Gebeliğe Hazırlık SOĞAN KÜRÜNE BAŞLAYACAK OLANLAR ☺

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benimki de ondan sanırım daha ne kisti olduğu belli değil arkadaşın doktora gittiğinde ne demişler biliyor musun
Canim o bebis istiyordu olmuyordu. Birde agrisi cok oluyordu özellikle iliskiden sonra doktora gitti cikolata kisti oldugunu ögrendi. Doktor gebe kalmana engel olmaz demis ama alinmasi gerektigini soylemis bende sogan suyu icmesinj soyledim. 15 gun icti agrilari gecti kisti kaybolmadi ama kücüldü. Cünkü cikolata kisti yumurtalik kisti gibi olmuyor. Velhasil sogani kullandi zaten 2 ay sonra haziranda hamile oldugunu ögrendik :) maalesef kimyasal oldu. Temmuzda son adetini gordu ve suan tekrar hamile 1 ay arayla tekrar kaldi ve hersey yolunda :)

Haklisin canim. Ben gecen ay yaptirdim hormon testi hersey normal cikti prolaktin 12 cikti
Ekim'de tüp bebek yapacağım benimde 16 çıktı, normal ama ben korktum.
Bide bu kürleri yapanların çoğu kimyasal gebelik geçiriyor.
Ben inciri yaptım kimyasal gebelik yaşadım.
Aynı şekilde soğan kürünü yapanlarda kimyasal gebelik yasayan cok duydum.
Ben çok sağlıklı bulmuyorum.

Canim o bebis istiyordu olmuyordu. Birde agrisi cok oluyordu özellikle iliskiden sonra doktora gitti cikolata kisti oldugunu ögrendi. Doktor gebe kalmana engel olmaz demis ama alinmasi gerektigini soylemis bende sogan suyu icmesinj soyledim. 15 gun icti agrilari gecti kisti kaybolmadi ama kücüldü. Cünkü cikolata kisti yumurtalik kisti gibi olmuyor. Velhasil sogani kullandi zaten 2 ay sonra haziranda hamile oldugunu ögrendik :) maalesef kimyasal oldu. Temmuzda son adetini gordu ve suan tekrar hamile 1 ay arayla tekrar kaldi ve hersey yolunda :)
Maşallah canım inşallah benimde olur 15 gün mü kullanmıştı o da

prolaktini duymuştum ancak kimyasalı tetiklediğini bilmiyordum, alakasız atladım gibi oldu ama :) Teşekkür ederim bilgi için.:KK52:

Insallah hakkinda hayirlisi olur canim kimyasal dedigine göre normal yolla gebe kalabiliyosun demek ki neden tüp bebek peki? Sen mi istedin doktor mu uygun gördü. Bende cok bebis istiyorum fakat yaz aylarinda adetim cok duzensiz oluyor. Bende suan bebisten ziyade adetimi düzenlesin diye icmek istiyorum gecen sene de kullanmistim kistim icin bi zarari olmamisti ama o zaman adetten sobra degil direk adetle beraber icmistim ve kistim kaybolmustu cok sükür :)

prolaktini duymuştum ancak kimyasalı tetiklediğini bilmiyordum, alakasız atladım gibi oldu ama :) Teşekkür ederim bilgi için.:KK52:
Ya soğan sonucta rahmi temizliyor ya. Temizledigi icinde rahim duvari inceliyor heralde. Bebislerin tutunmasi icin de rahim duvari kalin olmali belkide kimyasallar o yüzden oluyor. Bu benim kendi şahsi fikrim :)

Kac gün gecti suan adetin canim normalde de düzensizlik olurmuydu

Canim benim zaten pko var duzenleyici ilac olmadan adet olamiyorum malesef 8 agustosta hem sogan kuru hemde duzenleyici ilacim bitti hala bisi yok gecen ay 36. Gunde adet oldum bu ay iki kere leke geldi tamam adet oluyorum dedim tik yok simdide ya anlamadim testler negatif

