Sizlere danışmak istedim..

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.066
5.232
723
Merhaba kızlar her zamanki gibi sizlere danışmak istiyorum..
Eşimle boşanma afiresinden dönüp barıştık evimdeyim çalışıyorum eşimde çalışıyor tabiki
ikimizde biraz fazla borc yaptk ayrı kaldığımız dönem içersinde :18:
ben laptop aldım o da almış ve kredi kartına biraz fazlaca yüklenmiş şimdi kredi kartına toplam 4 bin tl kadar borcumuz var.. :25:
Gelirleri soracak olursanız öyle çok çok büyük paralar değil 1200 tl eşim 800 tl de ben alıyorum.
Araba kredimiz var 2 buçuk senesi kaldı onunda daha bitmedi.. :14:
Evimiz kira ve tabiki fatular vs derken nasıl yetişicez bilmiyorum
bunu düşünmekten bunaldım son 1 haftadır.. :26:
anlatıp rahatlamak istedim sizlere şimdiden tşk ediyorum

Son düzenleme:
Toplam borcunuz ne kadar ? k.kartı 4000 lira ise fazla değil...Araba kredisi diyorsunuz ama borcunuzun miktarına göre fikir yazmak istiyorum.

Toplam borcunuz ne kadar ? k.kartı 4000 lira ise fazla değil...Araba kredisi diyorsunuz ama borcunuzun miktarına göre fikir yazmak istiyorum.

Kredi borcumuz şu şekilde 10 bin tl çekmiştik 2010 Aralık ayında yaklaşık 21 aydır ödüyoruz aylık 300 tl 27 ayımız daha var :14:
Kredi kartı evet sadece 4 bin tl diğerlerini hafiflettik ama bunun ödeme tarihide yaklaştı 22 si son ve bizim elimizde ne yazıkki para kalmadı..
Aksilik şu ki asgarisi 800 tl bunu ödeme şansımız yok bu ay..
Bunaldım nasıl ödeyeceğimizi düşünmekten..

Olan kredi kartlarına olmuş desenize. :1: Ayrılsaydınız nasıl ödeyecektiniz?

Kredi kartları benim üzerime değildi.. Kredide.. Eşimin üzerine hepsi artık ayrılsaydık o ödeyecekti ben değil :26:
Ama şuanda ödememiz gerek...
Bu tek bir kart zaten başkada kartımız yok..
İptal ettirdik diğerini kapattık borcunu..
Asıl ben bu bankalarını anlamıyorum bu kadar limitli kart olurmuuuu :19:

Kredi kartları benim üzerime değildi.. Kredide.. Eşimin üzerine hepsi artık ayrılsaydık o ödeyecekti ben değil :26:

Kredi kartından herkes magdur arkadaşım limitinizi düşürebilirsiniz asgarisini yatırabilseniz bu ay, hiç yatmasa bile çok faiz alıyorlar

bankaların stratejisi bu zaten yüksek limit açıp tüketime sürüklemek ve insanlar ödeyemeyince de faizidir vs vs yüklemek.

ayrıca kart esinizin üzerine ayrılsaydık borçları o ödeyecekti stratejisi
:19: :20:

Ek is yapma imkaniniz varsa yapmaniz gerekecek zira baska turlu odenmesi zor. Borc borcla kapnamiyor maalesef. Allah yardimciniz olsun diyelim..

Oluuuuur... Asgari ücret çalışan arkadaşıma 2000 TL lik kart vermişlerdi. Gerçi patladı sonra oda... Bence suç kredi kartında değil, tamam limit vermişler ama harcanmak zorunda mı canım?

Neyse kartları kapatıp uzun vadeli taksitlendirebilirsiniz. Hem yeni borç eklenmemiş, hem gecikme faizi ödememiş, hemde yavaş yavaş ödemiş olursunuz.

Ben önceden x bankasında kredi kartım vardı .Baktım bana sormadan limitini arttırmışlar :53: bunu görünce deliye döndüm ,iptal ettirdim .İptal ettirmemem için de baya bir dil döktüler :1: limitinizi aşağıda çekeriz ,bir yanlışlık olmuş gibi gibi...

Şu an ise öğrencilere özel ,limiti en az olan ,yıllık kart parası almayan bir bankanın kredi kartını kullanıyorum .Bu arada yanlış anlaşılma olmasın :40: çalışan birisiyim aslında.

Limiti fazla olunca gözümüz dönüp ,en gereksiz şeyleri bile alabiliyoruz .O yüzden borçlarınızı ödedikten sonra ,limiti düşüttürün .

Borçlarınızı ödemek için ,ek iş yapmaktan başka bir şansınız yok gibi .

Son düzenleme:
Donem donem hepimze olabiliyor borclar geldimi ustuste geliyor

Sikma canini agzininzin tadi olsun saglikli olun hepsi gecer

Sadece biraz zorlanirsinz olcek okadar

ne kadar da rahat ve normal yazmışsınız.. hayat birlikte harcarken müşterek oluyor da ayrılınca erkeğe mi yıkılıyor borçlar.. o zaman ayrılsaydınız da eşiniz ödeseydi.. şaşırdım.....

bankalarda suç var da harcayanda yok mu? azaltsaydınız limitinizi, ve limit 2000 diye 2000ini de doldurmanız mı gerekiyordu... sanırım bu size ders olmuştur, bundan böyle ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız...

bankayla gidip görüşüp özel ödeme planı isteme şansınız olabiliyor diye biliyorum ama emin değilim.

Suçlu bankalar mı, bilinçsizce kullanan insanlar mı?

