Sizin evliliğiniz ne zaman "tam" oturdu?

Bi çok faktör var oturmasi için
1.iki kişi çaba sarfetmeli,sorun varsa eş huzursuzsa görmezden gelinmemeli .
2.aileler haddini sınırını bilmeli,arada her açıdan küçük de olsa mesafe olmali
3.iki tarafta yeri geldiğinde öz eleştiri yapabilmeli.
Bunlar evliligin oturmasi için yardımcı faktörler bana göre ben birinci olarak eşim ikinci olarak ailesi sayesinde beş yıldır evliligimi oturtamadim.maalesef biz halen ayaktayiz

Selam kızlar,

Çoğunuz tanıyorsunuz beni.. Ama bu sefer Âllah'a şükürler olsun hiç bir dert kederle gelmedim. Aksine bütün sorunlarımızı bir nebze de olsa aşmış eşimin ailesine karşı tepkisini belli etmiş bir insan olarak geldim.
En son olay olayların en büyüyüğüdü.. Bir çoğunuz boşan dedi haklıydınızda. Ama şimdilerde iyi ki de boşanmamışım dedirtiyor eşim. Beni anladığını bana da hak verdiğini görüyorum... Ailesiyle o günden sonra sadece bayram da bir 20 dk görüştüm el öptüm ve çıktım gittim.. Annesigil eşime haksız olduklarını belirtmişler yani demem o ki cidden en iyi ilaç zamandan sonra ME SA FE! Hatalarını anlamak için bir nefes verin.. En iyisini vicdanları bilir..

Şimdi size sorum; Bana hep olur böyle şeyler zaman'a bırak yeni evlisiniz daha fln denildi.. En çokta annem ilk seniniz daha yenisiniz olur böyle büyük tartışmalar dedi.. Bir evliliğin oturması 1 seneni alıyormuş, bu doğru mu? Bazılarından da 3 sene 5 sene diye duydum.. Kaç sene de oturdu siz de evlilik? Tamam çocuk yapabilirim bu adamdan diye güven sahibi oldunuz kavgalarınız bitmese de duruldu? Herşey güzel ama tamamen güvenmek istiyorum eşim'e.

Şimdiden teşekkürler kızlar size :)
Benim 17. Sene bitmek üzere şu bir gerçekki eğer eşinin ailesine değer verilmezse her zaman bi patlak verir bu kadının ailesi içinde gecerli önce emek sonra yemek ben sekiz yılımı verdim çok şükür şimdi eşimde aileside çok iyiyiz sadece biraz sabır ve saygı sonrasinda sevgi oluşuyor zaten bizlerde birgün kayinvalide olacağız

Biz öğrenciyken de, çalışırken de aynı evde yaşadık. Beraber büyüdük sayilir. İki tarafin ailesi de anlayişli insanlar. Dolayisiyla evliliğimiz hep oturuktu bizim. Gerçi bu saydiklarim olmasaydi da, bi evliliğin oturmasi için önce kişiliklerin düzgün, oturmuş olmasi lazim. Yani bunun asla bir süresi olamaz.

1 seneyi aşkındır evliyiz. Bazen oturdu diyorum kucuk bi kavgada oturmadi diyorum 6 aylik bebegim var :) eger sen siddet gordun ise bi 6 ay daha bekle esinin degisimi varmi diye kontrol et canim eger aklindan cocuk geciyorsa simdilik biraz bekle derim allah daha buyuk sıkıntı vermez insallah canim benim. Ve sorunlari atlatmis olmana sevindim

Sizin kafanız oturduğunda o evlilik de oturuyor, öncelikle eşinizi ailelerinizi kafanızda olması gerekn yerlerine koyun, sonrası daha kolay.

Ben 1. Ayda oturmuş hissettim ve çocuk istiyorum dedim. Ama zaman geçtikçe anladım ki o zaman aslında birbirimizi hiç tanımıyormuşuz ve çocuk olsa ilk 1.5 seneyi çok çok zor atlatırmışım.
Şimdi 2 yıl bitti çok şükür Son 6 ayımız ufak tefek anlaşamamazlıklar dışında çok iyi. Eskiden saatlerce birbirimizi yiyeceğimiz konular şimdi bikaç cümle ile çözülüyor.

