Hanımlar merhaba 18 haftalık hamileyim ve doktor bebeğimin erkeğe benzediğini söyledi ama net değil. Kız olursa da eşim annesinin adını koymaya diretiyor. Annesinin ismi Kezban. Koyalım ama hiç söyleme diyor. Kezbanın önüne hangi isim olur sizce. Önce ikinci isim olucak şekilde. Tabi önce sağlık o ayrı mesele ama ailesi ile pek iyi değilim ismini istemiyorum o yüzden
yani sırf annesinin ismi diye koyulur muymuş yahuu.. benim eski iş arkadaşımın ismi kezbandı ismini değiştirdi mahkeme kararı ile.. yani tamam isim ama..
neyse siz sağlıklı olun da:)
Hanımlar merhaba 18 haftalık hamileyim ve doktor bebeğimin erkeğe benzediğini söyledi ama net değil. Kız olursa da eşim annesinin adını koymaya diretiyor. Annesinin ismi Kezban. Koyalım ama hiç söyleme diyor. Kezbanın önüne hangi isim olur sizce. Önce ikinci isim olucak şekilde. Tabi önce sağlık o ayrı mesele ama ailesi ile pek iyi değilim ismini istemiyorum o yüzden
Benim eşim de kız olursa aile büyüklerinden birinin adını koymak istedi ismi begenmesem de olur dedim ben de bi isim koyarım olur biter. Ancak isim anlamı önemli kezban bildiğim kadarıyla yarım bir kelime ve yalan yalancı anlamlarına geliyor acaba eşiniz anlamını biliyor mu?????? Eğer eşimin aile büyüğünün isminin anlamı kötü olsaydı asla kabul etmezdim anlam çok önemli .
Gerçekten nedir bu ebeveyn ismi koymak meselesi?
Her insan hür doğar, baştan falancanın ismini sana verdik deyip yaftaya ne gerek var.
Üstelik Kezban ismi de hadi kalbin ısınsın diye de verilecek gibi değil maalesef.
İsim seçimleri için hep ileriyi düşünmek lazım artık nurlu murlu canlı şeyler bıkkıntı getiriyor.
Örnek olarak; Esila, Hira, Reyyan, Lival, Duru isimlerini tavsiye ederim.
Hayırlısıyla kucağınıza alın inşaAllah.
Gerçekten bu aile büyüklerinin ismini koymak kadar itici ve gereksiz bir durum yok.
Aile büyüklerinin ismini çocuğa verip sonra o aile buyugunun yaninda cocuga nasıl seslenebilirsin bana garip geliyor açıkçası.
Benzer birşey başıma gelecekti ama kabul edemeyecegimi söyledim eşime çünkü istediği isim sevmiyordum ve o isimle aile büyüğü bile olsa hitap edemezdim kızıma sağ olsun diretmedi tamam ne istersen onu koyalım dedi.
Ayrıca Kezban ismi anlami gerçekten güzel değil lütfen eşinizle bir araştırıp doğru karar verin sırf annesi diye anlami kötü bir isim koymayin kızınıza.
koyalım ama hiç söyleme nasıl bi kafa yapısıdır ya. amaçanasının egosunu şişirmekmi. söylemicen ismi nie koyuyosun çocuğa boş yere. kezban zaten isim olarak hiç uygun değil. kezbana isim uydurcam diye uğrasma hiç. neyi beğeniyosan onu koy