- 17 Haziran 2017
- 20
- 43
- 8
- 42
Evet bende yaşadım. Peki ardından sağlıklı doğum yaptınız mı. ? Lütfen yazınBen scar gebeliği geçirdim,konu ile ilgili konuşmak isteyen varsa hazırım....
Doğum yaptınız mı arkasındanBen scar gebeliği geçirdim,konu ile ilgili konuşmak isteyen varsa hazırım....
Peki gebe kalıp Sağlıklı doğum yaptınız mı????24 yasindayim bir kizim var 27 aylik ondan sonra hamileliklerim boyle oldu
Peki sezaryen skar gebeliğin ardından Sağlıklı doğum yaptınız mı bir sorun oluştu mu lütfen cevap verirseniz sevinirim aynı durumu yaşıyor ve Tedirginimmrb 6 yıl önce sezaryanla doğum yaptım.bende 8 ay önce sezaryan skar gebeligi geçirdim.kurtaj olmuştum o zaman ama rahmimde sorun olmuş.şimdi yeniden sezeryan ameliyati geçirdim.çok zor bir süreç.allah hepimizin yardımcısı olsun.
öncelikle geçmiş olsun. iki defa skar gebeliği geçirmiş biri olarak tedavide iki yontemi de denedim. birincisinde 5. hafta da mtx 3 doz tekrarlayan tedavi ile atlattim. ikincisinde skar yerinde ancak ameliyatla düzeltilebilecek bir hasar oldugu anlaşılınca sezaryan gibi bir ameliyatla hem bozukluk duzeltildi hemde çocuk alındı. aman kesinlikle kürtaj yaptırmayın. oldukca tehlikeli. eskiden doktorlar cesaret ediyorlar mis ama simdi skar gebeligi sayisi fazla oldugu icin deneyim kazandilar. artık hicbir doktor kolay kolay kurtaja cesaret edemiyor. sakın kurtajdan yana olmayın. cok kötü durumlar ile karsilasabilirsiniz. şimdiden geçmiş olsun.Ustunden zaman gecmis ama belki cevap veren olur kacinci haftada tedavi oldunuz ve nasil tedavi oldunuz bana dr sezeryan ile alicaz dedi cok korkuyorum bu kadarina gerek varmi kurtajla falan alinmiyormu
Cevap verdiginiz icin teseķurler oncelikle ve sizede gecmis olsun laparoskopi gibi bir yontemde uygulaniyormus kapali ameliya yani onunlailgili ne dusunuyorsunuz ben sezeryandan cok korkuyorum birde dogumdaki kadar kesi yapilmiyordur degilmi bunda.birde sizce en son gittigim de un yanilma payi olabiliri acaba cunki diger iki de rahimde kese gormustu ama bozulmaya baslamis demisti hatta elimde ultrason goruntusude var ama bu dr nun gordugu baska bir yerde baska bir kese sizin teshisiniz nasil konulmustu anlatirmisiniz cok sordum kusurabakmayin ama cok kotuyum suan.öncelikle geçmiş olsun. iki defa skar gebeliği geçirmiş biri olarak tedavide iki yontemi de denedim. birincisinde 5. hafta da mtx 3 doz tekrarlayan tedavi ile atlattim. ikincisinde skar yerinde ancak ameliyatla düzeltilebilecek bir hasar oldugu anlaşılınca sezaryan gibi bir ameliyatla hem bozukluk duzeltildi hemde çocuk alındı. aman kesinlikle kürtaj yaptırmayın. oldukca tehlikeli. eskiden doktorlar cesaret ediyorlar mis ama simdi skar gebeligi sayisi fazla oldugu icin deneyim kazandilar. artık hicbir doktor kolay kolay kurtaja cesaret edemiyor. sakın kurtajdan yana olmayın. cok kötü durumlar ile karsilasabilirsiniz. şimdiden geçmiş olsun.
