Soğan Kürü - İbrahim Saraçoğlu

canım çok sağol desteğin için,

İnsan işte kullanmaya başlayınca istiyor ki hemen iyileşiversin hele bide okuyorum bazılarında 2- 3 gün içinde işe yaradığını acaba diyorum yaramıycak mı bana? Çok üzgünüm çoook
Dediğin gibi daha yolun başındayım daha 8. günümdeyim ilk kürün. Önümde uzun bi süre var ve sabırla devam edicem inşallah işe yarar:Saruboceq::Saruboceq:

Ayrıca düşüncene de katılıyorum. Yıllarca bitkiler üzerine çalışma yapmış bir bilimadamı sonuçta. Önerdiği şeyde gerçekten ona maddi bi katkı sağlamıyor dediğin gibi sonuçta bizim tükettiğimiz soğanın ona maddi anlamda bi getirisi yok. Tespitin çok yerinde bence...

sogan küründen yumurtaliklarda agrisi olan oldumu....:uhm:

Şiddetli bi ağrı değilde bi hassasiyet başladı gibi alt karın bölgemde bu sabah itibarı ile. Soğandan mı yoksa adete 1 hafta kaldı ondan mı bilemiyorum????

Bazı arkdaşlara olmuş ya şiddetli ağrılar, parça düşürme falan bana kesinlikle olmadı öyle şeyler.... Gerçi 8. günüm kürün ortasındayım ilerleyen zamanlarda olur belki....

arkadaşlar bende de bir miyom var geçen yıl sancılanıp hastaneye gittiğimde öğrendik hemde boyutu 6cm yani büyükmüş...doktorların kesin tedavi dediği şey ameliyat ama ben istemiyorum şimdilik..10 gün kadar soğan suyu içtim sonrada bıraktım içtiğim zamanlarda ağrılarım sancılarım oluyodu keşke bırakmasamıydım ya?
tekrar başlasam mı içip sonuç alan arkadaşlar olmuş galiba burda?

bu kullandığım ay çok şiddetli ağrılarım oluyor daha adet bile olmadan

Belki de bu ağrılar sende gerçekten hemen işe yaradığını gösteriyordur. Düzenli kullanma imkanın varsa bence hiç yılma devam et çünkü en azından vücudun bi cevap veriyor küre karşı...

Tühh keşke bırakmasaydın.. Vücudun cevap vermiş baksana. Belki de bi önceki sayfada arkadaşın anlattığı gibi düşürücektin sende ya da kaybolucaktı kistin. Ben yerinde olsam başlardım bir daha.

Ayrıca 121 sayfada ahsenecem ve htcvlkn kullanıcı arkadaşların hikayesini mutlaka oku derim. Çok faydasını gömüşler....

kizlar ben Sayin Saracogluna mail attim. Ablamda 3 kist varmis. Ve diger yumurtaligida bu yüzden alindi maalesef daha cok genc 35 yasinda ve diger yumurtaliginin alinmasindan korkuyor.Iste mail attim mailime cevap verektense bizi arayin die telefon numarasi yollamis. Ama yurtdisinda oldugumdan ariyamiyorum . Neden mailime cavap vermedigini anlamadim.Ve üzüldüm acikcasi herkes maile cevap yaziyor deyince bende sansimi denedim . Ablam ilk sogan kürünü tamamladi ama sanirim ise yaramadi bir daha ne zaman baslamali sizce?

Arkadaşlar bir yanlışınız olmasın. Adet bitiminden itibaren 7 yada 10 gün çok değilmi. İlk denemede 15 gün yapın diyor saraçoğlu. Adet 5-6 gün diyelim. adet bitiminden itibaren 10 gün sonra başladık, etti sana 15 gün, e en fazla 10 gün sonra bir sonraki adet dönemi geliyor.
Anlamadım ben bişe. geçen sene yapmıştım faydası oldu ama kistlerim yine tekrarladı yapmayı düşünüyorum ama siz böyle söyleyince aklım karıştı.

Geçen sene adet bitiminden 3 gün sonra başladım benfisfisfis

ilk kür tamamlandıktan sonra adet oluyorsun. adetin bitiyo bir sonraki adetine 10 gün kala 10 günlük sürelerle 2 - 3 kür daha tekrar edin diyor saraçoğlunun sitesinde ama bu polikistikover için yani PKO için. Normal kistler için de aynı mı bunu bilemiyorum işte...

yoo 7. gün tam ideal hatta. Neden dersen adet döngüsü toplamda 28 gün de bir diyelim.

