Soğan Kürü - İbrahim Saraçoğlu

canım benim kistlerle ilk tanışmam geçen sene ramazan ayındaydı ilk dr a gittiğimde 4 cm di ve içi sıvı doluymuş yani çikolata kisti değildi ,dr ilaç vermişti buna rağmen ileriki haftalarda 5.5 cm oldu ve beni uzman bir dr a yönlendirmişti oda beni laparoskopiye ikna etti ve bu yöntemle kistimi almıştı.bundan birkaç ay sonra benzer şikayetlerle dr a yine gittim ama anlamıştım kistim olduğunu bu defa biri 3 diğeri 5 cm lik yanyana iki kistim varmış.dr yine ilaç verdi aldım gittim ama k.k. daki bazı canım arkadaşlarımın ısrarıyla soğan suyuna başladım ve ilacı kullanmadım daha birkaç gün sonra düzeldiğimi farkettim ve adetim başladığı gün aşırı sancım oldu yatakta kıvranıyordum sonra eşim ilaç getirmişti doğruldum sanki yumurtalığımdaki kistin olduğğu yeri birisi bıçakla kesti o derece bir ağrı ve birşey koptu ve düştü.ama bu birkaç sn lik bi olay..hemen tuvalete koştum baktığımda çok iğrenç bişi düşmüştü kan pıhtısına da benzemiyor pek gri mor arası bişi ve o günden sonra çok rahatladım...adetimin bitiminde dr agittim yok olmuş dedi bende dr hanım ben soğan suyu kullanmıştım onun etkisi mi dedim ..olabilir ama sen yine de ilaçlarını kullan dedi gülümsedi....alternatif tıp a dr larımız da sıcak bakıyor aslında...işte böle benim hikayem canım...

kızlar hikayemi bitkisel kürlerle ilgili her topiğe yazıyorum ki işe yaramayacağını söyleyenlere, moral bozmaya çalışanlara nispet olsun.pko ve iltihap sorunu nedeniyle soğan kürüne başlamaya karar vermiştim.
tabi saolsun bazı topiklerde okuduğum iğrenç, tadı çok kötü gibi aslı olmayan yorumlar nedeniyle baya bi süre düşündüm yapıp yapmamayı.bu tarz yorum yapan arkadaşlar üzerinize vebal alıyorsunuz. etkilenenler olduğuna eminim.
15 gün çok düzenli yaptım bittikten 3 gün sonra adet gördüm. 1 ay tatilde olduğum için hiç yapamadım fakat yine beklediğim tarihte adet oldum. o deli gibi iç çamaşırı değiştirten akıntıları anlatmıyorum bile. bu ay yarım yamalak yaptım. yapmadım bile denebilir. 2 gün içtim 3 gün içmedim. çok verimli bir ay değildi yani. adetimin tarihi geçti ama düzenlide kullanmadım. halbuki saraçoğlu pkolular 4 ay yapsın diyordu.ben sadece 1 ay yapmış oldum.yani 15 gün.
neyse güzel habere gelelim. benim yıllardır 0.5 cm ile başlayıp 3.2 cm e kadar çıkan bir miyon problemim vardı.ve geçen hafta doktora gittim kadın ,Allah Allah nerde bu?, diye söylenmeye başladı. ne oldu hocam dedim. senin miyonun kaybolmuş anlayamadım nasıl iş dedi. iltihap da yok gibi. tatil baya yaramış sana dedi. hiç karıştırmadım soğan filan inanmayıp bide üstüne azarlıyorlar çünkü.ama ne keyiflendim sormayın. test ettim kızlar sakın pes etmeyin devam edin. bende bu ay başlıyorum yine. Allahın izniyle bu pko yuda geçiricem..

ya arkadaşlar belki bu sorudan bıktınız ama ben sormak istiyorum, sayfaları okuduğumda kimi arkadaşlar adetine 10-15 gün kala başla kimi adetinden 7 gün sonra başla demiş, saraçoğlunun resmi sitesinde bu konuyla alakalı bişey yazmıyor, bu zaman ile alakalı bildiğiniz bi video varsa kopyalarsanız çok sevinirim

arkadaşlar resmi sitede SSS kısmında sorumun cevabı varmış, dikkat etmemişim, adet bitiminden 10 gün sonra diyor

merhaba canım,sitesinde yazıyor ama gözden kaçırmış olabilirsin.diyorki adet bittikten en erken 7.gün ama en uygunu 10.gün .yani regl olup biteceksin sonra sayıp ister 7.gün ister 10.gün başla.çünkü bu günler soğan kürü için en verimli günlermiş.canım bende ya yarın yada çarşamba başlıcam inşallah güzel haberler veririz...

teşekkür ederim canım evet yazıyormuş,benim adetim yeni bitti, 10 gün sonra başlıcam. benim derdim çikolata kisti, fayda göreceğime inanıyorum bendekaydirigubbakcemile5

canım ya beni ne kadar rahatlattın bilemezsin.inşallah sana iyi haberlerimi veririm.peki canım tadı nasıl,içtikten ne kadar sonra bşeler yiyorsun yada içtikten sonra ağzına şeker yada başka bşey atıyor musun.ben çalıştığım için sabah ve akşam uygulayacağım ağız kokusu yapmıyordur dimi.biliyorum çok soru sordum kusuruma bakma...

