Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

Fındık Kabuğunu doldurmuyacak Şeyler bunlar.
Zamanla yoluna oturacaktır
Ama bu zaman zarfındqa ise çok taviz verme derim.
Aileni eşine ezdirme lütfen...Gitmen gerekiyor ise gitmeliyim de.
Ama kavgacı şekilde direterek söyleme cnm

ya adam nişanlıyken bizden çıkmıyordu evlendik alakayı kesti bana normal gelmiyor bu davranışlar köprüyü geçene kadarmış buda delikanlılık değil bence.aynende söyledim kendisine.ben ona 10 adım gidiyorum o 2 adım gelmiyor.bir arkadaş demişki evlilik terapistine gidin gitsede gitsek ona sorsan o normal kabul etmiyorki hatasını.etse bile kısa sürüyor sil baştan yine başa dönüyoruz.

AYNI DURUMLAR OLMUŞTU EŞıMıN AKRABASI evlendi baktım yeni evli gelin ağlıyordu

eşim beni bavul hazırla dedi anneme götürecekmiş dedi hemen eşime haber verdim gel bu yeni evliler arılmaya karar vermişler dedim o damat ile bende gelin ile konuştum,

artık ben bir yandan eşim bir yandan böyle evlilik olmaz dedik bu oyuncak değil dedik

oturup konuştuk sorunlar bu şekilde halledilmez diye bence bir büyüğünüzü bulup boshayallersmile

size destek olmalı yardım istemekte utanma bu anlattığım çifti,n 2 oğlu var gayet de mutlular umarım yakında sizde huzura kavuşursunuz

annesinin başında olcakmış dulmuş.babaları yokmuş başlarında o her gün gitcekmiş.söylemekle adam olmuyor be güzelim.

anlıyorum ama benimde bi annemle babam var bende gitmek görmek ihtiyaçlarını karşılamak istiyorum diyin ama kavga olarak değilde oturup neden böyle yapıyoruz diye konuşmayı deneseniz bide bir günlük tutun biraz duygu sömürüsü yapın günlükte ve onun göreceği yerlere koyun yazarkende okumasını istemiyormuş gibi gördüğünde saklayın merak edip okuyacaktır ilk dediğim olmassa bunu deneyin benim küçük halamın en iyi taktiğidir bu

inş canım ben sağlam kalırsam psikolojimi bozmadan o günleri görebilirm inş.26 yaşındayım 26 yıldır görmediğim şeyleri 6 ayda gördüm ağlamadık günüm yok benim:çok üzgünüm:

eşlerin birbirlerine birşeyler dayatmalarını doğru bulmuyorum. ailede ortak kararlar verilir, öyle bir tarafın "benim dediklerim olacak, muhalefet kabul etmem" yaklaşımı ile, zor.

Erkeklerin hemen hepsi öyle ki canım, sen demeden kendiliklerinden düşünmüyorlar işte mevzu aile ziyaretiyse. Sanma ki bir tek sizde durum böyle. Bence kendi kendini çok fazla yıpratma.

canım konuştuk olmuyor olmuyor.haftada bir gitceksin diyor.aptalca saçma sapan bişe ben artık kafayı yiycem diycek bişe bulamıyorum bu adama.geriye ya katlanmak kalıyor bana yada bırakmak .

Canim tartismaniz cok basit bir olaydan meydana gelmis ...

Aslinda telefon acalim öyle gidelim demek istemis esin .. Hakli olarakk ..

Ben de en yakinda bir yere dahi gidecek olsam habersiz BASKIN yapar gibi gitmekten hoslanmiyorum ..

Her ne kadar sizinkisi hasta ziyareti dahi olsa haber vermek gerekli diye düsünüyorum ....

Canim ben yurt disinda yasiyorum ve ailemden cok uzagim .. Onlar TR´deler ..

Tabiki cok güzel birseydir insanin dilegidinde ailesiyle birarada olmasi ...

Evlendikten sonra hele bizlere bir misafir gibi daha candan yaklasir ailemizz ..

Bu da bizim haliyle daha cok hosumuza gider ...

Ama belki calisan bir bayansin bilmiyorum ..

Ve esin seninle zaman gecirmek istiyordur ..

