ohhh çok şükür maşallahh,hayırlısı olsun... Çok sevindim sorunsuz geçmesine. Dinlen yat uzat bacaklarını. Ben aşılama işlemi bittikten sonra sanırım 5-6 saat sonra çişimi yaptım, o zaman gelmişti tuvaletim. Birazcık bekle bakalım
Kızlar aşılama işlemi tamam! Sandığımdan da kısa sürdü,benden önce birisi daha vardı aşılama olan, keşke knşablseydik adı cerenmiş, burada mısıdr acaba?? şimdi evdeym dinleniyorum akan sızan bşy yok gibi..ama çişim geldi biraz tutmaya çlşcam brz daha bakalm..
merve senin aşılama sonrası belirtilerin nelerdi? hiçbişey hissettn mi farklı olarak?
Valla hiç bi belirtim yoktu, sadece verilen progestan ilacından dolayı gögüslerde hassasiyet kasıklarda batma gibi gebeliğe benzer belirtiler vardı, ama o da ilaçtandı.
Malesef ki benim gebeliğim kısa sürdü... Cuma günkü kan tahlilinde beta hcg degerim yükselmesi beklenirken düştü. Bu da akla kimyasal gebeliği yada dış gebeliği getirdi.
Bakalım pazartesi çıkıcak kan değerlerine bağlı. Embiriyo rahim duvarına tutunamamış...
Çok sevinmiştik ilk aşılamada bu güzel sonuç için ama kısa sürdü...
Umarım dewy senin sağlıklı güzel sonuçlarını alırız.
Valla hiç bi belirtim yoktu, sadece verilen progestan ilacından dolayı gögüslerde hassasiyet kasıklarda batma gibi gebeliğe benzer belirtiler vardı, ama o da ilaçtandı.
Malesef ki benim gebeliğim kısa sürdü... Cuma günkü kan tahlilinde beta hcg degerim yükselmesi beklenirken düştü. Bu da akla kimyasal gebeliği yada dış gebeliği getirdi.
Bakalım pazartesi çıkıcak kan değerlerine bağlı. Embiriyo rahim duvarına tutunamamış...
Çok sevinmiştik ilk aşılamada bu güzel sonuç için ama kısa sürdü...
Umarım dewy senin sağlıklı güzel sonuçlarını alırız.
Kızlar aşılama işlemi tamam! Sandığımdan da kısa sürdü,benden önce birisi daha vardı aşılama olan, keşke knşablseydik adı cerenmiş, burada mısıdr acaba?? şimdi evdeym dinleniyorum akan sızan bşy yok gibi..ama çişim geldi biraz tutmaya çlşcam brz daha bakalm..
kızlar yardıma ihtiyacım var dün transferim oldu 1. kalite bir embriyo.. transferden çıkar çıkmaz ıkı serum daha yedım ohss riskini azaltmak için karnımda şişlik var hatta 3 saat zor yattım geceyı hastanede gecırdık eve öğlen geldim ilaç takviyesi yaptılar bugun dostinex sekiz gün içilecek ohss içinmiş ancak içeriğinde hamilelerler kullanmasın yazıyor ve kulllananlar 1 ay gebelik düşünmesin diyor kafam çok karıştı merkezi aradık ama kimseye ulaşamadık aranızda bu ilacı kullanan varmı ? benı bılgılendırın lütfen....
Ben ohss oldum. bu yüzden transferim 1 ay ertelendi. ohss dediğimiz şey ya yumurta toplamadan hemen sonra yada transferden hemen sonra oluşuyor. dostinexe gelince bende kullandım. sana yan etkilerini sölerim ama her bünyede farklı bir etki yapıyor. korkutmak yada aklını karıştırmak istemem. ama sana verebilceğim en güzel tavsiye günde 4 litre kadar su tüket ve sürekli idrara çık. ohss ancak böle gideriliyor. bunda doktorlarında yapabilceği fazla bişey yok benim anladığım kadarıyla. çünkü ohss pko lu çoğu kadında karşılaşılabilen bir durum. ve doktorlar bunu ilk tüp bebek tedavisinde kontrol altına alamıyorlar. çünkü yumurtalığın tepkisi belli olmuyor. eğer hafta sonu servisi aradıysan nöbetçi bi hemşire var serviste o doktoru yada tüp bebek hemşiresini arayıp bilgilendirir. yatakta uyumadığın zaman dik oturmanı tavsiye ederim. ve lütfen içebildiğin kadar su iç. benim ohss 5 gün sonunda geçmişti. dediğim gibi herkeste farklı yan etkiler var. çok geçmiş olsun.
