- 10 Temmuz 2010
- 653
- 774
- 303
- Konu Sahibi splendor_bg
-
Bir aralar tedavisi var diye haberlerde çıkmıştı sanırım bir sıvı çekiyorlar beyinden tam bilmiyorum çünkü çok uzun gündemde kalmadı o haber. Gazete sahibi ciddi ciddi kırık yaniama iyi bir insan kimseye zararı yok, çalışanına dükkanı emanet Edip günlerce evden çıkmaz, aşırı titiz birisi galiba bundan dolayı kırmış :)))
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama ben "özürlü" yazdığımın hiç farkında dğilim nerde yazmışımOncelikle kardesinize gecmis olsun;ama erken farkettik ondan atlattik diyebileceginiz bir rahatsizlik degil bu durum. Yani bir seyi atlatmadiniz;ilaclarini kullanmasi lazim surekli. Bir de lutfen "ozurlu raporu" aldik demeyin. siz oyle derseniz, eller neler demez, "engelli raporu" derseniz ve oyle tanimlarsaniz daha dogru olur.
Ote yandan raporu sildiremezsiniz ne yazik ki ama sanirim tekrar kurula girip rapor alabilir. Isveren ne tur psikozlari oldugunu bilemez kardesinizin, cekinmesi normal cunku bilinmiyor hastalik. Ama umarim kardesiniz bunlari takmaz, tedavisini olur ve ise baslayabilir. Sitede (asagiya kopyaladim) bu konu hakkinda konusanlar var; oraya uye olup sorun isterseniz eminim daha fazla yol gosterici yanit alirsiniz.
Tekrardan cok gecmis olsun.
https://www.engelliler.biz/forum/sa...eni-hastaligina-yakin-bir-hastalik-midir.html
Bende öyle bir haberlerde görmüştü bir kaç sene olmuştur..belki de bu.hastalik için çalışma yapıyorlar da olabilir..üzerinden baya geçti hatırlamıyorum gerçekten. Ama inşallah hem düzelir hem de raporu gizleyebilirsinizAllah allah ilk defa duydum bunu
Biz farkettik. Hemen götürdük. Götürülmesi de bir olaydı zatenşizofreniye erken teşhir koyup bi ayda tedavi etmek ve %45 engelli raporu vermek? ben anlamadım.
İnşallahhhhBende öyle bir haberlerde görmüştü bir kaç sene olmuştur..belki de bu.hastalik için çalışma yapıyorlar da olabilir..üzerinden baya geçti hatırlamıyorum gerçekten. Ama inşallah hem düzelir hem de raporu gizleyebilirsiniz
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama ben "özürlü" yazdığımın hiç farkında dğilim nerde yazmışım
Şuan tedavisini görüyor zaten alevlenmesi 1 ay sürdü
Çok teşekkür ederimİkinci paragraf, en son cümle tatlım, dil alışkanlığı ne yazık kı böyle söylemek :S tekrar çok geçmiş olsun, zor bır durum, bunu anca yaşayan bılır. Sağlıcakla kalın.
Kesinlikle o çok önemli okula bitirmesi şart yoksa böyle herseferinde hayal kırıklığıokulunu bitirsin
ders çalıştırın kamuya girmeye çalışsın
üni mezunu şizofren teşhisi olan hatta vasisi olan bir tanıdık eKPSS ile müthiş bir işe atanmıştı
maaşı da 4000 civarında idi ek ödeme vs varmış galiba
ama ben burada boş boş oturuyorum deyip istifa etmiş bir gün
yani onun atak dönemlerinde sahip çıkmak önemli
Rapora itiraz ederseniz sizi hakem hastaneye gönderirler oradan raporunuzu yenileyebilirsiniz.Herkese Selam;
Uzatmamaya çalışıp hemen konuya giricem.
Erkek kardeşim 25 yaşında bundan 2 sene önce psikolojik rahatsızlığı olduşizofren teşhisi koydular. Erken teşhisle hemen atlattık. 1 ay falan sürdü etkileri
Doktor rapor almamızı söyledi. Bizde engelli raporu aldık. %45 rapor verdiler. Raporda Tedaviyle çalışabilir yazıyor.
