Soğudum bu meslekten.. :(

ama belkide bir sinir cizmek lazim, görevim ve merhametim diye.
Baba kiyamiyor, anne kiyamiyor, ögretmen kiyamiyor, ne olacak bu cocuklarin hali ???
Iyiki ben ögretmen olmamism ben kesin cok sert ve disiplinli olurdum, okulu yerinden titretirdim yürüyünce herhalde...
Bende kurallar, disiplin, ögretim, ilim ,bilim en önde gelirdi, hic kimsenin Allah razi olsununu istemem, merhametim hic bir konuda olmazdi. Adil ve dogrucu bir sistem icinde cocuklarima gercek hayata hazirlamak isterdim, o yasta hissetmelerini isterdim. Kiymayalim, kiymayalimda nereye kadar kiymayalim ??? Orasi cocuklarin disiplin ve kurallar cercevesinde ögrenim, ögretim, ilim ve bilim egitildigi yerdir. Hatalar cezalandirilir, iyi ögrenciler desteklenir ve kattiyen ciddiyetsizlik kabul etmezdim. Ilkokul olsa bile.
Bu ne ya ??? Cocuk oyuncagina dönms hersey ??? Ögretmen , ögretmek icin var, gönlü büyük olmasina gerek yok. Cok iyi bir egitmen olsun yeter. Ögretmenler ögrencinin karsisinda güclü, sadece dersine odaklanmis ve ögrencilerinide bu odaklanmaya basarirsa benim gözümde iyi ögretmendir. Okulda gönül isi, Allah icn, Allah razi olsun desinler yei degil arkadasim.
Yani sana cok ama cok katiliyorm akadasim fakat biraz daha sertlik ve disiplin bekliyorum. Sen baglamayacaksin bagciklari, yarina kadar bagciklarini baglamayi ögrenmesini söyleyeceksin.
Tekrar diyorum ok haklisin ama daha cok profesyonel olman sart, yoksa gerceten ne veliler nede cocuklar sizleri ciddiye almaz.

İçimdekileri o kadar güzel anlatmışsınız ki. Veliler... koskoca bi dönem en az 5kere aramama rağmen bi kere okula gelmeyip çocuğundaki sıkıntıları anlatmama rağmen bi kere bana yardımcı olmayanbi veli karnedeki notu görünce bugün okula gelip benim çocuğum iyiydi siz düşük not vermişiniz siz ders anlatamamışsınız deme hakkını kendinde görebiliyo. Sen babalık görevini yapmazsan ben senin çocuğuna tek başıma ne yapabilirm ki... bende soğudum herşeyden... evrakları zamnında getirip hasta olmana rağmen okula gelirsen sen çok iyi öğretmensin başka bişeye bakmıyolar maalesef

[QE="befer, post: 39483217, member: 544446"]Ne yapalim yani size simdi
Bu duzen boyle
uc ay tatili
haftasonlarini
15subatlari
Raporlari
Harcirahlari
Ogretmenler gununu
Anneler gununu
Senebasi egitim katkisini
Ek ders ucretini
belki yarim gun olusunu
Bunlardami fedakarlik
bunlar size verilmis imtiyazlar
Kimse size kusan cocugun ustunu temizle demiyor
Siz vicdanlisiniz yapiyorsunuz yapmayin
Özel sektorde calisiyorum
Kusmuk temizlemiyorum ama hergun telefonda sekiz saat belki daha fazla dil dokuyorum
Sizlanmayin bence bu duzen boyle[/QUOTE]
Üç ay tatil falan yok. Ek ders ücreti de on lira bile değil. Kimse işin parasında değil de siz bi şeymiş gibi söylediğiniz için diyorum. Anneler günü Öğretmenler gününde falan da noluyo hiç bilmiyorum. Diğer günlerden farkı yok. Hafta sonları da bütün memurlar tatil. Yazları da 22 iş günğ beş sene sonra 27 iş günü falan tatil oluyorlar. Bu da bi ayı geçiyor neyse. Bir de düzen böyle diye diye her şeyi ne olursa olsun kabul mu etmeliyiZ. Ne kadar doğru bilinen yanlışlarla dolu mesajınız.

