• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin deyiminizle gelin - görümce (Konu devamı)

yine söylüyorum.boşverin.mesafe de herzaman iyidir,gelin-kayınvalide,gelin-görümce arasında.ben öyle ,çok gelmeli gitmeli ilişkileri sevmem mesela.herkes yerini bilir.35 yıllık gelinim,görümcelerim var.25 yıllık görümceyim.2 yıllık da kayınvalideyim.ilk zamanlar,bocalama yaşasak bile ,şimdi hiçbir sorun yok.neden?çünkü görümcemlere,bayramdan bayrama giderim.kardeşimin evine,senede 3- 4 defa ,onlarda bana aynı şekilde.ayda bir baba evinde toplanırız.yeter.

gelinim ve oğlum,ayda bir kez bana gelir,bir kez de babamlarda görüşürüz.iki yıldır evliler.evlerine 7-8 kez gittim.bana göre yeterli.fazla görüşmeyince,tatsızlıkta çıkmıyor.
Doğru diyorsunuz bende mesafeden yanayım ama ne bileyim bi de yaşıtız gelin görümceden çok arkadaş olabiliriz diye dusunuyodum aynı düşüncede değilmişiz olan oldu artık bakalim

Hem bakın ağladım diyosunuz abiniz eşi tatilde eğlenirken siz neden ağlayıp hem eşinizi hem kendinizi üzesiniz emin olun böyle devam ederseniz eşinizde bıkacaktır bu halde kendinizi eşiniz yerine koyun yeni anne baba olmuşsunuz eşler olarak bi probleminizde yoksa eve geliyosunuz eşiniz kardeşi yüzünden mutsuz eşiniz sürekli kardeşi ve eşinin yaptıklarını kafaya takıyo ne hissedersiniz

Önceki konuda siz haksızdınız ama şimdi siz haklısınız.
Sizin hatanız ne biliyor musunuz, aranızda olan problemi abinize anlatıyorsunuz. O eve gelme meselesinde direk size ulaşmıştı. Siz de ondan gelen ve size yapılan bir harekete karşı direk ona ulaşın abinize değil. Böyle bir koz vermeyin eline, abiniz laf taşır o da sizi abinize kötüler bakın görün. Bir problemde direk ona ulaşın, ağır mı konuşuyor siz daha ağır konuşun. Ağlamakla olmuyor.
Durduk yere silse abiniz size ''alla allah, niye silmiş bilmem ki'' derdi, demek ki yine sizden habersiz bir şeyler olmuş size anlatsın bakalım bizimle de paylaşın...
Kadın sizi sevmiyor ama bu demek değil ki yeğeninizi göstermeyecek, öyle bir dünya yok. Bana yeğenimi göstermeyen kadının alnını karışlarım.

Şimdi sizin yapmanız gereken sessizlik. O sizi siliyorsa siz engelleyin. Gelin de ne dişli çıktı yahu NightStalker NightStalker

Gelin görümcesinin instagram hikayesine bakıp mesaj döşeyince haklı oluyor da görümce gelinin instagramina bakinca mi suç oluyor? Bu kk daki pozitif ayrımcılık beni benden alıyor.
Görümce kaynana sever olduğumdan değil ama buradan da görüldüğü üzere zamane gelinleri çok fena Dep'im:KK53:

Peki...
Bu kadar önemliyse neden gelini arayıp noldu ? Demediniz de abinizi karıştırıp ona yazıyorsunuz

Silen gelin niye abine yazıyorsunuz

Konuyu da doğru anlatın lütfen... 1 sene boyunca durup durup tamda ev sahibi olan gelininin olmadığı güne denk getirerek çoluk çocuk tombalak evlerinde kalmaya gittiniz diye gelin kizmisti size... Ve direk size ulaştı abisine veya kocaniza değil

Sizde bunca şey sonunda hergun takip ediyorsunuz sosyal medyasindan ve sildigin de de kendisi gibi cesaret gosteremeyip abinize yazıyorsunuz ...
Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çünkü. Kendi gidemedi. Olay öylece kapandı, karşı taraftan hala bir adım görmemiş. Gelin hanım birde abisini alıp kendi ailesiyle tatile gitmiş mesele bu. Başka birşey değil.
Çok düşünceli olsa, üzülse ille de yazacaksa bile tatilde yazmaz insan.
Belki aralarında bir sürtüşme geçecek ne gerek var yani.

