- 9 Ağustos 2019
- 48
- 26
- 3
- 33
- Konu Sahibi Varolmayan
-
Eşiniz ne is yapiyor
Gerçeği isterseniz ben gerçekten kendisini seviyorum; içindeki iyiliğe inanıyorum çünkü gördüm.
Benim evlendiğim adam zaten bu değildi. Evet takıntılı biriydi ama bu adam değildi.
Yine boşansam ve sorunsuzca beni bıraksa; (ki böyle bişeyi zannetmiyorum bana öylece git demez.)
hukuken kendi üzerine bir varlığı olmadığı; şirkettedir asgari ücretle çalışan gösterildiği için nafaka alamam. Tespit davası açsam çok uzun yıllar onlarla uğraşmam gerekir ve ailem zengin değil benim. Ayrıca beni desteklemiyorlar. Boşanmamı onaylamıyorlar; arkamda durmuyorlar.
Evliyken en azından imkanlarını sonuna kadar kullanıyorum; parasını harcıyorum ve bu konularda beni sıkmaz en azından bu benim için büyük bir imkan boşansam ailem bile istemez beni...
Kadının düşmanı gene kadın malesef , demekki kayınvalidenizde aklınca oğlunu kurtarmak için sizi yakmış. Anladığım kadarı ile siz eşinize göre daha muhafazakar bir yapıya sahipsiniz. Dünyalarınız ayrı gibi oda aklınca oğlu sizin gibi bir kızla evlenirse size uyacağını düşünmüş ama olmamış. Bırakın kocanızı kendi içinize dönün. Mutlu olacağınız şeylerle ilgilenin. Mesela bir dil öğrenin anladığım kadarı ile eşinizin imkanları iyi. Ama bunları kendiniz için yapın. Şu süreçte onun üstüne gitmeniz anca sizi üzer. Anladığım kadarıyla aklı başında bir kadınsız bırakın yaşasın bu süreci haklıyken haksız duruma düşmeyin. Belki sizde kendi içinize dönünce oda birşeylerin farkına varır. Eşiniz şuan sizi cepte görüyor. O kadın ise ulaşamadığı. Bu intibayı güçlendirecek şeyler yapmayın. Umarım bu süreç biran evvel sizi yaralamadan sona erer. Ama olurda evliliğe devam etme kararı verirseniz eşinizin sizinle görüşmek istemeyen arkadaşları konusunu ciddi şekilde konuşun. Eşler ikiz gibi dolaşmak zorunda değiller ama mantıklı bir insanın eşini kabul etmeyen. onunla görüşmekten kaçınan saygı duymayan insanlarla arkadaşlığını gözden geçirmesi gerekir. Tamam her buluştuklarında yanında olmak zorunda değilsiniz ama kadınlı erkekli toplandıkları zaman eşinin nezaketen bile size gelmek isteyip istemediğinizi sormuyorsa bu evlilikten hayır gelmez.Çok teşekkür ederim çok sağolun kesinlikle bir kadın ayakları üstünde durması çok önemli maalesef ben evlenirken istifa ettim. Malum ekonomik durumda ise iş bulamıyorum...
Bu kızla beraber değil şuan ben ona eminim, biliyorum. Ama eşim psikolojik olarak takıntılı birisi. Anlıyorum ben bazı şeyleri. Duyduklarımdan çıkardığım sonuçta bu. Kızda zaten bir çok kez ayrılıp barıştığı halde en son birazda ondan kaçmak için gitmiş. Şuan acayip alkol almaya; ya hiç gelmemeye yada sarhoş gelmeye başladı mesela normalde böyle bir sorunu yoktu. Psikoloji normal değil maalesef.
Bu nasıl bir taktikbelki yardımı dokunur, bu cevap eski nişanlısı ile görüşmüş olan ve evi ile ilgilenmeyen bir adamın karisinin yazdığı aynı soruya verilen cevap. kopyaliyorum;
Sevgili Pınar Hanım, öyle “Eşimle ilişkimizde işte bu noktaya geldik” diye yazmışsınız ya, inanın öyle dert edilecek bir noktada falan değilsiniz. Eşiniz biraz daha tasmasını sıkı tutmanız konusunda size uyarı yapmış diye bakın. Yoksa adamın eski nişanlısıyla yapacağı edeceği tek bir şey olmadığına emin olun.
Olsa olsa sizinle olan evliliği yerine onunla evli olsaydı nasıl olurdu diye düşünmüş ve merak etmiştir. Aynı merakı eski nişanlısı da yaşamıştır. Ama o kadar. Ya eşiniz ya da eski nişanlısı şu anda ne kadar mutlu olduğu şovunu yapmıştır karşısındakine. Bunu nedense eski ve artık umurumuzda olsun olmasın, sadece “eski” olsun yapmadan duramıyoruz.
