- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
-
Çaya geleceklere,
Kremalı bir pasta,kek,Kıbrıs tatlısı,muhallebili kadayıf,vb. şeyler
Kısır,makarna salatası,kremalı patates,mercimek veya patates köftesi,erişte salatası,tepside kumpir,mercimekli arpa şehriyeli salata,rus salatası,Meksika fasülyesi salatası,
Börek,gözleme,sigara böreği,milföy böreği vb.
Şerbetli tatlılardan da yapılabilir.Revani en kolayı.
Muhallebili kadayıf,kremalı patates,erişte salatası,sigara böreği :)))Maaşallahhen gözde tarifin ne peki :)
Ya sağolasın bu arada:) bitanesin.. Onca mesaj yazdım kimse bakmadı. Gelip de kaynanam yemeklemi beğenmiyo diye bdv ye konu açana kadar yemek öğretmek yok bana galibaMuhallebili kadayıf,kremalı patates,erişte salatası,sigara böreği :)))
Evet kimsenin yazmadığını görünce bir el atayım dedim :)))Rica ederim önemli değil.Ana yemeğin yanına pilav,makarna yapılır genelde.Önden bir çorba olur.Yemeğine göre salata,cacık olur.Bir iki zeytinyağlı veya börek tarzı birşey.Veya meze dedikleri şeylerden yapabilirsin.Yoğurtlu,mayonezli kabak,patlıcan salatası,yoğurtlu havuç.Üstüne de tatlı.Oldu bitti menü işte.Ya sağolasın bu arada:) bitanesin.. Onca mesaj yazdım kimse bakmadı. Gelip de kaynanam yemeklemi beğenmiyo diye bdv ye konu açana kadar yemek öğretmek yok bana galibarahmetli annemin bisürü yemek kitabı var. Hepsi de kaliteli ve uygulanabilir kitaplar. Ama gel gelelim neyin yanına ne yapılır naparsam iştah açarım bilmiyorum. Hep çok heves ettim mis gibi sofralara:) bekarım bu arada ama arkadaşlarımı falan çağırıp ziyafet vereyim istiyorum kendimce
Evet kimsenin yazmadığını görünce bir el atayım dedim :)))Rica ederim önemli değil.Ana yemeğin yanına pilav,makarna yapılır genelde.Önden bir çorba olur.Yemeğine göre salata,cacık olur.Bir iki zeytinyağlı veya börek tarzı birşey.Veya meze dedikleri şeylerden yapabilirsin.Yoğurtlu,mayonezli kabak,patlıcan salatası,yoğurtlu havuç.Üstüne de tatlı.Oldu bitti menü işte.
Ben pek pilav yapmam ama söyleyeyim.Pilavı nasıl tane tame yapıyosun? :)
Teşekkür ederiiiiiimmmBen pek pilav yapmam ama söyleyeyim.Yarım saat önceden sıcak suyla ıslatılıyor pirinç.Bir iki damla limon damlatılıyor.Sonra tereyağ ve sıvıyağ eritiliyor.Şehriye katmak istersen ekleyip kavruluyor.Sonra pirinçler eklenip kavruluyor.Sıcak su,tuzu ekleniyor.Su pirinçlerin üzerine çok az çıkacak.Bu kadar.Yemekteyiz Soframız Mutfağım bölümünde pilavlar yarışması vardı.Açıklamalı oradan bakabilirsin.
Heyyy maşallah durum kurtaran halin buysaaaaa:) bide hazırlıklıyı düşünemiyoruuumm:) maşallah..dün öğlen banada kayın validemler ani baskın yaptı allahtan eşim vardıhemen balık aldırdım soslayıp verdim fırına yanına da mercimek çorbası nohutlu havuçlu pirinç pilavı salata erik hoşafı ve un helvası yaptım kurtardım durumu seninde doğanda var yaparsın merak etme
kadınız sonuçta neleri halletmiyoruz ki
Heyyy maşallah durum kurtaran halin buysaaaaa:) bide hazırlıklıyı düşünemiyoruuumm:) maşallah..
Balığın sosu nasıl oluyor ki?
Ben de tepsi kekine kağıt kullanırım. İki saat onu mu yıkıcamPalamut aldırdım iri ve kılçıksız güzel oluyor sosunuda şöyle yapıyorum: balıkları yıkayıp küçük bir leğene koyuyorum
Dört diş sarımsağı incecik rendeleyip üzerlerine sürüyorum sonra 1çay kaşığı köri
1tatlı kaşığı kekik
1tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı biber tatlı olsun ama birazda acı kırmızı biber ben ölçmedim ama yarım çaybardağına yakın zeytin yağı ve tuz döküp güzelce karıştırıyorum tepsiyi Aliminyum folye ile kaplayıp balıkları diziyorum 200c de pişiriyorum yağlı kağıtla denedim altı kızarmadı balıkların folye daha iyi oldu
sermesende oluyor ama sonra tepsinin temizlenmesi çok zor oluyor.
böyle çok pratik oluyor topla at oohh miss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?