- 10 Temmuz 2010
- 653
- 774
- 303
- Konu Sahibi splendor_bg
-
Raporu sildirmek gibi bir şansınız yok maalesef sadece itiraz edip tekrar kurula girersiniz fakat farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Devlet memurluğunu araştırsanızHerkese Selam;
Uzatmamaya çalışıp hemen konuya giricem.
Erkek kardeşim 25 yaşında bundan 2 sene önce psikolojik rahatsızlığı olduşizofren teşhisi koydular. Erken teşhisle hemen atlattık. 1 ay falan sürdü etkileri
Doktor rapor almamızı söyledi. Bizde özürlü raporu aldık. %45 rapor verdiler. Raporda Tedaviyle çalışabilir yazıyor.
Fakat kardeşim şuan çok iyi allaha şükürler olsun. İşkurdan iş başvurusu yapıldı. Engelli olarak iş görüşmesine gitti. Ama iş verenler rapordaki "şizofren" teşhisini görünce maalesef ön yargılı davranıp kardeşimi işe almıyorlar. Ve her yerde karşısına çıkıyor.
Ne yapacağımızı şaşırdık. Ve bu onu daha da dibe sürüklüyor.
Size sorum şu: Bu raporu sildirmek gibi bir şansımız varmıdır? Herkese şimdiden teşekkir ederim.
Az once internette boyle birsey buldum.. yardimci olur umarim.
Kaygılarınızda haklısınız.Uygulamada sağlık verileri,hastanın onayı sorulmaksızın medulla denen sisteme kaydedilmekte ve bu sisteme girebilen herkes tarafından görülebilmektedir.
Ruhsal duruma ilişkin tanılar,başkalarınca öğrenildiğinde,ilgililer ayrımcılıkla karşılaşmakta ve damgalanmaktadır.Hiç bir olumsuz durum olmasa dahi tıbbi veriler kişisel veri kapsamındadır ve siizn rızanız olmaksızın başkaları ile paylaşılmadığı gibi,eğer güvenliği sağlanamıyorsa kayıt dahi edilmemelidir.
Tıbbi verilerin kaydına ilişkin yasal bir dayanak bulunmamaktadır.
Yapılacak şey ilgili kuruma başvurarak tıbbi tanınınızaın kaydına izin vermediğinizi veya üçüncü kişilerin erişimini engelleyeceg güvenliğin sağlanmasını isteyebilirsiniz.
Muhtemel olulumsuz yanıt üzerine yasal yollara başvurabilir ve iç hukuk yolları tüketildiğinde AİHM e bireysel başvuru yapabilirsiniz.
Diğer yandan hakkınzda düzenlenen raporun iptal edilmesi bence sözkonusu değil.Söylendiği gibi rapor içeriğinin güvenliğinin sağlanması aslolan talep olmalıdır.
Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.
Önyargıların bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz maalesef raporunda yazıyorsa olması herektiği içindir diye düşünüyorum
Şansını denemeye devam etsin
Bol şanslar
Raporu sildirmek gibi bir şansınız yok maalesef sadece itiraz edip tekrar kurula girersiniz fakat farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Devlet memurluğunu araştırsanız
En azindan silinmese bile 3.kisiler gormesin. O zaman işe girmesi sorun olmaz diye dusunuyorum.Bende okudum bunu çok teşekkür ederim. Silinmesi mümkün değil diyorbende bi çare acaba dedim. Ama dediği gibi teşhiş 3. Kişiler tarafından görülmemesi için uğraşıcaz. Avukat şart
O zaman liseyi bitirmesine yardımcı olun öyle deneyin malesef ülkemiz psikiyatri hastalarına öcü gözüyle bakıyor özel de biraz zor işiniz.Maalesef açık lisede okuyor şuanEn az lise mezunu olması gerekiyor diye söylediler devlet memurluğu için
İnşallah. Çok teşekkür ederim.En azindan silinmese bile 3.kisiler gormesin. O zaman işe girmesi sorun olmaz diye dusunuyorum.
Kesinlikle öyleO zaman liseyi bitirmesine yardımcı olun öyle deneyin malesef ülkemiz psikiyatri hastalarına öcü gözüyle bakıyor özel de biraz zor işiniz.
Bakın böyle olumsuzluklar hayal kırıklığı dışlanmak şizofreni hastalarında atakları tetikler. Bir süre iş olayını askıya alın derslerine odaklaşın.Kesinlikle öyleBir firmaya görüşmeye gitti. Bütün evrakları hazırlandı, banka kartı çıkardık. Nasıl mutluyuz hepimiz. Sonra raporda ki teşhisi görmüşler sanırım Kadro doldu dediler
Çılgına döndüm
Kardeşimde oluşan hayal kırıklığını anlatamam.
Şuan saçma sapan bir işte çalışıyorBakın böyle olumsuzluklar hayal kırıklığı dışlanmak şizofreni hastalarında atakları tetikler. Bir süre iş olayını askıya alın derslerine odaklaşın.
Atipik psikoz şizofrene yakın bir hastalık hatta öyle bile diyebiliriz. Aldığınız raporu avukat yardımı ile gizli hale getirebilirsiniz. İsim vermicem ama yerel bir gazetede sahibi tanıyorum şahsın 46 raporu var ama gizlettigi için kimse bilmiyor. Hatta gerekirse buna itiraz Edip tekrardan bir heyete girebilir ama şizofreninin kesin bir tedavisi olmadığı için o rapor silinir mı bilmiyorum. Keşke almamış olsaydınız :/ maalesef insanlarda psikolojik hastalıklara ölümcül hastalık,bulaşıcı hastalıkmıs gibi bakış açısı var. Geçmiş olsun, inşallah hem düzelir hem de raporu düzenleyebilirsiniz.Şimdi annemden öğrendim. Aslında teşhisinde Atipik piskoz yazıyormuş. Fakat devlet hastanesindeki doktor bunu yazmış!!!
Biz kardeşimi özel doktora götürüyoruz acaba buna itiraz etsek çıldırcam şimdi
Atipik psikoz şizofrene yakın bir hastalık hatta öyle bile diyebiliriz. Aldığınız raporu avukat yardımı ile gizli hale getirebilirsiniz. İsim vermicem ama yerel bir gazetede sahibi tanıyorum şahsın 46 raporu var ama gizlettigi için kimse bilmiyor. Hatta gerekirse buna itiraz Edip tekrardan bir heyete girebilir ama şizofreninin kesin bir tedavisi olmadığı için o rapor silinir mı bilmiyorum. Keşke almamış olsaydınız :/ maalesef insanlarda psikolojik hastalıklara ölümcül hastalık,bulaşıcı hastalıkmıs gibi bakış açısı var. Geçmiş olsun, inşallah hem düzelir hem de raporu düzenleyebilirsiniz.
Bir aralar tedavisi var diye haberlerde çıkmıştı sanırım bir sıvı çekiyorlar beyinden tam bilmiyorum çünkü çok uzun gündemde kalmadı o haber. Gazete sahibi ciddi ciddi kırık yaniHaklısınız. Tekrar edebilecek bir hastalık olduğundan ben iyileştim diyemiyorsunuz maalesef
Gazete sahibini de çok şaşırdım yanlız inşallah bizde saklayabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?