Sizin için evlilikte para ne kadar önemli?

aşk sevgi olsun gerisi önemli değil diye düşünemem ben de
öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ay sonu gelip cepte para kalmayınca çiftlerin hırslarını çıkardıkları kişiler ilk birbirleri oluyor
o zaman da ne aşk kalıyor ne sevgi
para olmalı mutlaka olmalı, yetecek kadar değil mutlu yaşayacak kadar olmalı

para tabııkı onemlı..hayatın kısılerın ıhtıyacı.. babaevınde gerek maddı sıkıntılar cektık ama asla yansıtmazdı aılem bıze, gerekse bolluk ıcınde yuzduk cok sukur.. :Saruboceq: o yuzden alıskınım aslında her ıkı duruma da .. evlendıgımız ılk zamanlarda bızde bıraz dugun borcları yuzunden sıkısmıstık ama esımde gercekten hıc yansıtmadı bana.. :asigim: haa yansıtsaydı da depresyon bunalıma fıaln da gırecek degılım.. Rabbım her gun rızkımızı verıyor mu elhamdılıllah.. :Saruboceq: hem zaten evlenırken ne dıye ımza atıyoruz ıyı gunde kotu gunde dıyerek.. her anlamda esımın yanında olurum bırlıkte atlatmaya calısırız.. ama gercekten maddı durumdan sıkıntı parasızlık zor.. :gitme: hele de su krız ortamında Rabbım herkese yardım etsın.. :Saruboceq:

evlendiğimde , bekarkenki standartlarımın altına düşmemem gerekir..sonuçta ev geçindirmek kolay değil tabiki çalışmam gerekiyorsa çalışmaya devam ederim.ama daha rahat bir hayat sürmeyi kim istemez ki.

her ıkı durumuda gecırdım 7 yıl maddı olarak hıcbır eksıgım olmadan yaşadım hamd olsun..
7 yıl sonunda yavaş yavaş maddı olarak gerılemeye başladım..
şimdı ıse kayınpeder bakıyor bıze..
bazen bunalıyorum tabı..
kayınpederım azıcık cımrıdır..
yol parasının hesabını yapıp bır kuruş fazlasını vermeyenlerden cunku..

bızler maddı olarak dayanabılıyoruz bır yerde...
ama cocuklar varsa ışte o an ıstenılen alınamadıgı zaman uzuluyoruz..
tabıkı yokluguda bılmelıler varlıgıda ama ıstenılen 1-2-3 tl olunca uzuluyor ınsan..
ve bılıyorumkı bahsettıgım tl yı bulamayanlarda var ...
o yuzden her ne olursa olsun ıcım yansada bu duruma uzulsemde bızlerı bakacak bırılerı var dıyorum..
kendımıze ahlanarak vahlanarak şukursuzluk yapmak ıstemıyorum..
vardır herşeyde bır hayır dıyerek yaşıyorum...

çok çok çok para olsun demem ama bahçe içinde 1 evimiz altımızda uygun küçük 1 arabamız geçinecek kadar ele güne muhtaç etmeyecek kadar paramız olsun yeter valla.daha ne isteyeyim.birde allah hayırlı sağlıklı evlat nasip ettimi tamamdır.

valla benim icin de para onemli.
her ne kadar sevgili olsak da ikimiz de yeni mezun ve issiz bireyler olrak sirf paramiz yok diye hayallerimizin isteklerimizin bor cogunu gerceklestiremiyoruz.
ve hep calisinca paramiz olunca diyoruz.
evlilik hayatimda da hayallerimi surekli ertlemek istemiyorum.

evet severek evlenmek aşık olmak önemli ama maddiyatta olmalıı bu devirde eğer madden çok eksiksen ne huzur ne sevgi ne aşk hepsi boş bence ....

her anlamda zayıf erkek sevmem ben,büyük konuşmayayım ama,en azından çabasını görmem lazım....yıllardır doğduğum büyüdüğüm şehirden uzak yaşıyorum eşimin işi nedeniyle...
geçen zamanın bize her anlamda getiriside olmalı....para çok önemli...

ailemin evindeki gibi en azından rahat etmeliyim...
yat kat istemeyiz elbette
ama beyefendi para yok diyor içki içiyor sigara içiyor sallanıp geziyorsa çekerim ipini...

ayrıca kuru ekmek yersin kocamdır der oturursun zamanı babannemin annesinden kalmış..
o zamanlar zaten ne tv ne telefon ne gezmek tozmak lokanta kuaför mağaza elektrik teknoloji olmadığından karın tokluğuna yaşarmış insanlar. artık devir değişti...

elinden geleni yaptığı sürece rahat ederiz.