Birbirimizin iyi niyetini biliyoruz ikimizde büyütmüyoruz meseleleri.
Hatta eşimin Son ufak tartışmamızda kurduğu cümle çok mantıklı idi " xpreiaZ boşuna tartışmayalım istersen, tartışıp küsüp sadece o günü berbat ediyoruz sonra barışıyoruz ne de olsa. Tartışıp boşanacak olsak tamam ama ikimiz de birbirimizi seviyoruz ve ayrılmak gibi bir niyetimiz yok. Gel günü berbat etmeyelim uzatmayalım konuyu " gülüp sarıldım barıştık hemen
xenforo-smilies-kk36.gif

Ama eşim hiçbir zaman aileci olmadı beni de bi kere olsun zorlamadı ailesine karşı. Gittiğimizde ailesinin yanına birlikte gidelim dediğimde bile yok sen ailenle vakit geçir ben uğrar gelirim dediği bile çok oldu. yani zor bir eş değil eşim çok şükür

Bizim iki yilimiz doldu. Esimi daha iyi tanidim ve bu adamdan cocuk yapilmaz diye dusunuyorum. Neden mi, mesela bebek arabasiyla otobuse binsek burnumdan getirir. Ona gore toplumda herkes haklidir, birine carpsam muhakkak ben haksizimdir. İnsanlari goruyorum eslerinin gozunun icine bakiyorlar. Herhalde biz 3 yil olmasa 5. Yilda bosaniriz. Ben ileriyi goremiyorum. İlk evlendigim yil da boyle dusunuyordum. Acele etmeyeyim dedim, sizin gibi 'oturur' falan dedim ama adamin karakterini huylarini begenmez hale geldim. Seneye atanirsam buyuk ihtimal baska il'e gidecegim, o zaman her sey netleşir, ayri kalinca... Boyle dusunmek ne acı.

Eski konularınızı okudum da afrika kabilesi gibi bir ailesi var onlarla mesafe koymanız çok iyi olmuş....kabus gibi resmen ailesinin yanında size vurması üzerinize yürümeleri falan....fazlasıyla yüz göz olmuşsunuz çünkü...sakın gardınızı düşürüp de iyi niyet göstermeyin aynen devam edin yoksa en ufak bir yüz verseniz eskisinden daha da beter bir şekilde üzerinize saldırırlar daha kötü şeyler yaşarsınız...Evliliğin oturması diye de bir şey yoktur bence, her ilişkinin dinamiği farklıdır. 10 yıl çok iyi giden bir evlilik bozulabilir. Benim evliliğim de ailesi yüzünden özellikle de ablası yüzünden yıprandı. Kıskanç ve arkadan iş çeviren bir görümcem var.
Gorumce konusu bende de var. Ailenin kalaniyla sorun yasamiyorum ama gorumce kiskanc ve huzur bozucu. Ve maalesef boşanip buraya ailesinin yanina donecek. Esimle acik acik konustum. Simdiden uyariyorum, eger doldurusa gelirsen, ablanin huzurumuzu bozmasina musaade edersen ben yoluma tek basima ve kafam rahat devam ederim, sonucu bu olur dedim... Gercekten de tek basima veya iki kisi fark etmez, huzur istiyorum.

Hicbir zaman. Tamam oldu diyecegim bir gun olacagini da sanmiyorum.

Ne kadar acımasız yorum yapabiliyorsunuz..
Umarım siz benim yaşadığımı yaşamazsınız. Şiddeti tastiklemiyorum, bu yüzden bütün bu endişelerim.. Değiştiğini gördüğümü yazdım. Elini bir kere olsun kaldırmadığını sesini bile yükseltmediğini beyân ettim.. "Değişti" dedim. Bilip bilmeden yorum yapma demiyorum hobi olarak yine yap, ama bana değil.. Ben burda yardım istyorum yaşadıklarımı paylaşıyorum rencide edesin diye değil..
Şiddet çok onur ve gurur kırıcı bişey bu bir değişti dediğinizi de okudum bu iki. Rencide de etmedim kendini başkasının yanında dahi tutamayan adamın içinde olduğunu düşünüyorum şiddetin bence değişmez dedim. Rencide etmeye çalışan da sizsiniz hobi olarak yaz ama bana yazma diyerek akıl vermeye çalışıyorsunuz ama sizin aklınıza ihtiyacım yok sağolun

Bir buçuk senelik evliyim .. ilk zamanlar daha çok tartışıyorduk farkliyiz çünkü aileler evet önemli bende kalabalık bi ailede büyüdüm aileme duskunum esim aksine kıskanç kimseyle paylasamiyo kız kardeşimden bile kıskanıyor ama düzgün biri ..kimseyle anlaşamaz es çok önemli.ya ne.bileyim belki yıllar sonra oturur bazı Şeyler ahh ahh..

