Sofrayı donattırın kızlar banaaaa

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
248
Kızlar....

Bana bi sofraa kurun hayalinizde. Diyin ki sofrada şu var bu var şunu yaptım bunu yaptım..

Öğrenmek istediğim şu:

Biri size gelecek.. Evlendiniz diyelim arkadaşlarınız geliyo..

Sofrada neler olur kızlar neler yapılır? Hani şöyle vayy be döktürmüş denecek bi sofra kurayım istiyorum hep.

1-çay sofrasına yani çay ikram edeceğiniz yanına ikramların olacağı sofraya neler hazırlarsınız?

2-yemeeğe geleceklerse neler hazırlarsınız?

3-kahvaltıya geleceklerse nasıl hazırlarsınız?

Kızlar bir de mesela nasıl sunarsınız onu da öğretir misiniz bana.. Hani diyelim çiğköfte aldınız ya da yaptınız işte onu şöyle süslerim yyeşillikleri alta dizerim falan filan gibi işte ermez aklım

Hadi hamarat hatuncuklarım üşenmeyin de öğretiverin bacınıza

Kızlar sizi de bekliyoruuum
@lavantakokulusandik cansumeryem @Bilgece @asigimasikk @eflalim Acizane kul @sakeena pamuksekerim23 FashionStil

Çaya geleceklere,

Kremalı bir pasta,kek,Kıbrıs tatlısı,muhallebili kadayıf,vb. şeyler
Kısır,makarna salatası,kremalı patates,mercimek veya patates köftesi,erişte salatası,tepside kumpir,mercimekli arpa şehriyeli salata,rus salatası,Meksika fasülyesi salatası,
Börek,gözleme,sigara böreği,milföy böreği vb.
Şerbetli tatlılardan da yapılabilir.Revani en kolayı.

Yemeğe geleceklere,

Mercimek çorbası,domates çorbası,sulu köfte,yoğurtlu çorba vb.
Fırında köfte patates,pilav-Fırında tavuk pilav-Karnıyarık pilav-Et sote pilav-Fırında et patates pilav-Etli yaprak sarma,Etli biber dolma,orman kebabı,mantı
Kurufasulye nohutta olabilir ama ben tercih etmem :) Misafirleri tanıyorsanız,seveceklerine eminseniz yapın.
Börek çeşitleri,zeytinyağlı bir yemek
Salata,turşu,cacık
Sütlü bir tatlı.Sütlaç,supangle,büsküvili tavuk göğsü olabilir.

Son düzenleme:
Kahvaltıya geleceklere,

Zeytin,peynir çeşitleri
Reçel çeşitleri
Bal tereyağı,helva
Tahin pekmez
Çemen (Açtığım konularda var tarifi)
Domates,salatalık
Sigara böreği,gözleme,poğaça
Domatesli sucuk
Yumurta salatası
Fırında peynirli,kaşarlı ekmek
Sucuklu yumurta
Karışık kızartma veya patates kızartması
Melemen
Krep

Son düzenleme:

Maaşallahh en gözde tarifin ne peki :)

Muhallebili kadayıf,kremalı patates,erişte salatası,sigara böreği :)))
Ya sağolasın bu arada:) bitanesin.. Onca mesaj yazdım kimse bakmadı. Gelip de kaynanam yemeklemi beğenmiyo diye bdv ye konu açana kadar yemek öğretmek yok bana galiba rahmetli annemin bisürü yemek kitabı var. Hepsi de kaliteli ve uygulanabilir kitaplar. Ama gel gelelim neyin yanına ne yapılır naparsam iştah açarım bilmiyorum. Hep çok heves ettim mis gibi sofralara:) bekarım bu arada ama arkadaşlarımı falan çağırıp ziyafet vereyim istiyorum kendimce

Evet kimsenin yazmadığını görünce bir el atayım dedim :)))Rica ederim önemli değil.Ana yemeğin yanına pilav,makarna yapılır genelde.Önden bir çorba olur.Yemeğine göre salata,cacık olur.Bir iki zeytinyağlı veya börek tarzı birşey.Veya meze dedikleri şeylerden yapabilirsin.Yoğurtlu,mayonezli kabak,patlıcan salatası,yoğurtlu havuç.Üstüne de tatlı.Oldu bitti menü işte.

Son düzenleme:

Pilavı nasıl tane tame yapıyosun? :)

Pilavı nasıl tane tame yapıyosun? :)
Ben pek pilav yapmam ama söyleyeyim. Yarım saat önceden sıcak suyla ıslatılıyor pirinç.Bir iki damla limon damlatılıyor.Sonra tereyağ ve sıvıyağ eritiliyor.Şehriye katmak istersen ekleyip kavruluyor.Sonra pirinçler eklenip kavruluyor.Sıcak su,tuzu ekleniyor.Su pirinçlerin üzerine çok az çıkacak.Bu kadar.Yemekteyiz Soframız Mutfağım bölümünde pilavlar yarışması vardı.Açıklamalı oradan bakabilirsin.

Teşekkür ederiiiiiimmm

dün öğlen banada kayın validemler ani baskın yaptı allahtan eşim vardı hemen balık aldırdım soslayıp verdim fırına yanına da mercimek çorbası nohutlu havuçlu pirinç pilavı salata erik hoşafı ve un helvası yaptım kurtardım durumu seninde doğanda var yaparsın merak etme
kadınız sonuçta neleri halletmiyoruz ki

Heyyy maşallah durum kurtaran halin buysaaaaa:) bide hazırlıklıyı düşünemiyoruuumm:) maşallah..

Balığın sosu nasıl oluyor ki?

Heyyy maşallah durum kurtaran halin buysaaaaa:) bide hazırlıklıyı düşünemiyoruuumm:) maşallah..

Balığın sosu nasıl oluyor ki?

Palamut aldırdım iri ve kılçıksız güzel oluyor sosunuda şöyle yapıyorum: balıkları yıkayıp küçük bir leğene koyuyorum
Dört diş sarımsağı incecik rendeleyip üzerlerine sürüyorum sonra 1çay kaşığı köri
1tatlı kaşığı kekik
1tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı biber tatlı olsun ama birazda acı kırmızı biber ben ölçmedim ama yarım çaybardağına yakın zeytin yağı ve tuz döküp güzelce karıştırıyorum tepsiyi Aliminyum folye ile kaplayıp balıkları diziyorum 200c de pişiriyorum yağlı kağıtla denedim altı kızarmadı balıkların folye daha iyi oldu
sermesende oluyor ama sonra tepsinin temizlenmesi çok zor oluyor.
böyle çok pratik oluyor topla at oohh miss

Ben de tepsi kekine kağıt kullanırım. İki saat onu mu yıkıcam

Ayy süpersin valla canım istedi:)

Başka ne var böyle tariflerden müthiş olur dediğin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…