Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

jeelibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
357
0
96
Ankara
meraba kızlar beni yazılarımdan bilenler bilir.ben 7 aylık evliyim ve eşimle sürekli bi didişme halindeyiz.bi türlü yoluna koyamadık bazı şeyleri.dün pazardı evdeydik.yiğenim hastalanmıştı ve ziyaretine gidelim dedim.tel et dedi.olmaz gidelim dedim.hayır dedi.bende sinirlendim benden önce düşün bazı şeyleri senin demen gerekir ben diyorum gitmiyorsun diye kavga ettik.sorumsuz dedim ona evlilik sadece yatbmakla kalkmakla olmaz dedim.herşeyimi paylaşmalısın dedim benimle.neyse uzatmim iş büyüdü.o bana ben ona derken ben dahada sinirlenip üstümü giyim ben gidiyorum dedim.oda git gelme bu iş burda bitsin dedi.bende biterse bitsin evlilik için fedakarlık etmeye değişmeye niyetin yoksa benimde yapacak bişeyim yok dedim.ben kendim gitmek istedim bırakmadı.babanı ara gelsin alsın dedi.yok dedim ben gidicem.bırakmadı.ağlama krizlerine girdim bi şekilde beni yatıştırdı.neyse sakinleştim kaldım öyle ama içimdedki herşeyi döktüm.sonunda özür diledi.beni söz dinlememekle suçluyor ve benim sözüm geçecek diye diretiyor.ayrıcada ailemlede görüşmelerim kısıtlı.of of herşey herşey çok kötü dayanamıyorum artık ben bu baskılara bana bi akıl verin napim ben ya.:çok üzgünüm:

benim yaşadıklarımı yaşayan daha sonra işin içinden bi şekilde çıkan arkadaşlarım varsa bana anlatsın lütfen o şekil nasıl bi şekil ne yapcam ben

Allah Allah ne garip adam...
Neden geçmiş olsuna gitmek istemiyor ve ailenizle görüşmenize nasıl kısıtlama getiriyor anlamadım..
Tüm bunları sakin bir zamanınızda oturup bir konuşsanız,derdi neymiş adamın?

canım konuştuk olmuyor olmuyor.haftada bir gitceksin diyor.aptalca saçma sapan bişe ben artık kafayı yiycem diycek bişe bulamıyorum bu adama.geriye ya katlanmak kalıyor bana yada bırakmak .

zamanla geçer merak etme ,erkeklerin evliliğe alışması zaman alıyor zamanla düzelir bırak kendi haline bi süre sen de ona göre davran bakalım ne oluyor gitme diyorsa gitme tel ile ara diretme bazı şeylerde bir de böyle dene bakalım ne olacak

Hiç kimse benim ailemle görüşmelerimde kısıtlama yapamaz , ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz ailenize yada eşinizin ailesiyle ilişkileriniz nasıl bunları sorgulamalısınız hayatta birtek değişmeyen insanın anne babasıdır bunu unutmayın

canım evliliğin ilk ayları gerçekten zor geçebiliyor
ama zamanla öyle güzel oturuyorki nasıl düzeldiğini bile anlamıyosun
o seni anlamaya başlamış sende onu
üzülme canım rayına oturacaktır herşey
yeterki birbirinizi yıpratmaya izin vermeyin

Bu olayda eşin suçlu ama daha önceki konularından anladığım kadarıyla sende ilk fırsatta ailenin yanına gidiyorsun..
Adam bence bıkmış biraz,aile olamamışsınız daha..
Birlikte hareket edemiyorsunuz..
Zamanla düzelir diye düşünüyorum.

