kızlar hikayemi bitkisel kürlerle ilgili her topiğe yazıyorum ki işe yaramayacağını söyleyenlere, moral bozmaya çalışanlara nispet olsun.pko ve iltihap sorunu nedeniyle soğan kürüne başlamaya karar vermiştim.
tabi saolsun bazı topiklerde okuduğum iğrenç, tadı çok kötü gibi aslı olmayan yorumlar nedeniyle baya bi süre düşündüm yapıp yapmamayı.bu tarz yorum yapan arkadaşlar üzerinize vebal alıyorsunuz. etkilenenler olduğuna eminim.
15 gün çok düzenli yaptım bittikten 3 gün sonra adet gördüm. 1 ay tatilde olduğum için hiç yapamadım fakat yine beklediğim tarihte adet oldum. o deli gibi iç çamaşırı değiştirten akıntıları anlatmıyorum bile. bu ay yarım yamalak yaptım. yapmadım bile denebilir. 2 gün içtim 3 gün içmedim. çok verimli bir ay değildi yani. adetimin tarihi geçti ama düzenlide kullanmadım. halbuki saraçoğlu pkolular 4 ay yapsın diyordu.ben sadece 1 ay yapmış oldum.yani 15 gün.
neyse güzel habere gelelim. benim yıllardır 0.5 cm ile başlayıp 3.2 cm e kadar çıkan bir miyon problemim vardı.ve geçen hafta doktora gittim kadın ,Allah Allah nerde bu?, diye söylenmeye başladı. ne oldu hocam dedim. senin miyonun kaybolmuş anlayamadım nasıl iş dedi. iltihap da yok gibi. tatil baya yaramış sana dedi. hiç karıştırmadım soğan filan inanmayıp bide üstüne azarlıyorlar çünkü.ama ne keyiflendim sormayın. test ettim kızlar sakın pes etmeyin devam edin. bende bu ay başlıyorum yine. Allahın izniyle bu pko yuda geçiricem..
merhaba canım sana bşey sormak istiyorum nacizane,ben yarın başlamayı düşünüyorum ama çalıştığım için akşam bir 18.30 gibi birde gece yatmadan 23 yada 24.gibi yapmayı düşünüyorum.saraçoğlu sitesinde arasında 4 saat olsun yeter demişti.ister öğle akşam ister sabah akşam istersenizde akşam gece diye kullanılabilir.inşallah yanlış hatırlamıyorumdur ama gelen yorumları ve verdiği cevapları tek tek okudum valla.hatta 3 gündür gözlerim ağrıyor valla.canım ben yarın reglim bittikten sonraki 9.günümde başlamış olcam.tadı nasıl sen nasıl içtin içtikten sonra su felan içiyormuydun hemen arkasından yada bşey atıyormuydun ağzına tadı değişsin diye.bide hani regl olabiliriz ya bir kaç gün erken olarak sonra o kesildikten sonra bide normal regl günümüzde de bir daha mı regl olcaz orasını kaçırmışımda.çünkü ben 25.de regl olcam 29 d doktora kontrole gidicem bana öle demiştide bir karışıklık yapmayayımda...
arkadaşlar bende de bir miyom var geçen yıl sancılanıp hastaneye gittiğimde öğrendik hemde boyutu 6cm yani büyükmüş...doktorların kesin tedavi dediği şey ameliyat ama ben istemiyorum şimdilik..10 gün kadar soğan suyu içtim sonrada bıraktım içtiğim zamanlarda ağrılarım sancılarım oluyodu keşke bırakmasamıydım ya?
tekrar başlasam mı içip sonuç alan arkadaşlar olmuş galiba burda?
Şiddetli bi ağrı değilde bi hassasiyet başladı gibi alt karın bölgemde bu sabah itibarı ile. Soğandan mı yoksa adete 1 hafta kaldı ondan mı bilemiyorum????
