canım benim kistlerle ilk tanışmam geçen sene ramazan ayındaydı ilk dr a gittiğimde 4 cm di ve içi sıvı doluymuş yani çikolata kisti değildi ,dr ilaç vermişti buna rağmen ileriki haftalarda 5.5 cm oldu ve beni uzman bir dr a yönlendirmişti oda beni laparoskopiye ikna etti ve bu yöntemle kistimi almıştı.bundan birkaç ay sonra benzer şikayetlerle dr a yine gittim ama anlamıştım kistim olduğunu bu defa biri 3 diğeri 5 cm lik yanyana iki kistim varmış.dr yine ilaç verdi aldım gittim ama k.k. daki bazı canım arkadaşlarımın ısrarıyla soğan suyuna başladım ve ilacı kullanmadım daha birkaç gün sonra düzeldiğimi farkettim ve adetim başladığı gün aşırı sancım oldu yatakta kıvranıyordum sonra eşim ilaç getirmişti doğruldum sanki yumurtalığımdaki kistin olduğğu yeri birisi bıçakla kesti o derece bir ağrı ve birşey koptu ve düştü.ama bu birkaç sn lik bi olay..hemen tuvalete koştum baktığımda çok iğrenç bişi düşmüştü kan pıhtısına da benzemiyor pek gri mor arası bişi ve o günden sonra çok rahatladım...adetimin bitiminde dr agittim yok olmuş dedi bende dr hanım ben soğan suyu kullanmıştım onun etkisi mi dedim ..olabilir ama sen yine de ilaçlarını kullan dedi gülümsedi....alternatif tıp a dr larımız da sıcak bakıyor aslında...işte böle benim hikayem canım...merhaba,canım sendeki kist ne kisti idi.benim bugüne kadar reglimde hiç sorunum olmadı halende yok.ama son reglimde sol kasığımda çok fena bir ağrı hissettim.doktora gittim solda çikolata kisti varmış.çok büyük değil dedi 2.5 cm dedi ve d.kontrol ilacı verdi.ama ben 3 ay önce d.kontrol ilacını bırakmıştım bebiş istiyoruz diye.canım sıkıldı tabi çok üzüldüm verdiği ilaç benimkinden farklı biraz daha güçlü dedi ve antibiyotik verdi.reglden sonra kontrole gel dedi bakalım sonra tekrar bebek için çalışmalara başlayabilir misiniz söylicem dedi.ama bu ay muhakkak korunun dedi hamile kalma çünkü antibiyotik kullancaksın dedi.bazı yerlerde okuyorum çikolata kisti varsa hamile kalmak zormuş,bazılarıda doktor hemen hamile kalmayı tavsiye ediyor diyor.neye inanacağımı şaşırdım.bide merak ettiğim 2.5 cm lik kist büyük mü yoksa normal mi sayılır.doktor korkulacak bir durum yok dedi ama ben yinede korktum.hiçbşeyim yokken durup dururken kist çıktı hemde bebek düşünürken.senin kistin kaç santimdi.tamamen mi yok oldu,doktorun şaşırdı mı peki,tepkisi ne oldu..
ya arkadaşlar belki bu sorudan bıktınız ama ben sormak istiyorum, sayfaları okuduğumda kimi arkadaşlar adetine 10-15 gün kala başla kimi adetinden 7 gün sonra başla demiş, saraçoğlunun resmi sitesinde bu konuyla alakalı bişey yazmıyor, bu zaman ile alakalı bildiğiniz bi video varsa kopyalarsanız çok sevinirim
ya arkadaşlar belki bu sorudan bıktınız ama ben sormak istiyorum, sayfaları okuduğumda kimi arkadaşlar adetine 10-15 gün kala başla kimi adetinden 7 gün sonra başla demiş, saraçoğlunun resmi sitesinde bu konuyla alakalı bişey yazmıyor, bu zaman ile alakalı bildiğiniz bi video varsa kopyalarsanız çok sevinirim
merhaba canım,sitesinde yazıyor ama gözden kaçırmış olabilirsin.diyorki adet bittikten en erken 7.gün ama en uygunu 10.gün .yani regl olup biteceksin sonra sayıp ister 7.gün ister 10.gün başla.çünkü bu günler soğan kürü için en verimli günlermiş.canım bende ya yarın yada çarşamba başlıcam inşallah güzel haberler veririz...
