- 10 Temmuz 2010
- 653
- 774
- 303
- Konu Sahibi splendor_bg
-
Lise mezunu olmadığı için memur olamıyor şuan. Açım lise sınavlarına giriyor.Memurluk yapılıyo başka bir işte neden çalışılmasın tedavisine devam ediyorsa
Yine aynı teşhisle rapor çıkmayacakmı o halde.
Sadece oran düşebilir. Hep öyle yazıyor. Engelli formlarında
madde kullanımı bitti değil mi? Madde kullanımına bağlı psikoz diye bir tanımız var çünkü. İki senedir belirtisizse geçmiş tanı diyerek tekrar rapor alın bence. İl sağlık müdürlüğüne itiraz edin. Tekrar değerlendirilsin. Takipleri de ihmal etmesin. İlaç kullanımı psikososyal müdahale vs.Madde kullanımına bağlı çıktı bu durum
Bir günde başka biri oldu kabus gibi günlerdi
Ben zorla götürdüm hastaneye polisler alıcak yoksa dedim. Tvden mesajlar aldığını falan söylüyordu.
Önce devlet hastanesinde tedavi gördü. Orda bize şizofren demediler.15 gün ilaçlar kullanıldıbaktık düzelme falan olmuyor.
Burda en bilindik özel doktora gittik. O bize paranoid şizofreni dedi. Ve ilaçları düzenledi.
Kardeşimde yavaş yavaş normale döndü. Allahıma şükürler olsun ki.
Bir daha yaşamadık. Şuan çok iyi
Ama bu rapor ah bu raporDediğiniz gibi teşhisi değiştirme yada tekrar heyete girme olabilir. Çok teşekkür ederim
madde kullanımı bitti değil mi? Madde kullanımına bağlı psikoz diye bir tanımız var çünkü. İki senedir belirtisizse geçmiş tanı diyerek tekrar rapor alın bence. İl sağlık müdürlüğüne itiraz edin. Tekrar değerlendirilsin. Takipleri de ihmal etmesin. İlaç kullanımı psikososyal müdahale vs.
Özelden yazayım daha iyiTekrar rapor alıp derken? Değiştirdimi yani
sizofrenide gecici bir durum soz konusu olabilir mi acaba ? yani bu tarz bir cesiti varmiŞuan belirtiler var mı? Bir de ne kadar süredir belirtisiz? Eğer geçici bir durumsa önceki atağı kısa psikotik ataktır. Başka belirtiler varsa atipik psikoz ya da sch olabilir. Ona göre düzenleme yapılır. Duygudurum bozukluğu eşlik ediyorsa bipolar teşhisi de alabilir. Bunlar mevcut değilse aynı şekilde kalabilir haklısınız.
Açıkçası net birşey bilmiyorum. Doktorumuz en fazla 5 sene kullanıcak ilaçları dedi. Tekrar alevnebilir mi? Olası bişey aslındasizofrenide gecici bir durum soz konusu olabilir mi acaba ? yani bu tarz bir cesiti varmi
Bilmiyorumiyide eğer tamamıyle iyileşilebilen bir rahatsızlıksa tedaviden sonra düzeldiğine dair sağlam raporu alamaz mı
Ben engelli insanların 20 yıl çalıştırıp emekli olma şartını hiç anlamıyorum tamam çalışsınlar ama şu an iyiymiş kardeşiniz sosyal güvenceleri de olsunHerkese Selam;
Uzatmamaya çalışıp hemen konuya giricem.
Erkek kardeşim 25 yaşında bundan 2 sene önce psikolojik rahatsızlığı olduşizofren teşhisi koydular. Erken teşhisle hemen atlattık. 1 ay falan sürdü etkileri
Doktor rapor almamızı söyledi. Bizde engelli raporu aldık. %45 rapor verdiler. Raporda Tedaviyle çalışabilir yazıyor.
Fakat kardeşim şuan çok iyi allaha şükürler olsun. İşkurdan iş başvurusu yapıldı. Engelli olarak iş görüşmesine gitti. Ama iş verenler rapordaki "şizofren" teşhisini görünce maalesef ön yargılı davranıp kardeşimi işe almıyorlar. Ve her yerde karşısına çıkıyor.
Ne yapacağımızı şaşırdık. Ve bu onu daha da dibe sürüklüyor.
Size sorum şu: Bu raporu sildirmek gibi bir şansımız varmıdır? Herkese şimdiden teşekkir ederim.
Kardeş dilerim engelli olmazsın Türkiye şartlarında çalışmak zor engelli olarak çalışmak daha zorBen engelli insanların 20 yıl çalıştırıp emekli olma şartını hiç anlamıyorum tamam çalışsınlar ama şu an iyiymiş kardeşiniz sosyal güvenceleri de olsun
Eşim engelliKardeş dilerim engelli olmazsın Türkiye şartlarında çalışmak zor engelli olarak çalışmak daha zor
Bize çıkmadı kura maalesef 2018 de tekrar kura varEngelli personelim kronik beninki
İşyerlerine psikolojik rahatsızlığı riskli buluyor ve bunu bir şekilde öğreniyor
Kardeşiniz kamu için kuraya başvurabilirdim başka rapor yok ve mecbur görünecek
Kesinlikle yeşil kart ile bakılıyor şuan aslında bu raporun kardeşime sunduğu tek şey hayal kırıklığı ha bide otobüse bedeva biniyor. Ne yapayım ben onu!! Arabası var kullanmıyor ki.Ben engelli insanların 20 yıl çalıştırıp emekli olma şartını hiç anlamıyorum tamam çalışsınlar ama şu an iyiymiş kardeşiniz sosyal güvenceleri de olsun
madde kullanımına bağlı, geçici tıbbi duruma bağlı psikozlar, kısa psikotik atak dediğimiz durumlar geçici olma eğilimindedir. Şizofreni dendiyse 6 Aydan fazla süredir devam ediyor demek.sizofrenide gecici bir durum soz konusu olabilir mi acaba ? yani bu tarz bir cesiti varmi
bu rapor nereden görünüyor? e devletten falan mı? yoksa bakılan bir site var mı? babamın raporuna bakmak istiyorum da bulamamıştım nereden bakıldığınıKesinlikle yeşil kart ile bakılıyor şuan aslında bu raporun kardeşime sunduğu tek şey hayal kırıklığı ha bide otobüse bedeva biniyor. Ne yapayım ben onu!! Arabası var kullanmıyor ki.
Bence de çok büyük saçmalık ülkemizde milletvekili 2 yılda süper emekli olurken engelli insanlardan 20 yıl hizmet beklemek çok saçmaKesinlikle yeşil kart ile bakılıyor şuan aslında bu raporun kardeşime sunduğu tek şey hayal kırıklığı ha bide otobüse bedeva biniyor. Ne yapayım ben onu!! Arabası var kullanmıyor ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?