Bazı arkdaşlara olmuş ya şiddetli ağrılar, parça düşürme falan bana kesinlikle olmadı öyle şeyler.... Gerçi 8. günüm kürün ortasındayım ilerleyen zamanlarda olur belki....
ben yaptım kahvaltıdan yarım saat önce içtim her ögün taze olucak unutma kabuguyla atıyosun kimisi kabugunu koymuyo:lepi:
arkadaşlar soğan kürünü nasıl yapıyorsunuz lütfen cevap verin
Ben de kistim için soğan kürü kullandım. 3 ay devam ettim. Kistim küçüldü ama yok olmadı. Çok fazla kullanmak da rahim duvarının incelmesine neden oluyor diye bir bilgi edindim. Ama yeniden başlıycam, soğan kürünü 3 aydan fazla kullanan var mı acaba? Bir de aç karnına mı içiyorsunuz? İçtikten sonra herhangi birşey yiyomusunuz?
canım benim bende senin gibi yapıyodum ender saraç dedi bi kanalda onun çaresi kabugundaymış kabuklu kaynatıcakmışız kabuksuz degil merak edenler sitesine baksın seda sayanda söyledi:lepi:
arkadaşlar noluuur karar verin kabuklu olan mı faydalı kabuksuz olan mı?? Çok kafam karıştııı..
arkadaşlar noluuur karar verin kabuklu olan mı faydalı kabuksuz olan mı?? Çok kafam karıştııı..
İbrahim Saraçoğlu ile görüştüüüüüüm
Kimya profu olan var ya asıl kürün sahibi
Kabuksuz diyor kızlar
Ender saraçla karıştırmayın
Doğru valla aynen devam küre...bu kür saraçoğlunun bizle paylaştığı bir kür. ve prof. günde iki kez kabukları soyulmuş soğanı 5 dk kaynar suda kaynatın ılıyınca aç karnına için diyor. adetinizin bitiminin 7. günü en uygun gündür ama istediğiniz zamanda içebilrsiniz diyor. içerken adet olursanız da küre 15 gün tamamlanana dek devam edin diyor. polikistikler 4-5 ay bu kürü uygulayabilir ama sonrasında ara verilmeli diyor.sitesinde bütün bunların cevapları var. ben şahsen 5 ayın bir kür için fazlasıyla uzun bir deneme süresi olduğunu düşünüyorum. yani 5 ayın sonunda sonuç alınamamışsa başka bir kür denenmeli bence. inşallah kızlar bu 5 aylık süre fazlasıyla yeterli gelir bize. :Saruboceq::Saruboceq:
Doğru valla aynen devam küre...
Bu arada ben bişey daha gördüm saraçoğlunda demişki Pko dan şikayeçi olanlar bir kuru soğanı dörde bölüp sumak serpip çiğ olarak yesinler ve bunu haftada 3- 4 kez yapsınlar diye yazmıştı. Bunu denedim ama yerken öyle kötü oldum ki gözlerim dilim damağım soğandan yandı midem bile ağrıdı. Acaba soğan suyunu içiyorm ya bide soğanı yemek mi ağırgeldi mideme? İçim dışım soğan oldu yaa naniknanik
Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar bu soğanı sumakla yemek konusunda denediniz mi hiç??
canım bende 3 ay kullandıktan sonra ara verilmeli diye biliyorum...ama aradan sonra tekrar başlama hususunu tam bilmiyorum..aç karnına iç ve 1 saat yemek yeme ...acil şifalar dileğiyle.....
evet canım ben de duymuştum bu soğan sumak olayını. ve aynen senin dediğin gibi benim de midemi etkiledi. yani sumak sonuçta ekşi bir baharat midende de benim gibi hassasiyet varsa o yapmıştır. ben normalde daha öncede anlatmıştım yemeğe bile soğan kavurmazdım salataya koymazdım koymuşlarsa ayırırdımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 yani seni bilmem ben hayatımda 26 yıl sonra soğanla bu kadar haşır neşir olmak beni baya etkiledi.lülülülülülü ama yinede haftada 3-4 olmasa da 1-2 kez yapıyorum bende.
bu arada etkisi yok filan diye düşünme lütfen. sen de pkolu musun benim gibi. emin ol ilkinde olmasa bile 2. sinde güzel sonuçlar alacaksın inanmak da çok önemli ben çok inanarak yaptım canım :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?