evliliğimin ilk yıllarında paranın hiç önemi yoktu taa ki çocuklar büyüyüp ihtiyaçları artınca para önem kazanmaya başladı etrafındaki çocuklar yeni yeni bayramlıklarını giyerken sen kendi çocuklarına bayramlık bile alamayıp herzaman giydikleri kıyafetleri giydirmek ne demek iyi bilenlerdenim o yüzden evlilikte önce saygı sevgi ve seni insanlıktan çıkartmayacak kadar paran olacak yastığa kafanı koyduğunda faturalar nasıl ödenecek pazara hangi saatlerde gitsemde daha ucuza alırım derdin olmayacak kısaca bir evlilikte parada önemli
İKİ GÖNÜL BİR OLUNCA SAMANLIK SEYRAN OLURMUŞ lafı o zamanlar için geçerliymiş

iki gönül bir olunca samanlik seyran olurmus sözüne pek itimat etmeyenlerdenim bende...:umursamaz:
sonuc itibariyle ne kadar seversen sev biseylerden yoksun kalmak istemez insan....
sahsen ben esimden bebegimiz dogmadan önce hicbi beklenti icine girmedim...
ama suan hicdegilse benim yasayamadigimi kizim yasasin mantigiyla hareket ediyorum...
evett elbette para suan bizim icin cok önemlii.......
cünkü bakmakla yükümlü oldugumuz bi cocugumuz var.....
kendimden pay biciyorum varlik icinde yoklugu yasayan bi cocuk olarak...kizimin asla benim gibi cocuklugunu gecirmesini istememmm.......a.s

bence onemli artık o iki gonul bir olsun samanlık seyran muhabbetleri miladi oldu ...
yani o laf zaten koydeki insanlar için gecerli ... nedeni ise koydeki yaşamı az cok hepimiz biliriz insan kendi eker biçer toplar yer una suya ona buna para vermezler ... zaten luks tv, pc, veya oturma gruplarına ihtiyacları yoktur yerde minder ustunde oturmaktan gocunmazlar ...
yer yatagında yatarlar ... cocuklarını luks hastanede değil köy ebesine dogurttururlar...
yani lafın ozu o laf gunumuz kişilerine gecerli değil...
para olmazsa da ne karı kocaya ne koca karıya saygısı sevgisi kalmıyor cunku gecim derdi aşk meşk bırakmaz... bu yuzden cok abartılı değil ama gecinecek kadar para olmalı .... yani kocam olsun açta yatarım açıkta muhabbetide yaş...
para benim için amaç degil araçtır muhabbetide yaş...

Genel yorumlar, iki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz o eskidendi

İşyerimdeki birkaç arkadaşım yorumu , burada yazılanlar aklıma aşağıdaki soruları getirdi.

1) Deli gibi aşık olsanızda parasız, pulsuz, standardınızı aşağı çekecek birine evet demez miydiniz ?

2) Evlendiniz başta çok iyi gitti para, pul gani, huzur mutluluk tavan, sonra standardınız hızla başaşağı gidiyor eşiniz çabalıyor ama olmuyor. Sanki bütün kapılar yüzüne kapanıyor.

Nereye kadar bu başaşağı gidişe katlanırsınız (3 yıl - 5 yıl - bir ömür ) Bu arada ailenizin durumu oldukça iyi ve eşiniz asla yardım almaz.

sırayla sorulara cevap vereceğim.

1- parasız pulsuz birine aşık olunabilir ilişki yaşanabilir ama bu kişi ile aranızda uçurum varsa evlilik gerçekleşemez.bi kere evlilik için iki ailenin standarınında birbirine yakın olması gerekir. değilse zaten bu iş bozulur. ama çok zengin değildir.aileside orta halli insanlardır.ama aşık olduğum kişi bir meslek sahibidir eğitim olarak birbirimize dengizdir, en önemliside çalışkandır elbetteki evlenirim. burda bahsedilen zaten zengin olsun muhabbeti değildir.mesleği olsun çalışkan olsun ilk etapta ev gecindirecek parayı kazansın yeter kalanını ikimiz çalışır yaparız zaten.

2- evlenirken iyi günde kötü günde deniliyor.hayatta herşey bizim için yarın ne olacağını bilemeyiz.kumarda karı da kızda elindekileri kaybetmezse neden yanında olmayım.çalışır çabalar yine kazanırız.önemli olan çabalamaktır.

ne güzel bende sıkıntısız bir hayattan 6 ay önce bira zsıkıntılı bir yaşama adım atmışım baba evinde çok rahattım ama evlendim elimde para kalmıyor ev mobilya borcu kira vermekten eşimle bunun defalarca tantanasını ettik ya arkadaş dedim beni bu eve sen getirdin eşim dedin neden evinin kirasını elektriğini suyunu alışverişni yapmıyorsun üzerinde oturduğum tüm eşyaların borcunu ben ödüyorum 4 ayım kaldı bitirmeye ve hep der düğünden önce 3 ay ben ödedim ya sıra sende sen öde bakalım der off off nasıl düzelecek bilmiyorum...

para önemli ama eş seçerken bütün yönleriyle ele almak gerekir
yarın para gider kalırsın odunla

parasız da parayla da saadet olmuyor ama bence önemli olan eşin çok parası olması değil para kazanma sorumluluğu, bilinci olması çalışıp çabalaması hani gerekirse limon bile satar derler ya öyle olması gerisi boş

arkadaşa katılıyorum
zaten böyle bir erkek ailesinide kimselere muhtaç etmez.önemli olanda muhtaç olmamaktır bence
.evlilikte kendi ayaklarımızın üstünde durabilecek kadar paramızın olması yeterlidir benim içina.sa.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…