Ama bütün bunlar bir yana, sizin hissettiğiniz iç sıkıntısını çok ama çok iyi anlıyorum. Gözünüzün önüne ikisinin sarmaş dolaş görüntüleri geliyordur mutlaka. Her ulaşamadığınızda, her geç geldiğinde aklınızda “Acaba onunla mı buluştu, acaba o zaman evlenmemiş olmalarına üzüldükleri için tekrar mı bir araya gelmeyi düşünüyorlar…”
Daha bir sürü bu ve benzeri düşünce içinizi kemiriyordur.
Dediğim gibi, bu bir uyarı, ama “Kocanız sizi terk etmeye hazırlanıyor” uyarısı değil. Kocanız ona daha fazla sahip çıkmanız için sizi uyarıyor. Bunu bile isteye yapmıyor. Artık size ait olduğunu, sizin onu önemsediğinizi ve hatta en önemli tarafı ona ihtiyaç duyduğunuzu hissetmek istiyor.
Ne mi yapmalısınız?
İki gün biraz dalgın davranın. Bir şey sorduğunda “Ha canım, dalmışım, duymamışım” deyin. Konuşmalarınızı “evet” ya da “hayır” cevaplarıyla kısacık yapın. O bir şey anlattığında da “Hmm, anlıyorum” deyin ve tekrar televizyona ya da başka işiniz varsa ona dalıp gidin.
Ve…
İkinci günün sonunda o işten eve geldiğinde sizi uyurken bulsun.
“İyi misin?” diye sorarsa, “İyiyim, bir şey yok” deyin ama onu dönüp bakmayın.
Gece yatmaya geldiğinde de siz kalkın ve gidip televizyonu açın. Ama sesi kısık olsun ve alakasız bir kanal olsun, ne film ne de dizi olmasın seyrettiğiniz.
Ters bir laf edecek olursa, “Tamam, sen rahatına bak” deyin, asla ona cevap vermeye ya da içinizdekileri onunla paylaşmaya kalkmayın. Daha zamanı var…
O gece olmasa sonraki gece “Derdin ne?” diye soracaktır.
Hep “Yok bir şey” deyin.
Israr ederse ve yanınıza gelip oturursa tedirgin olmuş gibi ondan uzaklaşmaya çalışıyormuş gibi yapın ve ağlamaya başlayın. Ama hala konuşmayın. Sorarsa da “Yok bir şey” demeye devam, son derece sakin bir sesle ve asla göz teması kurmadan.
Kendinden kaynaklandığını ve suçunun ne olduğunu düşünecektir elbette.
Ve konuşma zamanı:
Kendinizi çok kötü hissettiğinizi, sürekli olarak sevilmediğinizi düşündüğünüzü ve buna gururunuzun izin vermeyeceğini yani sizi sevmeyen biriyle asla bir arada olamayacağınızı, onu ne kadar severseniz sevin ayrılmak istediğinizi söyleyin.
Göz teması yok, sakın unutmayın.
“Nasıl istersen” derse sakın paniğe kapılmayın. Tam tersine anlayışlı olduğu için teşekkür edin. Ve mümkünse onun taşınmasını istediğinizi ama onu zor durumda bırakmak istemediğinizi gerekirse başınızın çaresine bakacağınızı söylemeyi de ihmal etmeyin.
Sonra uyumak istediğinizi söyleyip yatak odasına geçin. Yani yatak sizin!
Tabii ki ayrılmayacaksınız. O ertesi gün, bilemediniz sonraki gün sizi ne kadar çok sevdiğini ve sizden asla ayrılmak istemeyeceğini söyleyecek. Ona sıkıca ve içtenlikle sarılın. Ama sonra sarılmayı bırakıp, “Keşke buna inanabilsem” deyin.
Elbette inanamayacaksınız ama sizi kaybetme riskini gözüne batırmış olacağınız için daha da değerleneceksiniz. Ve yanlış yaparsa kaybedeceği bir eşi olacak.
Dikkat etmeniz gereken şey; asla fazla konuşmamak ve göz teması kurmamak.
Para biriktşr ye iç gez kendine bak içsü. Dursun ayyaşNasıl boşalabilirim ki? Ailem, çevrem kimse bana hak vermiyor. Herkes benim herşeyi abarttığını ve şımardığımı düşünüyor. Ailem bunu yüzüme dahi söyledi.
Ayrıca boşansam sıradan bir memurdan boşanan kadın kadar dahi nafaka alamam. Resmiyette üzerine mal varlığı olmayan asgari ücretle çalışan birisi eşim... Evli kalarak en azından imkanlarını kullanıyorum; parasını harcıyorum. Bunlara karışmıyor.