Teşekkür ederim. Eşimin de benim de arkadaşlarımız pek yok 5 parmakta daha az. Abimle eşimin arası mükemmel mesela onlar İstanbulda biz antalyadayiz ama gelip gidildiği zaman hep plan program yapardık yani. Hayırlısı böyleymiş napalim
Bizimde yok her hafta sonu kendimiz için plan yapar gezeriz yılda iki üç kerede eşimin evli arkadaşlarıyla bi plan yaparız o hem ne demiş atalarımız çok muhabbet tez ayrılık bırakın az olsun öz olsun

Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çünkü. Kendi gidemedi. Olay öylece kapandı, karşı taraftan hala bir adım görmemiş. Gelin hanım birde abisini alıp kendi ailesiyle tatile gitmiş mesele bu. Başka birşey değil.
Çok düşünceli olsa, üzülse ille yazacaksa bile tatilde yazmaz insan.
Belki aralarında bir sürtüşme geçecek ne gerek var yani.
Kesinlikle katılıyorum...

Önceki konuda siz haksızdınız ama şimdi siz haklısınız.
Sizin hatanız ne biliyor musunuz, aranızda olan problemi abinize anlatıyorsunuz. O eve gelme meselesinde direk size ulaşmıştı. Siz de ondan gelen ve size yapılan bir harekete karşı direk ona ulaşın abinize değil. Böyle bir koz vermeyin eline, abiniz laf taşır o da sizi abinize kötüler bakın görün. Bir problemde direk ona ulaşın, ağır mı konuşuyor siz daha ağır konuşun. Ağlamakla olmuyor.
Durduk yere silse abiniz size ''alla allah, niye silmiş bilmem ki'' derdi, demek ki yine sizden habersiz bir şeyler olmuş size anlatsın bakalım bizimle de paylaşın...
Kadın sizi sevmiyor ama bu demek değil ki yeğeninizi göstermeyecek, öyle bir dünya yok. Bana yeğenimi göstermeyen kadının alnını karışlarım.

Şimdi sizin yapmanız gereken sessizlik. O sizi siliyorsa siz engelleyin. Gelin de ne dişli çıktı yahu NightStalker NightStalker
Aynen doğru diyorsunuz da yazmam ben abimle de konuşmadım yazarsa bana ondan öğrenirim yoksa kalır gider :))

Bizimde yok her hafta sonu kendimiz için plan yapar gezeriz yılda iki üç kerede eşimin evli arkadaşlarıyla bi plan yaparız o hem ne demiş atalarımız çok muhabbet tez ayrılık bırakın az olsun öz olsun
Ben hemen hemen hergün evdeyim bebeğimle arada yürüyüşe çıkıyorum onun dışında eşim zaten özel sektörde haftasonu çalışıyor hafta içi 1 gün izin onda da yormak istemiyorum dinlenemiyor zaten öyle iste

Tabi ki yazmayın, muhatap olmayın kaale almayın. Yeğeninizi göstermemek gibi bir cürret ederse o zaman yıkarsınız ortalığı
Valla o kadar kötü bişey ki nasıl dayaniyolar yegenlerini görmeden bazıları ben olayın sıcaklığıyla içim resmen kapkara bi halatla düğüm olmuş gibiydi :))))

Valla o kadar kötü bişey ki nasıl dayaniyolar yegenlerini görmeden bazıları ben olayın sıcaklığıyla içim resmen kapkara bi halatla düğüm olmuş gibiydi :))))
Anlıyorum sizi benim yeğenim yok ama kuzenlerimin çocuklarına o kadar düşkünüm ki. Bana yengelerim göremezsin dese uzak tutmaya çalışsalar neler oluyor bakalım:) Herkesin ilişkisi farklı bazıları görmeden yapabiliyor demek ki

Gecen sefer siz haksizdiniz.

Simdi de konuyu bence gereksiz uzatiyorsunuz.

Cok mu seviyorsunuz siz bu kadini? Yoksa hirs mi yaptiniz ille de benle anlasacak diye?

Yerinizde olsam bastan mesaj atardim "kusura bakma ince dusunememisiz. Ozellikle sen yokken gelmeyi dusunmedik, soz konusu bile olamaz bunu ozellikle planlamamiz. Planimizi iptal edelim sen varken geliriz" seklinde.

Sonra da biraz kendimi geri cekerdim. Kanli bicakli dusmanim da degil ya bayramda seyranda bi denk gelir gorusurduk davet ederse giderdik veya ben davet ederdim.

Ama bu sekilde bir sorun yasadiktan sonra kimseyi sıkı sıkı takip etmezdim. Rahatsiz oluyor iste sizden. Birakin bi sogusun. Gecer.

