şizofren?

Canım bende bir ara bu hastalıı araştırmıştım,ödevim olduğu için..
Ama yinede bağı olan kişiler bir doktor tavsiyesi alsa iyi olur..
Benim bildiğim genetik olma ihtimali fazla ve genelde 18-30 yaş arasında şiddetleniyorhastalık hız kazanıyormuş..

benim tanidigim birisinin babaannesi ve amcasi sizofren,amcasinin cocuklari degil

ama kendisi sizofreni,yani herkeste olacagi gibi genetik bir hastalik,ayrica

mesela o arkadasim evli degil ama evlense atiyorum belki kendi cocugunda olmaz,torununda ya da ilerki kusaklarda olabilir

şizofrenide genetik olarak geçiş riski vardır. belirtiler 18-30 yaşlarında görülmekle birlikte, 40 yaşından sonra da görülebilir (illa gençlikte başlayacak diye bir kural yok). şizofreni başlangıcını anlayabilmek için belirtilerin neler olduğunu da bilmeniz lazım ki, hastalık ilerlemeden önlem alınabilsin. genetik geçiş olduğu için hastanın çocuğunda ve torununda görülme olasılığı vardır. kuzeniniz bir psikiyatrist ile görüşüp bu hastalık hakkında daha detaylı bilgi alabilir.

Canım bende bir ara bu hastalıı araştırmıştım,ödevim olduğu için..
Ama yinede bağı olan kişiler bir doktor tavsiyesi alsa iyi olur..
Benim bildiğim genetik olma ihtimali fazla ve genelde 18-30 yaş arasında şiddetleniyorhastalık hız kazanıyormuş..

bır kac yasanmıs hıkaye okudum da tüylerım dıken dıken oldu resmen :18:

babaannesi şizofren hastası olan bır ınsanında şızofren olma ıhtımalı varmı sızce??

sacmalamak ıstemıyorum sadece bu sorunun cevabını cok merak edıyorum, bu hastalık genetık mıı??

kanser gıbı, seker hastalıgı gıbı??

şizofren hastalığı gercekten genetik maalesef
hatta cok sinsice ilerleyip
18 li yaşlarda ortaya cıkabiliyomuş...

evet genetik
evet torun da olabilir
eniştem şizofren ailesinde bilinen kimse olmadığı halde
doktor 7 göbek ötende bile olabilir ortaya çıkmamış olabilir demişti

ama bu illa ki torun da olacak demek değil
sadece bu risk daha fazla

Son düzenleme:
Genetik olsun veya olmasin...Bazi insanlara sinir oluyosunya siddetle,,aceba sizofrenimiyim diyosun...
Elde degil yani her yasta her an hepimiz sizofreni olmaya adayiz butun hastaliklar gibi!!!

Esimin erkek kardesi sizofrendi ,15 yasinda ortaya cikti bu hastalik,,,30 yasina kadar neler cektiklerini cok iyi bilirim...Allah kimsenin basina vermesin ..Bende hayatimin en zor donemlerini bu duruma sahit olarak yasadim ki dusunun anne babalari kardesleri onlarla ayni evde yasamayi (tabi donem donem yasanan olaylardir kastim)
Ailesinde ne anne tarafi ne baba tarafinda yok tabi taaaa ilerisi bilinmez ama dedigim gibi her an herkes olabilir bence!
Erken teshis cokkkk onemli cok!

Back
X