Sizinle ilgilenmeyen, eve uğramayan bir koca... Ne yapacağım bilmiyorum?

Varolmayan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
48
26
3
33
Çok garip bir durum içerisindeyim arkadaşlar... Maalesef içinde bulunduğum durumu kimse anlamıyor ve hak vermiyor... Hakkımda genel kanı “bulmuşta bunuyor.” Nedeni ise sadece eşimin çok yüksek maddi olanakları ve saygın bir ailesi olması...

Zengin ve saygın bir aileye gelin gittiyseniz sorun çıkaran siz oluyorsunuz genel toplumsal kanı böyle...

Eşimle benim aramı kayınvalidem yaptı. Aynı memleketteniz ama görüşmemiştik biz hiç o zamana kadar. Hatta kendisi başta çok karşı çıkmış benim bağnaz biri olduğumu düşünmüş ama görünce çok şaşırmış ve beğenmişti. Öyle görüşmeye başlamıştık. Beğeni söz konusu yani.

İlk başlarda herşey çok güzeldi. İlgiliydi bana karşı. Sonra birden bu ilgi kesildi, ev hayatı boşlandı. Üstüne düşünce öğrendim ki kolejden bir kıza aşıkmış bu ta o zamanlar. Onla çok kez ayrılıp barışmışlar üniversite sonrası ABD’ye gitmiş; görüşmemişler biz evlendiğimiz dönem ve sonrası. Şimdi o TR’ye geri dönmüş ve eşim bu eski arkadaşlarının hepsiyle görüştüğü için haberini almış. Hatta bu kızla kalabalık arkadaş gurubu içerisinde görüşmüşler. (Nedense bu kolej çevresi beni pek aralarına almadı. Sadece bir arkadaşından kısıtlı bilgi aldım. Gerisini kendi çabamla öğrendim.)

Elimden hiç bişey gelmiyor. Eşimle konuşmaya çalışıyorum ama konuşturmuyor maalesef beni. Kendisinden biraz çekindiğim için çok ileri gidemiyorum korkuyorum maalesef çünkü çok normal bir insan değil... Kayınvalidem de destek olmuyor bana; suçu bana atıyor.

Bilmiyorum ben ne yapmalıyım? Son çare buraya içimi dökmek istedim...

Çok zor durumdasın kan kusup şerbet içtim diyenlerden olcan başka napabilirsin kv şikayet etme sakın işler daaha zorlaşacak haberin olsun kv iyiyi oyna yapcan bişe yok ayrılmak istiysn ayrılırsın devam edeceksen şikayet etmemen gerekyr

A
Haklısınız yanlış bir Türkçe kullanmışım ancak şuan içinde bulunduğum duygusal ve ruhsal durum buna dikkat etmeme olanak vermiyor... Özür diliyorum.
Anladım. Kv neden sizi suçluyor? Açık açık söyleyin ; madem oğluşunuzun unutamadığı biri vardı, neden bana görücü oldunuz, benim başımı yaktınız diye sorun.
Ayrıca yol yakınken, çocuk yokken(öyle tahmin ettim) boşanın.

Burda sizin yapacağınız bir şey yokki. Tek yapacağınız eşinizi karşınıza alıp o kadını karıştırmadan konuşup derdinin ne olduğunu sormak. Alacağınız cevaplara göre hayatınıza yön vermek. Adam size tatmin edici cevaplar vermezse bir süre beklemede kalın. Dediğiniz gibi bir durum varsa bir yerde patlar zaten. Kesinlikle korunun ve çalışmıyorsanız kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için iş bulun. Hayatta hiç kimse sizden önemli değil unutmayın. Dik durun kendinizi ezdirmeyin.

Valla çok zor durum ne denir bilemedim.
Ne demek konuşturmuyor beni o zaman canı cehenneme deyin boşanın.
Size yazık değil mi?

Yaşadığımız gerçekten güzel günlerimiz var ve ben gerçekten kendisini seviyorum... Ben onun içinde kötü bir insan olmadığına ve beni sevdiğine inanıyordum. Son 3-4 aydır öyle bir ruh hali içindeyim ki.
Bu kız dönünce alkol sorunuda yeniden başladı, eve gelmeyen; gelince zil zurna sarhoş bir koca. Sanki tanıştığım, evlendiğim adam bu değil gibi inanamazsanız.
Ama ben anlıyorum çünkü psikolojik olarak çok takıntılı bir insan sağlıklı değil...