Teşekkür ederim. Tabi ki hayatımı onların hayatıyla geçirmiyorum 7 aylık bi kızım var kendi evim kendi hayatım var yeterince sıkıntı çekiyorum. Burada konuyu açtım çünkü konuşacak kimse yoktu eşimden başka dün de ruh halim çok kötüydü gece biraz annemle dertleştik farklı konular üzerine öyle. Tabiki bi adım atmasını bekliyodum ama bu onun için imkansız bir şey. Sosyal medyadan silmek bana da değişik bi hareket gibi geliyor ama yinede birşeyler koptu. Tanısanız yeğen konusunda ne demek istediğimi çok iyi algilardiniz. Neyse ya yapacak birşey yok bende kapımı defterimi kapattim isterse gelir gelmezse kendi bilir.
Aynen öyle yengeniz kim hayatınız da bundan 2 -3 sene önce var olmayan arada abiniz olmasa belki gorusmeyeceginiz biri niye bu kadar takiyorsu
Gelin görümcesinin instagram hikayesine bakıp mesaj döşeyince haklı oluyor da görümce gelinin instagramina bakinca mi suç oluyor? Bu kk daki pozitif ayrımcılık beni benden alıyor.
+10000

Gecen sefer siz haksizdiniz.

Simdi de konuyu bence gereksiz uzatiyorsunuz.

Cok mu seviyorsunuz siz bu kadini? Yoksa hirs mi yaptiniz ille de benle anlasacak diye?

Yerinizde olsam bastan mesaj atardim "kusura bakma ince dusunememisiz. Ozellikle sen yokken gelmeyi dusunmedik, soz konusu bile olamaz bunu ozellikle planlamamiz. Planimizi iptal edelim sen varken geliriz" seklinde.

Sonra da biraz kendimi geri cekerdim. Kanli bicakli dusmanim da degil ya bayramda seyranda bi denk gelir gorusurduk davet ederse giderdik veya ben davet ederdim.

Ama bu sekilde bir sorun yasadiktan sonra kimseyi sıkı sıkı takip etmezdim. Rahatsiz oluyor iste sizden. Birakin bi sogusun. Gecer.
+1

Hepiniz gelinsiniz, gelin adayisiniz diye gelinle bu kadar empati yapip hakli cikartmaya calismayin, biraz objektif olun ya. Dunyanin en yol yordam bilmeyen gorgusuz gelini bu.
Ya aslında adap bilmemekten de değil kadın açık açık kardeşle abinin arasını açmaya çalışıyor gelinip gidilmesin sadece kendi ailesiyle olunsun istiyor
Gecen konuda da bunu düşündüm haklı çıktık

Sadece gelin diye ne yaparsa haklı diyen biri yarın öbür gün sirf kaynana diye her şeyde haklı görür kendini

Konu sahibi tek bir yer de suçlusun birak gitsin abin ozluyorsa o seni arasin illa dörtlü mu takilmak zorundasin

Selam. 1 ay önceki konunun devamını yazicam. Aslında bakarsanız konuşacak kimsem yok ve daralmaya başladım. Biliyorsunuz abimi görmek için İstanbula gidecektik ben eşim ve bebeğim ve gelinimiz tatildeydi 1 aylığına. Bunu duyunca bana baya ağır saydırdı ve 1 aydır konuşmadık özetle. Şimdi o gün bugündür hep bakıyodum hikayelerine falan.
Bugün bi baktım beni silmiş. Zaten benim için çok zor bi gündü iyice üzüldüm. Abime noldu ? Yazdım. (Şuan ayvaliktalar abim kv kp baldız ve eşi) noldu ki yazmış. X silmiş beni dedim. hmm yarın anlatırım gülüm yazmış. Anlatılacak birşey yok kardesim boşver benim için bu defter kapandı iyi geceler yazdım. Sonra yine demiş yarın anlatırım diye birşey yazmadım. Uzunca bi mesaj yazmayı düşündüm hatta yazdım da ama gönderemedim sildim. Hayatımda ilk defa susuyorum. Az önce de ağladım. Düşünsenize hala olursanız bi gün, belki de hiçbir zaman yegeninizi goremiceksiniz. Aşırı derecede mutsuz ve üzgünüm. Nolucak böyle bende bilmiyorum.
Daha önceki konunuzu biliyorum yorumda yaptım.
Size, düşünmeden hareket etmissiniz, konuyu kabul ediyorsunuz, kabul ettiginiz icin iyi bi insansınız, gelin hnm haklı, özür dilerseniz konu kapanır demiştim.
Fakat siz artık benim düşüncelerimi çürüttünüz.
Gelin hnm sizi sildiyse; neden abinize x beni silmiş yazıyorsunuz?. Bu hareket resmen ortalık karışsın die yapılan hareket. Sizi abiniz silmedi ki gelininiz sildi. Geline yazmanız lazım, beni neden sildin die.
Ayrıca abiniz tatilde ve tatilde bile bu konu ile ilgili adamın canını sıkıyorsunuz. Kaldı ki ilk konuda abiniz eşine sormadan sizi evine çağırmıştı ve ortalık karışıncada eşine karşı asla sizin gelmeniz için bir ısrardada bulunmamıştı.
Eşimle nişanlıyken görümcemi sosyal ağda silmiştim. Bana yazdı neden sildin die, (hic bir zaman beni aramadılar, ve yardım etmediler) cevabımı kısa bir cümlede gerek olmadığı yazdım. Hemen yemeyip içmeyip abisini aradı. eşim sordu neden sildin die esimede anlattım haklısın ama ekle dedi. Tabiri caizze evliliğime az kalmıştı gibi ekledim.
E evlendim bize gelecekler eşimin telefonu bozuktu, halasını arıyor (benim numaram onda var hadi yok diyelim) benim numaramı değil annemin numarasını alıyor annemi arıyor ev nerde die.
Artık insanlar eskisi gibi kimsenin kahrını çekmiyor. Beni kimse asla geremez üzemez diyor. Ayrıca sizden haz etmiyor sevememişte olabilir. İlla sevecek isteyecek die bi durum söz konusu değil.
Ben evlenmeden önce ve sonra cok seyler yaşadım görüşmüyorum görümcemle.
Evine davet etti gitmem, doğum yaptı gitmem, eşimi davet eder eşim gitmez, doğum yaptı eşime git dedim eşim gitmedi. Neden biliyormusunuz. Çünkü bana sinirlerine hakim olamayıp evimde olmadık konuşmalar yaptı ağzının payını verdim. Daha sonra iyice hırs yaptı bana hakaretler etti, ben hiç cevap yazmayıp abisine gösterdim.
Eşim ve ben gitmiyoruz, çocuğu görmedik die bi eksiklik hissetmedik ki, siz de görmeseniz ne onlar ne siz eksiklik hissetmezsiniz.
Görümcemler kendilerini nerde görmek istiyor, ne yaşıyorsunuz valla ben anlamadım.
Hani uzun uzun yazdım sildim diyorsunuz ya eğer o yazıyı gönderseydiniz iyice ipler kopardı. İyi ki göndermediniz.

