Sizin kayinvalideniz de boyle mi

bademmelek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
695
755
103
35
Herkese merhabalar lafi uzatmayacagim aslinda kafaya takmam he he der gecerim ama dususunce artik bikkinlik geldi kayinvalide hanim yemekte esimden icin ona niye patates cok koydun da etinden koymadin diye laf atıyor bisey demiyorum sonucta yemegi secerek vermiyorum ayni şey cay icinde gecerli cayi bitmis vs normalde esimle bu tür muhabetlerimiz yoktur herkes kendi isini kendi yapar ama her seferinde bi laf etmesi canimi sıkılıyor ve kendimi kötü hissediyorum sanki oglunun bakicisiyim esimin annesidir diye laf etmiyorum ama sanirim artik dayanamayacagim siz soyleyin ben durduk yere mi kafaya takiyorum yoksa sizde boyle hissedermiydiniz.

Cunku canım oyle istedi.
Bukadar basıt.

Ya da, bu da sana Ahmet dıyıp bıtane patates koy esinin tabagına hababam sınıfındaki Ahmete yapılan gıbı.

Kaynana da soyle, insanda 46 patateste 48 kromozon var. 2 farkla patates olmayı kacırmıs, halbuki patates olsaydı kendısı topluma daha faydalı olabilirdi.

Allah Allah tabakları mı gözlüyor. Et cok sevıyorsa eşin der bana etınden daha cok ver dıye. Kendınce duyar kasıyor kv. Allahtan akıllı kocam var kendısı ıstedıgını dıle getırıyor. Memeyı 2 yasında bırakmıs kımılerı ömür boyu anasının memesınde. Sızın degılde esınızın demesı lazım.

:sinirli::sinirli: ve kvdeler yemege çaya ota moka karışmak için yer yüzüne indiler 🙂 şaka bir yana bnm kayınvalidem yüzüme birşey demez hep sen otur sen yapma der sağolsum canım kvdem :KK62:arkamdan çayı çok atıyor diye dermiş bu gelinde hep oturuyor diye laf etmek için miş. BİR gün ya bu çay da ayıptır söylemesi sidik gibi(harbiden öyle içililmiyor cimrilikten yapıyor) demişti eşim annesinin demlediği bendrn çaydanlığı kaçırdıgını anlayınca o günden beri çayı demlesene der bana yada cimrilenmez 😁 ama hala bir işi yapmayımda laf ediyim diye gözlüyor umrumdamı hayır canım üstüme düşeni yapıyorum gidince bulaşık ları her şeyii yaparım o otur der hep canım kv dem beni düşünür hep birde en sevdim huyu konışur konuşur ben demedim demesi 😎

:sinirli::sinirli: ve kvdeler yemege çaya ota moka karışmak için yer yüzüne indiler 🙂 şaka bir yana bnm kayınvalidem yüzüme birşey demez hep sen otur sen yapma der sağolsum canım kvdem :KK62:arkamdan çayı çok atıyor diye dermiş bu gelinde hep oturuyor diye laf etmek için miş. BİR gün ya bu çay da ayıptır söylemesi sidik gibi(harbiden öyle içililmiyor cimrilikten yapıyor) demişti eşim annesinin demlediği bendrn çaydanlığı kaçırdıgını anlayınca o günden beri çayı demlesene der bana yada cimrilenmez 😁 ama hala bir işi yapmayımda laf ediyim diye gözlüyor umrumdamı hayır canım üstüme düşeni yapıyorum gidince bulaşık ları her şeyii yaparım o otur der hep canım kv dem beni düşünür hep birde en sevdim huyu konışur konuşur ben demedim demesi 😎
En tehlikelisi, en sinsisi oğlunun yaninda sen otur sen yemeğini ye çayını iç diyen kvalide kpederdir. Benimkiler de aynı kvalide çay koycam sen iç kziim ben koyarım der. Yemek koycam kpederim annen koyar sen ye der. Esim de bu yüzden onalrin yaptığı hiçbir şeyi kabul etmez benim üzüldüğümü görmez çayını bile kendisi dolduruyo kadın naoiyo sana eza cefa mi cektiriyo der:kızgın:

Herkese merhabalar lafi uzatmayacagim aslinda kafaya takmam he he der gecerim ama dususunce artik bikkinlik geldi kayinvalide hanim yemekte esimden icin ona niye patates cok koydun da etinden koymadin diye laf atıyor bisey demiyorum sonucta yemegi secerek vermiyorum ayni şey cay icinde gecerli cayi bitmis vs normalde esimle bu tür muhabetlerimiz yoktur herkes kendi isini kendi yapar ama her seferinde bi laf etmesi canimi sıkılıyor ve kendimi kötü hissediyorum sanki oglunun bakicisiyim esimin annesidir diye laf etmiyorum ama sanirim artik dayanamayacagim siz soyleyin ben durduk yere mi kafaya takiyorum yoksa sizde boyle hissedermiydiniz.
Et ve patatesleri sayarak koymadığınızı, eşinizin daha fazla et isterse söyleyebileceğini belirtin. Çay için de aynısı geçerli. İsterse çayını alabilir. Böyle söyleyip konuyu kapatın, fazla düşünmeye gerek yok.