Bu söylediklerinize göre hala onu seviyor demektir ama.
Size gelse bile emin olabilecek misiniz sadece sizi sevdiğinden...

Neden korkuyorsunuz esinizden onu anlayamadm ben

Psikolojik anlamda çok normal bir insan değil... İşin sonu istemediğim yerlere gidebilir veya hiçbişey olmasa dahi evlilik biter... Kendisi onuru kırıldığını düşünürse çok farklı tepkiler verebiliyor veya herşeyi yıkabiliyor.... Bir kere Hayır yada Bitti dedikten sonra asla geri dönmez sözünden....

Sizi tutan ne peki bosanin gitsin hem başkasını sevdiğini dusuneceksiniz hem de ayni evde kalacaksınız zor

Çok teşekkür ederim çok sağolun kesinlikle bir kadın ayakları üstünde durması çok önemli maalesef ben evlenirken istifa ettim. Malum ekonomik durumda ise iş bulamıyorum...

Bu kızla beraber değil şuan ben ona eminim, biliyorum. Ama eşim psikolojik olarak takıntılı birisi. Anlıyorum ben bazı şeyleri. Duyduklarımdan çıkardığım sonuçta bu. Kızda zaten bir çok kez ayrılıp barıştığı halde en son birazda ondan kaçmak için gitmiş. Şuan acayip alkol almaya; ya hiç gelmemeye yada sarhoş gelmeye başladı mesela normalde böyle bir sorunu yoktu. Psikoloji normal değil maalesef.

belki yardımı dokunur, bu cevap eski nişanlısı ile görüşmüş olan ve evi ile ilgilenmeyen bir adamın karisinin yazdığı aynı soruya verilen cevap. kopyaliyorum;