gerçektende cok kafa karıştıran bir durum. ama bende durumun başıma gelmesiyle inanamayarak 5 doktora gittim. aslinda bir onceki sayfada başımdan gecenleri ayrintili anlattim. belki kafanizdaki sorulara yanit bulabilirsiniz. merak ettim mtx tedavisi sizde düşünülmemiş sanirim. nedeni ni soyledi mi doktorunuz.Cevap verdiginiz icin teseķurler oncelikle ve sizede gecmis olsun laparoskopi gibi bir yontemde uygulaniyormus kapali ameliya yani onunlailgili ne dusunuyorsunuz ben sezeryandan cok korkuyorum birde dogumdaki kadar kesi yapilmiyordur degilmi bunda.birde sizce en son gittigim de un yanilma payi olabiliri acaba cunki diger iki de rahimde kese gormustu ama bozulmaya baslamis demisti hatta elimde ultrason goruntusude var ama bu dr nun gordugu baska bir yerde baska bir kese sizin teshisiniz nasil konulmustu anlatirmisiniz cok sordum kusurabakmayin ama cok kotuyum suan.
ikinci olarak sezeryan ameliyati ile ayni boyutlarda kesildi benim ameliyatta. merak ettiginiz için soyluyorum. ama dogumdan daha cabuk ayaga kalktim. korkmayin hemengerçektende cok kafa karıştıran bir durum. ama bende durumun başıma gelmesiyle inanamayarak 5 doktora gittim. aslinda bir onceki sayfada başımdan gecenleri ayrintili anlattim. belki kafanizdaki sorulara yanit bulabilirsiniz. merak ettim mtx tedavisi sizde düşünülmemiş sanirim. nedeni ni soyledi mi doktorunuz.
Bebegin canli olmasi dedi bu durumda pek dusunulmuyormus ilac tedavisi.basinizdan geceni okuyacagim.son bir soru sormak istiyorum buda bir cesit dis gebelik turu dedi dr benim bildigim dis gebelikde beta degerleri tutarsiz artiyor yada artmiyor benimki suan 2 kati seklinde artmaya devam ediyor sizin beta artisiniz nasldi cevaplarsaniz cok mutlu olurum.gerçektende cok kafa karıştıran bir durum. ama bende durumun başıma gelmesiyle inanamayarak 5 doktora gittim. aslinda bir onceki sayfada başımdan gecenleri ayrintili anlattim. belki kafanizdaki sorulara yanit bulabilirsiniz. merak ettim mtx tedavisi sizde düşünülmemiş sanirim. nedeni ni soyledi mi doktorunuz.
maalesef normal dis gebelik genelde tüplerde olustugu veya rahmin uygunsuz bir yerinde olustugu icin cocuk saglikli buyuyemiyor. ama bizim durumumuzda cocuk son derece saglikli. bulundugu yerde hicbir sorun yaşamadan 5 ay götürebilir. fakat sonu kesinlikle husran. bu nedenle çocuğun su anki gelisiminde hicbir problem yok. bhcg bu yuzden düzgün artiyor.Bebegin canli olmasi dedi bu durumda pek dusunulmuyormus ilac tedavisi.basinizdan geceni okuyacagim.son bir soru sormak istiyorum buda bir cesit dis gebelik turu dedi dr benim bildigim dis gebelikde beta degerleri tutarsiz artiyor yada artmiyor benimki suan 2 kati seklinde artmaya devam ediyor sizin beta artisiniz nasldi cevaplarsaniz cok mutlu olurum.
Dr bana heran orada ölebilirmisim gibi davrandi cok kotu hemen hemen ameliyat dedi sok oldum zaten korktum ama tesekkur ederim sanirim haklisiniz birkac dr dan daha fikir alsam iyi olacak sanirim.bu arada samsunda yasiyorummaalesef normal dis gebelik genelde tüplerde olustugu veya rahmin uygunsuz bir yerinde olustugu icin cocuk saglikli buyuyemiyor. ama bizim durumumuzda cocuk son derece saglikli. bulundugu yerde hicbir sorun yaşamadan 5 ay götürebilir. fakat sonu kesinlikle husran. bu nedenle çocuğun su anki gelisiminde hicbir problem yok. bhcg bu yuzden düzgün artiyor.