canım ya beni ne kadar rahatlattın bilemezsin.inşallah sana iyi haberlerimi veririm.peki canım tadı nasıl,içtikten ne kadar sonra bşeler yiyorsun yada içtikten sonra ağzına şeker yada başka bşey atıyor musun.ben çalıştığım için sabah ve akşam uygulayacağım ağız kokusu yapmıyordur dimi.biliyorum çok soru sordum kusuruma bakma...canım benim kistlerle ilk tanışmam geçen sene ramazan ayındaydı ilk dr a gittiğimde 4 cm di ve içi sıvı doluymuş yani çikolata kisti değildi ,dr ilaç vermişti buna rağmen ileriki haftalarda 5.5 cm oldu ve beni uzman bir dr a yönlendirmişti oda beni laparoskopiye ikna etti ve bu yöntemle kistimi almıştı.bundan birkaç ay sonra benzer şikayetlerle dr a yine gittim ama anlamıştım kistim olduğunu bu defa biri 3 diğeri 5 cm lik yanyana iki kistim varmış.dr yine ilaç verdi aldım gittim ama k.k. daki bazı canım arkadaşlarımın ısrarıyla soğan suyuna başladım ve ilacı kullanmadım daha birkaç gün sonra düzeldiğimi farkettim ve adetim başladığı gün aşırı sancım oldu yatakta kıvranıyordum sonra eşim ilaç getirmişti doğruldum sanki yumurtalığımdaki kistin olduğğu yeri birisi bıçakla kesti o derece bir ağrı ve birşey koptu ve düştü.ama bu birkaç sn lik bi olay..hemen tuvalete koştum baktığımda çok iğrenç bişi düşmüştü kan pıhtısına da benzemiyor pek gri mor arası bişi ve o günden sonra çok rahatladım...adetimin bitiminde dr agittim yok olmuş dedi bende dr hanım ben soğan suyu kullanmıştım onun etkisi mi dedim ..olabilir ama sen yine de ilaçlarını kullan dedi gülümsedi....alternatif tıp a dr larımız da sıcak bakıyor aslında...işte böle benim hikayem canım...
sanırım kabuklarla alakalı soru sormussun saracogluna bnde aynı soruyo sormustum ve bana cevap geldıHenüz cvp yok arkadaşlar
Cvp gelince mutlaka yazacağım
Bu arada ben 14. gündeyim.
adet bitiminin 7. günü başlamıştım küre
21. günde (yani küre başladıktan bir hafta sonra) adet olmam dışında hiçbir olağanüstülük yok
Ömrümde ilk defa 21. günde hasta oldum
hep 28(son altı aya kadar öyleydim) veya daha fazlasında( ama 35 geçmezdi) adet olurdum
ben küre bağlıyorum
Haaa bir de son iki ay adetgünümde iki gün koyu kahve çamurumsu bir akıntım oluyordu o da yok bu ay (Affedersiniz böyle açık yazdığım için)
Klasik her zamanki adet döngüm gerçekleşti
Yani altı ay önceki ile aynı şekil o yüzden mutluuuuuumkaydirigubbakcemile2
canım benim kistlerle ilk tanışmam geçen sene ramazan ayındaydı ilk dr a gittiğimde 4 cm di ve içi sıvı doluymuş yani çikolata kisti değildi ,dr ilaç vermişti buna rağmen ileriki haftalarda 5.5 cm oldu ve beni uzman bir dr a yönlendirmişti oda beni laparoskopiye ikna etti ve bu yöntemle kistimi almıştı.bundan birkaç ay sonra benzer şikayetlerle dr a yine gittim ama anlamıştım kistim olduğunu bu defa biri 3 diğeri 5 cm lik yanyana iki kistim varmış.dr yine ilaç verdi aldım gittim ama k.k. daki bazı canım arkadaşlarımın ısrarıyla soğan suyuna başladım ve ilacı kullanmadım daha birkaç gün sonra düzeldiğimi farkettim ve adetim başladığı gün aşırı sancım oldu yatakta kıvranıyordum sonra eşim ilaç getirmişti doğruldum sanki yumurtalığımdaki kistin olduğğu yeri birisi bıçakla kesti o derece bir ağrı ve birşey koptu ve düştü.ama bu birkaç sn lik bi olay..hemen tuvalete koştum baktığımda çok iğrenç bişi düşmüştü kan pıhtısına da benzemiyor pek gri mor arası bişi ve o günden sonra çok rahatladım...adetimin bitiminde dr agittim yok olmuş dedi bende dr hanım ben soğan suyu kullanmıştım onun etkisi mi dedim ..olabilir ama sen yine de ilaçlarını kullan dedi gülümsedi....alternatif tıp a dr larımız da sıcak bakıyor aslında...işte böle benim hikayem canım...