Kendini onun yarine koyacak olursan sen de ona hak verirsin ..

Sürekli esin kendi ailesine gitmek istese , onlarla icice olsaniz sen ne düsünürdün ?

Bence de her kavgada , her SIKISTIGINda aileni arkana almamalisin JELIBONcugum ..

Esinle , ki bir ömür mutlu olmak icin evlendiysen problemlerinizi disardan birilerini dahil ederek degil de , kendiniz oturup konusarak cözmelisinizz ...

Bütün insanlar gibi ben de , sen de hep istediklerimiz istedigimiz anda gerceklessin derizz ...

Bazen sabirsizlik ederizz ..

Ben 10 yillik evliyim ve acele yaptigim bütün islerden , sabirsiz davranislarimin hepsinden bir sekilde hep pismanlik duydum ..

Esimin dedigi yere tabiri caizse TIPI$ TIPI$ geldim ..

Biz bayanlar cok fevri davranislar sergiliyoruzz ...

Herseye duygusal yönden bakiyoruzz ..

Ve coooookkk hatalar yapiyoruzz ..

Erkeklerin daha mantikli düsündüklerine 10 sene sonra kendi öz irademle karar vermis bulunmaktayimm ..

Lütfen arkadasim .. Evliligimizin kiymetini bilelim ..

Yuvalarimiz bir hic ugrana , sudan sebeler yüzünden yikilma asamasina gelmesin ... :1no2:

kızlar 18. yılına girmiş bir ablanız olarak sizlere şunları tavsiye edebilirim:
evliliğin ilk yılları hani cicim aylarıymış da sonrası bilmem ne ayıymış ya
bunlar kısmen yanlış oluyor
evliliğinizin ilk yıllarında farklı iki aileden gelen insanlar olduğumuz için uyum sağlamamız zaman alıyor
bunun için
önce herşeyi zaman bırakın
bir diğeri herşeyi zamana bırakın öyle kendinizden emin olun ki fakat bunu eşiniz inatçılıkla nitelendirmesin
öyle ailenizin savunun ki eşiniz çok ailenize düşkün olduğunuzu anlamsın bile
öyle evin hakimi olun eşin kendisini evin reisi sansın
yani sizin anlayacağınız evlilik sihirbazkıl isteyen beyaz yalanların süslediği kavga esnasında susan tarafın kazandığı bir müessesedir.
kavga esnasında hiçbir şey dinletemezsiniz.
eğer bir sorununuz varsa eşinize mektup yazın ama mektuba onu ne kadar çok sevdiğini söyleyerek başlayın
konuşulan her söz unutulabilir ama mektup kalıcıdır
anlamdığı yerin üzerinden defalarca geçebilir
tekrar tekrar okur ve yaptıklarının sizi ne kadar etkilediğini daha iyi anlar
ben öyle yaptım...ve kazançlı çıktım
her şeyi kocalarınızdan beklemeyin
önce ona öğretin
özel günlerde hatırlanır küçük de olsa bir hediye alınır
hiç olmadık zamanlarda işyerine çiçek yada kart gönderilir.
veeee en önemli şey ise
malum işin her gece değil kaliteli bir şekilde özlenebilecek kadar güzel olabilebilnmesi...
süprizli bir kadın olun
bazen kraliçe gibi
bazen paspal bir ev kadını gibi
bazen seksi bir afet gibi
bazen masum bir kız çocuğu gibi...
bazen ulaşılamaz bir star gibi

her zaman ağlıyorum her zaman güzel bi dillede söylüyorum kavga en son çare.üzülüyorum.görmüyormu gözleri.biliyorum zor ama alışmalısın diyor başkada bişe demiyor.yok ben şunu anladım içinde merhamet yoksa adamın içinden gelmiyorsa ben ne yapsamda nafile.yaptığımın ettiğiminde kıymetini bilmeyip nankorluk ediyor el oğlu.[/QUOTE]

merhamet yoksa doğru söylüyorsun ama bunun içinde adam boşanmaz ki canım sende ona sana davrandığı gibi davran o zaman belki hatasını anlar

