- 20 Ocak 2008
- 15.266
- 32.187
- 1.123
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Yarın da tatil bizim burada
ama belkide bir sinir cizmek lazim, görevim ve merhametim diye.Hatalıyım aslında kıyamamak benim sorunum. Çocuğu minicik anlar ama analarının babalarının koca kafası anlamıyor.
Bu da bizim öğretmenin gönlünün büyüklüğündendir Allah razı olsun diyen çok çok az..
İçimdekileri o kadar güzel anlatmışsınız ki. Veliler... koskoca bi dönem en az 5kere aramama rağmen bi kere okula gelmeyip çocuğundaki sıkıntıları anlatmama rağmen bi kere bana yardımcı olmayanbi veli karnedeki notu görünce bugün okula gelip benim çocuğum iyiydi siz düşük not vermişiniz siz ders anlatamamışsınız deme hakkını kendinde görebiliyo. Sen babalık görevini yapmazsan ben senin çocuğuna tek başıma ne yapabilirm ki... bende soğudum herşeyden... evrakları zamnında getirip hasta olmana rağmen okula gelirsen sen çok iyi öğretmensin başka bişeye bakmıyolar maalesefArtık gerçekten soğudum.
Sabah olsun istemiyorum okul var diye..
Bu ilçeye geldikten sonra böyle oldum ben işimi, çocukları çok seven bir öğretmendim.
Karşımda ilk kez bu kadar vurdumduymaz, rahat, şımarık çocuklar buldum.
Ve ilk kez bu kadar rahat, nankör velilerle tanıştım.
Hep öğretmenler mi şikayet edilecek..
Ben de bu akşam ilk kez velilerden yana ağlayacağım işte...
Her gün çocuklarının saçlarını iğrenmeden toplarım, burnunu silerim, fermuarını çekemez çekerim,
düğmesini açamaz açarım kaparım.
Kaç ayakkabı bağcığı bağlıyorum günde sayamıyorum.
Bugün kusan çocuğumun masasını, kitabını ben temizledim ben! Annesi bile tiksinirdi belki.
Ben tiksinmedim, midesi mi iyi değil hasta mı çocuk diye üzüntüyle sildim.
Aynı anda 10 çocuğu dinlemekten kulaklarım uğulduyor.
Eve geldiğimde uyuyana kadar zonkluyor başım.
Çocuğunu almayı unutan veliler bilmiş bilmiş konuşabiliyor karşımda.
O kadar ki kaçını içim rahat etmediği için evlerine ben bıraktım tek tek, evime yarım saat 1 saat geç gittiğimi bilirim. Ne oldu? Allah razı olsun diyen mi oldu? Sana değer veren mi oldu?
Aynı kadın başka bir velinin anneliğine laf ediyor! Kendi anneliğini sorgulamaksızın..
Katlanamıyorum artık böylelerine.
Çalışıyorum ilgilenemiyorum diyen annenin, yarın gelip durumum yok aldırdım ama
set parasını ödeyemiycem hocam diyen o yüzsüzlüğüne katlanamıyorum..
5 yılım dolmadan midem bulandı, bulandırdılar..
Fedakarlıklarımın bir değeri yok..
O doğurdu hiç ilgilenmese de olur. O anne! Sen ne yapsan da kimsin ki?
İşlerine geldiğince yerden yere vururlar seni.
Çocuğuna emeği geçmiştir, hakkı geçmiştir kimin umrunda? Kaçının umrunda?
Bugün yüzüme gülenler yarın arkamdan ne diyecek kim bilir ola ki öğretmenleri değişirse..
Yine de burada okuyorum biri der hırslı öğretmen olsun aman iyidir, biri der aman yok hırslı olmasın sakın!
Diğeri hiç bir şey öğretmesin çocuğumu çok sevsin, hayallerini yıkmasın yeter!
Diğeri de hem her şeyi öğretsin ama bunaltmasın, sıkmasın, hiç kızmasın, sert olmasın, sonsuz güler yüzlü olsun.
Biz birine tahammül edemiyoruz o 20'sine 40 'ına sabırlı olsun. Dört dörtlük olsun canımmmm!
Sen sen!! Sana sesleniyorum?
Sen ne kadar dört dörtlük annesin,ya da insansın ondan haber ver önce?
Hala o sınıfa ağrıyan belimi tutarak geliyorsam, hasta halimle geri kalmasınlar diye devamsızlık etmeden geliyorsam o okula..
Senin için değil, masum yavruna kıyamadığım içindir!
Ama bizim de bir sabrımız var.. Yeter!!
