sizlerle paylaşmak, dertleşmek istiyorum...

PeSpEmBe

Uyuduum ben Büyüdüüm ben
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
1.675
3
116
İzmir
Kızlar ben zaman zaman öyle bir sıkkın, öyle duygusal, bezgin, bıkkın , kafaya her şeyi takar durumda oluyorum ki beni hiçbir şey kurtaramıyor. Ayda bir bu halet-i ruhiyeye bürünüyorum. Genelde de muayyen günlerimde Şu an da öyle bir zaman. Ya eşim bana genelde yardım etmez,sürpriz pek yapmaz çünkü yapamaz. Biz hap kadar küçük bir ilçede yaşıyoruz ve burada hiç ama hiçbir şey yok yapacak, lokanta, mağaza vs hiç yok. Hava buz gibi, dışarı da çıkıp şöyle bir hava alınmıyor. Yani kısacası eşime "bana neden sürpriz yapmıyorsun" diyeceğim bir yerde değiliz . Allahtan çalışan bir bayanım da öyle deşarj oluyorum. Evde hep aynı şeyler, yok yemek yap, çamaşır yıka , as, bulaşık vs yap , eşim sağolsun hiç yardım etmez, daha az önce bu sebepten tartıştım onunla. Aslında ciddi anlamda hiçbir şikayetim olmamasına rağmen her ay ben acayip hayattan bıkmış bir hale geliyorum, genelde hep gülen yüzüm gülmez oluyor , kendi kendime ağlıyorum, eşimin her hareketi bana batıyor, neden yardım etmiyor, neden pc başında, neden hep evdeyiz (sanki gezecek yer varmış gibi) gibi şeyler düşünüp duruyorum. Muayyen günlerinizde sizde de bu oluyor mu ya , ben mi garibim ?
Çok da uzun oldu kusura bakmayın ama son bi soru ? Siz böyle çekilmez bir ruh halindeyken , asık suratlıyken , mutsuzken eşiniz sizi mutlu etmek için ne yapar ? Ya da bişey yapar mı ? Benimki bir şey yapmaz , onun da suratı asılır bana

canım ne zaman merkeze gitme ihtimaliniz doğacak, memursunuz sanırım karı-koca
olur öyle regli günlerinde hatta daha önceki bi hafta
ama sizin sorununuz sadece regli durumu değil
kim olsa sıkılır yani öyle bi ortamda
sonuçta sosyal varlıklarız, arkadaşında pek yoksa, kaçınılmaz bi ruh hali

Son düzenleme:

canım biz doğunun ücra bi köşesindeyiz.Ben öğretmenim. Bu yaz gidiyoruz burdan inşALLAH hayırlısyla.Burada yemek yapacak sebze bile bulamıyorum, bazen çıldıracak gibi oluyorum, arabamız var ama ben artık arabayla da o saçma caddeden geçip bir şey yapamadan eve dönmek istemiyorum. sıkıldım ve her ay bu bana oluyor, hastalığıma bağlıyorum ben de bu duygusallığımı. Çünkü normalde eşimle avunuyorum, birbirimizle sevgi dolu olunca yine bu yer de bi nebze çekiliyor ama bazen tam analmıyla dibe vuruyorum böyle. Ben moralsiz olunca eşim de sevgi dolu ve güler yüzlü olmuyor , evde iki suratsız takılıyoruz öylece ..

ben de o dönemlerde hassaslaşıyorum.sizin birde sıkılma durumunuz var yani tuz biber oluyor.ben yurt dışındayım arkadaşım yoktu ama neyse ki artık buldum.eskisi kadar sıkılmıyorum.özel dönemlerimde ağlamaklı bile olurum stresli alıngan falan.eşim öyle olduğumu bildiği için birşey demez.ama her hangi bir süprizde yapmaz yapmaya vakti yok onun için o konuya takılmıyorum.ben surat yapınca o daha çok surat yapar bana ve ısrarla sorular sorar daha çok sıkar hatta beni :))) onun için her sıkıntımı çok yansıtmam ona soru sorsada derman olmıyor ki.en iyisi kendinize iş harici bir meşkale bulun.inş en yakın zaman daha huzurlu ve mutlu olursunuz.tatlı ve abur cubur yiyecekler mutluluk hormonu salgılatırmış.

eee o zaman iyi canım ayda 5 gün suratsız olabilir insan

şaka bi yanada gidecek olmanıza sevindim, o duyguyu biliyorum çünkü az çok, hatta sebze bulamamak insanı bu kadar gerer mi ya, geriyomuş valla
bence senin asıl sorunun bu regli günleriyse, günlük gerilimlerini azaltmaya çalış, o günlerde iş yapma, pratik yemekler yap, yorma kendini
her akşama bi kaç film indirip izleyin, böylece pc başında beraber takılırsınız, tartışcakta vaktiniz pek olmaz

Canım üzülme bende regl dönemlerinde bunalımda oluyorum hatta yakın regl dönemim simdiden basladı sanki cok mutsuzum dünya basıma yıkıldı gibi geliyor

