- 23 Kasım 2008
- 1.117
- 901
- 448
inşallah dediğin gibi olur canım.yarın evde yatcam zaten mutlaka yazarım canım merak etme..
merhaba arkadaşlar.daha önce yazdığım gibi perşembe akşam decapeptyl yapmıştım.tam 34 sonra burda ol demişlerdi.yani sabah 07:30 da .bugünün ilk vakası bendim yani.
2.katta hazırlanıp hemen ameliyathaneye indirdiler beni.damaryolu açma işi histeroskopideki gibi yine sıkıntı oldu.zor açıldı.işlem hakkında pek fazla bişey diyemeyeceğim çünkü hiç bişey hissetmedim.
bu sefer odaya alınma anıma kadar hiç bişey hatırlamıyorum ama.gözlerim açıkmış konuşmuşum eşim söyledi hemşireye baya bi söylenmişim canımı çok acıttı geçen seferde böyle olmuştu falan demişim ama hiç birini hatırlamıyorum.işlem yaklaşık 45 dk.sürmüş toplamda 16 yumurtam toplanmış.sühendan hanım daha sonra odaya gelip bilgi verdi.yumurta sayısı gayet iyi dedi.zaten çok fazla almak istemiyorlardı.ohss riskine karşı.proteinden zengin beslenmemi bol bol su içmemi önerdi karında asit birikimine karşı dikkatli olmalıyız dedi.idrar yapamama aşırı karın ağrısı karında şişlik falan olursa hemen bizi ara dedi.daha sonra odada 2 şişe daha serum taktılar odadan ayrıldığımızda saat 11:30 falandı.hemşire hanım turgay beye yani vezneye uğramasını söylemişti eşimin.normalde ödeme konusunda opu sırasında 1000 tl transfer sırasında da kalan 2050 tl olarak anlaşmıştık ama hepsini bugün talep etmiş.sizin tedaviniz mikroenjeksiyon olacak demiş o yüzden hepsini almam gerekiyor sizden kdvde almadık baya bi indirim yaptık falan demiş eşimi kızdırmış yine.yumurtaları dondurma konusunda bilgi alacaktık ama sinirlendiği için onu bile soramamış.neyseki tamamını nakit ödeyecek durumda hazırlıklıydık en azından bir problem çıkmadı.çıkarken hatice hemşireyle konuştuk çatlama iğnesinin beşte birini hemen yapmamı söyledi.ve bugünden itibaren kullanacağım ilaçların reçetesini verdi.pazartesi ya da salı transferin olabileceğini cep telefonlarımızın sürekli açık konumda olmasını özellikle hatırlattı.
bugün aldığım ilaçlar
estrofem tb yarın başlayacağım günde 3 kez içilecek tok
bemiks-c günde 1 kez tok
aspirin 100 mg. yarın başlanacak günde 1 kez tok
cirinone vaginal jel.bu akşam başlanacak günde 2 kez vaginal yapılacak.
birde prednol tb.buakşam içilecek tok sadece 4 gün içilecekmiş.
yine bir sürü ilaç yani.jelden 2 tane estrofemden 2 tane birde ek olarak ağrım olursa diye parol tb.aldık bunların hepsi için eczaneye 180 tl ödedik.yine uygun oldu heralde.bugüne kadar ilaçlara toplam 1640 lira ödedik hastaneyede histeroskopiyide sayarsak 3900 lira ödemiş olduk.
yarın için haberleri bekliyorum bakalım bugün evde istirahatteyim kocacım canım yapıyor herşeyi hanımı için.yarın embriyologlar aradığı zaman hemen sizinle paylaşacağım kaç tanesi dölllenmiş kalitesi ne bakalım.heyecanla bekliyorum görüşmek üzere
hadi birinci etabı atlattın canım.sorularımıa başlıyayım.bende ücretli yapıcam sende öyle yaptın galiba.hiteroskopi ne yaptırmak zorundamıyız çünkü bizde fiyatta anlaştık 1500 ilaç,3500 bize toplam 5000 ni bulur dediler.bizde ona göre hesaplıyoruz ama eşim bi fazladan masraf olursa diyodu.bi de o başlıktaki yazdığının açılımı nedir.cevabın için sağol.seni sıkmam umarım.