Ne yapalim yani size simdi
Bu duzen boyle
uc ay tatili
haftasonlarini
15subatlari
Raporlari
Harcirahlari
Ogretmenler gununu
Anneler gununu
Senebasi egitim katkisini
Ek ders ucretini
belki yarim gun olusunu
Bunlardami fedakarlik
bunlar size verilmis imtiyazlar
Kimse size kusan cocugun ustunu temizle demiyor
Siz vicdanlisiniz yapiyorsunuz yapmayin
Özel sektorde calisiyorum
Kusmuk temizlemiyorum ama hergun telefonda sekiz saat belki daha fazla dil dokuyorum
Sizlanmayin bence bu duzen boyle
Üç ay tatil falan yok. Ek ders ücreti de on lira bile değil. Kimse işin parasında değil de siz bi şeymiş gibi söylediğiniz için diyorum. Anneler günü Öğretmenler gününde falan da noluyo hiç bilmiyorum. Diğer günlerden farkı yok. Hafta sonları da bütün memurlar tatil. Yazları da 22 iş günğ beş sene sonra 27 iş günü falan tatil oluyorlar. Bu da bi ayı geçiyor neyse. Bir de düzen böyle diye diye her şeyi ne olursa olsun kabul mu etmeliyiZ. Ne kadar doğru bilinen yanlışlarla dolu mesajınız.[/QUOTE][QE="befer, post: 39483217, member: 544446"]Ne yapalim yani size simdi
Bu duzen boyle
uc ay tatili
haftasonlarini
15subatlari
Raporlari
Harcirahlari
Ogretmenler gununu
Anneler gununu
Senebasi egitim katkisini
Ek ders ucretini
belki yarim gun olusunu
Bunlardami fedakarlik
bunlar size verilmis imtiyazlar
Kimse size kusan cocugun ustunu temizle demiyor
Siz vicdanlisiniz yapiyorsunuz yapmayin
Özel sektorde calisiyorum
Kusmuk temizlemiyorum ama hergun telefonda sekiz saat belki daha fazla dil dokuyorum
Sizlanmayin bence bu duzen boyle
Anneler günün de noluyomuş anlamadım ben :)
Rapor
Üç ay tatil falan yok. Ek ders ücreti de on lira bile değil. Kimse işin parasında değil de siz bi şeymiş gibi söylediğiniz için diyorum. Anneler günü Öğretmenler gününde falan da noluyo hiç bilmiyorum. Diğer günlerden farkı yok. Hafta sonları da bütün memurlar tatil. Yazları da 22 iş günğ beş sene sonra 27 iş günü falan tatil oluyorlar. Bu da bi ayı geçiyor neyse. Bir de düzen böyle diye diye her şeyi ne olursa olsun kabul mu etmeliyiZ. Ne kadar doğru bilinen yanlışlarla dolu mesajınız.
Anneler günün de noluyomuş anlamadım ben :)
Rapor
Üç ay tatil falan yok. Ek ders ücreti de on lira bile değil. Kimse işin parasında değil de siz bi şeymiş gibi söylediğiniz için diyorum. Anneler günü Öğretmenler gününde falan da noluyo hiç bilmiyorum. Diğer günlerden farkı yok. Hafta sonları da bütün memurlar tatil. Yazları da 22 iş günğ beş sene sonra 27 iş günü falan tatil oluyorlar. Bu da bi ayı geçiyor neyse. Bir de düzen böyle diye diye her şeyi ne olursa olsun kabul mu etmeliyiZ. Ne kadar doğru bilinen yanlışlarla dolu mesajınız.
Benim cocuklugumdan beri para toplanir bayan ogretmene hediye alnir anneler gununde hemde oyle boylepara degil bilezik parasi sekerim hala devam ediyor komsu cocuklarindan yegenlerimden biliyorum
Bu meslek once kutsaldi simdi ogretmen olupta aglamayan yok cevremde en az 2,5maas aliyorlar birde gecinemiyorlar
Bu arama okul kapandiktan iki hafta kadar semineriniz var sonrasi yatis o seminere de dogru durust gitmiyorsunuz
evet tatlim bugun kotu dusuncelerimi sizden cikardimBen olsam kendimi boyle keriz yerine koydurmam siz de koydurmayin bi zahmet :) Herseyde sikayete gitmesini biliyorsunuz gidin bu ogretmen hediye.istiyor diye.Gerci istiyor mu yoksa velilerin arasinda bir hungry games mi var orasi muamma.Cevrenizin safligini gelip ogretmenden neden cikartiyorsunuz anlamadim ben.