Bu arada birikimlerini bankada yapma. Elinde ya altın ya para olsun. Bankadaki hesabın boşanmada göz onunde bulundurulur.Haklısınız, Yapabildiğim kadar birikim yapmaya çalışıyorum şimdilik.
Nasıl boşalabilirim ki? Ailem, çevrem kimse bana hak vermiyor. Herkes benim herşeyi abarttığını ve şımardığımı düşünüyor. Ailem bunu yüzüme dahi söyledi.
Ayrıca boşansam sıradan bir memurdan boşanan kadın kadar dahi nafaka alamam. Resmiyette üzerine mal varlığı olmayan asgari ücretle çalışan birisi eşim... Evli kalarak en azından imkanlarını kullanıyorum; parasını harcıyorum. Bunlara karışmıyor.
" Takıntılı bir psikopat " , " alkol alıyor , geç geliyor, çoğu zaman gelmiyor, beni görmezden geliyor ve aklı eski sevgilisinde " diyorsun ancak
Parası olduğu için ayrilmiyorsun. Bu çok onur kırıcı farkında misin ?.
Yıllar geçince o yıllarını hiçbir para geri getirmeyecek.
Yeniden aşık olup sevdiğin gerçekten sana değer veren birinden çocuk sahibi olma hakkını kendi elinden alıyorsun.
Doğru olan bu süre zarfında muhakkak iş bulmak ve bir süre birikim yapıp çocuk olmadan ayrılmak.
Yazık geçen yıllara.
Kimsenin de arkanda olmasına gerek yok.
Bu ilgisizligi hiç mi konuşmadın eşinle ?
Adamın üstüne hiç bir şey yokOf Ne nafaka alırsınız zenginse . Boş verin boşayın gitsin
Bakın ben sizi anlıyorum evet dışardan bakınca öyle görünüyor; parası için birlikte!
Değil işte yani bunu bir kadına anlatmak zorunda kalmak çok acı ama toplumda ailesi tarafından desteklenmeyen, kocasının ailesinin döndürdüğü dolaplarla tamamen nafakasız (asgari ücretli birinden boşanacağım neticede resmiyette.) boşanıp böyle bir hayattan sonra ortada kalmaya cesaret edebilir misiniz? Gizli gizli iş başvuruları dahi yapıyorum ama malum ekonomik kriz; görülmeyendeydi çağırmıyorlar. Ayrıca zaten çok bir tecrübem yok. Olsa bile asgari ücretin bir tık üstü anca bulabilirim belki. Peki eşim beni rahat bırakacak mı? Öylece tamam boşanalım mı diyecek? Hiç sanmam. Onu geçtim kendi ailem ve çevrem dahi baskı kuracak üzerimde.
Şuan en azından özgürüm. İstediğim herşeyi yapabiliyorum... Lütfen biraz empati yapın, lütfen.
Çok çok teşekkür ederim içinde bulunduğum ruh haliyle bir sinirle yazdım ama güzel ifade edebildiysem kendimi çok sevindim.Öncelikle sizi tebrik ederim, şurada derdini böyle net anlatabilen birileri pek yok. Size karşı bir zorbalığı yoksa, illa gurur yapıp boşanmam lazım diye düşünmeyin. Eğer ailenizin yanınızdaki hayatınızdan daha özgür (boşanırsanız hele çok kısıtlamaya çalışmaları olası) bir hayatı adamı önemsemeden kendinizi garantiye almaya çalışarak yaşayabilirsiniz.
Alkol ve zengin aile çok kötü bir kombinasyon. Ona dikkat edin. Hayat tabii böyle geçmez. Kaç yaşındasınız?
Mesleğiniz yoksa, kurs murs ne varsa kendinizi geliştirin ve meslek edinin. Kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğiniz zaman da boşanırsınız. Nafaka falan boş zaten. Gençsiniz, çocuğunuz yok. Emin olun mutlu olursunuz.
Bilemiyorum başka neden olabilir aklıma bişey gelmiyor...O kizla ilgili olduğunu sanmıyorum nedense. Cok sevseydi onu sizinle evlenmezdi. Biraz kendi haline birakin. Calismiyorsani is bulun kendinizi geliştirin. Esiniz bile sasirsin bu olanlara
Aynen öyle yapıyorum. Birde takılarımın çoğunu imitasyonuyla değiştirmek gibi bişey geliyor aklıma çünkü yarın onları bana verip vermeyeceği belli olmaz herşey olabilir elimden alabilir ama bilemiyorum cesaret edemedim...Bu arada birikimlerini bankada yapma. Elinde ya altın ya para olsun. Bankadaki hesabın boşanmada göz onunde bulundurulur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?