- 20 Ağustos 2013
- 2.388
- 2.411
- 178
- Konu Sahibi delimideli
-
Seruma bende alistim hastaneye yattigimda damardan siringayla antibiyoik veriyorlardi ondan bile urkuyordum yakiodu cunku onun normal igmesinde ve diger ignelere rezil olurum benGecenin üçü. Öğrencilik zamanlarimiz. Su anki eşimin atesi 39.5 olunca acile götürdüm. Bütün parami taksiye verdim. Iceri girdik agri kesici ateş düşürücü igne yapalım geçer dedi doktor. Benm paşam doktora bir baktı. İçim acidi. Ya hap falan alsam dedi. Doktor siz bilirsiniz dedi. Nöbetçi eczane şehrin öbür ucunda ve cebimizde sadece geri dönüş için taksi parası var. Yalvariorun ya canm bicik iğne die. O koca adam nasıl kaçıyor hastaneden bi görseniz. Sonuç ikna ettim mecbur igne yaptirdik ama bana sorun yani:-D:-D bu korku başkadır degismez.
Bende cok korkardim. Lisedeyken bir rahatsizligim yüzünden bi bucuk ay hastanede kaldım. O kadar cok iğne oldum serum yedimki simdi alismisim:-D:-D
Ben disciyede ole demstm hic yapamamistim o zmanama discideki igne de doktolara soluom uyustup yarisini yapip doger yarisini tedavi airasinda yapiolarBen de kan alma dışında iğneden korkanlardanım.
Ben şöyle yapıyorum, doktorun verdiği reçeteyi hemşireye uzatırken 'Ben iğneden korkuyorum, şimdi arkamı döneceğim, siz hiç göstermeyin bana iğneyi' diyorum. Sedyeye hazırlanıp yatıyorum, duvar tarafına bakıyorum. Sonra iğneyi hissetmemle bitmesi bir oluyor.
Diş doktoruma da aynısını diyorum, gözlerimi kapatıp bekliyorum.
İğneyi görmesem daha kolay oluyor, bunu anladım.
Evet tam sorun bu galiba ya tam teshis bu ama dediginu yapablmem mesele istr ofof insl yapablrm bi gun igne olcak olursam denicemKendini acimiycak diye sartlaman lazim ki gerçekten acimiyo. İğneyle sorunun yok bence kan aldirabiliyosun cunku, iğnenin vücuduna girmesi değil de o ilacın vucuduna boşaltıldığı an seni korkutuyo bence. Sürekli aklında yapabilirim iğneden korkmuyorum acimiyo canımı acitamaz gibi şeyler düşün kendin yenmek istiyorsan. Kucukken okulda oldugum igneleri cok hatirlamiyrm acidi mi diye uzun yillar sonra yani gecen sene sinıfta kızlara kan aldırdım canim acir saniyodum sonra baktım acimiyomus o kadar çok kan aldırdım ki ayni kolda uç beş delik
Amin cnm aminm aynen bnde 2senemi bitirdim evlilikte cocuk yok neyse boylr durumlarda bende ne yapcm bilmiom olursa tup bebek flanBende kan görünce küt bayılanlardanim geçenlerde kardeşlerimi yüzmeye yazdırmak için tahlil yaptırdık onları oturttum sandalyeye yavrularim onların acımasin diye ilgilenecegime kendim bayılmamak için dayandım bi yere midem bulanıyor başım dönüyor. Hemşire iyi mısın diye bana döndü. Kendimi zor attım sandalyeye oturdum. Yavrularım onlar korktu neyseki hallettik ben bi yarım saat oturdum elimi yüzümü yıkadim. Onlar parkta oynamaya başladılar kan verdikleri halde hemde 3tüp.
Iğneden de korkarım dişçiden de zaten kan görünce küt düşüyorum. Ama sağolsun çok usta bi diş doktoru yüzünden oldu bu bende. Disimin kökü sağlam olmasına rağmen çekti ama ne çekme çenem kırıldı kesin dedim. Resmen damağımi oydu. Sonra da aaa bu diş sağlammis dedi pislik. Ondan sonra kaldı bende korkular.