Kendi tatilinizin kitliginin veryansini yine dolayli yoldan bize cikti.Napalim okulda cocuk yokken gidip siralara mi haritalara mi anlatalim dersimizi napalim yani?2 hafta zar zor tatil yapiyorsunuz diye neden hesap bize kitlendi ki simdi? :)
evet tatlim bugun kotu dusuncelerimi sizden cikardim
Sikayet etmedigimi nerden biliyorsun
Bu arada egitimci bir ailenin kiziyim kendimde iyi egitimli bir insanim
Bu kadar tatiliniz coksa O vakit evine yarim saat gec gittigi icin mizmizlanmasin o zaman konu sahibi
Sevmem ev ödevlerini:-DOtur sifir :) Konuyu acan arkadasin serzenisinin sebebini anlamamissin.Ev gorevi ilk mesaji okuyup ozet cikariyorsun :)
Yav ne kadar çok soğuyan varmış öğretmenlikten.
Biz; özel sektör mağdurları ne yapalım?
-siz hiç ulusal bayramlarda çalıştınız mı? Ctsi bile demiyorum bak. Hiçbir Cuma şuradan çıkarken “ohh be yarın tatil” diyemiyorum.
-benim de çevremde bir sürü öğretmen var. Dışarıda olan ekstra işleri için izin almak zorunda kalmıyorlar. Boş saatlerde hattaaaaa boş günlerde doktoruna da gider, gününe de gider, alış verişini de yapar, ağdasını da yapar, evde keyfini de yapar. Lakin 13-14 senelik iş hayatımda 1 kere bile hastayım diye işe gelmediğimi asla hatırlamam. Kızımın okulda olan aktiviteleri için izin alırken karın ağrısı çekerim. Çünkü hayat bu ya 15 günde hiç 2 kere olmadı ya günde bir iki saat bile erken çıkılsa kulisler olur insanlar arasında..
-şubat tatili, yaz tatili, kar tatili.. bunları hiç saymayacağım. Bu kış lakin öğretmenlerin ne kadar tatil yaptığı ortada. Benim yaşadığım yerde şubat tatilinden 3 hafta önce okullar tatil oldu, son hafta mecburi gittiler karne davasına. 15 gün evde kalıp 1 hafta okul yani sonra 15 gün daha evde kaldılar. Tam okul açıldı derken 2 gün kar tatili uzatması yaptılar. Neredeyse 1 aydan fazla. Ben bu 1 ayı 2 yıl içinde parçalı olarak ancak kullanırım.
Anlatacak o kadar çok şey var ki.. Bunlar ilk aklıma gelenler.
Yorumunuz neye benziyor biliyor musunuz?
Sizin kendi işinizle ilgili tam da şu sorunlardan dolayı konu açmanız karşısında size ' Seçmeseydin o mesleği o zaman.'
tadında faydasız ve anlamsız bir yoruma..
Size sizin çalışma şartlarınız daha kolay diyen mi oldu?
Ya da ben konumda özelde çalışanlardan daha dertliyim sıkıntılıyım mı dedim?
Tatillerim az diye şikayet mi ettim maaşım az diye mi ağladım?
Aslında sorunu çok uzakta aramaya gerek yok.
Anlama sorununun bu kadar yaygın olduğu ülkemde ne sizin huzurunuz olur ne de benim elbette..
İletişim problemi her problemin temeli sonuçta.
Bir de sizin rapor alma imkanınız yokken hasta halinizle işe gitmenizin övülecek bir yanı yok benim rapor alıp gitmemem bu kadar kolayken ben hep hasta halimle okula gidiyorum çünkü.
Sene başından beri bir tek rapor almadım.
Bugün yoğun sancı ve mide bulantım ile günü tamamladım, izin istemedim.
Ve eve 10 dk evvel girdim ilçedeki gereksiz zümre toplantılarından birine katıldım bu halde.
Sizin karşınızda devlette çalışıyor olmanın tüm kolaylığını b.kunu çıkara çıkara kullanan biri yok.
Aksine kolaylıklara rağmen kendini yıpratan biri var anlamamışsınız da o yüzden belirtmek istedim.
Eve çocukları evlerine bırakıyorum diye geç gittiğim yarım saat için açılmış bir konu değil benim konum.
Anlayan anladı zaten anlamayanlar için kendimi daha fazla yormaya değmez çünkü gerçekten çok açık bir anlama sıkıntısı mevcut ve ben inanılmaz yorgunum..
Beni anlayan arkadaşlara teşekkür ederim. İyi akşamlar herkese..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?