Soğudum bu meslekten.. :(

Temizle kadesacım işin ne?
Kaka temizlemeyen öğretmene öğretmen mi denir?

Keşke benim ilkokul öğretmenim de sizin gibi olsaydı. O kadar nefret ettim ki ondan bütün okul hayatım boyunca o kadın yüzünden okuldan nefret ettim!! Eminim sizin öğrencileriniz sizin değerinizi biliyordur. Sabrınızin mükafatı olacaktır emin olun.

benim söylemek istediğim buydu aslında....

meslekte 10. yılım ve bu yıla kadar sorun konuşmadan çözüm konuşan nadir öğretmen gördüm...sorunları hepimiz biliyoruz zaten ve değişmeyecek çözüm????? keşke buna odaklanabilsek

ana okulundan liseye kadar her tür okulda çalıştım...lise öğretmenleri ortaokul eğitimini suçlar, ortaokul öğretmenleri ilkokul eğitimini ve ilkokul öğretmenleri daha çok velileri ....bu hiiiç ama hiç değişmedi.......değişmesini beklemek ütopya sanırım ????

Çok bildikleri söylenemez..
Yani sorsan seviyorlar, sarılır, öperler.
Ama yaramazlıktan, şımarıklıktan da geri kalmazlar.
Çok yoruyorlar beni çok.. Bana ne diye omuz kıvırıyorlar bana nasıl bir zamandayız düşünün..

Ama onları da anlıyorum.
Parçalanmış aileler, ikinci evlilik, üvey anne gibi yaşantılar..
Çocuk da sorunlar davranış olarak gösteriyor kendini..
Çok kızsam da bunları düşününce üzülüyorum, kıyamıyorum işte..

Aslında aileleri olmasa ben onlara karşı daha da sabırlı olurum ama bütün enerjimi aileleri emiyor resmen..

faat ilk msjımda dediğim gibi sakın yılma,pes etme..bazı veliler çocuklarıyla ilgilenmezken kendi yapmadığı herşeyi öğretmenden bekler ve inan o çocukların senin gibi duyarlı arkadaşlara çok ihtiyacı var.geleceği şekillendirecek olan özellikle ilkokul öğretmenleridir. günlerdir haberlerde bir vahşeti izliyoruz,bu vahşilerin artmaması için en temel gereklilik eğitim.

sen velileri bir kenara bırak,bu tip insanlar sanalda da var gerçekte de.sadece o çocuklar için çabala.çaban bir toplumu ilgilendirecek çünkü.

E tamam o zaman abimin yasadiklarini anlatmiyim :)
Biz Diyarbakirliyiz. O sebeple yaklasik 17 yildir bu bölgede calisiyor.
Koylerde cocuklarin daha saf ve saygili oldugunu söyler. Cocuk sayisi fazla oldugu icin pek umursamazlar cocuklarini, o yuzden sorun da cikarmiyorlar veliler genel olarak. Eti senin, kemigi benim hesabi.
Ama merkezde veliler yetmiyormus gibi ustune terbiyesiz cocuklarla ugrasiyoruz diyor.

Aslında değil.
Ben mesela ilgili veli ile sorunlu veliyi ayırabiliyorum.
Aynı şekilde çalışan,çabalayan çocukla çalışmayanı da ayırıyorum.
Ve bunun dönütünü çekinmeden veriyorum.

Sadece şikayet eden gerekeni yapmayan, düzeltmek için çabalamayan, böyle gelmiş böyle gidecek
diye düzene uyan insanları anlamıyorum meslektaşım da olsa..

Aslında bu konu sadece şikayet, ağlama barındırmıyor.
Benim üzüntüm veliler neden böyle yapıyor değil sadece, onlar yüzünden ben de diğer öğretmenler gibi
duygularımı aldırıp gireceğim belki seneler sonra sınıfa.. Ders anlat çık modunda öğretmen olmak istemiyorum ben..

Ve yanlış anlamayın. Sadece burda ağlamıyorum.
Bunu değiştirmek için savaşıyorum da o velilerin kendilerine söylüyorum düşündüklerimi çekinmeden.
Belki biri anlar, öbürüne anlatır. Böyle böyle azıcık değişir bir şeyler kim bilir..

Sevdiğim bir söz var..

Mücadelemiz dünyayı değiştirmek için değil, dünyanın bizi değiştirmesine izin vermemek için..

Benim savaşım bu..

Gecen yillar ortaokulda calisiyordum. Bir ogrenci kopya cekti. Bir de sigara iciyordu. Velisini cagirdim. Benimle kavgaya tutustu. Benim cocugum yapmaz diye. Ben de kavga ettim ne yaparsaniz yapin diye.

Konu sahibi başlığı açmanız iyi olmuş. Ben oğluma okumayı sayenizde öğrettim. 1. Sınıf anneleri konusunda verdiğiniz bilgilerle öğrettim. O zaman uye değildim sonra da aklıma gelmedi teşekkür etmek. Nankörlük işte. Bu konu sayesinde teşekkür ederim butun paylaşımlarınız için.

Benim kesinlikle yapamayacağım bir meslek sınıf öğretmenliği. Hele şimdi çocuklar iyice kuçuk öğretmenlik mi yapıyorsunuz dadılık mı belli değil. Allah yardımcınız olsun. Ama mesleğinizden soğumayın lütfen zaten laf olsun diye yapan çok öğretmen var, sizleri kaybetmek istemeyiz.

Köyde 3 ay kadar çalıştım.
Gerçekten çocukları saf ve daha saygılı oluyor.
Veliler de ilgilenmiyor ama en azından önüne gelse düğmesini ilikliyor.
Sen doğruyu bilirsin hocam diyor küstahlık yapmıyor en azından..

Teşekkür ederim. Oğlunuza başarılar dilerim.
Yardımım olduysa ne mutlu bana..
Mutlu ettiniz..

Ne güzel yazmışsınız. Sırf yazınızı beğenmek için giriş yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…