Pespembe sana fazla yardimci olamasamda, yazis seklin ve cok güzel türkcenle, zevkle yazini okudum. Bunu burda sana söylemek istedim. Bazi insanlar güzel kelimelerle kendisini ifade etmeleri cok hosuma gidiyor. Hadi yaza az kalmis madem, sende ögretmensin, elinden geleni yap ve hakkiyla ayril oradan. Sevgiler.

canım seni gayet iyi anlıyorum.
beni muayyen günlerimde değil,normal günlerim öyle.yani hep öyle.
düşün ben çalışmıyorumda.
soruna gelince benim bu ruhsuz halimi gören eşim de senin eşin gibi tavır alıyor.
ne yapalım.

bak bi topiğe denk geldim önceki gün 'eşinize ilk nezaman rezil oldunuz'diye.
seni de oraya beklerim.valla 3 gündür kendi kendime güler oldum,hadi buyur...

peki nasıl ya eşinle sürekli soğuk musun ? Çalışmamak hakikaten daha bi zorlaştırıyordur senin halini.Ben çalışmasam kafayı yerdim kesin. Benim burda arkadaşım da yok hiç çünkü.. Topiğe geliyim de link versen daha kolay olurdu, neyse ben bulurum şimdi ...

Öncelikle teşekkür ediyorum yazdığın güzel kelimelere Evet az kaldı aslında ama bazen zaman sanki durur ya işte bu bana çok oluyor. Bir de önemli olan gitmek de değil, gittiğin yerde mutlu olmayı bilmek aslında. İşte bu beni üzüyor. İnsan nerede olursa olsun yanında sevdiği insan varsa neden mutsuz olsun ki , ama olunuyor işte .. Hakkıyla ayrılıcam inşallah buradan, arkamda beni seven ve iyi yadeden insanlar bırakarak..

Canım üzülme bende regl dönemlerinde bunalımda oluyorum hatta yakın regl dönemim simdiden basladı sanki cok mutsuzum dünya basıma yıkıldı gibi geliyor
Ya birilerinin benle aynı şeyler yaşadığını , yalnız olmadığımı bilmek çok güzel..

Öyle yapıyorum zaten, 4 gündür yemek yaptığım yok doğru dürüst Film izlemek güzel de okul açılınca epey yoğun olucam , ona vakit kalmıcaktır. Bir de gece nöbetlerim oluyor, okulum yatılı.. Neyse artık her şeyin hayırlısı. Seninle dertleşmek de güzel..

Bu beyleri lime lime yapmalı.. Biz gülerken iyi hoş , bi surat assak bin beterini görürüz Biz de insanız ama.. evet böyle giderse ben de ona sıkıntılarımı aksetmicem ama dertleşebileceğim kimsem de yok ki burada

Kızlar merhaba

buraya ilk defa yazıyorum. regli dönemlerimde bende sizin gibiyim. Ve bu yüzden bu dönemde eşimle kavga ediyoruz. Onu da geriyorum anlayacağınız. Bende sadece ben öyleyim zannediyordum.

Yalnız olmadığımı bilmek güzelmiş.

Buraya yazmak süper bir şey. İnsan ciddi anlamda rahatlıyor, deşarj oluyor yazınca.Hele bi de seni anlayan , yorumunu esirgemeyen bayanlar olunca gerçekten yalnız olmadığını, yalnız kalmadığını hissediyosun.Dün ben buraya bunları yazıp içimi dökerken yanımda eşim yoktu, yazdıkça rahatladım, hala da gelen yorumlar bana çok iyi geliyor...
İyiki varsın KK, iyiki

enn azından yyazını düşünün bence gidene kadar..o şekilde kendinizi oyalayın..bende çok çabuk sinirlenirim kızarım darılırım..ama böyle olduğunda aşkım bişey demez bana destek olmaya çalışır..hiç bi zaman vay efendim sen bana surat astın ben de asayım,sen soğuksun ben de öyleyim yapmadı..ne zman üzgün sinirli görse beni mutlu etmeye çalışır..zaten ben gülmeyince o da çok üzülürr...hemen şakalar yapar..ki zaten biz sürekli gülen,esprili,çok komik bir çiftiz..tam birbirimizi bulmuşuz yanii..

:95:
bugun benim de canim birden sIkIldI, aslinda moralimi bozan seyler de oldu ama birden hayattan zevk almaz oldum ben neden bu dunyadayim neden bunlari yasiyorum vs diye dusunmeye basladim. moralim bozuk oldugunda agzimi acip konusmak gelmiyor icimden o yuzden 8.30da yattim ve bu saatte ayaktayim (yani yatagimin icinde uyanik vaziyetteyim)... sizin mesajinizi okuyunca farkettim benimde reglimin ilk gunu onun icin mi birden modum dustu acaba?

