merhaba sen neden smyrna dan kent e geçtin? çınarlıda hsg çektirdiğime çok pişman oldum ben umarım doğru çekebilmişlerdir. funda hanım ayla hanımı çağırıp baya bi soru sordu çünkü. hasta oynadı mı neden bu farklı bu farklı dedi. bizim durumumuz benziyor bendede tek tüp tıkalı gibi çok az ilaç geçmiş. ve eşimin morfoloji4 ay önce % 50 idi şimdi % 1 akıl alcak gibi değil yani. 50+1=51 51:2=25.5 olsa keşke diyorum:) ama bakalım israel bey ne diyecek bu duruma. sen ne karar verdin tüp bebeğe geçtiniz mi? aşılama neden zaman kaybı olur dedi eşinden dolayı mı senden dolayı mı?bir de hormon tahlillerini smynra devlete karşılatıyordu bizden para istemediler çünkü. kentte hormon tahliline ne kadar verdiniz? spermiyogram da kentte 100 dü smyrna da 60 verdik. kent bira daha pahalıya gelecek tamözel olduğu için galiba. ama keşke hsg yi kentte çektirseydim.
canım benim bunların hiçbirine para vermedim ben. 2500 dolar tüp bebek paketi aldım. hormon tahlilleri hepsi içinde. smyran da da aynı oluyor bir tek kentte 110 spermiyogram ödedik ama daha paket almamıştık o zaman. pek bi fiyat farkı yok kentle arasında. smyrna evet sgk anlaşmalı ancak onun içinn de gidip rapor alman lazım sgk nın ödemesi için. sende bu rapor var mı ki. o rapor için bilmem kaç kez aşılama falan yapman lazım. kurul raporu falan. eğer zaten bu yoksa gerek te yok. ikiside aynı fi,yat. evet benim de sağ tüp ten seyrek geçmiş. ama tüp bebekte zaten tüpün tıkalı olup olmaması sorun değil. spermiyogramıda 1 ay içerisinde 3 kere tekrarlaması gerekiyormuş. çünkü yedikleri bile etkiliyormuş spermi. sana nacizane tavsiyen eşin 3 kere yaptırsın bu tahlili. ve ayrıntılı olarak paket içeriğini falan hastane ile görüş. hormon tahilileri falan hepsi bu pakette.
he birde sorunu cevaplamayı unuttum. bu hormon iğneleri 2 gramlık beynimimde aldı götürdü bendenbenim smyrnadan vazgeçme nedenim. ilki funda hanımı çok zor karşımada muhattap buluyordum. devamlı hemşireler ilgileniyordu. işinde iyimi gerçekten bilmiyorum. ama bu benim oradan vazgeçme nedenimdi. soğudum oradan birden.
funda hanım a 2 kez gittim 2 sindede gördüm fakat çok ağzının içinden konuşuyor ne dediği belli değil ben açıkçası güvenemedim. sanki devlet hastanesinde alel acela muayene oluyomuşuz izlenimine kapıldım.fiyat konusunda bilgilendirmen için teşekkür ederim en azından bir toplu para ayırır sonra yok şu para bu para uğraşmam. bakalım bizim iş haftaya belli olacak. 1 ay içinde 3 kere tekrarlanması gerekiyormuş bilgisini dr mu söyledi. funda hanım bu konuda bize hiç bişey söylemedi.sadece şaşırdı. sanki karşımdaki dr değil herhangi biri. neyse funda hanımı bırakıp israel beye yoğunlaşmak lazım. bende 3 gündür araştıra araştıra kafayı sulandırdım. kaan aydos a falan mail attım.inşallah kentten sonuç alırız
6 bini gözden çıkarcaz o zaman. çok mu acele ediyoruz acaba biz ? daha 8-9 aydır deniyoruz .eşim tüp bebeğe ne diyecek hiç bir fikrim yok. kendiliğinden olabilir spermleri takip edelim derse israel bey bende yumurta takibi falan mı yaptırsam ama çok yıpratıcı süreçler. karar vermek çok zor of. bu arada yaşın da 31 olmuşbende yeni 32 oldum 1 hafta önce:)
oo senin daha 8 ay olmuş. bi 1 sene yi devir derim bence . çünkü bize israel bey doğal yolla gebe kalmamın imkansız olmadığını olabileceğini ama şansımızın çok düşük olacağını söyledi. ben 16 ay bekledim sonra zaten aşılamanın bize uygun olmadığını direk tüp bebek yapmamızın mantıklı olacağını söyledi. funda hanım beni ikilemde bıraktı. tercihi bana bırakmıştı.
