selam arkadaslar
bende bugun gittim hastaneye ve tedavimize basladik. ilk ignelerim ve ilaclarimi verdi sühendan hanim. yaklasik 10-12 arasi yumurta var dedi az mi yeterli mi bilemiyorum ama cok degiik duygular icindeyim nasil gececek bu günler bilemiyorum.. cuma günü tekrar kontrolüm var. insallah güzel haberler alirim...
merhabalar ;
ben de foruma yeni kayıt oldum. uzun zamandır uzaktan takip ediyordum. 29 yaşındayım. 1,5 yıllık evliyim. endometriozis hastasıyım. şu an 7,5 cm lik bir çikolata kisti var. 7 yıl önce de diğer yumurtalığımdan 10 cm lik bi kist yüzünden açık ameliyat geçirdim. 1 yıldır korunmadığımız halde gebelik oluşmadı.şu an doktorlar 2. ameliyatı önermediler. çünkü fsh 19. direk tüp bebek merkezi ile görüş ve hamile kalmaya bak. yumurtalık rezervin kötü dediler ve ben büyüen kist yüzünden bir anda tüp bebek konusu ile karşı karşıya kaldım. yaklaşık 1 aydır araştırıyorum. hangi merkez daha iyi diye. birinin çok iyi dediği merkeze birisi asla gitme diyor. kafam çok karıştı. irenbe,kent hastanesi ve smyrna ile görüştüm telefonla. bana en ciddi yaklaşan yer smyrna geldi. direk doktor arayıp bilgi verdi diğer yerlerde hemşirelerle muhatap oldum ve doktorlarla görüştüremiyoruz dediler. bu gün regl oldum ve tekrar smyrna yı aradım. ve 1 saat sonra dr. hasan bey döndü ve çarşamba günü saat 10!a randevu verdi. açıkçası gitmeden merkeze bi güven oluştu ama inşallah hayırlısı olur. ben biraz da şanşa inanıyorum. şimdi sizlere sormak istediğim özellikle son dönemlerde bu merkezde tüp bebek deneyen arkadaşlara 1. hala gerekli ilaçları hastanenenin eczanesinden mi veriyorlar ya da biz istediğimiz eczaneden alabiliyor muyuz ? 2- rahim filminin 500 tl olduğunu okudum. ben ssk lıyım. bu filmi ssk karşılamıyor mu ? sadece katkı payı ödeyerek çektiremiyor muyuz ? 3- benim gibi endometriozis olan ve çikolata kisti olup ta bu merkezden pozitif sonuç olan var mı ? şimdiden teş ederim
hoşgeldin tedavin hayırlı olsun ilaçları ben ordan almıştım anlaşmalı eczaneleri var ordan getiriyorlar hiç bekemiyorsun ben ilaç fiyatlarını bilmiyordum intrnetten araştırdım fiyatları daha uygun yani indirim yapıyorlar ama sen sorarsın tanıdık eczanen varsa ona göre alırsın rahim filmide daha önceden çektirdiğin varsa kabul ediyorlar yada şimdi başka biyerde çektirip götürebilirsin sgk anlaşmamız var diyorlar ama tüp bebek raporunun olması gerekiyo (üniversite hastanesinden alınmış) ozaman ucretsiz oluyor dediler ama zaten hiç bir hastane tüp bebek raporunu dışarıya vermiyor boşuna uğraşmayın demişlerdi bize yada izmirde veren yok celalbayara gidin dediler ama çok uraşırmışız diye biz almadık orda yaptırdık son sorun için benim sorunum başka onun için bi fikrim yok ama bu durumlar kişiden kişiye çok değişken onun için olumsuz bişey duyarsan çok kafana takma hep pozitif düşün biliyorsun moral çok önemli
meraba hoşgeldin.bende endometriyozis hastasıyım.benimde 9 cm di.bir buçuk sene önce ameliyat oldum.hamile kalamadım sonrasında.smiyrna da sühendan hnm muayene etti.sana da femara verebilir.bana 2 ay kullanmak üzere iki kutu yazdı.186 tl di.tanıdık sayesinde kutusunu 100 tl ye aldım.ilacı kullanmazsan %50 bile şansın yok kullanırsan şansın %50 yi geçer dedi.bende kullandım.rahim filmini çınarlıda çekiyolar.pek metetmiyolar.geçmiş olsun.sorularını yazarsan cevaplarım.
merhaba ergame02. benimde bugün funda hanımla randevum vardı. şu an benim kistim 7 cm. hala olduğu yerde duruyor. bana funda hanım sadece ginera ve folbiol verdi. femara diye bi ilaçtan bahsetmedi. ama pazartesi günü histerografi yapıcaklar ayrıca kist aspirasyonu da yapılacakmış. çünkü bu büyüklükteki kist yumurtaların gelişmesini önlüyormuş. heralde çekilecek filme göre verecektir. vermezlerse de bi sorayım bende iyi oldu sölediğin. çünkü benim ca 125 169 şu an ileri evre yani endometriozistim. zaten çok şanslı bi hasta değilsin dedi funda hanım. tek avantajım yaşım mış öle dedi. bi de çınarlıda yapılacak demediler canım ya bana.