Sevgili Pınar Hanım, öyle “Eşimle ilişkimizde işte bu noktaya geldik” diye yazmışsınız ya, inanın öyle dert edilecek bir noktada falan değilsiniz. Eşiniz biraz daha tasmasını sıkı tutmanız konusunda size uyarı yapmış diye bakın. Yoksa adamın eski nişanlısıyla yapacağı edeceği tek bir şey olmadığına emin olun.
Olsa olsa sizinle olan evliliği yerine onunla evli olsaydı nasıl olurdu diye düşünmüş ve merak etmiştir. Aynı merakı eski nişanlısı da yaşamıştır. Ama o kadar. Ya eşiniz ya da eski nişanlısı şu anda ne kadar mutlu olduğu şovunu yapmıştır karşısındakine. Bunu nedense eski ve artık umurumuzda olsun olmasın, sadece “eski” olsun yapmadan duramıyoruz.
Ama bütün bunlar bir yana, sizin hissettiğiniz iç sıkıntısını çok ama çok iyi anlıyorum. Gözünüzün önüne ikisinin sarmaş dolaş görüntüleri geliyordur mutlaka. Her ulaşamadığınızda, her geç geldiğinde aklınızda “Acaba onunla mı buluştu, acaba o zaman evlenmemiş olmalarına üzüldükleri için tekrar mı bir araya gelmeyi düşünüyorlar…”
Daha bir sürü bu ve benzeri düşünce içinizi kemiriyordur.
Dediğim gibi, bu bir uyarı, ama “Kocanız sizi terk etmeye hazırlanıyor” uyarısı değil. Kocanız ona daha fazla sahip çıkmanız için sizi uyarıyor. Bunu bile isteye yapmıyor. Artık size ait olduğunu, sizin onu önemsediğinizi ve hatta en önemli tarafı ona ihtiyaç duyduğunuzu hissetmek istiyor.
Ne mi yapmalısınız?
İki gün biraz dalgın davranın. Bir şey sorduğunda “Ha canım, dalmışım, duymamışım” deyin. Konuşmalarınızı “evet” ya da “hayır” cevaplarıyla kısacık yapın. O bir şey anlattığında da “Hmm, anlıyorum” deyin ve tekrar televizyona ya da başka işiniz varsa ona dalıp gidin.
Ve…
İkinci günün sonunda o işten eve geldiğinde sizi uyurken bulsun.
“İyi misin?” diye sorarsa, “İyiyim, bir şey yok” deyin ama onu dönüp bakmayın.
Gece yatmaya geldiğinde de siz kalkın ve gidip televizyonu açın. Ama sesi kısık olsun ve alakasız bir kanal olsun, ne film ne de dizi olmasın seyrettiğiniz.
Ters bir laf edecek olursa, “Tamam, sen rahatına bak” deyin, asla ona cevap vermeye ya da içinizdekileri onunla paylaşmaya kalkmayın. Daha zamanı var…
O gece olmasa sonraki gece “Derdin ne?” diye soracaktır.
Hep “Yok bir şey” deyin.
Israr ederse ve yanınıza gelip oturursa tedirgin olmuş gibi ondan uzaklaşmaya çalışıyormuş gibi yapın ve ağlamaya başlayın. Ama hala konuşmayın. Sorarsa da “Yok bir şey” demeye devam, son derece sakin bir sesle ve asla göz teması kurmadan.
Kendinden kaynaklandığını ve suçunun ne olduğunu düşünecektir elbette.
Ve konuşma zamanı:
Kendinizi çok kötü hissettiğinizi, sürekli olarak sevilmediğinizi düşündüğünüzü ve buna gururunuzun izin vermeyeceğini yani sizi sevmeyen biriyle asla bir arada olamayacağınızı, onu ne kadar severseniz sevin ayrılmak istediğinizi söyleyin.
Göz teması yok, sakın unutmayın.
“Nasıl istersen” derse sakın paniğe kapılmayın. Tam tersine anlayışlı olduğu için teşekkür edin. Ve mümkünse onun taşınmasını istediğinizi ama onu zor durumda bırakmak istemediğinizi gerekirse başınızın çaresine bakacağınızı söylemeyi de ihmal etmeyin.
Sonra uyumak istediğinizi söyleyip yatak odasına geçin. Yani yatak sizin!
Tabii ki ayrılmayacaksınız. O ertesi gün, bilemediniz sonraki gün sizi ne kadar çok sevdiğini ve sizden asla ayrılmak istemeyeceğini söyleyecek. Ona sıkıca ve içtenlikle sarılın. Ama sonra sarılmayı bırakıp, “Keşke buna inanabilsem” deyin.
Elbette inanamayacaksınız ama sizi kaybetme riskini gözüne batırmış olacağınız için daha da değerleneceksiniz. Ve yanlış yaparsa kaybedeceği bir eşi olacak.
Dikkat etmeniz gereken şey; asla fazla konuşmamak ve göz teması kurmamak.

Ya ben çok kötüyüm yani nasıl anlatayım ben kayınvalidemden kadınlığım hakkında dahi imalı laflar duydum bu konuyu yardımcı olması için ona açtığımda o kadar gururum kırıldı ki. Oğuloba laf söylemediğim sürece aramız iyiydi bilemedim böyle bir tepki vereceğini.
Çocuk yok ama ailem dahil kimseye ifade edemiyorum kendimi o kadar yalnızım ki herkes bana bulmuşta bunuyor gözüyle bakıyor. Ailem destek olmuyor. Kocam takıntılı bir psikopat...

Kaldıramıyorum ya kaldıramıyorum hangi kadının kadınlık onuru gururu bunu kaldırır...

Okudugim en sacma sey olabilir

Kaldıramıyorum ya kaldıramıyorum hangi kadının kadınlık onuru gururu bunu kaldırır...
Biraz beklemede kal madem, üstüne düşme. Kaçan kovalanır misali, sen geri çekil. Ayrıca O çirkef kv madem suçu sizde buluyor, bundan sonra ona hiç dert yanma. Herkes, özellikle eşinizin akrabaları sizi çok fedakar , eşine düşkün görsün. Kocanız bir hata yaparsa o utansın ailesinden. Böyle bir durumda da boşanır alırsınız nafakanızı.

Valla kardeş madem Zengin gönlüde başkasında hiç yorma kendini.
Boşa al babalar gibi nafakanı yaşa hayatını.

Ya bunlar o kadar uyanık bir aile ki... Eşimin üzerine hiçbişey yok. Bindiği araba dahi şirket arabası. Şirketten asgari ücret alıyor gözüküyor resmiyette bir ortaklığı yok. Bana nafaka mı yedirirler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…