Sizinkilerde böylemi .Anneler .yada pedagog lar.

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Pedagoglar çocuk gelişimciler yada astrologlar bir şey söyleyin ben nerede yanlış yaptım.
Yada gerçekten mizacimi bu.

Benim bir kızım var.
Bana çok bağlı beni çok boğuyor sizinkilerde böylemi.
Sürekli sürekli bana yapışık olmak istiyor.
Kursa gidiyor mesela ders hoca si
gelene kadar herkes sahada oynuyor hopluyor zıplıyor benimki yanımda dibimde .
Yada sen de gel beraber oynuyalim diyor ..
Bir misafir lige gidelim istemediği bir şey olsun hemen eve gidelim eve gidelim diye ruhumu sıkana kadar ısrar ediyor.

Kendi başına oyun kuramıyor.
Hep beni istiyor.
Evin içinde sürekli peşimde
Beraber oynuyalim diye.
Ben istiyorum ki bağımsız olsun benden
Ama tüm bunlar ben veya babası yanındayken oluyor.
Normal de biz yokken çok girişken miş..
Anaokulu öğretmeni de şuan ilköğretim öğretmeninede soruyorum genel durumunu hakkını savunur.
Çok sosyal hiç sorun yok diyorlar

Ama bizim yanımızda bebeklesiyor abarttigimi düşünmeyin çok sıkıyor boğuyor gözümun dalmasina bile izin vermiyor ya olur ya dalarım hemen anne anne deyip duruyor evin içinde dalamuyorum bile şaka gibi.
Abartıyormuyum.
Sizinkilerde boylememi yada ben nerede yanlış yaptım

Astrolog ne alaka anlamadım ama kaç yaşında? Dönemsel olabilir. Çekingen olabilir. Bazı çocuklar bir ortama girince alışana kadar güvendiği kişiyle oturup önce gözlemlemek ister. Siz sürekli git git diye ısrar ederseniz inatlaşabilir.
Mesela ben bir yere gideceğimiz zaman bak orda kendin oynayacaksın diye peşin konuşursam inatlaşıyor yanımda oturuyor.
Çocupunuzu en iyi siz tanırsınız

Ay onu söylemeyi unuttum yengeç burcu .
Acaba burcundan dolayı mı bu kadar hassas ve aileci

Aksine ısrar etmiyorum ama gitsin istiyorum tamam bir kere söylerim ama ısrar etmem.
Peşin de konuşsam değişen bir şey olmuyor

Oğlumla yaşıtmış. Okula da gidiyordur muhtemelen. Oğlum okul zamanı beni özlediği zamanlarda hep yanımda durur, dönemsel olarak da daha bana düşkün zamanı oluyor. Arkadaşım çok yoğun çalışıyor mesela oğlu inanılmaz annesine düşkündür okul toplantılarında dahi oyun alanına gitmez yanında oturmayı tercih eder.
Çocuğun yapısı olabilir, sizi özlüyor olabilir.
Bedaber oyun oynamıyorsanız size doymuyor da olabilir. Ben bu ara oyundan sıkıldım ama oynamazsam iyice bana düşkün oluyor. Ondan oturup beraber oynamaya çalışıyorum mutlaka.

Çok fazla Beraber vakit geçirip oynuyoruz aslında ama dah afazlasini istediği için darlaniyorum

Bizim aile dostumuzun kızı da o yaşlarda sadece anneye değil sürekli birilerine yapışık hayatta bırakmıyor yemeğe çıkıyoruz devamlı diğer masalarda birileriyle sohbet ediyor bana çok tehlikeli geliyor. Sokakta mesela evsiz adamların yanına bile koşup sohbet ediyormuş Allah korusun devamlı ilgi bagımlısı..
ben size şunu söyleyebilirim bence siz çocuktan bağımsız bireysel de takılın çocuksuz bir şey yapıyor musunuz arada babaya bırakın varsa anane Babanne bırakın çıkın bir hayatınız olsun devamlı bir arada olursanız da bagımlı olabilir

Tayinciyiz zaten bir tane akraba mız yok.
Muhtemelen onun etkisi
Tabi zamn zaman babaya bırakıp gidiyorum o zaman trip atıyor bensiz nasıl gidersin diye

Benim kizimda boyle sayılır. Normalde asiri girisken ve sosyal. Ama eve gelince kucagima kivrilir yatar. Tv bile izlediginde kucagimda izler. Az once yaptigi resmi begenmedi geldi kucagima kivrildi ninni soyletti. Sonra tamam simdi iyiyim dedi gitti. Ben bunu sorun gormedim acikcasi.

Bence asil sorun sizinle temas kurmasi degil. Mesela benim kizimda disarida istemedigi bir sey oldugunda kucagima gelir. Sarilir sakinlesir gider. Konuya kizim bana bagimli diye bakmayin. Sorun kizinizin yasadigi olumsuz duygularla bas edememesi. Durumla yuzlesememesi. Bu konuya calismak size bagimli olmasi sorununu da cozecektir

High need baby diye bir kavram var. "Talepkar bebekler" diyebiliriz. Benim de büyük oğlum bize hiç nefes aldırmaz. Kendi başına birşey yapmasi çok nadirdir. 5,5 yaşında. Küçük 3 yaşında ama abisinin tam tersidir. İkisini de biz büyüttük. Ben mizaç olduğunu düşünmekle beraber tek çocukken o yönünü de besledigimizi düşünüyorum

Ay onu söylemeyi unuttum yengeç burcu .
Acaba burcundan dolayı mı bu kadar hassas ve aileci
Tam tahmin ettiğim gibi , yengeç burçları annelerine aşırı derecede bağlı hatta bazen bağımlı olurlar , güvenli bir bağlanma için pedagog ile görüşün derim ...

Ben de yengeç burcuyum, oğlum da. Evet daha duygusal, anaç, aileye düşkün, evcil olur yengeç burçları. Bir de daha yaşı küçük. Okula başladı diye sizden çok bağımsız olmasını beklemeyin. Benim oğlum da bu sene 1.sınıf. Hala anne ciciş yapsana diyor. Normal buluyorum, ihtiyacı var. Zaman zaman içinden gelir seni seviyorum der, sarılır falan. Yatıyorsam gelir kıvrılır yanıma. Bazen sürekli anneeee anneee denilmesi can sıkıcı olsa da yorgunsam veya başım falan ağrıyorsa çocuklar biraz halsizim sessizliğe ihtiyacım var diyorum, kardeşiyle odada oynuyorlar. Sonra bakıyorum çok sessizlik, diyorum neler oluyor orada, bu sessizliğin altında yatan nedir? Bize de yaranılmıyor. Yarın öbür gün bizden sevgi görmezlerse dışarıda aramasınlar diye mümkün olduğunca sevgimi göstermeye çalışıyorum. Zaten tabii ki insan evladını seviyor. Muhtemelen bir kardeşi, yakın akraba veya gün içinde yakınlarda oynayabileceği bir arkadaşı yok ise sizinle daha fazla vakit geçirme ihtiyacı duyuyordur. Çünkü okulda gayet sosyal demişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…