- 1 Aralık 2011
- 1.082
- 261
- 123
Yaşınız kaç acaba? Ben de 4 aydır hamile kalamıyorum...Araştırma yapıyorum da.....merhaba bende 2013 yilinda gecirdim skar gebelik 7 haftaya kadar kalp atisi vardi 8 hafta 5 gunlukken kalbi durdu kurtaj oldum tam 1 sene hamile kalamadim bu sene eylulde gene hamile kaldim oda mol gebelik olustu. Suan korunma surecindeyim hayirlisi allahtan
Geçmiş olsun bu arada çok zor bu yaşananlar...,ancak dile kolay...merhaba bende 2013 yilinda gecirdim skar gebelik 7 haftaya kadar kalp atisi vardi 8 hafta 5 gunlukken kalbi durdu kurtaj oldum tam 1 sene hamile kalamadim bu sene eylulde gene hamile kaldim oda mol gebelik olustu. Suan korunma surecindeyim hayirlisi allahtan
24 yasindayim bir kizim var 27 aylik ondan sonra hamileliklerim boyle olduGeçmiş olsun bu arada çok zor bu yaşananlar...,ancak dile kolay...
Sizin mol gebeliğinden önce yaşadığınız scar gebeliği olmayabilir ama çünkü 1 çocuk olduğuna göre 1 sezaryen geçirmiş olabilirsiniz....Ben hep scar gebeliğini 2'den sonra duymuştum.....24 yasindayim bir kizim var 27 aylik ondan sonra hamileliklerim boyle oldu
Dktor raporlarinda teyit edildi canim ilk bebegimi sezeryanla kucagima aldim 2. Scar oldu 3.molSizin mol gebeliğinden önce yaşadığınız scar gebeliği olmayabilir ama çünkü 1 çocuk olduğuna göre 1 sezaryen geçirmiş olabilirsiniz....Ben hep scar gebeliğini 2'den sonra duymuştum.....
İlk defa duydum 2.gebeliğinde scar olan....Küretaj da geç olmuş....(9 haftaya yakın) Ben olabiliyorsa yumurta hücrelerine bir baktır derim....Bütün bunlar yumurta hücrelerinin şu anki kalitesinden kaynaklanıyor olabilir....Dktor raporlarinda teyit edildi canim ilk bebegimi sezeryanla kucagima aldim 2. Scar oldu 3.mol
EMBRİYO SEZARYEN KESİ YERİNİN İÇİNE GİRİYOR,MİYOMETRİYUM TABAKASINA......ORADA ZAMANLA BÜYÜYEREK SIKIŞIYOR,GELİŞEMİYOR,ANNENİN KAS DOKUSU İÇİNDE OLDUĞU İÇİN DE ANNEYE ZARAR VERİYOR....KESİNLİKLE SONLANDIRILMASI GEREKİYOR,ÇOK TEHLİKELİ,MAALESEF SONLANDIRIRKEN DE,SONRASINDA DA BİR SÜRE TEHLİKELİ DURUMLAR YAŞANABİLİYOR.....
EMBRİYO SEZARYEN KESİ YERİNİN İÇİNE GİRİYOR,MİYOMETRİYUM TABAKASINA......ORADA ZAMANLA BÜYÜYEREK SIKIŞIYOR,GELİŞEMİYOR,ANNENİN KAS DOKUSU İÇİNDE OLDUĞU İÇİN DE ANNEYE ZARAR VERİYOR....KESİNLİKLE SONLANDIRILMASI GEREKİYOR,ÇOK TEHLİKELİ,MAALESEF SONLANDIRIRKEN DE,SONRASINDA DA BİR SÜRE TEHLİKELİ DURUMLAR YAŞANABİLİYOR.....
Canim kusura bakma anlamadim yumurta hucrelerime nasl baktircam rica etsem testin adi varsa onu yazar misin bende dr ileteyimİlk defa duydum 2.gebeliğinde scar olan....Küretaj da geç olmuş....(9 haftaya yakın) Ben olabiliyorsa yumurta hücrelerine bir baktır derim....Bütün bunlar yumurta hücrelerinin şu anki kalitesinden kaynaklanıyor olabilir....
Öncelikle kusura bakma ben bu kadınlar klübünü iyi kullanamıyorum....Yazdıklarımı düzeltemiyorum,gereksiz eklemeler yapıyorum,daha yeni girdim ama alışamadım.....Canim kusura bakma anlamadim yumurta hucrelerime nasl baktircam rica etsem testin adi varsa onu yazar misin bende dr ileteyim
Yumurta hücrelerin büyük mü,küçük mü,sağlıklı mı diye doktora araştırma yaptırabilirsin...Bunu tüp bebek merkezlerinde de yapabilirler....Öncelikle kusura bakma ben bu kadınlar klübünü iyi kullanamıyorum....Yazdıklarımı düzeltemiyorum,gereksiz eklemeler yapıyorum,daha yeni girdim ama alışamadım.....
(ve alışamadım:))Öncelikle kusura bakma ben bu kadınlar klübünü iyi kullanamıyorum....Yazdıklarımı düzeltemiyorum,gereksiz eklemeler yapıyorum,daha yeni girdim ama alışamadım.....