5 gün adet sürsün + 7 gün bekleme süresi + 15 gün kür Hepsini topladığımızda 27 gün yapar. eğer adet düzene girmişse kür bittikten 1 gün sonra da adet olmak gerekir. ÇÜnkü toplamda 28 güne ulaşılmış oluyo...

Yaaa kızlar ben yanlış yapmışım
soğanın tüm kabuğu soyulacakmış
tıpkım yemeklerdeki gibi....mafoldumben

Acaba bi zararı var mıdır?
Nasılda inançla yapmıştım
Bende hiiiç değişiklik olmadı
sadece adetim bir hafta önce geldi
Büyük ihtimalle soğandan

Gerçi bende adet problemi yoktu sadece kolay gebelik içindi ama...

canım inşallah sen incir küründen güzel sonuç alırsında bende heveslenir başlarım..çünkü soğan kürünü ağrılarımdan kurtulayım artık diyerek azimle yapıyorum,incir kürünü de çok istiyorum yapmayı ama üşeniyorum ..ama yapıcam inşallah soğan kürünü bir kaç ay düzenli yapayımda...hadi inşallah güzel haberlerinizi alırım hepinizin...

yani düşündüğümüzde alacağım 1 kilo soğanın doktora bi getirisi yok.faydaları gördükçe adama sadece vesile olduğu için dua ediyoruz ve tabi Rabbimede sonsuz şükürler .....

canım sen devam et kürüne sabırla eğer bi problem varsa bunu adetinde de fark ediyorsun zaten..benim ilk yaptığımda adet zamanı yaşadım anlattıklarımı ama bu ay içtikten bir gün sonra göğüslerim çok hassaslaştı bir kaç gün sonra da yumurtalıklarımda şiddetli ağrı oldu bakalım bu adetimde neler olacak...biz Allahın bize sunduğu şifa kapılarını dua ile aralayıp o yüce Rabbime sığınalım ..herşey çok güzel olacak inşallah....

ya canım üzülme birşey olmaz bi zararı olmaz yani. Bu kabuk meselesi takılmıştı aklıma benim ama ben tüm kabuğu soyuyordum acaba faydalı kısmı kabuk ve ben onu atıyor muyum diye düşünmüştüm . Demekki kabuğun bi yararı yok soyun dediğine göre ama bi zararı da yoktur bence ne zararı olabilir ki kabuğunun??

Pko, kist ya da iltihap yoksa zaten soğan kürü etki etmez ki sana problemin yokmuş madem bu bitince incir kürünü denesene o kolay hamile kalmayı sağlıyormuş...

canım bence soğan suyuna devam et çünkü yaşadığın sancı ve ağrılar orda bi anormalliğin varlığını ve büyük ihtimalle de onun düzeldiğini gösteriyordur...ama sana tavsiyem doktor takibi altında da ol aynı zamanda ...daha güvende bir süreç olur için rahat olur en azından....

Belki de bu ağrılar sende gerçekten hemen işe yaradığını gösteriyordur. Düzenli kullanma imkanın varsa bence hiç yılma devam et çünkü en azından vücudun bi cevap veriyor küre karşı...

inşallah dediğin gibi işe yaradığı içindir bu ağrılar...devam etmekte çok kararlıyım bu ay özellikle benim gibi çaba içinde olan arkadaşları gördükçe azmim artıyor...inşallah hepimiz en kısa zamanda meleklerimizi ,canlarımızı bedenimizde taşıyacağız:ecrin_bebek:

Teşekkür edrim canımyaaaa....:çok üzgünüm:
Ben de düşük yapmak isteyen kadınların (köylerde tabiii) soğan kabuğunun suyunu içtiklerini biliyorum.
O yüzden endişeleniyorum
Üstelik bu ay ateşimde çok güzel gidiyordu
soğan kürüne başladığım gibi düşüşe geçti ve bir hafta tamamlandığında adet oldum :sm_confused:üstelik adetim bir hafta önce geldi
Napalım artık kendi düşen ağlamazmış
Rabbim hayırlara vesile olsun cümlemize:Saruboceq:

canım benim hatırladığım kadarıyla saraçoğlu sitesinde isteyen sabah akşam yada öğle akşam yada akşam ve gece şeklinde uygulyabilir demişti.yalnız iki kür arasında en az 4 saat ara olması gerekiyormuş canım.artık adamın sitesini hergün okuduğum için aklımdan çıkmıyor nerdeyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…