canım benim 10 tane yumoşum döllenmiş,senin yazdığın ilaçları aynen bende kullanıyorum yarın transferim var,bana dua edin lütfen..öpüyorum hepinizi..arkadaşım bak mutlaka yazarım dedin ama ben merak içresindeyim embriyologlar aradımı seni nasılmış yumoşların yani bebişlerin.ne olursun bilgi ver benide rahatlat
canım öncelikle opu yumurta toplama işleminin adına deniyor.
benide niye sıkasın zaten biz burda birbirimize yardımcı olmak için varız değil mi?
bizede ilaçlar yaklaşık 1000 tl tutar demişlerdi ama gel gör ki 2000 e yaklaştı.
tüp bebek ücreti 3150 anlaştık daha önce yazmıştım %10 sağlıkçı indiriminden dolayı.
bizde ücretli yaptırıyoruz mecburen çünkü prim gün sayısı yetmiyor bizde.
histeroskopiyide başka bi yerde yaptırıp getirsek olmaz mı diye sorabilirsiniz isterseniz çünkü fiyatı merkezde 500 tl.
forumlarda okumuştum tepecikte falan yaptıranlar vardı ücretsiz.bucada da uygun yerler okumuştum aklınızda bulunsun.
benim endometriumda kalınlaşma vardı onuda incelttiler ekstradan 250 lira ödedik.ilaçlar 1500 denildiyse siz onu 2000 olarak düşünün bence kendinizi ona göre hazırlayın ne olur olmaz.
ilacınız hemen bitsin sizde bir an önce tedaviye başlayın sizin deneyimlerinizde başkalarına ışık tutacaktır.görüşmek üzere
canım benim 10 tane yumoşum döllenmiş,senin yazdığın ilaçları aynen bende kullanıyorum yarın transferim var,bana dua edin lütfen..öpüyorum hepinizi..
arkadaşlar transfer işlemi anesteziylemi yapılıyor acaba bilen varmı?? yoksa da ben size yarın söylerim:)
arkadaslar bende geldim sonunda.. gecen sali günü kontrole gittim sühendan hanim muayene etti ve bir yumurtalik kistim varmis onun icin dogum kontrol hapi verdi adet olunca bizi ara randevu vericez tedaviye baslicaz dedi bu arada femara icmeye de devam et dedi. esimin ve benim kan testlerimiz yapildi bulasici hastalik var mi diye ama henüz cevap gelmedi. tüp bebek dosyamiz acildi insallah adet oldugumda kistim de düsmüs olursa mayista tedaviye basliyoruz bizde. Allahim cümlemizin kucaklarini cifter cifter doldursun insallah.. sizleri bu ay yakindan takip ediyorum.
arkadaşlar dün transferim yapıldı.sabah saat 9da merkezdeydik.sabah uyandığımda kasıklarımda ağrı vardı.suyu da içince iyice ağrı yoğunlaştı öyleki iki büklüm yürüdüm.saat 10.30da embriyolog odaya geldi ameliyathane boşalınca alacağız dedi 1 saati bulur deyince ben de idrarı boşalttım mecbur bekleyecek halim yoktu çünkü.tekrar su içmeye başladım saat 12 de transferim gerçekleşti.odaya getirdiler beni ama kasık ağrıma dayanamıyordum sırt üstü yatmak gerekiyor bi de ...karnım iyice gerildi biara kriz geçirdim resmen ayaklarım donuyordu üstüm yanıyordu hatta üstümdekileri parçalayacaktım eşim zor tuttu beni ,hemşireyi aradı o da idrarımı yapmam gerektiğini söyledi tabi 1 buçuk saat böyle geçti en sonunda idrarı boşalttım da rahatladım.saat 3 de çıktık.ilaçlara aynen devam edileceği söylendi. buarada transferi sühendan hanım yaptı funda hanım yoktu.
