Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.haksızmıyım?

melek safiye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2020
36
9
1
35
İyi günler arkadaşlar.Evliliğmle ilgili bir derdimi anltmak istiyorum.Sizin fikirleriniz benim için önemli.şimdi ben 5yıllık evliyim eşimin ailesiyle dubleks evde yaşıyoruz.1ci kat onların 2ci kat bizim yemek içmek herşeyimiz ayrı.şimdi sorun şu ki benim ailem hiç bize gelmiyor.geldiklerinde rahat olamıyorlar.gelseler bile resmi yani çok sıkılıyorlar eşimin aileside yanımızda olduğu için.fakat eşimin kardeşleri haftada 2-3gün bizdeler her hafta çay sofrası açmam lazım kekler börekler bu artık bir görev gibi oldu her hafta böyle biz onlarda onlar bizde çay sofraları kuruluyor.problem şu ki Ben rahatsız oluyorum kendimi değersiz hiss ediyorum neden benim ailem de istediğim gibi evime gelemiyor.eşimde hiç davet etmiyor yada teklif ede bilir mesela kendi kardeşlerini davet ettiği gibi ama etmiyor.zaten ailesiyle bir evde yaşıyoruz.onların bu kadar içli
Dışlı olmaları ama benim ailemin evime onlar kadar rahat gelmemeleri beni çok kırıyor.nerdeyse eşimin kardeşleriyle hergün görüşüyoruz onlr bize geliyor biz onlara gidiyoruz.görümcem ayrı yaşadığı için annesi babası kardeşleri her hafta rahat rahat gidiyor evlerine çok samimi kendi evleri gibi oturuyorlar eğleniyorlar gerçekten çok imreniyorum

Dubleks dairede altlı üstlü oturup bir de her gün misafir ağırladığımı hayal edemedim bunaldım.

Eşiniz kendi kardeşini çağırıyorsa siz de kendinizinkileri çağırın. Herkes kendi akrabasını çağırsın ev panayıra dönsün her gün.

Eşinize ben bu kadar misafir ağırlamak istemiyorum, ailemle yalnız kaldığım zamanlar da olsun istiyorum deseniz nasıl karşılar bu taleplerinizi?

Siz biraz onların evine gitmiş gibi olmuşsunuz. Yani aslında eşinizin kardeşleri kendi evlerine, anne/baba evine geliyor gibi oluyor. Siz de kendi ailenizi daha sık çağırın. Siz ısrarcı olmadıkça eşiniz de ısrar etmez. Çağırın, görüşün, alışsın. Üstelik yemeniz içmeniz ayrıymış. Bunca zamandır geç bile kalmışsınız.

Dubleks daire de 2 aile başlıca hatalardan çevremde sizin gibi olan cok insan var ve hiç biri rahat değil ust kat icin kapi acma imkanı varsa içtende duvar örerek bi nebze faydası olur belki ayri bir kapınızın olmasi raht gidip gelmelerine mesafe koyar . Ama siz birikim yapin ayri bir ev almak için uzun vadede çok bunaltıcı bir durum dubleks evde alt ust yasamak.

Çünkü bu tarz ailelerde gelin hizmetçi
Once büyüklerin karnını doyuracAk
Sonra kalan aksam 10dan sonra naparsa napsin
Mentalite bu

Eşime söylüyorum ama anlamıyor.Bizde onlara gidiyoruz onlarda ne güzel sofra açıyorlar bize ben nasıl gelmeğin diye bilirimki diyor.bu artık görev olmuş bigün biz gidiyorsak yarın onlar geliyor öbür gün diğer kardeşiglde toplanıyoruz.

E siz de o kadar sık gitmeyin ki zaten.
Siz ne kadar giderseniz onlar da gelir.
Normal bu yani.
Siz az giderseniz onlar da az gelir.
Birbirinize istediğiniz sofrayı açın o az ziyaretlerde. Aileniz de rahat eder geldiği zamanlar.

Aileme söylüyorum ama gelmiyorlar rahatsız etmeyelim kızım diyorlar.biliyorumki rahata edemiyorlar o yüzden.sen zaten geliyorsun bize o bize yeter diyorlar

Evet çok haklısınız başta kabul etmiycektim ama eşimi sevdiğim için gözüm hiçbirşey görmüyordu şimdi diyorum ayrı eve çıkalım benimde birikmiş param var ama istemiyor
Evlenen herkes eşini seviyor hanımefendi. Bu bir kriter olamaz.. İstemeseydin başta ayrı ev diye diretirdiniz.. Bu saatten sonra eşiniz aynı eve çıkmaz çıkması için sizin ciddi manada cinnet derecesine gelecek ailesiyle ilgili sorunlarnız olması gerekir. Bu arada aileniz sadece rahat edemedikleri için gelmiyorsa burada kimsenin suçu yok. Sizin katınız ayrıymış isteseler yine de rahat olabilirler. Ailenzin tercihi bu yönde olmuş. Eşnzin ailesinin burada suçu nedir ?

Evet arkadaşlar zaten yanlışı en başında yaptım böyle yaşam tarzını seçtiğim için.ama hiçbirley görmüyordu gözüm.nasıl bağlandıysa gözüm artık.ama şimdi çok fazla sorunumuz var.eşimi ayrı eve çıkmaya ikna edemiyorum.maddi durumumuzda iyi isterse çıka biliriz ama eşim biraz bencil sadece kendi isteklerini önemsiyor.ben gitmek istemiyorum çay misafirliğine ama kv ve kayınpederde israr ediyor herkes orda bi sen neden gelmiyorsun diye

Siz davet ettiğiniz de eşiniz soğuk mu davraniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…