üzülme canım tek değilsin.ben doğuda imkanlardan yoksun bir yerde yaşamadığım halde çoğunlukla bu ruh haline bürünüyorumcanımı sıkan konular var ama çok saçma şeyleride kafama takıyorum.önceden böyle değildim bu kadar takmazdım ama ne bileyim şimdi niye böyleysem bazen kendime kızıyorum toparlanıyorum biraz ama sonra ufacık birşeyde suratım yine düşüyor falan
inşallah geçici bir ruh halidir gerçi pek geçtiği yok ama neyse

zaten birbirini tamamlayan çift olmak budur.Sen iyiysen , hoşsan o sana iyi olmaz, sen surat yaptığında da mantık aramaz, sadece seni mutlu etmeye çalışır. O suratsızken de sen ona aynı olursun o zaman. Bu döngü eşini düştüğünde onu tutup kaldırma döngüsüdür. Zaten ikiniz mutluyken hiç sıkıntı yok da mühim olan destek olma zamanı geldiğinde olabilmek...
Sizi bu anlamda tebrik ediyorum.Bense bu konuda emin değilim henüz. Bu konuda net bir şey diyemiyorum , zaman göstericek bana...

Muayyen günlerimiz moral bozukluğunu tetikliyor fazlaca. Ama bu denli zor yaşıyorum ben de genelde..napsak acaba ?

Evet insan epeydir takılıp kalıyor bazen, ben mesela zaman zaman öyle kötü hissederim ki ; kendimi hiç güzel bulmam. Ki şunu da belirtiyim bi bakanın bi daha dönüp baktığı bir bayanım. Ama buna sebep eşimden bayanlık egomu tazeleyeeck laflar duymamam, şımartılmamamdır. Bana hiç nasıl göründüğümü söylemez, hep öyle bakar, hatta bakmaz , ne giydiğime ne sürdüğüme dikkat bile etmez.Ben de buna çok takılıyorum, bunu kafaya takmadan edemiyorum ama napiyim huylu huyundan vazgeçmiyor, kavga ettim kaç kez dayanamadım ama umursamadı bile. Biz çıkarken "eşşek gözlüm, melek yüzlüm,vs vs diye mesaj atardı , iki kelime laf ederdi ama şimdi o bile yok...pehhh..."

ben de adet dönemim yaklaşınca hiç çekilmeyen biri olurum. bu durumdan nefret ediyorum ama kavga çıkarmaya çalışırım istemesem de. sonra suratımı asarım asarım asarım ve eşim de aynı senin eşin gibi suratını asar. ve her ay eşime adet dönemim şu gün biliyosun ben o günlerde sıkıntılı oluyorum hoş gör derim. o da suratını asar sonra düzeliriz ama beni motive edemez nedense. neşelendiremez vs..

bende her bayan gibi adet döneminin 1 hafta öncesınde asırı sinirlilik,alınganlık davranıslarımda bi dengesizlik olur illaki ama illaki yani eşimde gözüme batar .. ağlayıp zırlarım küserim.. eften püften seylerden ötürü cıngar çıkartırım.. ama eşim benım muaayen gunlerımın yaklaştıgını bilir ve hiç tepkı vermez her daim yanımda olmaya casısıp bana sarılır.. laptoptan oyun mu oynayacak yada nette sörfmü yapacak olsun bi koluyla daima bana sarılı durur :) yada ben yatarak tv izlemek istiyorsam ne işle mesgulsa bırakır gelir yanıma uzanır beraber tv bakarız ne baktıgımız önemli değildir önemli olan bırlıkte vakıt gecırmemızdır.. benım yuzum asıksa gelir yanıma noldu neden boylesın der yuzun asık olmasın der.. bende boyle boyle deyıp muayyen gunume geldım oyuzden derım mazeretım var asabıyım derım yanı :)))
eger aramızda bı sorun yokken benım yuzum asık diye onun yuzude asık olmaz yani..
aksine onun yüzü asıksa ben onu neselendırmeye calısırım yani..bende o surat astı diye surat asmam.
haa su gezdırme olayına gelıceksek eşim asla gezdırmez hep evdeyız sıkılıyorum ama napıyım adamın huyu boyle bide ben izmitteyım yanı sen dusun beni.süprizde yapmaz .. eline çiçek alıp gelmez yani yada kuyumcudan gordugu bişeyı alıp gelmez bu kolye olur yuzuk olur vs.. başka evli çiftlere hava olsun dıyede aldırtmam kocama zorla .. evlılıgım bana hastır baskalarıyla kıyasmak için değildir sonucta.
ben nasıl 4*4lük değilsem eşimde 4*4lük değildir sonucta...

Abalalarım bende regl dönemime yaklaştığımda çok sinirli oluyorum ağlıyorum sızlıyoeum kaşalrım çatık uyuzun teki olurum kısacaa saatlerce ağlamışlığım vardır hatta keşke böyle birşeyn önüne geçebilsem bende yarım saat öncesine kadar alğlıyordum şarkı dinleyerek bugün reglimin 2.günü.birde ağlayacak bir bahane bulduysam tamamdır sabaha kadar ağlarım.canımı sıkan birşey oldu çok normal birşey ama nedense duygusal şarkı açaarak damara bağladım bir sürü peçete kullandım...hepimiz aynıyız yazıları okuduğumda gerçekten yalnız olmadığımı anladığımda çok mutlu oldum iyiki varsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…