Meslegimin basinda bende senin gibiydim faat. Herkesin ama herkesin gönlünü yapmak icin elimden geleni yapardim. Ama bir zaman sonra anladimki bu böyle devam etmez. Ne zaman kuralci oldum rahatladim. Cünkü benim daha önce yaptigim dogru degildi, dogru olan mesleginin disina cikmamak. Ama meslegininde en iyisini yapmak, tabi hepimiz merhametliyiz, o cocuklar hepimizin, onlarin bir gülücügünü dünyalara vermeyiz degilmi yeri geldiginde ama kural olmayan yerde laubalik ve ciddilik kalkar ve onun yerini ciddiye almamak, saygi duymamak alir.
Net , kesin ve acik konusmak yeterli fazla kelimelerle süslemeyede gerek yok. Veliler toplantisinda acik ve net hersey konusulur. Insanlar konusa konusa anlasir demisler.
Oysaki cok haklisin ama bu hakliligini davranisinla ve net cümlelerinle güclendir. Insallah kizmadin bu yazdiklarima.

Anneler günün de noluyomuş anlamadım ben :)
Rapor
Üç ay tatil falan yok. Ek ders ücreti de on lira bile değil. Kimse işin parasında değil de siz bi şeymiş gibi söylediğiniz için diyorum. Anneler günü Öğretmenler gününde falan da noluyo hiç bilmiyorum. Diğer günlerden farkı yok. Hafta sonları da bütün memurlar tatil. Yazları da 22 iş günğ beş sene sonra 27 iş günü falan tatil oluyorlar. Bu da bi ayı geçiyor neyse. Bir de düzen böyle diye diye her şeyi ne olursa olsun kabul mu etmeliyiZ. Ne kadar doğru bilinen yanlışlarla dolu mesajınız.[/QUOTE]

Anneler gününde noluyor anlamadım ama hızını alamadı sanırım sıralarken o da arada kaynadı Evet anneler gününde 2 gün tatil yapıyoruz üstüne 10 saat ek ders alıyoruz

Enerji Tasarrufu Haftasında elektriklerimiz bedava diyerek bombayı bırakıyorum ha buraya

Anneler gününde noluyor anlamadım ama hızını alamadı sanırım sıralarken o da arada kaynadı Evet anneler gününde 2 gün tatil yapıyoruz üstüne 10 saat ek ders alıyoruz

Enerji Tasarrufu Haftasında elektriklerimiz bedava diyerek bombayı bırakıyorum ha buraya[/QUOTE]
süpersiniz ya ben de diyecektim anneler günü ne alaka :) o gün tatil yapıyormuşuz da haberi yokmuş arkadaşım sen de öğretmen olsaydın özel sektörde çalışma ayrıca sen dil döküyorsan biz de dilimizle sesimizle ders anlatıyoruz sen gibi bir anda bir insana da değil aynı anda 35 öğrenciye anladın mı ????

Enerji Tasarrufu Haftasında elektriklerimiz bedava diyerek bombayı bırakıyorum ha buraya[/QUOTE]
Benim cocuklugumdan beri para toplanir bayan ogretmene hediye alnir anneler gununde hemde oyle boylepara degil bilezik parasi sekerim hala devam ediyor komsu cocuklarindan yegenlerimden biliyorum
Bu meslek once kutsaldi simdi ogretmen olupta aglamayan yok cevremde en az 2,5maas aliyorlar birde gecinemiyorlar
Bu arama okul kapandiktan iki hafta kadar semineriniz var sonrasi yatis o seminere de dogru durust gitmiyorsunuz

tatilimiz 1 temmuzda başlar 1 eylülde biter yani her akıllı insanın anlayacağı üzere iki aydır ve lütfen bilmeden konuşmayalım seminer döneminde gitmek zorundayız imza dahi alır okul müdürleri.konu anlatımı yaparız haziran seminerinde mesela.ama tabii bilmeden konuşmak hep kolaydır.

