Vescim burda hir duzeltme yapmak istiyorum prof.ibrahim a.saracoglu alternatif tipci deil bilakis o bir kimya profösörü İbrahim Adnan Saraçoğlu, bilimsel araştırmaları ile ABD ve Avrupa’da yayımlanan pek çok bilim dergisinde makaleleri yayımlanmış ve uluslararası bilim çevreleri tarafından yakından takip edilen araştırmalara imza atmıştır. Modern tıbbın kabul ettiği pek çok tabu niteliğindeki görüşün değişmesinde önemli bir rol üstlenen İbrahim Saraçoğlu, “Biyoteknoloji ve bilhassa Mikrobiyoloji” üzerinde uzmanlaşmış bir kimya profesörüdür.
Karl Franzes Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, AVL Araştırma Merkezi’nde araştırmacı ve yönetici, Viyana Teknik Üniversitesi’nde ise profesör olarak çalışan İbrahim Adnan Saraçoğlu, yayımladığı makalelerle uluslararası düzeyde çalışmalara imza atan bir bilimadamıdır. Kendine ait patentleri de bulunan Saraçoğlu kimya alanındaki çalışmalarına devam etmekte ve günümüzde İstanbul Aydın Üniversitesi’nde profesör olarak hizmet vermektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ileri bitki kimyası ve gıda biyokimyası üzerine dersler vermenin yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde de lisansüstü eğitim veren İbrahim Adnan Saraçoğlu, yurtdışındaki üniversitelerin çalışmalarına da yol göstermektedir.