yani arkadaşlar anlayacağınız çok kötü bi gün geçirdim artık umudum yok gibi..yine de dua ediyorum ..İnşallah benim yaşadığımı kimse yaşamaz ..
ay canım çok üzüldüm bak şimdi benimde yarın transferim olacak embriyolog bana çok fazla idrara sıkışmana gerek yok demişti.
senin yazdıklarına bakılırsa çok sıkışık olmak gerekiyor tırstım şimdi bende.transfer yapıldıktan sonra yatağına kendin mi geçtin yoksa transfer yapılan sedyede mi yattınmerak ettim.
hareket etmemek gerekiyor diyolar sürekli bende merak ediyorum doğrusu.
böyle şeylerle canını sıkma bence bebişin seninle olacaktır onu çok sevecek bir ailesi var çünkü.
olmadı mı olmaz zaten bu bahanesi olur sadece.sen kendini suçlayıp stres yapma sakın
ben inanıyorum ki pozitif sonucu alacağız burda beraber
arkadaşlar dün transferim yapıldı.sabah saat 9da merkezdeydik.sabah uyandığımda kasıklarımda ağrı vardı.suyu da içince iyice ağrı yoğunlaştı öyleki iki büklüm yürüdüm.saat 10.30da embriyolog odaya geldi ameliyathane boşalınca alacağız dedi 1 saati bulur deyince ben de idrarı boşalttım mecbur bekleyecek halim yoktu çünkü.tekrar su içmeye başladım saat 12 de transferim gerçekleşti.odaya getirdiler beni ama kasık ağrıma dayanamıyordum sırt üstü yatmak gerekiyor bi de ...karnım iyice gerildi biara kriz geçirdim resmen ayaklarım donuyordu üstüm yanıyordu hatta üstümdekileri parçalayacaktım eşim zor tuttu beni ,hemşireyi aradı o da idrarımı yapmam gerektiğini söyledi tabi 1 buçuk saat böyle geçti en sonunda idrarı boşalttım da rahatladım.saat 3 de çıktık.ilaçlara aynen devam edileceği söylendi. buarada transferi sühendan hanım yaptı funda hanım yoktu.
yani arkadaşlar anlayacağınız çok kötü bi gün geçirdim artık umudum yok gibi..yine de dua ediyorum ..İnşallah benim yaşadığımı kimse yaşamaz ..
öncelikle hayırlı olsun transferin arkadaşım.sen kalbini ferah tut tabiki zorluklar yaşayacağız hiç olumsuz düşünme allahım o güzel duyguyu bizede yaşatacak..pozitif düşün inş bu kadar zorluktan sonra senin ve burdaki bütün arkadaşlarımızın güzel haberlerini alırız..pozitif düşün umudum yok deme dualarımız hepimiz için
geçmiş olsun canım.allah izin verdiyse olur.nasıl buna başlamadan ilişkiden sonra yan yat,ayaklarını dik banyonu sabaha bırak ne dedilerse yapmamıza rağmen olmadıysa,öyle kıpırdamakla da bi şey olmaz.benim 10 yaşındaaki kızımı allah o kadar zor verdi ki bana düşse o düşerdi.çok zor geçmişti herşeyim ama oldu.şimdide olmuyo.allah verecekse verecek sen elinden geleni yapıyorsun.içini ferah tut ve allaha teslim ol.iyi dinlenmeler...
transferi olan ve olacak arkadaşlar hayırlısı olsun burdan güzel haberlerinizi alırız bizede umut olur size küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum transferden sonra gaz yapma ihtimali olan hiç bir şey yemeyin ve 4, 5 litre su için en az benimde toplamadan sonra ağrılarım olmuştu bu şekilde geçti transferden sonra üçüncü gün hiç bir sıkıntım kalmamıştı su çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?