benim anlamadigim bir konu var; benimde cocuk canliydi ve laparoskopiden once ilac tedavisi düşünüldü. tamam ilac sıkıntılı biraz ama ameliyat yerine once o denense . bircok gelişmiş universite hastanelerinde once ilac tedavisi deneniyor. baska doktorlardan da görüş almanizi tavsiye ederim. görüş ayrılıkları olabilir. bu hayat sizin ve herkese uygulanan standart bir prosedür yerine sizin durumunuza uygun bir tedavi secilmesi yarariniza olur. hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama artik büyük sehirlerde imkanlar oldukca fazla.
hic zaman kaybetmeden, millet tatile çıkmadan sonuçlandırın. zaman bu durumda cok kiymetli. doktor o nedenle acele etmistir. gebelik haftasi arttikca müdehale zorlasiyor ve tedavi uzuyor. hatta tehlikeli hale geliyor. siz sakin olup bir kac doktordan daha fikir alin. cok cok geçmiş olsun. bir an once atlatmanizi dilerim.Dr bana heran orada ölebilirmisim gibi davrandi cok kotu hemen hemen ameliyat dedi sok oldum zaten korktum ama tesekkur ederim sanirim haklisiniz birkac dr dan daha fikir alsam iyi olacak sanirim.bu arada samsunda yasiyorum
maalesef normal dis gebelik genelde tüplerde olustugu veya rahmin uygunsuz bir yerinde olustugu icin cocuk saglikli buyuyemiyor. ama bizim durumumuzda cocuk son derece saglikli. bulundugu yerde hicbir sorun yaşamadan 5 ay götürebilir. fakat sonu kesinlikle husran. bu nedenle çocuğun su anki gelisiminde hicbir problem yok. bhcg bu yuzden düzgün artiyor.
benim anlamadigim bir konu var; benimde cocuk canliydi ve laparoskopiden once ilac tedavisi düşünüldü. tamam ilac sıkıntılı biraz ama ameliyat yerine once o denense . bircok gelişmiş universite hastanelerinde once ilac tedavisi deneniyor. baska doktorlardan da görüş almanizi tavsiye ederim. görüş ayrılıkları olabilir. bu hayat sizin ve herkese uygulanan standart bir prosedür yerine sizin durumunuza uygun bir tedavi secilmesi yarariniza olur. hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama artik büyük sehirlerde imkanlar oldukca fazla.
Bebegin canli olmasi dedi bu durumda pek dusunulmuyormus ilac tedavisi.basinizdan geceni okuyacagim.son bir soru sormak istiyorum buda bir cesit dis gebelik turu dedi dr benim bildigim dis gebelikde beta degerleri tutarsiz artiyor yada artmiyor benimki suan 2 kati seklinde artmaya devam ediyor sizin beta artisiniz nasldi cevaplarsaniz cok mutlu olurum.
benim normal adet olmam 6 ay sürdü. gebelik materyali ise 6 ay kaybolmadi. doktorunuz dogru söylemiş. ikinci hamileligimde yine skar gebelik oldu. cok erken haftada farkedildi. bulundugum sehirdeki butun afilli doktorlara gittim. ikiye ayrildilar bir kısım once mtx sonra ameliyat dedi. bir kismi ise ki onlarında hocalariydi zaten ameliyat olacaksam acik ameliyatla hem cocuk alinir hem de o bplge düzeltilir dedi. ben ikinci seçeneği seçtim. cok şükür. ama skar gebeligi geciren arkadaşların hamile kalmadan once mutlaka rahim filmi veya sulu ultrasound cektirip rahim icini konrrol ertirmesi şart. varsa bir problem hamile kalmadan halledilmeli. hepinize gecmis olsun. hayırlısı neyse o olsunMerhaba. Hepinize geçmiş olsun. Belki bir faydası olur diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Nisan ayında 9 haftalık gebeliğimi kalp atışı olmadıgı için kürtajla sonlandırma kararı aldık. İlk üç beta hcg testi iki üç kat artmıştı bir sorun yok gibiydi ama bebek canlanmamıştı. Kürtaj esnasında doktorum fışkıran kanamam oldugunu servikal (rahim ağzı) gebeliğinden şüphelendiğini söyledi. Baktım,sorun yok dedi. 1 mayıs sabahı şiddetli ve yoğun kanamam oldu resmen idrar yapar gibi kan geldi benden. Gene gittim doktoruma, bu defa araştırma hastanesine yönlendirdi. İyi ki de gitmişim. Profesör sezaryen kesiğinde 2 cmlik ölü bebek var dedi. Şok olmuştum. Kürtajı söyledim Allah korumuş ölebilirdin dedi. Bebekler ikizmiş ama hamileliği takip eden ve kürtajımı yapan doktor kesikteki diğer bebeği görmemiş. Apar topar yatırdılar. Metotraks 90ml serum verdiler. Beta hcg düşmeye başladı. 1 hafta sonra imza atarak taburcu oldum.
