Sizinde Szlnz-Nianlnz byle mi?

teremm

Guru
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
1.765
14
358
İstanbul
kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlar çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?

doğru olan senin yaptığın aslında ben boşnak değilim ama boşnak mah büyüdüğüm için boşnak adetlerini az çok bilirim hep dediğin gibi olur gelin ailesi ile gider damat evine damat ne kadr sık gelir bilmem ama bende trakyalıyım aslında benziyo adetlerimiz babamda beni pek salmazdı o zaman onlara o daha çok gelirdi ama sorunda etmezdi yani ben geldim sen gelmedin diye şimdi hep onlardayım fazla yüzgöz olmamak en güzeli evlenmeden sende nişanlına izah et canım umarım çözülür durumun ahh erkek milleti işte

malesef nedendir anlamıo beni..ama ben ne olursa olsun gitmem bizde böyle sonuçta..onunda kızkardeşi war ve adım gb de eminim oda büyüdüğünde böle olduğunda asla izin wermezler..benim ailem kadar da toleranslı olmazlar..bunu da söledim ona herşeye bi cewabı war seninde erkek kardeşin war dio bende gerekli cewabı werdim kendisine

durmadan ne gitcenki zaten cok sacma....o külltür bizdede öle..gelin kiz özel günlerde gider kaynana evine...cok fazla gitmez....

ben gelenekleri fln bilmiorm
ama sen bize şu kadar geldin ben size bu kadar geldim tartışması saçma
canın ister müsait olursun gidersin o da aynı şekilde
sana neden baskı uyguluoki
yapmayınca da çocuk gibi o zaman bayramdan bayrama
bu kadarda küçük bişeyi ne kadar büyütmüş
acaba ailesimi senin sürekli gelip gitmeni istio

senin ailen nasıl istiosa benim ailemde istio dio..haklı olabilir ama ben düşüncelerimden tawiz wermem kendisi de bilir..istediği kadar konuşsun umrumda değil ben nasılsa öyle dawranırım..

canım o zaman sen gittiğinde ailesine geleneklerden konuyu aç
"bizim ailede kızlar nişanlılık döneminde erkek tarafına daha az gider mesela bende bu yüzden size az geliyorum alınmıyorsunuz dimi" gibisinden güzel güzel anlat

9 yaşında bi kardeşi war herkesin içinde sen nie bize az geliosun dedi bizde böyledir merwecm dedim zaten bi süre sonra hep burda olucam merak etme dedim ..hepsine der gb

canım bende bulgarıstan gocmenıyım.nısanlıyken fazla gıtme taraftarı degılım.kız fazla gıtmemelı bence.bayramda hastalıkta falan gıtmelı.dogru olan senın yaptıgın.nişanlın nereli canım?

bulgaristan göçmeni canım sözlümde ama çok eski bilecike yerleşmiş büyükdedeleri.dedeleri de ama ailesi istanbulda tatlım..biraz karışık yani

valla canım adetlerinizi bilmiyorum ama senin yaptığında bi yanlış yada bi saygısızlık yok bence
bence de nişanlı kız erkek evine zırt pırt yanlız gitmemeli
benim takıldığım konu kızkardeşinin böyle bi laf etmiş olması, çocuktan al haberi, senin dedikodunu yapmaları hiç hoş değil, nişanlınında bundan sonra bayramdan bayrama gibi tavır koymasıda çok çirkin bence
adetler gelenekler farklı olabilir, nişanlının buna saygı göstermesi gerekirdi, orta yol bulmak bu kadar zor değil, kusura bakmada çok bencil gördüm nişanlını

canım bende cevremde goruyorum yanlıs anlama ama bızım tarafın erkeklerı bıraz rahat oluyor.kızlarımız da oyle.çevremde cok var senelerce gezıyorlar herkes ıclı dışlı oluyor sonra hoop bır duyuyorum kı ayrılmıslar.ya bızımkıler neden sureklı gıdıp gelmek ısterler anlamam.kotu nıyetlerı yok bılırım...allahtan kendı memleketım tarafından evlenmedım.gelemem oyle seylere.sen haklısın fazla gıtmemek lazım canımmm

öylede olabilir canım ama öyle düşünmek istemiyorum ne sözlüm ne de sözlümün ailesi o kişilikte insanlar değiller bundan eminim..benm öğrenmeye çalıştığım diğer yörelerde fln da benm dediğim gibimidir

saol aşkitom ne güzel bi nickmiş=) canım inanda bende anlayamıyorum malesef sözlü niaşnlı durumları uzayacak malesef ondan bu durum beni düşündürdü ve canımı sıktı

valla canım, benim çevremde asıl kız yanlız başına sık giderse hoş karşılanmaz, evlenmeden evin gelini olmuş gibi
zaten evlenince evlerinden çıkmıcaksın aceleye ne gerek var, açıkcası sık sık yanlız gidilmesinin istendiği bi adet görmedim ben tr de kendi adıma

saol tatlım düşüncelerin için:1hug:

teşekkur ederım...canım sevdıklerınden tabı gelmenı ıstemelerı.hep ıyı nıyetten.ama anlamıyorlar ıste.uzyacak mı bılemem ama fazla uzatmayın derım cunku ne kadar uzarsa o kadar kotu.araya sogukluk gırer.

Bizde de kız tek başına erkek evine gitmez yanında ya biri olur kesin ya da gitmeler sık olmaz.
Sözlünün isteği abest anlaması lazım böyle şeyler hoş karşılanmaz...

bende şuanda nişanlıyım. çok sık gitmem nişanlımın evine. 15 günde bşr yada ayda bir giderim.
ama nişanlım maşallah yakında nüfusumuza geçirecez onu:) sık gelir bize.
ben baştan tavrımı koydum oyüzden bişey diyemiyo bana. ilk zamanlar biraz mırın kırın etti ama sonra alıştı.
bizdede tam tersidir mesela damadın çok gelmesini istemezler kız evine. ama ailemin öyle baskısı yok allah'tan. annem zaten diyo sen gitmede o gelsin bize:)))

gitmesen gelmiyor derler,gitsende geliyor diye laf ederler..bence en iyisi gitmemek..ama benim kaynanam isterdi hep geleyim,ilgileneyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…