şuan daha yeni olduğunuz için bir oryantasyon sürecindesiniz..bu sürecte saygıyı asla elden bırakmamak gerekir..zaten nazz81 arkadasımın da dedigi gibi ilk aylar hatta ilk 1 yıl sorun olabiliyo..ama sonra düzelecektir..sende biraz alttan almalıısın..haftada 1 bence normal , ayda 1 ancak ailesine gidenleri tanıyorum...umarım hep mutlu olursun..

canım eşim babası olmadığı için her gün annesine gider onlarladır.bende ona iştirak ederim.şimdilerde haftada 2 yada 3 defa gidiyorum kayınvalideme.haftada birde bize gidiyoırum ama bi akşamda beraber gidelim dimi ne olacak ben bunu kabul edemiyorum.:çok üzgünüm:

Haftada bir görüşmek normal değil mi?
Siz ne sıklıkta gitmek istiyorsunuz ki?

ya arkadaşım 1 gidersin hafta gelir 2 gidersin nedir bu dayatma böyle ben anlatamıyrumki derdimi.hastalık olur misafir olur gidersin görmeye haftada bir diye şartmı olur allah aşkına

umarım inş :çok üzgünüm:

ya arkadaşım 1 gidersin hafta gelir 2 gidersin nedir bu dayatma böyle ben anlatamıyrumki derdimi.hastalık olur misafir olur gidersin görmeye haftada bir diye şartmı olur allah aşkına

Tabiki dayatma olmaz, ben onu demek istemedim.
Özel durumlarda üç de olur beş de olur elbette fark etmez.
Hani bazı insan vardır ya hergün hergün gitmek ister, durum öyle mi, ondan sordum.
Ama normal şartlar altında haftada bir bana göre normaldir mesela.
Ama kalkıp da bu tip hastalıkta, sağlıkta vs. bile yok olmaz derse elbette eşiniz yüzde yüz haksız.

eşiniz annesinden çıkmıyor nerdeyse ama sizi göndermek istemiyor sizde onu göndermeyin söyleyin sende gitme diyin azıcık sözünüzü dinletmeye bakın

canım hafta 1 tamam normal.önceden haftada bir gün kendim giderdim hafta sonu pazarda ikimiz giderdik ama surat hep 5 karıştı.gel zaman git zaman bi tartıştık artık hafta sonları yok ben evimde geçirmek istiyorum dedi.şimdilerde öyle pazar günü hep evdeyiz yada geziyoruz vs..bunada tamam.ama bi akşamda desinki hadi bugün annemlere gdelim (yani benim annem) yok adam hep kendi tarafında ben demeden arayıpta bi hatır bile sormuyor ya.sinek küçük ama mide bulandırır takıyorum işte.sonrada patlat kavgayı.uzlaşmacı uyumlu deilsin diyorum höt zötle bana emir vermesi beni delirtiyor.

eşiniz annesinden çıkmıyor nerdeyse ama sizi göndermek istemiyor sizde onu göndermeyin söyleyin sende gitme diyin azıcık sözünüzü dinletmeye bakın

annesinin başında olcakmış dulmuş.babaları yokmuş başlarında o her gün gitcekmiş.söylemekle adam olmuyor be güzelim.

bence problem hiç çıkmaya da bilirdi. tel. et demiş. siz neden hayır diyorsunuz? tamam hayatım deyip telefon etseniz ona göre gitseniz daha hoş olmaz mı? sonuçta yakınım diye düşünüyorsunuzdur ama eşler kendilerini yabancı hisseder başlarda. bende teyzeme hatta anneme gidelim desek tel. ederiz. aynen onun ailesinede.
siz evliliği rekabet haline getirmişsiniz. senin dediğin olacak benim dediğim olacak. sakin olun öncelikle o birşey diyorsa fikrine önem verin aynı şeyi sizde bekleyin. eşime birşey dediğimde olumsuz cvp vermez ama yarın gideriz yada bakarız gibi bir cvpsa peki hayatım ben ev işi yapayım der kalkarım o da tepkimi anlar kıyamaz. iş inatlaşmayada girmez. bende yeni evliyim sizi anlıyorum. ilişkinin oturması aile olmak pekişmek zaman istiyor.

Valla sölicek bişey bulamadım haftada bir gün banada normal geldi, dayatması kötü ama biraz zamana bırakın bakalım nasıl olcak gel diye onada diretme, diretme olunca insan gidiceksede gitmek istemiyor. işler daha da kötüye sararsa bi aile terapistiyle görüşün daha sağlıklı olur. Sevgilera.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…