A April wind rica ederim ne demek atlamak gibi oldu. hepimiz bi sorun üzerine derman arıyoruz. paylaşım yapıyoruz.
bende kist, miyon, yumurlatalık ve rahimdede hiç bir sorun yok. sadece bir tüpüm % yüz kapalı.
bir tüpün kapalı olması gebeliği % 10 etkiler yani çok da büyük bi sorun teşkil etmiyor.
ben incir ve soğan kürü yaptığımda tüpümün kapalı olduğunu bilmiyordum. tekrar ediyorum büyük bi sorun değil.
incir kürünü yaptım hamile kaldım kaldığım günüdü biliyorum. 3 haftada düştü. soğan kürü yaptığımda da evet resmen içini temizliyor zaten akıntınızdan da anlıyorsunuz.
prolaktini yükseltmesi çok büyük bi sorun. bu kürleri tavsiye ediyorlar tv de bangır bangır önce söylemeleri gerek prolaktininize baktırın yada yüksek ise kullanmayın.
belkide kürü kullandığımda prolaktin birden yükseldi düştü bunlar tam bi muamma.
incir kürü yapanların çok dikkatli olması lazım şekeri yükseltir. incir kürü yapıldığında tatlı şeker vs uzak durmak gerek fazlası ile şeker incirden alınıyor. Şeker hastalarına yapmayın deniliyor ama bu ek bilgi verilmiyor.

Insallah hakkinda hayirlisi olur canim kimyasal dedigine göre normal yolla gebe kalabiliyosun demek ki neden tüp bebek peki? Sen mi istedin doktor mu uygun gördü. Bende cok bebis istiyorum fakat yaz aylarinda adetim cok duzensiz oluyor. Bende suan bebisten ziyade adetimi düzenlesin diye icmek istiyorum gecen sene de kullanmistim kistim icin bi zarari olmamisti ama o zaman adetten sobra degil direk adetle beraber icmistim ve kistim kaybolmustu cok sükür :)
ben 35 yaşındayım. doktorların hepsi rahmin ve yumurtalığın çok iyi durumda. 35 yaşında olmasan bekle derim diyenler, bekleme diyenler ve bekle diyenler var. fakat ben tüp bebek yapacağım.
çünkü 35 yaşından sonra birden yumurtalar sebepsiz bitebiliyormuş. illa bitecek die bi durum yok ama riske atmak istemiyorum.
eşimin sperm kayısı hakeretleri ve ileri hareketleri az morfolojileri bozuk ayıklanması gerek. sperm için eşime hergün fındık ceviz ciğ kavrulmamış kabak cekirdeği içi yedirdim folik asıt içirdim sperm sayısı 15 milyondan 36 milyona çıktı ve ileri harekliliği arttı allahın izniyle.
inş tüp bebekte pozitif sonuç alırız..

ben 35 yaşındayım. doktorların hepsi rahmin ve yumurtalığın çok iyi durumda. 35 yaşında olmasan bekle derim diyenler, bekleme diyenler ve bekle diyenler var. fakat ben tüp bebek yapacağım.
çünkü 35 yaşından sonra birden yumurtalar sebepsiz bitebiliyormuş. illa bitecek die bi durum yok ama riske atmak istemiyorum.
eşimin sperm kayısı hakeretleri ve ileri hareketleri az morfolojileri bozuk ayıklanması gerek. sperm için eşime hergün fındık ceviz ciğ kavrulmamış kabak cekirdeği içi yedirdim folik asıt içirdim sperm sayısı 15 milyondan 36 milyona çıktı ve ileri harekliliği arttı allahın izniyle.
Anladim canim yaş faktöründen dolayi yani olsun inşallah tutar da sagsaglim gelir bebisin :) bu bekleme süreci gercekten yıpratıcı her ay hüsran stresten gecikmeler felan sankk hiç olmucakmıs gibi hissediyorum o duyguyu hiç yaşayamacakmış gibiyim etrafimda herkes hamile benden önce evlenenler dogurdu benden sonra evlenenlerde dogurdu. Şimdi benden sonra evlenen bir kac arkadasim var onlarinda hamile haberini aldim. Gercekten çok zor çocuk konusu açılınca artık gözlerim doluyo bogazım düğümleniyo ama sabrediyoruz iste

Canim benim zaten pko var duzenleyici ilac olmadan adet olamiyorum malesef 8 agustosta hem sogan kuru hemde duzenleyici ilacim bitti hala bisi yok gecen ay 36. Gunde adet oldum bu ay iki kere leke geldi tamam adet oluyorum dedim tik yok simdide ya anlamadim testler negatif
Gecikmelerde ki stresi bilirim canim bende bu ay 18 gün gecikmenin üstüne oldum