Fakat kardeşim şuan çok iyi allaha şükürler olsun. İşkurdan iş başvurusu yapıldı. Engelli olarak iş görüşmesine gitti. Ama iş verenler rapordaki "şizofren" teşhisini görünce maalesef ön yargılı davranıp kardeşimi işe almıyorlar. Ve her yerde karşısına çıkıyor.
Ne yapacağımızı şaşırdık. Ve bu onu daha da dibe sürüklüyor.
Size sorum şu: Bu raporu sildirmek gibi bir şansımız varmıdır? Herkese şimdiden teşekkir ederim.
Tedaviyle çalışabilir yazıyor zaten. Hiç birşeyin garantisi yok tabikide ama etiket gibi üzerine yapıştı. Bununla yaşamak çok zor.İş verenlerin çalışanlarının bu durumunu bilmemesi bana etik gelmiyor. Yani şizofreni ciddi bir rahatsızlık. Alevlenme dönemleri yaşanabilir, çevresindekilerin buna hazırlıklı olması gerekmez mi?
Ülkemizde bu tip şeylere bakış açısı korkunç ne yazık ki, buna katılıyorum. İnsanlar yeteri kadar bilinçli olmadıkları için psikolog dediğinde bile geriliyorlar. Çok geçmiş olsun. Umarım her şey yoluna girer sizler için.
Çok teşekkür ederim. Zaten işkur buluyor kardeşime işleri görüşmeleri onlar ayarlıyor.sizofreniyi gorunce almamalari muhtemelen saldirgan oldugunu dusundukleri icin.
belki rqporuna ek bir madde tarzi bir sey ekletebilirsiniz ne bileyim hafif sizofreni gibi olurmu bilmiyorum.
iskurun bu konuda takipte olmasi lazim aslinda iskurdaki danismaninizla gorusup bu dueumdan dolayi ise almadiklarini bildirseniz belki onlarin bu konuda yapacak bir seyleri olur.
allah yardimcisi olsun cok zor hastalik rabbim sifasini versin insallah.
Rapora itiraz ederseniz sizi hakem hastaneye gönderirler oradan raporunuzu yenileyebilirsiniz.
Şuan belirtiler var mı? Bir de ne kadar süredir belirtisiz? Eğer geçici bir durumsa önceki atağı kısa psikotik ataktır. Başka belirtiler varsa atipik psikoz ya da sch olabilir. Ona göre düzenleme yapılır. Duygudurum bozukluğu eşlik ediyorsa bipolar teşhisi de alabilir. Bunlar mevcut değilse aynı şekilde kalabilir haklısınız.Yine aynı teşhisle rapor çıkmayacakmı o halde.
Sadece oran düşebilir. Hep öyle yazıyor. Engelli formlarında
Şuan belirtiler var mı? Bir de ne kadar süredir belirtisiz? Eğer geçici bir durumsa önceki atağı kısa psikotik ataktır. Başka belirtiler varsa atipik psikoz ya da sch olabilir. Ona göre düzenleme yapılır. Duygudurum bozukluğu eşlik ediyorsa bipolar teşhisi de alabilir. Bunlar mevcut değilse aynı şekilde kalabilir haklısınız.
2 senedir belirtisiz bu aradaŞuan belirtiler var mı? Bir de ne kadar süredir belirtisiz? Eğer geçici bir durumsa önceki atağı kısa psikotik ataktır. Başka belirtiler varsa atipik psikoz ya da sch olabilir. Ona göre düzenleme yapılır. Duygudurum bozukluğu eşlik ediyorsa bipolar teşhisi de alabilir. Bunlar mevcut değilse aynı şekilde kalabilir haklısınız.
Tekrar rapor alıp derken? Değiştirdimi yaniBir tanıdığım vardı o tekrar rapor alıp görevine geri dönmüş annem anlatır bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?