Sizinde çevrenizde varsa böyle insanlar nasil baş ediyorsunuz?

Yerinde lafını yapıştır. Konuşurken uyanık ol tutarsız olan şeyleri yüzüne vur geçen şöyle demiştin şimdi böyle söylüyorsun hafızam kuvvetli de. Ben aynen böyle yaptım. Sanki hiç bozuntuya vermeden bir şey olmamış gibi davrandı. Kendini haklı çıkarmak için çabalamak şurda dursun konunun üstünü kapadı. Şimdi adım atmadan önce çok temkinli yaklaşıyor.

Umursamıyoruz, konuşup konuşup susuyorlar.
Ya da alttan alttan dalga geçip kendi çapımızda eğileniyoruz, en güzeli bu yöntem.

Nasil bozayim pekionuda söylersen çok makbule geçer
Ya nasılsa herşeye karışmıyor mu, yine böyle inat ettiği bir an "öff sayende sinir hastası olcam. Herşeyi bilmiş gibi davranma komik oluyor cidden" de.
Aslında "beynin yok fikrin var yahu" demek var da bu kavgada söylenir, kavga ederseniz bunu söyle ve kaç

Aynı modelden kuzenim var.

Gelişim psikolojisinde Piaget'nin ergen benmerkezciliğine saplandığını düşünüyorum kendisinin.

Her şeyi o bilir, tüm cevaplar ondadır; sen zaten sırf onu onaylamak için var olabilirsin.

Bir de kişisel efsane görüşü var Piaget'nin, o da kuzende mevcut. Her şeyin "en"i ondadır. En büyük zorlukları o çekti, en ciddi hastalıklar onu buldu, en güzel kıyafetler en çok ona yakışır, en iyi fikirler ondan çıkar.... Liste uzar da uzar.

Ben senede 1 veya 2 kez birkaç saatliğine gördüğüm ve huyumu bilip bana çok da salça olamadığı için kendisini ciddi ciddi bozma ihtiyacı hiç hissetmedim. O konuşurken telefonumla ilgilenip "Hı hıı" falan yapıyorum.

Ama rahatsız etseydi herkesin bulunduğu bir ortamda (daha sonra başkalarına yanlış aksettirmemesi için şahit önemli) "Yalnız o öyle değil, bak tam olarak böyleyken böyle" diyerek kanıtlarıyla bozardım.

Atıyorum konu kreşse eğer "Ben X kreşine şu, şu, şu sebeplerden verdim. Senin bu Y kreşini övmenin gerekçeleri nedir tam olarak, hangi yeterlilikleri var?" sorusunu sor ve kapsamlı, tatmin edici bir yanıt bekle. Sıkıştır. Bu tarz insanlar savundukları şeyleri sağlam temellere oturtmakta başarısız oluyor gözlemlediğim kadarıyla. Birkaç kez zor duruma düşse rahat nefes alırsınız.

Genel olarak dalgaya alın derim. "Sen diyorsan kesin öyledir" falan deyin. Dalga mı geçiyorsunuz, ciddi misiniz anlayamasın. Dalga mı geçiyorsun derse gözlerinizi kocaman açıp "Ne haddime!!" dersiniz, daha da karışır kafası. Hayat kısa, böyle insanlara nefes harcamak gereksiz.

Tsk ederimmm:)

Ve şunuda yazmadan edemicem;yorumunuzu okurken,hahhhh iste tammmmm yenge adayini anlatiyor resmen diyerek kendisi gözümün önünde canlandi

Ve şunuda yazmadan edemicem;yorumunuzu okurken,hahhhh iste tammmmm yenge adayini anlatiyor resmen diyerek kendisi gözümün önünde canlandi

Çok normal zira kişilikleri aynı noktadan hasarlı gibi görünüyor. Ben de sizin konunuzu okurken "aha benim kuzen" dedim.

Herkesin defosu ayrı ayrı bu hayatta, bazıları dedikoducu, bazıları aşırı samimi, kimisi maddiyata pek düşkün... Sizin ve benim yaşamıma da bu çeşitten kısmetmiş :) En kötüsü bu olsun etrafınızdaki defoların, en azından çene dışında zararı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…