Anladim canim yaş faktöründen dolayi yani olsun inşallah tutar da sagsaglim gelir bebisin :) bu bekleme süreci gercekten yıpratıcı her ay hüsran stresten gecikmeler felan sankk hiç olmucakmıs gibi hissediyorum o duyguyu hiç yaşayamacakmış gibiyim etrafimda herkes hamile benden önce evlenenler dogurdu benden sonra evlenenlerde dogurdu. Şimdi benden sonra evlenen bir kac arkadasim var onlarinda hamile haberini aldim. Gercekten çok zor çocuk konusu açılınca artık gözlerim doluyo bogazım düğümleniyo ama sabrediyoruz iste
gulayse6378 gulayse6378 canımsın, ah ah yaşamayan bilmez.
Yanlız bak ben benden önce, benden sonra vs evlenen arkadaşlarımın çocuk haberini alınca kötü olmam. Fakat hastanede tup bebek yapacak bi hnmla arkadaş oldum olmaz olaydım beni bir dibe çekti anlatamam ağlama krizleri, üzülme seansları, uzaklara dalıp gitme psikolojimi alt üst etti. Eşim bir gün kızdı bana olmayan çocuğun üzüntüsünü yapıyorsun ya pes dedi. Olucaksa olacak, olmayacaksa olmayacak. Ve şu konuyu kapat dedi. O gün dank etti.
Beni dibe çeken kimse ile görüşmüyorum.
Bak benim rahim ve yumurtalalık zatışahaneleri çok gençlermiş hiç yıpranmamışlar ama olmadı cocuk, allah isterse olacak o yüzden ben son iki üç gündür çok iyiyim. Uyku kesinlikle yoktu ne zamandır, şimdi inanılmaz uykularım düzelti eski hayatıma geri döndüm.
Biz uğraşacağız inş rabbim de bizi evlatla şereflendirir.

Soğan kürü prolaktini yükseltir.
Dikkatli yapın lütfen.
Prolaktininiz kaç biliyormusunuz?
Kaş yapayim derken göz çıkartmayın.
cidden mi ya ben yapıyorum yarım kalan iki kürle birlikte üçüncü deneyişim

Evet kızçeler var mı başlıcak olan Eylül bize uğur getirsin inşallah bizde batlarımızda çift çizgiyi görelim :anne:
Kuzummm ben başladım şuan 11. Günümdeyim 4 günüm kaldı.bugün yumurtlama günüm.ama çatlamayı geciktiriyor diyorlar soğan kürü bilemedim.ben hergğn deniyorum işte soğan kürüne de yapıyorum başta tadı iğrenç burnumu tıkayıp içiyorum

gulayse6378 gulayse6378 canımsın, ah ah yaşamayan bilmez.
Yanlız bak ben benden önce, benden sonra vs evlenen arkadaşlarımın çocuk haberini alınca kötü olmam. Fakat hastanede tup bebek yapacak bi hnmla arkadaş oldum olmaz olaydım beni bir dibe çekti anlatamam ağlama krizleri, üzülme seansları, uzaklara dalıp gitme psikolojimi alt üst etti. Eşim bir gün kızdı bana olmayan çocuğun üzüntüsünü yapıyorsun ya pes dedi. Olucaksa olacak, olmayacaksa olmayacak. Ve şu konuyu kapat dedi. O gün dank etti.
Beni dibe çeken kimse ile görüşmüyorum.
Bak benim rahim ve yumurtalalık zatışahaneleri çok gençlermiş hiç yıpranmamışlar ama olmadı cocuk, allah isterse olacak o yüzden ben son iki üç gündür çok iyiyim. Uyku kesinlikle yoktu ne zamandır, şimdi inanılmaz uykularım düzelti eski hayatıma geri döndüm.
Biz uğraşacağız inş rabbim de bizi evlatla şereflendirir.
Amin :(

İnşallah rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın :) hayırlı bi şekilde inşallah

cidden mi ya ben yapıyorum yarım kalan iki kürle birlikte üçüncü deneyişim
Cok ciddiyim cnm. Prolaktine baktırmadan yapma bence. Ben öğrendim ki şöyle, ibrahim saracoglunu aradım çağrı merkezini. Anlattim işte prolaktini yükseltiyor mu? Temsilci sordu bekletti beni evet dedi yükseltiyor. Zaten internette yazıyor deyince sordular nerede yazıyor diye hatta.
O bu şu değilde bari öneriyorlar ( Ahmet Marankiden tut hepsi öneriyor) deyin ki prolaktininize baktırmadan kullanmayın.

Back
X