bize de kendiliğinden olma ihtimali çok düşük derse beklemek çok da mantklı değil 4 ay daha denesek bu sırada spermler düzelse bile benim fsh ım 9 küsürlerde çıktı bu da yumurta rezervinin azaldığı anlamına geliyormuş. hemen gebe kalman gerekir dedi funda hanım.bir de tek tüp açık. yani şu durumda 1 seneyi doldurmak çok da anlamlı gelmiyor. üffff ne pis bir iş.
maddi olarak üniversteye gitmek mantıklı ama ege de de tüp bebek de kısa protokol uyguluyorlarmış çok ilaç verip anneyi çok yıpratıyolarmış bebek odaklı çalışıp annenin sağlığını hiç düşünmüyolarmış sonuçta bu ilaçlar ilerde kanser olarak geri dönebilir diye korkuyorum bende. bu söylediklerimi bu forumlarda bir dr yazmıştı ama nerde okudum hatırlamıyorum ben dr olduğum halde yanıldım. ege hiç de iyi değil hem de sonuç alamadık diyordu.ama evet özeller de para tuzağı olma ihtimali her zaman var ahlaklı çalışan bir yer bulmak zor. moralini bozmak için söylemiyorum ama araştır sende evet bebek istiyoruz ama kendi sağlığımız daha önemli. dr una güveniyorsan sorun yok ama sorgulamak lazım. şimdiden hayırlı olsun inşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına. aslında bizi de bilgilendirirsen seviniriz burdan .işler nasıl yürüyor. hızlı mı yavaş mı? vb. ne gibi şartlar istiyolar . biz 1,5 yıllık evliyiz ve 8 aydır deniyoruz. ama yukarda okuduysan pek de iç açıcı bir durumumuz yok bizi kabul etmek için ne gibi şartlar ararlar biiliyormusun?
canım üniversitede baya kalabalık sıra bekliyorsun haliylede işler biraz yavaş yürüyor.ben 1 haziranda ilk başvurmuştum tahliller falan derken bu zamana geldik,daha önümümüzdeki hafta histeroskopi çekilecek ondan sonrada dosya konseye girecekmiş neye karar verirlerse arayıp adetin 2. günü gel diyecekler tabi ne zaman derler Allah bilir.aslında bu yavaşlıktan ve herşeyi incelemelerinden bende sıkıldım.ne protokol izlenir bilmiyorum ama benim ilk tüp bebek denememde de(başka bir merkezde yapılmıştı) kısa protokol uygulanmıştı.yaşım 30 fsh 9-10 larda o sebepten.eğer ssk destekli yaptırmak istiyorsan en az 3 yıllık evli olmak 24 ile 39 yaş arası olmak birde eşlerden birinin en az 900 gün priminin yatması gerekiyormuş.bu şartlara sahipsen 450 tl civarı hastaneye ödüyorsun birde ilaç yüzdeleriyle farklarını...
ohoo ölme eşşeğim ölme derler buna ben daha 1.5 yıllık evliyim. ve 8 aydır korunmuyorum ama tek tüpüm kapalı ve fsh ım 9 larda. veee yaşım 32 eşimin spermleri 3-4 ay önce normalken şu an çok kötü durumda . bu durumda 3 yılı doldurduğumda zaten yumurtam bitmiş olabilir. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu güya devlet tüp bebeğe destek veriyodu güleyim bari. 8 aylık denememiz olsada bence beklemek zaman kaybından başka bir şey değil. belki bizim durumumuzda 3 yılı doldurmak gerekmiyodur öyle şartlar da var mı acaba? bilgi alabileceğim bir yer var mıki sen nerden öğrendin bunları. bir tek prim olayı tutuyor bizde zaten
çok sağol canım oldukça bilgilendim. kent ten bakalım ne diyecek israel bey . senin için de inşallah hayırlısı olur bir an önce karnın sonra kucağın dolar.Bebeşin cuk cuk sütünü içer:) senin için de dua edicem sen de et bazen birbirimize daha çok duamız geçermiş.
ayşecim sen hsg den sonra o ay korundun mu? doktorun ne demişti?
ayşecim sen de rahim filminden sonra gecikme olmuşmuydu hatırlıyormusun??
ayşecim sen de rahim filminden sonra gecikme olmuşmuydu hatırlıyormusun??
benim de 3.gün oldu geç kalalı off sol yumurtalığımda batmalar var belki yarın gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?