Yenge olayı abartmış da siz de ajitasyona bağlamayın.. yeğeninizi elbet görürsünüz sadece yengenizin çocuğu olmuycak neticede..

Benim görümcem sizin gelininizden daha abuk bi sebeple saldırdı bana. Gerçek anlamda saldırdı üstüme. Ben görüşmeyi kestim ve telefon rehberime kadar her yerden de sildim..

Buna rağmen oğlum halasıyla görüşür.. ki bigün dedesi gezdircem diye aldı halasının ayağına sevilmek için gitti çocuk. Bana fikrimi soran bile yok.. hiç mevzu bile etmedim zaten.. halası yani tabi ki görüşcek.. eşime de dedim ki yarın büyüdüğünde halasını tanıdıkça kendi karar verir görüşüp görüşmemeye ben çocuğumu kinle büyütmek istemiyorum dedim..

Siz sakinliğinizi koruyun fevri davranan karşı taraf.. keskin sirke küpüne zarar demişler.. şu an üzgün olabilirsiniz ama sonunda iyi olan siz olcaksınız emin olun.. ve sabırlı olun..

ilk konuda da haksızdınız.

şimdi de haksızsınız. ayrıca en iğrenci olayı iyice büyütüp dramatize ediyorsunuz.

yengen seni instagramdan sildi diye sen abini ve yeğenini hayatından siliyorsun. ne alakası var bu mesele için yeğenini hiç göremeyecekmişsin gibi saçma sapan düşünceler... bu kadar gururuna dokunacak bir mesele mi silmesi... değil, sen büyütüyorsun. seninle minimum ilişkide olmak istiyor kız, senden hoşlanmıyor. onun yerinde olsam ben de aynısını yapardım, hatta bu konuda seni savunan biri olursa onları da mümkün olduğunca hayatımdan çıkarırdım.

Ya aslında adap bilmemekten de değil kadın açık açık kardeşle abinin arasını açmaya çalışıyor gelinip gidilmesin sadece kendi ailesiyle olunsun istiyor
Gecen konuda da bunu düşündüm haklı çıktık

Sadece gelin diye ne yaparsa haklı diyen biri yarın öbür gün sirf kaynana diye her şeyde haklı görür kendini

Konu sahibi tek bir yer de suçlusun birak gitsin abin ozluyorsa o seni arasin illa dörtlü mu takilmak zorundasin
İlla değil de eşi sonuçta geldiği zaman güzel vakit gecirirdik. Bi ara geldiler araba kiralayıp takıldık mesela herkes halinden memnundu. Bu arada babası demişti ki bizim tarafa benim kızımın kuzenleri yeğeni akrabaları bilmemmnesi çok geleni gideni çok olur x bunu kaldırabilir mi :))) şimdi ben battım.

Back
X