Suç bankalarda da var çünkü insanlara bukadar çok limit vermeleri yanlış.. 1200 tl maaş alan birinin bu denli çok limitli kartı olmamalı diye düşünüyorum..
ne kadar da rahat ve normal yazmışsınız.. hayat birlikte harcarken müşterek oluyor da ayrılınca erkeğe mi yıkılıyor borçlar.. o zaman ayrılsaydınız da eşiniz ödeseydi.. şaşırdım.....

bankalarda suç var da harcayanda yok mu? azaltsaydınız limitinizi, ve limit 2000 diye 2000ini de doldurmanız mı gerekiyordu... sanırım bu size ders olmuştur, bundan böyle ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız...

bankayla gidip görüşüp özel ödeme planı isteme şansınız olabiliyor diye biliyorum ama emin değilim.

Burda boşanacağımı söylediğim zaman donuna kadar al diyen sizlerdiniz...!
ben ise hayır bişey almayacağım dediğim zaman aptal oldum ya hani (!)
bu borcu o kendisi yaptı
ben yapmadım aldığım laptop un borcunu ödedim kapattım
kredi kartı onun üzerine olduğu gibi borcu da ben yokken kendisi yaptı bu karta...
Ama ben sebebini nedenini sormadan ödemeye beraber gögüs germeye razıyım
sadece ne yapabileceğimi soruyorum
bilmem anlatabiliyormuyum

Son düzenleme:
Suç bankalarda da var çünkü insanlara bukadar çok limit vermeleri yanlış.. 1200 tl maaş alan birinin bu denli çok limitli kartı olmamalı diye düşünüyorum..

][/COLOR][/SIZE][/SIZE]

Suç bankalarda degil, suç bankaların verdiği limiti
sanki banka kendi hesabına hibe etmiş gibi kullanan müşterilerde...

Bizim kartların limiti de 10 bin.
Ama tutup da 10'ni bir ayda harcamıyoruz...

Neyse artık olan olmuş.

Bankayla görüşün.
Muhtemelen size kredi çektirip o parayı kapattıracaklar
ama siz aylık olarak ödemek zorunda kalacaksınız...

Son düzenleme:

Burda boşanacağımı söylediğim zaman donuna kadar al diyen sizlerdiniz...!
ben ise hayır bişey almayacağım dediğim zaman aptal oldum ya hani (!)
bu borcu o kendisi yaptı
ben yapmadım aldığım laptop un borcunu ödedim kapattım
kredi kartı onun üzerine olduğu gibi borcu da ben yokken kendisi yaptı bu karta...
Ama ben sebebini nedenini sormadan ödemeye beraber gögüs germeye razıyım
sadece ne yapabileceğimi soruyorum
bilmem anlatabiliyormuyum

Babam bir televizyon fabrikasında işçi.

Dediğiniz miktarda para alıyor.

Bir tanecik kredi kartımız var,limiti 2000.

Bu adam hem kartını kullanır.

Hem ev bakar.

Biri üniversitede iki çocuk okutur.

Servis parası,yemek parası vs.

Tatilimizi de yaparız,gezmelere de gideriz.:10:

Niye yorum yapan insanlara kızıyorsunuz ?

Ona göre yapsaydınız harcamanızı.

2000 veriyorlar diye hepsini doldurmak zorunda değilsiniz ki...

100.000 verseler hepsini harcayacak mısınız ? :6:

Lütfen iğneyi kendinize batırın.

Sonra çuvaldızı bize.:34:

Canım, şimdilik asgarisini ödeyebilirsin,
birkaç ay böyle idare et, sonra rahatlayınca kapatırsın..
3 ay üst üste asgari ödemeyi, son ödeme tarihini geçirirsen icra takibi başlıyor,
haberin olsun..

ALLAH kolaylık versin canım..

Madem ayrıldığınızda o ödeyecekti ona göre harcama yapmıştınız bırakın o düşünsün...
Bu kadar limit olur evet... Banka böyle güzel harcama yapan müşteri bulunca neden harcatmasın değil mi :34::34:

herkes konu sahibine yüklenmiş fakat bu borcu kendisi yapmamış fardındaysanız..ve yorum yapanlardan şimdi ne yapabilirim ,nasıl bir yol izlemeliyim diye soruyor...yapsamıydık?yapmasamıydık demiyorki...olan olmuş zaten..onun derdi ona yeter ,çokta yüklenmemek lazım diye düşünüyorum...

konu sahibi arkadaş ; bu işleri tam bilmiyorum ama eşiniz araba için kredi çektiği bankanın kredi kartını kullarak yapmışsa bu harcamaları borcunuzu tekrar yapılandırabilirsiniz..yani tüm borç hesaplanarak yeni bir ödeme planı çıkartılır...biz böyle yaptık,eşim 1 yıl önce iş yeri açmak için oldukça yüklü bir kredi çekmişti,4 ay öncede ben arabamı yenilemek isteyince bir miktar (7 bin tl)daha ekletiverdi o kredinin üstüne..aylık ödediği miktarın üstüne 100 mü 150 mi öyle bişey daha eklemişler...
eğer borçlar farklı bankalara aitse o zamanda şöyle bir yol izleyebilirsiniz..eşiniz araba kredisi aldığı bankadan 4 binlira çekip kartı komple kapatır hatta iptal eder.bankayada atıyorum 5 bin liramı kalmıştı araba borcunuz 9 bin olur.aylık 400 değilde 500-550 ödersiniz ve 2 yıl daha geç biter gibi.....

en olmadı arabanızı satar borcu kapatır,kalan meblağa göre ayağınızı yerden kesecek başka bir araç satın alırsınız?

umarım yardımcı olabilmişimdir...allah ödeme kolaylığı versin..

Back
X