gerçekten atlatıp da kendini güçlü hissettiğin an yeni bir ilişki için hazırlan derim. şu sıralar yapacakların seni sonrasında daha da mutsuz edebilir.

yaşadıklarının kolay olmadığının farkındayım yine de emin ol biz insanlar çok şeye göğüs gerebilecek güce sahibiz sadece bu gücün farkına varman gerek. uzman yardımını atlama derim hatta keşke ayrılık sürecinin en başından itibaren bir uzmanla iletişimde olsaydın

27 yaşındayım evet belki bir yardım almam gerekiyordu.ama sadece benim almamla durum düzelmiyor.tüm topluma yardım lazım.ben kendine güvenen bir kızdım.ve şuan hala bile bekar biriyle evleneceğm diyorum ama malesef toplum bunu söylemiyor.bakireliğimi ben önemsemesem bile sizce kimler önemsemiyor.ve batıdayım biliyormusnuz.yani bu konunuun doğusu batısı yok.

tatlım biraz zor bir durum ama inan sevgilinden ayrılmaktan farkı yok. Hem ne varmış durumda da kirlenmişsin olmamış bitmiş gitmiş. artık önüne bakmanın vaktidir. Evet toplumca bazı konularda ön yargılarımız var fakat bunlar da siliniyor artık. Hem ne varmış erkeğin dulu olmaz diyorlar da kadının mı dulu olurmuş iş sadece kızlıkta bitmiyor kız olmasaydın bile evlenmeye hakkın vardı ne yani tek ölçüt kız olmak mı?? evlenmeden de ilişkiye giren oluyor. Bence sen önce kafandan at tüm bu olumsuzlukları tanıştığın erkeklerin karşında ben buyum diye durursan eleştirmeye hakları bile olmaz.

Vallahi hic sasirmadim durumuna canim, cünkü son 20 senedir Türkiye`nin gidisati böyle.
Kadinlarin özgürlügü yavas yavas elinden aliniyor. Kimsede birsey demiyor. Hemcinslerim adina cok üzülüyorum ama öyle, aci gercek.
Hep icimde bir umut var, belki bir gün bizde erkekler kadar esit olabiliriz diye....Ama nerdeeeeeee....
Burda genc kizlarimizin actigi konulari görünce dahada hüzünleniyorum.
Cünkü hala bir ilerleme yok, hala ninelerimizin dedelerimizin zamanindaki gibi yasiyor yeni nesil, kaynanalarla oturmak, kocadan dayak yemek, koca tarafindan aldatilmak, genc yasta kocaya kacmak, genc yasta evlenmek ve anne olmak......vs. vs.
Simdide sen diyorsunki "Kirlenmek"
Vallahi canim egitimimiz sizin gibi (yani kirlenmek, dul kadin, bakire kiz) düsünceleri olan insanlarin elindeyse daha bizler 100 sene sonra belki asacagiz su kadin haklarini.
Allah yardimcimiz olsun.

Yahu nasıl bir zihniyettir bu. Evlenmiş boşanmış olmak suç mu ?

Acaba boşandı ya evllliği beceremediği mi düşünürler, yoksa kriter ilişkiye girmiş olmak mıdır ? Valla başka biriyle yatmanın bu kadar önemsendiği bir toplumda tabiki töre cinayetleri olur, tabiki adam eski eşe bi şarjör kurşun boşaltır. Hala bir adım ileri gidemedik şu kadın erkek ilşkilerinde. ama burada gene kadının ettiği gene kadına oluyor. Arkadaş bile o iğrenç kelimeyi kullanabiliyor.

Ben gidip benim herifin alnından öpeyim bari, değil evlenip boşanmak benim eski ve uzun süreli bir ilişkim olduğunu biliyordu ağzını açmadı hiç konuşulmadı bile.

Son düzenleme:
Bütün konularında "bakire" olduğunu belirtme ihtiyacı duymuşsun. Bence bu baskıyı çevreden önce kendine sen uyguluyorsun. Hem ne var ikinci evliliğini evlenip boşanmış birisiyle yapsan yani? Evlenmemiş olunca erkekler bakir olmuş olmuyor ne yazık ki. Onlar istedikleri haltı yiyip sonra "anne bana kız bul" diyebiliyor. Mühim olan karakteri temiz olsun.

boşanmış ve çocuğu olanlarda bekar erkekle evlenebiliyor. acaba bekar erkekler bakir mi?:44:
insanın ruhu zihniyeti kirli olmasın mühim olan budur.

allahım deli olacam boşanmıssa boşanmıs insanlar ömür boyu evli kalamıyor ki ha herkes ayrılmak içinde evlenmıyor ama anlasamayınca yolunu ayırmak en dogrusu...senın yerınde o erkekte olabılırdı yanı sen hiç evlenmemıs onun 2. evliliği emınım erkek sorun etmezdı ee nede olsa erkek ya ...rahat ol sende ya zaten daha yenıde ayrılmıssın oturup kafanı dınleseydın

suanda boyle dusunmenız ve bır takım ınsanların boyle dusunmesınden etkılenmenız cok normal
24.5 yasındayım
36.ayda bosandım
bu surecte durumum sızle aynıydı

ama benım tüp yontemıyle bebegım dogmustu
ayrılalı 25 ayı gecıyor
11 aydır hayatımda bırı var bekar
1.5 aydırda nısanlıyız
4.5 ay sonrada telli duvaklı davullu zurnalı dugunumuz var
bebegım benım yanımda
eskı esımden haber almıyorum

hayatta ne yasayacagınıza kendınız yon verırsınız ben evlı bosanmıs cocuklu bı adam ıstemedım
cunku benı m yasamadıklarımı yasamıs olmasını kabul edemem
ve cocugu var
benımde var dıyelım bıseylerı paylasamazdım
hem bu devırde 3 cocuk zor
3.ortak bır cocugumuz olmazsa tamamlanabılecegımızı dusunmuyorum
Allah gonlune gore versın ınsallah

bu tip taliplerim olmadı sadece 1 kısı oldu ben tanısmak dahı ıstemedım
nısanlımdan oncede o surectede bır cok kısı talip oldu tnaısmak ıstedı hepsıde bekardı durumuda bılıyolardı

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X