] sanırım kabuklarla alakalı soru sormussun saracogluna bnde aynı soruyo sormustum ve bana cevap geldı
yegeme dogradıgımz sekılde soyuyomusuz tamaman kabuklarını soyuyoruz yanı :cok gecms olaun

merhaba, ne guzel boyle olumlu , iyilestirici haberler okumak,. bende dr.lar sorun yok demesine ragmen bebek dusuncesiyle ibrahim saracoglu kullanmami onerdi ve15 gun kullandim, fakat bende ilk 1 hafta icinde hafif bir kanama oldu o kadar, agri, sizi , akinti hicbirsey olmadi, simdide incir kurunu uyguluyorum. siz bu sogan kurunu kac kur uygulayipta bu kist dusme olayini yasadiniz?? yani benim icin 1 kur uygulamak yetermi acaba? hepimize sifa olur insallah, sevgiler

]
sanırım kabuklarla alakalı soru sormussun saracogluna bnde aynı soruyo sormustum ve bana cevap geldı
yegeme dogradıgımz sekılde soyuyomusuz tamaman kabuklarını soyuyoruz yanı :cok gecms olaun

evet canım aradılar bu gün yarın görüşeceğiz
yanlış yapıyormuşum nlaşılan
Bakalım neler önerecek:ecrin_bebek:

kabuk konusunu aydınlatıığınız için teşekkürler arkadaşlar...Bundan sonra tüm kabukları alırız üstünden.

Benim kürde 7. günüm ama arkadaşlar hiç bi farklılık yok bende Yaa acaba bende işe yaramıycak mııı çokk korkuyorum ya işe yaramazsa diye çünkü çok inandırdım kendimi faydalı olacak diye PKO için. Çünkü artık doğum kontrol hapı ya da klomen benzeri yumurtlama ilçalarını içmekten bıktım. Uff yaa ya işe yaramazsa çok moralim bozuldu yaaaa:çok üzgünüm:

ben ilk kullandığım ay bu düşme olayını yaşadım ama keşke 2-3 ay daha devam etseydim diyorum şimdi belki yine bu şikayetlerim tekrarlamazdı...
duyduğum ve bildiğim kadarıyla rahim ve yumurtalıkta bi problem varsa zaten anormal bi durum oluşurmuş,yoksa dediğiniz gibi pek fark olmazmış devam etmeye de gerek yokmuş
yine de içim rahat olsun diyosanız bi ay daha kullanabilirsiniz...

inşallah güzel haberlerini alırız canım ve tabi hepimizin inşallah...
canım bence tadı hiç te kötü değil sadece hepsi bitince hafif bi koku geliyor o kadar...ben ilk yaptığımda çalışmıyordum sabah ve akşam aç karnına içip, acelem varsa yarım saat yoksa 1 saat sonra yemeğimi yiyordum..içtikten sonra bence bişi atıştırma yada şeker belki bişi olmaz ama garanti olsun işte..şu an bende çalışıyorum bu nedenle biraz düzensiz içiyorum işten gelince ve yatarken içiyorum inşallah böyle de fayda eder..bu arada ağzım kokmuyor koksa eşim sölerdi::kedi:
bu arada sana faydam dokunuyosa sor canım tabi çekinme burda niye arkadaş olduk biz dimi....Şeniz

bu kullandığım ay çok şiddetli ağrılarım oluyor daha adet bile olmadan

sagol canim cevabin icin....benim adet döneminde agrim olmaz ama yum.gününde olur...ama yum.gününe daha 1 hafta var...bi arkadasda söylemisti sogan kürü döneminde agrim oldu diye demek dogruymus....

cevabin icin cok tesekkurler, bende de bi problem olmadigini dusunup incir kurune gectim, duzenli bi sekilde yapiyorum, bakalim bunun sonucunda ne olacak, burdan incir kuruyle ilgili gelismeleri yazicam arkadasim, insallah olumlu gelismelerle gelirim karsiniza:CüvCüv::Saruboceq:

moralini bozma sakın yarım da bırakma kürü canım. saraçoğlu pko lular için 4 ay kullanın diyor. sen daha başındasın dur bakalım. hem 4 ay nedir ki bizim ömür boyu kullanmak zorunda olduğumuz ilaçlar yanında. bir önceki sayfada anlatmıştım ben. miyonumu tamamen geçirdi sadece 1 aylık kullanımla. ben de adet oldum bugün bitsin 7 gün sonra başlıcam yine. hepimize Allahın izniyle şifa olacak.

sogan küründen yumurtaliklarda agrisi olan oldumu....:uhm:

hem de ne ağrım oldu canım. bir iki gün ağladım artık. ama ben hep içerisi temizleniyor. o yüzden böyle olumlu telkinde bulundum kendime. bu ağrılar bile faydası olduğunu gösteriyor bence. :lepi:kaydirigubbakcemile3
bir de ben hep şey düşündüm. adam prof. olmuş. söylediği şey soğan yani ona ekonomik anlamda ne fayda sağlayacak ne çıkarı olacak alacağımız soğandan. Allah rızası için bu kürü bizlerle paylaştı. eğer gerçekliği olmasa ne diye kendi adını lekelesinki hiçbir kazanç sağlamayacağı bir durum için. haksız mıyım kızlar sizce?

bencede ama deseydiki bakın ben soğan hapı çıkardım alın, o zaman derdim ha, bu da diğerleri gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…