tatil zaten bizim için değil çocuklar için var,onlar dinlensin diye.tatilimizi diline dolayan arkadaşlar lütfen söyler misiniz öğrenciler okulda yokken biz okula gidip ne yapacağız? gerçekten mantıklı bi açıklama yapılmasını bekliyorum.

ayrıca şu konuya yazan 10 öğretmen varsa içlerimden sadece bir-ikisi maaşın azlığından bahsetmiştir bir mesleği karalayacaksanız bilinçli olup tutarlı şeyler yazmalısınız değil mi?

ve bu konuda bahsi geçen öğretmenlik çok zor,off maaşımız çok az,tatlimiz 3 ay konusu değil azıcık saygı duyulması,bu kadar.saldırmaya gerek yok

Ben olsam kendimi boyle keriz yerine koydurmam siz de koydurmayin bi zahmet :) Herseyde sikayete gitmesini biliyorsunuz gidin bu ogretmen hediye.istiyor diye.Gerci istiyor mu yoksa velilerin arasinda bir hungry games mi var orasi muamma.Cevrenizin safligini gelip ogretmenden neden cikartiyorsunuz anlamadim ben.

Kendi tatilinizin kitliginin veryansini yine dolayli yoldan bize cikti.Napalim okulda cocuk yokken gidip siralara mi haritalara mi anlatalim dersimizi napalim yani? 2 hafta zar zor tatil yapiyorsunuz diye neden hesap bize kitlendi ki simdi? :)

Demin cok güzel bir söz okudum, tamda benim demek istedigimi yansittigi icin buraya yaziyorum diyorki :

Hicbir buhar yada gaz, basinc yapmadan bir güc olusturmaz. Hicbir nehir tünellerden gecmeden isiga ve enerjiye dönüsmez. Hicbir Hayat odaklanmadan, adanmadan ve disipline olmadan gelisemez.

Harry Emmerson Fosdick

evet tatlim bugun kotu dusuncelerimi sizden cikardim
Sikayet etmedigimi nerden biliyorsun
Bu arada egitimci bir ailenin kiziyim kendimde iyi egitimli bir insanim

Bu kadar tatiliniz coksa O vakit evine yarim saat gec gittigi icin mizmizlanmasin o zaman konu sahibi

Yav ne kadar çok soğuyan varmış öğretmenlikten.

Biz; özel sektör mağdurları ne yapalım?

-siz hiç ulusal bayramlarda çalıştınız mı? Ctsi bile demiyorum bak. Hiçbir Cuma şuradan çıkarken “ohh be yarın tatil” diyemiyorum.

-benim de çevremde bir sürü öğretmen var. Dışarıda olan ekstra işleri için izin almak zorunda kalmıyorlar. Boş saatlerde hattaaaaa boş günlerde doktoruna da gider, gününe de gider, alış verişini de yapar, ağdasını da yapar, evde keyfini de yapar. Lakin 13-14 senelik iş hayatımda 1 kere bile hastayım diye işe gelmediğimi asla hatırlamam. Kızımın okulda olan aktiviteleri için izin alırken karın ağrısı çekerim. Çünkü hayat bu ya 15 günde hiç 2 kere olmadı ya günde bir iki saat bile erken çıkılsa kulisler olur insanlar arasında..

-şubat tatili, yaz tatili, kar tatili.. bunları hiç saymayacağım. Bu kış lakin öğretmenlerin ne kadar tatil yaptığı ortada. Benim yaşadığım yerde şubat tatilinden 3 hafta önce okullar tatil oldu, son hafta mecburi gittiler karne davasına. 15 gün evde kalıp 1 hafta okul yani sonra 15 gün daha evde kaldılar. Tam okul açıldı derken 2 gün kar tatili uzatması yaptılar. Neredeyse 1 aydan fazla. Ben bu 1 ayı 2 yıl içinde parçalı olarak ancak kullanırım.

Anlatacak o kadar çok şey var ki.. Bunlar ilk aklıma gelenler.