Benim kv boyleydi biz yeni evliyken. Oglumu sinirlendirme, onun sevdigi yemekleri yap, yok zencefil kaynat icir vs. Biz birkac kez esimle buyuk tartistik, kendileri de sahit oldular. Ben israrla onun dadisi degilim, annesi sen yap falan dedim artik bir sey demiyor. Ama yapmami bekliyor tabi. Cok bekler.

En tehlikelisi, en sinsisi oğlunun yaninda sen otur sen yemeğini ye çayını iç diyen kvalide kpederdir. Benimkiler de aynı kvalide çay koycam sen iç kziim ben koyarım der. Yemek koycam kpederim annen koyar sen ye der. Esim de bu yüzden onalrin yaptığı hiçbir şeyi kabul etmez benim üzüldüğümü görmez çayını bile kendisi dolduruyo kadın naoiyo sana eza cefa mi cektiriyo der:kızgın:
Benim kv esim kalkacagi zaman "sen otur biz yapariz" der. Biz dedigi de ben oluyorum. Ben kalkmayinca kendi yapar tabi.

Benim eşim genelde bizde, annesinde veya annemde olsun kalkıp yemeğini kendi koyar. Cünkü hepimize "Siz yemekleri fazla koyuyorsunuz, yiyemiyorum sonra" dedi. Ben böyle ufak konularda kafaya takmam. Ama madem canınız sıkılıyor yeri geldiğinde gereken şeyleri saygılı bir şekilde söyleyin. Siz esinizin dadisi değilsiniz. Birşey istese söyleyebilir veya kalkıp kendi alabilir sonuçta

Bazı anneler kendileri yemek koyarken bu et ve porsiyon konusunda öyle davranıyorlar. Çok bağımlı bir ilişkisi var demek oğluyla, o yüzden oğlum zor durumda mi diye inceleyip uyariyordur. "Merak etme annecim, biz halledlyoruz, ona iyi bakıyorum." deyin gülümseyerek. Açıklama yapmayın, lafı uzatirsa siz kestirin. Tekrar ederse aynı cümleler. Böylece istikrarı görüp azaltacaktır. İlk etapta savasmayin ki saldırmasın ,sonra siz yipranirsiniz. Ama savasmayin dediysem susmayın da. Kararlı, net ve kısa cumleler

:-)
Benim eşim huylarını biliyor Allahtan da ben zaten eşimle pek annesigili konuşmam zaten eşim annesiyle pek geçinemez lafı gelince söyler genede annesi babası elden birşry gelmez bu düşüncedeyim eşime karşı agır başlı takılırım hemde umursamıyorum kv de kıskanç biraz banada çok dokunmuyor arkamdan eşimede birşey demiyormuş bende takmıyorum başkalarıyla yaptıgı muhabbeti çünkü kv de bendeki müzelik ogluna gelip babasını kötüler babasına gider oglunu kötülüyor dolduruşa getrmeye çalışıyor bir brni eşime kötülemiyor nasıl dayanıyor ben şok oluyorum gerçi benide kaynıma kötüleyip laf ediyor birbirlerini lafa düşürüyolar önceden lan bunlar nasıl aile der üzülürdüm sonra dedim o biçim boyna birbirlerini doldurup doldurup bişey yokmuş gibiler bir ara makyajıma giyinişime süsüme takmışlardı bu taktıklarını duyduktan sonra yogun makyaj yogun rujla köye gitmiştim dar etek giymiştim eltim kıskanıyormuş megersem çatlasın haspam 😁😁

Benimki yüzüme bişey söylemez keşke söylese de alsa cvbını :)
arkamdan konusulur yapmıyo diye genelde ee bende inadıma yapmıyorum ama yüzüme kimse bişey diyemez surat bile asamazlar. Yapmak zorunda değilim çünkü, kimsenin hizmetlisi de değiliz.

Kaynanam hep benden yana olur vermiyorsam patates bir nedeni vardır o öyle der 🤭

:-)
Benim eşim huylarını biliyor Allahtan da ben zaten eşimle pek annesigili konuşmam zaten eşim annesiyle pek geçinemez lafı gelince söyler genede annesi babası elden birşry gelmez bu düşüncedeyim agır başlı takılırım hemde umursamıyorum kv de kıskanç biraz banada çok dokunmuyor arkamdan eşimede birşey demiyormuş bende takmıyorum başkalarıyla yaptıgı muhabbeti çünkü kv de bendeki müzelik ogluna gelip babasını kötüler babasına gider oglunu kötülüyor dolduruşa getrmeye çalışıyor bir brni eşime kötülemiyor nasıl dayanıyor ben şok oluyorum gerçi benide kaynıma kötüleyip laf ediyor birbirlerini lafa düşürüyolar önceden lan bunlar nasıl aile der üzülürdüm sonra dedim o biçim boyna birbirlerini doldurup doldurup bişey yokmuş gibiler bir ara makyajıma giyinişime süsüme takmışlardı bu taktıklarını duyduktan sonra yogun makyaj yogun rujla köye gitmiştim dar etek giymiştim eltim kıskanıyormuş megersem çatlasın haspam 😁😁
Sizin eşiniz destekciymis her istediğinizi yapabilirsiniz . Benimkiler hayatımıza çok müdahale ettiği ve eşim de sesini ciksrmayip bana sus payı verdiği için bizim sorunlar bitmiyor :(

Back
X