Benimki nişanlıyken ve evliliğin ilk zamanlarında götümün dibinden ayrılmazdı. Şimdi dibim nerde, nasıldır onu bilmez:D

Kişiye göre çiftlerin uyumuna göre değişir bence bu standart bir süreci olduğunu sanmıyorum karşındaki kişiyi anlaman tanıman çok önemli bizim evlilik öncesine dayanan uzun bir birlikteliğimiz olduğundan şuanda afallama çok yaşamıyoruz 3 aylık evliyiz bizde yani hiç düşünmedik oturdu mu oturmadı mı diye atışmalar arada olsa da normal olan ama sanırım oturmuş :KK64:

Gözünden hal hareketinden bişeyi çakıyosan daha o söylemeden
Sen bu kişiyi çözmüşsündür
O da seni çözmüşse ne ala
Ve tartışmalar uzamıyor makul bi şekilde çözülüyorsa bazı şeyler oturmuştur artık
Ama bu bir ömür öyle olacağı anlamına gelmez tabi, herşey gibi insanlar da değişebilir durumlar da
Ben hiç bişeye %100 gözüyle bakmadığım için evliliklere de %100 bakamam, nasip artık..

Gözünden hal hareketinden bişeyi çakıyosan daha o söylemeden
Sen bu kişiyi çözmüşsündür
O da seni çözmüşse ne ala
Ve tartışmalar uzamıyor makul bi şekilde çözülüyorsa bazı şeyler oturmuştur artık
Ama bu bir ömür öyle olacağı anlamına gelmez tabi, herşey gibi insanlar da değişebilir durumlar da
Ben hiç bişeye %100 gözüyle bakmadığım için evliliklere de %100 bakamam, nasip artık..
Evet gerçekten çok doğru bir yazı olmuş sonuçta yarın ne olacağımız belli değil insanoğlu anlık değişebiliyor duygular düşünceler çok farklı olabilir :KK9:Ben eşimin gözünden anlıyorum ama o anlamıyor bazen galiba ya da işine gelmiyor :KK70:

Evet gerçekten çok doğru bir yazı olmuş sonuçta yarın ne olacağımız belli değil insanoğlu anlık değişebiliyor duygular düşünceler çok farklı olabilir :KK9:Ben eşimin gözünden anlıyorum ama o anlamıyor bazen galiba ya da işine gelmiyor :KK70:
Ben eşime de açıkça diyorum
Sen değişirsen bende değişirim bu çok doğal, amaç beraber yaşlanmaksa ona göre davranalım gibi
Hep kadın alttan alsın da yeter ki o evlilik sürsün mantığında değilim, olanlara da kızıyorum erkeklere bu haddi onlar sağlıyor resmen

Bence ikinci şık :KK53: işine gelmiyordur
Aslında kadınlar kadar net ve kendini ifade edebilir olsalar herşey daha kolay çözülür

Ben eşime de açıkça diyorum
Sen değişirsen bende değişirim bu çok doğal, amaç beraber yaşlanmaksa ona göre davranalım gibi
Hep kadın alttan alsın da yeter ki o evlilik sürsün mantığında değilim, olanlara da kızıyorum erkeklere bu haddi onlar sağlıyor resmen

Bence ikinci şık :KK53: işine gelmiyordur
Aslında kadınlar kadar net ve kendini ifade edebilir olsalar herşey daha kolay çözülür
Tabi ki karşılıklı anlayışta huysuzlukta gerçekten :KK53:Muhakkak ezik durmamak gerek hata varsa vardır yani aman bozulmasın ağzımızın tadı kaçmasın olayına dönüşürse vay halimize insanları sürekli kafanda taşı bir gün yere indir kötü sen olursun:KK47:Benim yapımdan dolayı daha ılımanız ikimizde sevgiliykende böyleydi ben pozitif anlayışlı bir insanım kavgadan tartışmadan nefret ederim konuşarak çözmeyi severim küs kalınmayacak kalp kırmak boşuna tripler falan bana göre değil eşim ilk başta kavgacıydı benimle yaşayarak sanırım onu da sakin hale getirdim:KK70:

Ben netim de bazen milletin yanında anlatmaya çalışıyorum o zaman anlamıyor yoksa neye sinir olduysam direk söylerim erkekler anlamaz nazdan niyazdan biliyorum :KK53:

Tabi ki karşılıklı anlayışta huysuzlukta gerçekten :KK53:Muhakkak ezik durmamak gerek hata varsa vardır yani aman bozulmasın ağzımızın tadı kaçmasın olayına dönüşürse vay halimize insanları sürekli kafanda taşı bir gün yere indir kötü sen olursun:KK47:Benim yapımdan dolayı daha ılımanız ikimizde sevgiliykende böyleydi ben pozitif anlayışlı bir insanım kavgadan tartışmadan nefret ederim konuşarak çözmeyi severim küs kalınmayacak kalp kırmak boşuna tripler falan bana göre değil eşim ilk başta kavgacıydı benimle yaşayarak sanırım onu da sakin hale getirdim:KK70:

Ben netim de bazen milletin yanında anlatmaya çalışıyorum o zaman anlamıyor yoksa neye sinir olduysam direk söylerim erkekler anlamaz nazdan niyazdan biliyorum :KK53:
Ben çok ılıman sayılmam ama net olsun canımı yesin herkes derim :KK53: evlilikte herşey fifti fifti bence de
Artık gerisi neye layık olduklarını belirlemeye kalmış , tercih onların.

Evliliğin yada ilişkilerin tam rayına oturdu artık hiç bişey olmaz gibi bi olay söz konusu değil bana göre... Yıllardır evli olursun ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden bile altüst olabilir.. Oturan insanların kişilikleri ve birbirlerini oldukları gibi kabul ederek yaşamaya devam etmektir...

Selam kızlar,

Çoğunuz tanıyorsunuz beni.. Ama bu sefer Âllah'a şükürler olsun hiç bir dert kederle gelmedim. Aksine bütün sorunlarımızı bir nebze de olsa aşmış eşimin ailesine karşı tepkisini belli etmiş bir insan olarak geldim.
En son olay olayların en büyüyüğüdü.. Bir çoğunuz boşan dedi haklıydınızda. Ama şimdilerde iyi ki de boşanmamışım dedirtiyor eşim. Beni anladığını bana da hak verdiğini görüyorum... Ailesiyle o günden sonra sadece bayram da bir 20 dk görüştüm el öptüm ve çıktım gittim.. Annesigil eşime haksız olduklarını belirtmişler yani demem o ki cidden en iyi ilaç zamandan sonra ME SA FE! Hatalarını anlamak için bir nefes verin.. En iyisini vicdanları bilir..

Şimdi size sorum; Bana hep olur böyle şeyler zaman'a bırak yeni evlisiniz daha fln denildi.. En çokta annem ilk seniniz daha yenisiniz olur böyle büyük tartışmalar dedi.. Bir evliliğin oturması 1 seneni alıyormuş, bu doğru mu? Bazılarından da 3 sene 5 sene diye duydum.. Kaç sene de oturdu siz de evlilik? Tamam çocuk yapabilirim bu adamdan diye güven sahibi oldunuz kavgalarınız bitmese de duruldu? Herşey güzel ama tamamen güvenmek istiyorum eşim'e.

Şimdiden teşekkürler kızlar size :)
Aslında sen kendini avutmaya çalışıyorsun. Tamam ilk yıl sorunlar olabilir ama senin yazında dikkatimi çeken sorunların “büyük” olması, her ne yaşadı iseniz.. Bu bir kaide değildir, küçük şeyler dışında illa ki bir şey olmasına gerek yok. Hele ki 3-5 sene diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Bu kadar uzayan sorunlar uyumsuz çiftlerde yanlış evliliklerde olur. Siz bu süreç geçecek; bu süreçte her şey olabilir mantığıyla bakarsanız, bir sonraki basamak sizi çok yalpalatabilir.

Back
X