Valla bende parttime çalışıyorum konu bile açmıştım iş bulamadım diye 2 gün bana yetiyor bu veliler her yerde aynı demekki çoçugun azıcık şu dersden geri dedikmi diplomanı bile hangi üniversiteden aldın diye soruyorlar güya birşey öğretemiyorsuna getiriyorlar diğer günler pastanecilik okuluna gidiyorum anammm yorucu ama müthiş stres alıcı ne becerikli bi hatunmuşum azıcık yamuk yaptıklarımda oluyor ama bana çokkkk iyi geldiiii hele pastaları süsleme kendimi buldum sonundaaaa

Otur sifir :) Konuyu acan arkadasin serzenisinin sebebini anlamamissin.Ev gorevi ilk mesaji okuyup ozet cikariyorsun :)

Yorumunuz neye benziyor biliyor musunuz?

Sizin kendi işinizle ilgili tam da şu sorunlardan dolayı konu açmanız karşısında size ' Seçmeseydin o mesleği o zaman.'
tadında faydasız ve anlamsız bir yoruma..

Size sizin çalışma şartlarınız daha kolay diyen mi oldu?
Ya da ben konumda özelde çalışanlardan daha dertliyim sıkıntılıyım mı dedim?
Tatillerim az diye şikayet mi ettim maaşım az diye mi ağladım?

Aslında sorunu çok uzakta aramaya gerek yok.
Anlama sorununun bu kadar yaygın olduğu ülkemde ne sizin huzurunuz olur ne de benim elbette..
İletişim problemi her problemin temeli sonuçta.

Bir de sizin rapor alma imkanınız yokken hasta halinizle işe gitmenizin övülecek bir yanı yok benim rapor alıp gitmemem bu kadar kolayken ben hep hasta halimle okula gidiyorum çünkü.

Sene başından beri bir tek rapor almadım.
Bugün yoğun sancı ve mide bulantım ile günü tamamladım, izin istemedim.
Ve eve 10 dk evvel girdim ilçedeki gereksiz zümre toplantılarından birine katıldım bu halde.

Sizin karşınızda devlette çalışıyor olmanın tüm kolaylığını b.kunu çıkara çıkara kullanan biri yok.
Aksine kolaylıklara rağmen kendini yıpratan biri var anlamamışsınız da o yüzden belirtmek istedim.

Eve çocukları evlerine bırakıyorum diye geç gittiğim yarım saat için açılmış bir konu değil benim konum.
Anlayan anladı zaten anlamayanlar için kendimi daha fazla yormaya değmez çünkü gerçekten çok açık bir anlama sıkıntısı mevcut ve ben inanılmaz yorgunum..

Beni anlayan arkadaşlara teşekkür ederim. İyi akşamlar herkese..

biliyor musun ben de bi bu kadar uzun yazardım da dediğin gibi yoruldum.öğretmenlik kolay meslek değil.yapmayan bilmez.orta okuldan beri hayalimdi.ben de seninle aynı durumdayım .sebep de çok kafaya takmamız bence eve iş getirmek,bütün gün ayakta olmanın verdiği yorgunluk,veliye,idareye,çocuklara herkese laf anlatma çabası,ses kısıklığı...bilsem seçmezdim zaten bu mesleği.bilmem eskiden böyle miydi?nesine aşık olmuşum bu mesleğin ? öğrencilerin katıksız sevgisi var bi tek memnun olduğum.

Meslekte 8.yılımı çalışıyorum bazı velilerimle gerçekten çok çok samimiyim , yolda görür sımsıkı sarılır , gün yaparlar beni de çağırırlar ama mesafeyi öyle güzel kurdum ki hiçbirinden bu zamana kadar ne saygısızlık gördüm ne de hesap sorma, agzımdan cıkan lafa bakarlar, 6 zümreyiz biz ve her zaman diğer zümreler de söyler senin öğrenciler de veliler de cok farklı diye...
Öğretmenlikten hiç bir zaman soğumayın , sadece velilerle aranızı güzel bir mesafede tutun, ayrıca yukarda öğretmenlikle ilgili kıskançlıkları olan şahısları da çok dikkate almayın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…