]
sanırım kabuklarla alakalı soru sormussun saracogluna bnde aynı soruyo sormustum ve bana cevap geldı
yegeme dogradıgımz sekılde soyuyomusuz tamaman kabuklarını soyuyoruz yanı :cok gecms olaun
merhaba, ne guzel boyle olumlu , iyilestirici haberler okumak,. bende dr.lar sorun yok demesine ragmen bebek dusuncesiyle ibrahim saracoglu kullanmami onerdi ve15 gun kullandim, fakat bende ilk 1 hafta icinde hafif bir kanama oldu o kadar, agri, sizi , akinti hicbirsey olmadi, simdide incir kurunu uyguluyorum. siz bu sogan kurunu kac kur uygulayipta bu kist dusme olayini yasadiniz?? yani benim icin 1 kur uygulamak yetermi acaba? hepimize sifa olur insallah, sevgiler
sogan küründen yumurtaliklarda agrisi olan oldumu....:uhm:
canım ya beni ne kadar rahatlattın bilemezsin.inşallah sana iyi haberlerimi veririm.peki canım tadı nasıl,içtikten ne kadar sonra bşeler yiyorsun yada içtikten sonra ağzına şeker yada başka bşey atıyor musun.ben çalıştığım için sabah ve akşam uygulayacağım ağız kokusu yapmıyordur dimi.biliyorum çok soru sordum kusuruma bakma...
bu kullandığım ay çok şiddetli ağrılarım oluyor daha adet bile olmadan
ben ilk kullandığım ay bu düşme olayını yaşadım ama keşke 2-3 ay daha devam etseydim diyorum şimdi belki yine bu şikayetlerim tekrarlamazdı...
duyduğum ve bildiğim kadarıyla rahim ve yumurtalıkta bi problem varsa zaten anormal bi durum oluşurmuş,yoksa dediğiniz gibi pek fark olmazmış devam etmeye de gerek yokmuş
yine de içim rahat olsun diyosanız bi ay daha kullanabilirsiniz...
kabuk konusunu aydınlatıığınız için teşekkürler arkadaşlar...Bundan sonra tüm kabukları alırız üstünden.
Benim kürde 7. günüm ama arkadaşlar hiç bi farklılık yok bendeYaa acaba bende işe yaramıycak mııı çokk korkuyorum ya işe yaramazsa diye çünkü çok inandırdım kendimi faydalı olacak diye PKO için. Çünkü artık doğum kontrol hapı ya da klomen benzeri yumurtlama ilçalarını içmekten bıktım. Uff yaa ya işe yaramazsa çok moralim bozuldu yaaaa:çok üzgünüm:
sogan küründen yumurtaliklarda agrisi olan oldumu....:uhm:
hem de ne ağrım oldu canım. bir iki gün ağladım artık. ama ben hep içerisi temizleniyor. o yüzden böyle olumlu telkinde bulundum kendime. bu ağrılar bile faydası olduğunu gösteriyor bence. :lepi:kaydirigubbakcemile3
bir de ben hep şey düşündüm. adam prof. olmuş. söylediği şey soğan yani ona ekonomik anlamda ne fayda sağlayacak ne çıkarı olacak alacağımız soğandan. Allah rızası için bu kürü bizlerle paylaştı. eğer gerçekliği olmasa ne diye kendi adını lekelesinki hiçbir kazanç sağlamayacağı bir durum için. haksız mıyım kızlar sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?