Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.haksızmıyım?

Geliyorlar siz gelmeyin nasıl diye bilirimki?çok ayıp olmazmi?

onlar gidince diyeceksin

annem hatta baban varsa onu da katıp rahat edemiyorlar sanki sana oturmaya gelmiş gibi hissediyorlar

sana da gelirler arada ama arada da bana yalnız gelsinler diyecektin

çok basit aslında kv ye bunu söylemezsen kadın ne bilsin kendisinden rahatsızlık duyulduğunu o dünürlerle güzel güzel oturuyoruz kafasındadır

Valaa tüm kv şerden sogudum ya. Bu ne hep dip dibe asırı sıkıcı. Düşünmesi bile beni darlıyor
Benide oyle ne yalan söyleyim, ülkemizdeki kayinvalide kavramını sevmiyorum. Ama en büyük sıkıntı eşler. Mesela konu sahibinin eşi niye taşınalım ki diyormuş. Halbuki büyüyüp evlendiginin farkına varsa niye taşınalım demek yerine gider başka yerden ev tutar

Kayınvaliden gibi davran yalnız iken laf sok bırak. Görümcen geldiği zaman hiç birşey yapma kuru çay içir.

Öyle öyle. Vala 2 ayda bak bende gel gel diye baskı yaşadım. Ama şuan düzeldi. Çünkü tavrımı anladı herkes. Eşim ses çıkarmıyor. Bence konu sahibinde de sıkıntı var. Dişini gösterecek ve net olacak. Taviz vermeyecek. Şimdi her erkek kabul eder böyle şeyi. Ki kv min uzak olun mutlu olun diyecegine dibimde olun demesi yanlış. Kayınvalide gelini hizmetçi olarak gördüğü sürece bende tüm kvleri sevmeyecegim

Bazi seyleri duzene oturtmana cok sevindim. Ayaklarının üstünde duruyorsun, çalışıyorsun, atanmak için uğraşıyorsun cok güzel. Ama bazı insanlar var ki, eşi kayınvalidesi kayınpederi ne derse boyun eğer. Çünkü zaten ailesindende oyle yetişmiş. Eş Ailesinin davranışları tuhaf gelmiyor. Mesela ailesinin evinde rahat rahat oturamamasindan şikayetçi ama es ailesi ile alt üstü oturmayı sorun etmiyor. Onların misafirlerini ağırlıyor. Muhtemelen oyle görmüş çünkü.
Okumak ayaklarımizin üstünde durmak bu yüzden cok önemli. Eşim zaman zaman der bazı arkadaşlarımızın eş ailesi ile olan durumları için, "bunların onda birini yapsam beni terkedersin" diye. Beni tanıyor çünkü

Evet kesinlikle eşim de beni biliyor. Daralmaya baskıya gelemiyorum. Şükür düzene girdi herşey. Ama bazen diyorum iyi bir gelin degilmiyim. 2 haftada bir giderim o da eşimle 2 saat. Haftada 2 kez en fazla kv ararım o kadar. Mıç mıç degilim ya. Eş aılesı tam tersi.Ben nişanlıyken Babam akrabalarım amca kızı herkes bana kv ye yakın otur yardımcı olur demişlerdi. Ben de patavatsızım biraz kv kp yanında herkesın ıcınde hayır daraltı gelıyor bana dedım. Biraz açık sözlüyüm ve ıcıme atmıyorum. Eşime de hep derım benı darlama baskı yapma. İyiki okudum yoksa bende bu zihniyette olmazdım. Oturdum sınavıma çalışıyorum. Insallah atanırım. Kv kendı kv sı ıle hep aynı evde yasıyor ve asırı mutsuz. Beni de dıbıne cekmeye calıstı ama basaramadı ve pes ettıSen de benim gibi sıkıya gelemiyorsun. Benım annemde sürekli mısafırlıge gitmez. Yalnızlığa alışkınım ve koca koca kadınlarla oturmak aşırı sıkıcı gelıyor. Kadınların gezme anlayışı evden eve oturmaya gıtmek ki aşırı sıkıcı. Sanırım zihniyet meselesi bu. Ama iyi ki böyleyim. Benı ezemıyorlar.

Merhabalar
Bu konuda aydın fikirlere ve tecrübe edenlerin yorumlarına ihtiyacım var?
5 yıllık evliyim çocuğum yok. Bir mesleğim de yok üni. 3. Sınıfım. (Önceliğim de bu). Bizim öyle tartışma kavga gibi sorunlarımız yok ortak noktalarımız da yok. Severek evlendik ama öyle çok sevgimiz de yok ama elde kalan tek şey saygı. Karı koca ilişkimiz de yok yıllardır. Nereye kadar sürer hiç göremiyorum eminim o da öyle düşünüyor. Oturup konuşmalık durumlar yok artık. Başta ne biçim evlilik evlilik nasıl ki böyle mıdır çok düşündüm çok araştırdım ama yok. Ben böyle bi hayat düşlememiştim ilgisiz uzak ve soğuk iki ev arkadaşı gibi. Artık kabullendim değişecek bir şey olmadığına da karar verdim ve o da böyle yürütüyor. Bir boşanma söz konusu ama şu hayat pahalılığında öğrenci olarak ailem başka şehirde nasıl göğüslerim bilmiyorum. İş hayatına atılmayı mı beklemeliyim. Vakit kaybetmemeli miyim. Açıkçası hayatımın güzel yıllarını harcıyor gibi hissedip kahroluyorum daha 28 yaşındayım. Sadece kendine güvenen cesur bir kadın olarak bu hayatta kendim olup bir boyunduruk baskı altında olmadan var olmak istiyorum. Yani temel hakkımı istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…