Iğne korkusu oluyor ama mecbur kalınca yaptırılıyor hadi acile gidince kaçıyoruz filan ama büyük hastalık rabbim vermesinde olunca mecbur yaptırıyoruz ışte. Gerçi ben 2yıllık evliyim bebek yok korkuyorum bi yandan da rabbim aratmasin o da daha zor. Yukarda arkadaşta anlatmış zaten karından iğneler filanbi arkadaşım da öyle kendi yapıyordu aklım gidiyordu mecbur kalınca yapıyorsun ışte korku filan kalmıyor. Rabbim büyük hastalık vermesin.
Sağlıkçı ailenin, mevzuya fransız ürünüyümKız tansiyonu yerde sürünen adama iğne yapılır mı? Öldürcen mi adamı?
Amin cnm aminm aynen bnde 2senemi bitirdim evlilikte cocuk yok neyse boylr durumlarda bende ne yapcm bilmiom olursa tup bebek flan
bazen diomki hasts oldiumds acilr gitcem ve doktorlara gittigimde igne isticrm ama yapamiom o anda vazgeciyorum
Aynen alternatifi varsa gerek yokta :)Rabbim aratmasin canım. Boşver acilde iğneyi filan çok gerekirse yersin ama alternatifi varsa yemeye gerek yok. Acilde ben çok hastaysam yiyorum ama hapla veya ne bilim alternatifi varsa yaptırmiyorum ne yapim canımız kıymetli
Onceden annen mi yapiorduBende de var aynı dert. Biraz farkla. Yapılanı görmezsem huysuzluk ediyorum.
E konu kabadan iğne olunca, pozisyonu varın siz düşünün. Karın üstü yatarken, arkasını kontrol eden bir tip.
Gariban anam hariç başka hemşire çekmez... Ana gibi yar olmaz hey gidi hey:)
Benim anacım hemşire. Dolayısıyla o yapıyordu. Hatta çocukken başkası yapmadı...Onceden annen mi yapiordu
benimde teyzem ignexi bizim evde herkes ona igne olmustur ben haric :)
bi arkadsmds snnesi igne yapiodu sasiordim :) simdi cocuklarina kendi yapio igmeleri teyzem :) ben hic hic yaptiramazdim
:) :) bende bakiordum yapilan kisilere ama kendiminkine bakamam herhaldr nasilbi korku saldigi halde merakte etmio degilim su igne olayini yasamk istiyorm ama istemiyorumda aslinds istememk hep daha agir basiyor yaa ofBenim anacım hemşire. Dolayısıyla o yapıyordu. Hatta çocukken başkası yapmadı...
Bu huy üniverste zamanlarında çıktı. illa görecem o eli ne yapıyor.
millet olarak, tedaviye ihtiyacımız var :))))
bende görmeyince tuhaf oluyorum. kürek kemiğimin altında bir kas var resmen kramp giriyor oraya. Sonra hooop kulunç.:) :) bende bakiordum yapilan kisilere ama kendiminkine bakamam herhaldr nasilbi korku saldigi halde merakte etmio degilim su igne olayini yasamk istiyorm ama istemiyorumda aslinds istememk hep daha agir basiyor yaa of
Kan verirken alisigim zaten sorun hic yok onda derdim kalcadan igne :)kızlar en acısız olanı bana göre tecrübelerime dayanarak kan verirken..burdan yola çıkarak iğnenin değil içindeki ilacın acı verdiğini düşünüyorum..ben korkmam hatta ilaçlarla uğraşana kadar iğneyi tercih ederim hem daha hızlı iğleşme sağlar hemde içmeyi unutma derdin olmaz. el hafifliği olayıda sanırım şu ; kimisi ilacı hızlı veriyo kimisi yavaş yavaş..hızlı verildiğinde çok fazla yakılıyo ama yavaş yavaş verildiğinde hissetmiyosun..
bence tahlil için falan kan verirken daha çabuk alışırsınız ve korkunuzu yenebilirsiniz.
İgneye baktigin icin mi yoksa yapilirkenmi ?bende görmeyince tuhaf oluyorum. kürek kemiğimin altında bir kas var resmen kramp giriyor oraya. Sonra hooop kulunç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?