rahim filmini çınarlı da çekiyolar,hiteroskopi nerede yapılıyo bilmiyorum.bana folbiol vermedi.o folik asit biliyosundur zaten.ginerada adeti düzenlemek için veriliyo diye biliyorum.benim ilacım yani femara bitti.bugünlerde yumurtlama zamanım.bu ilaçtan dolayı kendiliğinden olur mu diye hayal ediyorum.benim 10 yaşında bi kızım var çünkü.ben bu hastalıkla 2010 senesinde tanıştım.en büyük şansımda kızım...
selamlar ergame yazdiklarini okudum da bu ay baslamiyor musun sen tüp bebege anlayamadim? sanki ikimizin ayni ay olacak diye hatirliyodum..
benim femara 24 nisanda bitti.22 nisanda adet oldum.bana mayıs adetinde gel dedi sühendan hanım.bu ay normal denemeler yapıyoruz.eğer tepecik kadın doğuma gidersem bir ay da doğum kontrol hapı kullanıcam.
selamlar,
bugün doktordan geldim arkadaslar yaklasik 15 tane yumurtam olmus 14mm civarindalarmis cok sevindim.. doktor simdilik hersey yolunda dedi, bir aksilik cikmazsa cumartesi yumoslarim toplanacak.. cok heyecanliyim dualariniza ihtiyacim var...:)
slm kızlar smyrnayla ilgili şu zamana kadr dvm eden topk buldgm için çok memnunm çogu 2010da btmiş çünkü :)) biz bir yıldr bebek istıorz artık tüp bebek merkezi zamanı geldi die dun ege tüp bebege gttk çok beklentileri olmayan bi tek guler yuz ve net açıklamalar bekleyen beni 1.5 bucuk saat beklememizde inanın afakanlar bastı dr bir bucuk saat sonucu sadece üç dk ayırdı bize eşim de ben de dedik tmm biz burayı eledk ...şimdi smyrnayı dusunuorz adetn birnci gunu hber verp üçncü günü başlıcakmşz tetkiklere bugun aradm ozlem hemşreyle görştm ilk etapta ultrason ve hormon tahilleri 19 tlymş sgk dan ...ama başka detaylı tahliller de yapablrlermş bunlarla ilgili fiyat bilgisi vermedi ege tüp bizden tüm tahliller için 600 istemşti sanrm bu da o kadar tutar üç aşağı beş yukarı en azından daha igli gibi geldi burası ban okdgm yorumlardan ve tel görşmelernden siz ne dersnz memnunmsnz Symrnadan bi de ilk tüp ya da aşılamaya başlamadan once ağağı yukarı ne kadar tutuo tahliller spermıogram da 100 cıvarı sanrm bana bu konuda bilgi verrsenz sevnrm buraya sık sık ugrarm ben artık görşrz size gelşmelerden bahsedrm Allah tez zamanda yavrularmıza kavuştursun inşşşş
hoşgeldin arkadaşım.hayırlı olsun tedavin inş hiç bi sorun olmadan çok beklemeden alırsın bebeğini kucağına..smyrna ya biz arkadaşlarımızın baskısıyla gittik.biz irenbeyi düşünüyoduk sonra görüşme amaçlı gittik önce smyrnaya herşey yolunda gitti güleryüz ilgili açıklamaları ayrıntılıydı hastane temiz ferahtı.((ben çok memnunum dr um sühendan hanım bazen funda hanımda muayene ediyo açıklayıcı anlatıyo dr lar.zaten muayeneden sonra hemşirelerde tek tek herşeyi anlatıyo))..sonra irenbeye geçtik irenbede beklettiler bizi sonra kutu gibi bi odaya alıp asık suratlı bi hemşire yüzeysel anlattı.başladık smyrnaya.bizde gittik adetin 3, günü evet tahliller 19 tl.spermiogram 100 dü.sonra butahliller bitti muayene oldum eşimden de kan alındı aıds hepatit gibi hastalıklıklar olup olmadığını anlamak için tahlil yapıldı onada 75 lira verdik herhalde benimkiler dahil içine..tekrar hayırlı olsun topik daha kalabalıktı aslında ama iki kişi kaldık yanlızım la ben şimdi sende geldin artık deneyimlerimizi paylaşırız burda
mrb arkadaşlar 23 yaşındayım ve bende bu hastanede tedavi görüyorum. tüp bebeğe başlamaya karar verdik çünkü bende polikistik over var eşiminde sperm sayıları düşük geçen ay dosyamız açıldı ginera hap verdiler ve ilacım dün bitti suan adetimi bekliyorum sanırım pazartesi gibi doktora giderim. gittiğimde iğnelerimle gidiceğim ve gittiğim gün iğnelere başlayacagız. Bakalım sonra yumoşları bekleyeceğiz herkesin hakkında hayırlısı olsun arkadaşlar yanlız değilsiniz bende sizinleyim yani destek olalım birbirimize bu arada yaşlarınız nedir kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?