çok zor bi süreç gerçekten günde 4 litre su içmeye başlamıştım bu benı rahatlatmıştıda ancak dostınexı içtikten sonra dünyam karardı mide bulantısı başladı transferımın ıkıncı gecesi saat bırde kusmaya başladım ve sabah altıya kadar devam etti gece hemşirelere ulaştık dostınexten olmuş olabılır dedıler dayanamayack duruma geldığıde acıle gıttk iğne yaptırdık onun etkısıyle uyumuşum ama öğlenden sonra yıne başladı bulantılar her ayağa kalktığımda bişe yıyıp içemez oldum çok kötü durumdayım hemşire ılaca dun devam dedı ama daha fazla dayanamayacağım galiba cunku su içemediğim içinde kasıklarımda inanılmaz ağrılar oluyor uyutmuyor dediğin gibi oturuyorum tuhaf pozısyonlarda yatıyorum ama çok zor onun ağrısana dayansam mide bulantısı baş dönmesi beni bıtırıyor...
canım seni çok iyi anlıyorum inanki aynı şeyleri yaşadım. Dostinexin amacı vücuttaki su toplamasını rahatlatması sanırım. yani en azından netten araştırmıştım o dönem. mide bulantısı kusma bendede oldu. ama inanki yapabilceğin tek şey zorda olsa su içip idrara çıkmak. dostinexi bana 5 gün kullandırdı.ilk 3 gün bende sürekli kustum. 5.günü yeterli keselim dediler dostinexi ondan sonra iyice düzeldim. ama bizim bilmediğimiz doktorların bildiği bir yararı var dostinexin. internette her ohss hastasının neredeyse %60 ı dostinex kullandım yazmış. Sabret inanki bir kaç güne iyileşiceksin. Su içmeye çalış çok zor biliyorum ama denemelisin...
sanada yaşadıklarından dolayı cok geçmiş olsun canım...dün öğlen merkezle görüştüm hatta sabah aramaya başladım ama ancak öğlen görüşebildik bir şey yiyip içemez olduğumdan dostınex i bıraktırdılar..çünkü diğer içtiğim ilaçlarıda kusmaya başadımsordum hemşireye bırakmamın sürece olumsuz bır etkısı olurmu dıye hayır bişe olmaz sen onu tedbır amaçlı kullanıyordun dedi. çok sevındım bu habere cunku onu bı daha içme dşüncesi bıle beni bıtırıyordu onu içince farklı bı aleme gecıyordum sanki su içmeye çalış bu şekılde geçecek dedı gerçi benım kasıklardakı şişkınlığım bu kusma surecınde gectı sadece ağrılar var buna da şükür artık.. dün gce midem bıraz düzeldi şimdi daha iyi kalktım en azından artık kovayla dolaşmıyorum :)
o zaman bıraktıysan sölim bendeki yan etkilerini
hayatımda aldığım en berbat yan etkili ilaçtıkusma-yemek yiyememe başta olmak üzere tonla yan etkisi var. en önemliside bende kalp ve gögüs agrısıda yaptı. ohss başlı başına zor bir süreç zaten birde ilaç yüzünden oluşan yan etkiler insanı bitiriyor. yemin ederim sana bir an o ağrılar o kusmalar geçmicek sanmıştım çok kötüydü ama dostinexide içmek gerekiyor çünkü hormonları düzeltiyor. neyse şükürki bende sende atlattık. şimdi sadece bebeğini düşün ona odaklan su içmeyi asla ihmal etme. benimde yarından sonra transferim var :) İşallah Allah yüzümüze güler canım.. 1-2 güne dahada iyi olucaksın inan bana ....
aynen yaabende kalple ilgili bi sorun çıkmadı cok şükür sen çok çekmişsin valla inş transferinden sonra tekrar içmek zorunda kalmazsın... kabuslar gördüm tuhaf alemlere daldım ama şükürler olsun ki suan çok iyiyim açlıktan butun gece rüyamda yemek yedığımı gördüm ve az once şükrede şükrede güzelce kahvaltı ettım yemek yemek ne güzelmiş dıye :) sana dondurulmuş mu transfer olacak? benım ilk deneyemimdi inş son olur ama o kusmalardan sonra korktum açıkçası çünkü içim dışıma cıktı inş bişe olmamıştır...
canım evet benim ilk denemem ve mecburen dondurulmuşlarımla transferim olucak. insan böle durumda geç olsun güç olmasın diyor. sonucunda güzel şeylere kavuşmaksa amaç pekte gözün görmüyor başına gelenleri. Allah yanımızda olurda yüzümüzü güldürür işallah canım :) bakalım kısmet herşeyin hayırlısı . ama hiç bişeyden korkma kendinede doktorunada güven :)
inş ilk denemende yuzun güler canım.. en azından rahat bır transfer gecıreceksın sorunsuz yatar dınlenırsın .. merakla güzel haberlerini bekliyorum :)
inş ilk denemende yuzun güler canım.. en azından rahat bır transfer gecıreceksın sorunsuz yatar dınlenırsın .. merakla güzel haberlerini bekliyorum :)
merhaba arkadaşlar ben de adet olmayı beklıyorum ve sonra tüp bebek tedavısı başlayacak. Insallah herkesın ki olumlu sonuçlanır. Benim fsh yüksek 14 ayrıca sut hormonu da yuksek cıktı o yuzden dostınex kullanıyorum. tedavı surecınde de mı kullanılacak.Ayrıca siz ilaçlarınızı symrnadan mı aldınız yoksa eczaneden mı aldınız. Hangisi daha hesaplı acaba
inşallah canım transferden 12 gün sonra güzel haberler vermeyi ümit ediyorum! senin sonucun ne zaman cıkacak? bilgilendir beni lütfen!!![/QUOTev
benim test günün 7 si heyecanla bekliyoruz bakalım inş sırayla güzel haberler veriririz :) umarım transferın çok güzel geçer :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?