Temmuz basında değerim sıfırlandı. Fakat kesikteki gebelik materyali pek küçülmedi. Prof kendi kendisine vücudun onu yok etmesini bekliyor. Ekim ayında emar cekecek. Gebelik materyali kaybolsa da kesikteki bebegin yerleştiği çukurluk orada durabilirmiş. Orası düzeltilmeden hamile kalırsam tekrar skar gebeliği yaşamam %99 dedi. Ekim ayında durumum netleşecek.
Hakkımızda hayırlısı. Bu arada bana da cok kötü şeyler söyledi doktor ama ameliyat etmemek için elinden geleni yaptı. Kürtaj nasıl tehlikeliyse ameliyat da öyleymiş. Kanaman olursa en iyi ihtimalle seni kurtarmak için rahmini alırız demişti.
Siseka,yaşadıklarımdan yola çıkarak başka bir doktora ya da araştırma hastanesine gitmenizi tavsiye ederim. Bana yoğun kanaman olursa seni hemen ameliyata alacagız dediler. İlk etapta kesinlikle rahime dokunmak istemediler. Araştırma hastanesindeki doktorum ana bilim dalı başkanı. En tecrübelisi. Onun haricinde 2 profla daha görüştüm. Hepsi aynı şeyi söyledi. Bekleyelim, ameliyat son aşama.
Tage, siz değer sıfırlandıktan ne kadar sonra adet gördünüz? Ben hala olamadım da 2 ay geçti
Bilgi verdigin icin tesekkurler aslihan yasananlar hic kolay degil hepimize gecmis olsun .bir dr dan daha randevu aldim arastirma hastanesinden bakalim saat 10 da orda olucam insallah hayirlisi olur insallah ameliyatsiz halledilirBebeğin canlı oldugu durumda laparoskopi ile bebeğe metotraks veriyorlarmış.Bu şekilde sonlandırılanları okudum. Mayıs ayında cok arastırmıstım ben de. Skar gebeliği diğer dış gebeliklerin aksine rahim içine yerleşiyor. Ama olması gerektiği yerde olmadıgı için dış gebelik deniyor. Bu yüzden beta hcg değerlerimiz normal artıyor.
Hakkınızda hayırlısı inşallah
benim normal adet olmam 6 ay sürdü. gebelik materyali ise 6 ay kaybolmadi. doktorunuz dogru söylemiş. ikinci hamileligimde yine skar gebelik oldu. cok erken haftada farkedildi. bulundugum sehirdeki butun afilli doktorlara gittim. ikiye ayrildilar bir kısım once mtx sonra ameliyat dedi. bir kismi ise ki onlarında hocalariydi zaten ameliyat olacaksam acik ameliyatla hem cocuk alinir hem de o bplge düzeltilir dedi. ben ikinci seçeneği seçtim. cok şükür. ama skar gebeligi geciren arkadaşların hamile kalmadan once mutlaka rahim filmi veya sulu ultrasound cektirip rahim icini konrrol ertirmesi şart. varsa bir problem hamile kalmadan halledilmeli. hepinize gecmis olsun. hayırlısı neyse o olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?