evet yaa hatta pko ile evlendikten sonra tanıştım çok ilginç.çünkü bekarken de gitmiştim yumurtalıkların rahmin gayet sağlıklı demişti doktor. hala seviyorum o kadını, ne pozitifti :)) bebek istediğimizin 4. ayıydı. dedik bi kontrole gidelim. ay kadın bi yandan muayene ediyor bi yandan mırıldanıyordu: hmmm pko, normal yolla gebelik çok zor diye. başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.

çünkü ben hiç adet gecikmesi, tüylenme, sivilcelenme, kilo gibi problemler yaşamamıştım ama işte hormonlarda sorun olması ve yumurtalıkların inci gibi küçük yumurtalarla dolu olması yeterli tanı için.

o gün bu gündür araştırıyorum ve hiç de ilaçla tedavi taraftarı değilim. tabii Allah muhtaç etmesin, o da gerekli belki bir yerden sonra. neticede fsh değerim 6nın altında. yani yumurta rezervim mükemmel gözüküyor, referanslara göre.
geçen ay ilk kez yumurta takibi yaptırdım, ki 15 aydır istiyoruz, yumurtam gelişti ama gebelik oluşmadı. ki tüm hormon tahlillerimi kadın doğumcum değil, endokrin uzmanı yapmıştı. ve insülin direncin sınırda gebelik oluşmazsa öbür ay gel hap yazalım demişti. hiç içimden gelmedi nedense. oysa ki dra güvenmiştim. endokrin doktoruna yani. ama bir kaç ay soğan kürümü uygulayayım, bir de bu ay bal-tarçın-çörek otuna başlıyorum. hayırlısı bakalım. olmazsa tabii yine hastane yolu görünecek. inşaAllah hiçbirimiz için gerek kalmaz. Allah "ol" dedikten sonra, hepsi bahane. her halükarda şükürler olsun , hamd u senalar olsun Rahman olan Allah'a