teşk ederim yorum için.ben çalışıyorum eşim tel et dediğinde yani telle görüş sor gidemeyizz dedi.bi önceki gecedende kavgalıydık ayrı yatmıştık gitti oturma odasında uyudu.buda kavgaya sebep oldu diyebilir. patladım duramadım.eşim ailesiyle iç içe sürekli zaten.hele olmaz gidemessin desemde bi görsem neler oluyor.o gidermiş erkekmiş o.hareketleri çok çocukça sadece bunlar değilki daha öncede bi çok hata yaptı kendisi ben affettim.artık doluyor sabrım taşıyor.bazı şeyleride bilmesi lazim hep alttan alıp hep fedakarlık eden nie ben olayım.saçma sapan fındık kabuğunu doldurmaz şeyler evet ama sebebiyet vermesin.biraz kendini değiştirsin.iki kişilik yaşamayı öğrensin artık.hepte söylüyorum bunları.inş zamanla düzelir.beklemekteyim.

ailenle ilgili ödün verme canım
yoksa arkası gelmez
kesinlikle kesin tavrını koy istediğim zaman görüşeceğim diye

Canim sen esinin ailesine ne düsünürsen esinde aynini senin ailen icin düsüncektirr ...

Bu o kadar anlasilmayacak birsey degill ...

Sen onu kendi ailenize gitmeye zorladikca aksine o kendi ailesine daha fazla düsücektirr ..

Eger esinin sizin ailenizi de benimsemesini , sahiplenmesini istiyorsanizz ..

Sen kendini onun ailesinin bir parcasi olarak görür ve Onun annesini ondan evvel düsünürsen ...

O zaman esin de aynini senin aile icin yapacaktirr ...

Tecrübeyle sabittirr ...

Hayatta Hersey karsilikliidir ..

ailenle ilgili ödün verme canım
yoksa arkası gelmez
kesinlikle kesin tavrını koy istediğim zaman görüşeceğim diye

Esiyle zaten kavgali olan arkadasimiza biraz daha ic acici , arabulucu seyler söylememiz gerekmez mii ?

Daha cok kiskirtici , doldurucu laflar olayi daha cok körüklerr ...

Bence her ne olursa olsun hayatta hic kimse esin yerini tutmazz ...

Anne - baba tabiki de önemlidir ama bir yerden sonra onlarda her fani gibi bu dünyadan göceceklerdirr ...

Iste o zaman yanimizda kalacak olan tek kisi hayat arkadasimizdirr ...

Kimseciklerden fayda yok ...

peki o neden bunların bilincinde değil.ya ben yiğenim hastaymış ziyertine gidlir diyorum.onun söylediği cevaba bir bakın benim annem her gün hasta.bende dedimki sen hastasın kafadan hastasın onla bunun ne alakası var git annenin başında bekle o zaman dedim.böyle bir mantık olabilirmi ya saçmalığa bak.bazen diyorumki ben bu aptalla niye evlendim.yok canım en büyük kabahat benim öyleki onunla evlendim ya işte bu en büyük hataydı.

Niye "El Oğlu" ki eşiniz..
Görücü usulü bi evlilikmiş galiba,yoksa bu kadar sert olamazsınız.
Ben başka bir konunuzu biliyorum pazar günü ailenize gitmenizle ilgili..
Adam kafayı takmış,siz ısrar ettikçe,o inat ediyor.
Çalışan bir kadın tek tatil gününde ailesine gidiyorsa ben bunda gariplik görürüm.
Yada ben ana kuzusu değilim bilmiyorum,evlilik aileyi reddetmek değil elbette.
ama yuvasına,kocasına,karısına ait olmalı bir eş öyle düşünüyorum.

bu konuda eşiniz tamamiyle haklı mesela.. bence tabii

kocanın damarına basmışsın ama sende azıcık alttan alamıyormuşsun gibi geldi bana

niyemi el oğlu?benim her türlü fedakarlığıma saygıma sevgime rağmen bu tüm ailesine böyle.en ufak bir tartışmada nankorluk edip hiç bişe yapmamış bir eş konumunda olduğum için.ben buna nankorluk derim ve bunu kendi tarafımdan birileri yapsa irtibatı keserim.benim canımı o vermediki bu kadar yıpratmaya hakkı yok.:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…