Çok geçmiş olsun arkadaşım, bende 2 saat önce skar gebelik yaşadığımı öğrendim.. Doktor iki seçenek sundu ya ilaç ya kürtaj kürtajın tehlikesi beni korkutuyor, sen şimdi nasılsın sağlığın nasıl?Merhaba. ... ben şu an skar gebelik geçiriyorum kese eski sezeryan dikişimin üstüne yerleşmiş dr dediğin sağlıklı bir gebelik değil sonlandirmamiz lazım mecburen kabul ettim. İlaç tedavisi uygulandı 1 doz mtx yapıldı ilaç etkisini 11 gün sonra gösterdi ve kanama başladı sancı baş ağrısı ateş ve bulantı beraberinde. Mtx uygulandığında hcg 4900 mtx sonrası 4.gün 7100 8.gün 7340 kanama sonrası 6300 umarım artık düşüyordur. Çok zor bir süreç allah kimsenin başına vermesin. Skar gebelik sonrası hamile kalan var mı? Skar gebelikte nasıl bir tedavi uygulandı? Kürtaj a gerek kaldı mı?
Ben scar gebeliği geçirdim,konu ile ilgili konuşmak isteyen varsa hazırım....[/QUOT
Geçmiş olsun, bugün bana da skar gebelik tanısı kondu çok korkuyorum ve kafam çok karışık, sizin üzerinden bayağ zaman geçmiş, nasıl atlattınız neşer söyleyebilirsiniz? Çok teşekkür ederim şimdiden
Ben yasadim.kızlar bu surecı nasıl atlattnız yazarsanız sevınırım tekrar hamıle kalıp dogum yaptınızmı?
Merhaba hanımlar. Yıllardır bu illetle uğraşan biri olarak birşeyler yazmam herkesin yararına olabilir. 2011 yılında sağlıklı bir gebelik ve ardından sezaryanla sağlıklı bir doğum yaptım. 2014 yılı içerisinde ilk hamileliğim, 10. Haftada bebeğinin kalbinin durması sonucu kuretajla sonlandırıldı. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ancak oda kimyasal gebelik çıktı. Hemen ertesi ay yeniden hamile kaldım. Bu seferde sezaryen skar gebeliği olduğu anlaşıldı.
Şimdi "skar gebelik nedir?" Diyenlere: gebelik kesesinin önceki sezaryen cizgisine yerlesmesi. Görülme sıklığı normal dış gebeliklerden oldukça düşük. Nedeni tam bilinmiyor. Bendeki nedeni yazının ilerleyen kısımlarında bulabilirsiniz. En nadir ve en tehlikeli bu gebelik türünü sağlıkla anlayabilmenin tek yolu zamanında kontrollere gitmeniz. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez doktora gitmem kolay atlatmama yardım etti. Daha 5. Haftanın başında mtx ( METATORAX) adli ilaçla gün aşırı ilaç tedavisi başlanınca ikinci dozda bhcg düşmeye başladı ve 3 dozda sonlandırıldı. Tabi 15 gün hastane macerasının ardından dualarla eve geldim. Tam 6 ay bhcg ölçümü yapıldı. 6 ayın sonunda doktorum " Çok şükür tertemiz kurtuldun" dedi. Gerçektende ameliyatsız risksiz kurtuldum. Sonra sizler gibi bir daha olur mu olmazmi derken 2.5 yıl sonra yeniden hamile kalmayı denedik. Harika bir başlangıçla hamile kaldım. Harika diyorum çünkü bhcg çok güzel yükseliyordu. Tabi bende bir korku " acaba aynısı mi olacak?" Doktorum yok artık olmaz desede ilk usg de hüsran. Korkulan oldu ve yine skar gebeliği kabusu ile yüzleştim. Bu durum daha önce hiç karşılaşmamış bir durummuş yani sizde olacak diye birşey yok. Ama ben kismetsizlik abidesi olarak bulunduğun ildeki tüm afilli doktorları şaşkına uğrattım. Yapilan tetkiklerde rahim içerisinde bir cep bulunduğu, oluşacak gebeliklerimin büyük ihtimalle buraya takılacağı söylendi. Sonuç olarak doktorlar ikiye ayrıldı. Bir grup doktor önce ilaç tedavisi sonrasında ameliyatla rahimdeki cebin düzeltilmesini buyururken, diğer grup zaten açık ameliyat olacaksam gebelik materyalinin alınarak bölgenin tek seferde ve zaman kaybetmeden düzeltilmesi gerektiğini beyan ettiler.
Ne yaptığıma gelince; hızlı ve kemoterapinin tüm etkilerinin olmadığı ameliyatı seçtim. Iyiki öyle olmuş. Mesane rahme ve keseye yapışmış. Yumru şeklindeki iri bir parça çıkartılarak rahim düzeltilmiş, mesane ayrılmış. Rahim sağlıklı bir şekilde geri kapatılmış. Şimdi ameliyat sancılarda geçerse 6 ay sonra hamile kalabilirsin dedi doktor.
Kıssadan hisse; bu konuyla ilgili yaşanabilecek ne kadar şanssızlık varsa yaşamış birinin bile halen sağlıklı bir gebelik şansı varsa mücadeleyi ve umudu bırakmamalısınız. Korkmayın. endişe etmeyin. Herşeyin bir nedeni var. Doktor doktor gezip, farklı fikirleri dinlemek yıpratıcı olsa da sonuç bende iyi oldu. Benzer durumu yaşayan tüm anne adaylarına sabır ve güç diliyorum. Allah sizden uzak etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?