geleneklerinizi bilmiyorum ama tavrında çok haklısın.
biz ayrı memleketlerdeydik o yüzden hiç gitmedim nişanlıyken.
hatta 4 ay nişanlı kaldım yemin ederim sadece bikaç kez aramışımdır.
mesafe senin için her zaman iyidir.
yumuşama, devam et. sürekli görüşüp vıç vıç bi ilişki içine girersen öyle alışırlar
evlenince daha fazlasını isterler.
benim eltim nişanlıyken kayınvalidesine temizliğe bile giderdi.
şimdi iki gelinden beklentiler o kadar farklı ki
o devamlı gidip gelmek zorunda ev işlerinde yardımcı olmak zorunda
ve herşeyine karışıyorlar.
ama ben sadece eşimin zoruyla arada bi ararım o kadar.
onda da eşim arar teli zorla bana uzatır.
eltim hep der keşke seni dinleseydim diye.
sende daha yolun başındayken önlemini al.
babam izin vermiyor bize ters de.
kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlar çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?
kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlar çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?
kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlamr çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?
doğru olan senin yaptığın aslında ben boşnak değilim ama boşnak mah büyüdüğüm için boşnak adetlerini az çok bilirim hep dediğin gibi olur gelin ailesi ile gider damat evine damat ne kadr sık gelir bilmem ama bende trakyalıyım aslında benziyo adetlerimiz babamda beni pek salmazdı o zaman onlara o daha çok gelirdi ama sorunda etmezdi yani ben geldim sen gelmedin diye şimdi hep onlardayım fazla yüzgöz olmamak en güzeli evlenmeden sende nişanlına izah et canım umarım çözülür durumun ahh erkek milleti işte
canım başlığına çok sevindim. aynı konuyu açmak istemiştim ama abes mi olur diye açmamıştım. aynı sorunu bizde yaşıyoruz. 7 aydır sözlü 4 aydır da nişanlıyım. ilk başlarda bunun sıkıntısını çok çektim. kendi geldiği kadar beni de götürmek istiyordu . hoş hala da aynı anlatamıyorum bir türlü benim babam da izin vermiyor. ama sağolsun babacım ona rağmen sırf ben üzülmeyim diye izin verdikleri de oldu. kayınvalidem konuşuyor sürekli gelmiyorsun gitmiyorsun diye. eminim nişanlıma da söylüyor bunları ondan da duydum annem gelmeni istiyor, yanında ol istiyor diye. sanırım bu annelerin acelesinden kaynaklanıyor. nasıl bir gelini olacak oğlunu annesinden soğutacak mı vs gibi düşüncelerle istiyorlar bunu em. daha yakından tanımak evine alıştırmak için.
zırt pırt telefon açar baa gel yemek yiyelim gel tatlı yapalım vs vs. bende gidemeyince aramızda sorun oluyor. bir keresinde anneme bile söyledi kayınvalidem siz göndermiyorsunuz diye. takmıyorum artık ne düşünürlerse düşünsünler ben beni biliyorum.
nişanlım aralıkta asker canım. çok az kaldı gitmesine inşallah o zaman da böyle sıkıntılar olmaz çünkü nişanlım aradan çekilcek ben kayınvalidemle yüzyüze kalcam. gel dese ona dicem gelemem diye...
bunun boşnak'lık ve trakyalılıkla alakası yok kızceler
bu bir türk gelenegidir kanımca
ben karadenizliyim
nişanlıyken eşim sık sık gelirdi ama ben eşim kadar sık gidemezdim
çünkü örf ve adetlerimiz bu kız fazla gitmez
teremm senin sözlün fazla abartıyor hemde çokca allah kolaylık versin ve güzel dille tekrar anlatmayı dene hep
ömür boyu sözlü kalacak değilsiniz ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?