Soğuk hava, dayanamıyorum

Benim annem de Egede oturuyor Istanbula yanima geldi donuyorum diyor ev merkezi sistem cayir cayir yaniyor yeleksiz gezmez disari cikarken lahana gibi kat kat :) o yuzden size bir sey diyemiyorum siz Türkiye ozlemi çekiyorsunuz gibi geldi bu arada dalga gecmiyorum oranin kasvetli havasi sizi depresyona sokmus da olabilir

Istanbuldayim hava daha sogumadi bile.
Azicik soguktan bile kaciniyor insanlar gercekten, bugun hava kapali ve yagisliydi ara ara, ormana yuruyuşe gittik 3-5 insan ya var ya yoktu.

Oradaki kafeden kahve almaya girdik, insanlarda iç kisimdaki sicak olan minicik alana tıkmıslar kendilerini ki hava soguk bile değil.
Disari oturan gercekten bir tek biz vardik kafamizi dinledik sohbet ettik.
Hava isinana kadar tadini cikaralim diyorum eşime hep.

Evet hava daha soğumadi ki biz egeliyiz ve ben hep soguk yerlerde yaşadım Eskişehirin -17 derece soğugunda trenckotla geziyordum :) demir B12 ne varsa eksik ama soguga alisigim bugun hava kapaliydi yagmurluydu ama ılıktı

Malta çok iyi öneri bence de
Orası bana aynı izmirin sahil şeridini hatırlatmıştı

Evet hava daha soğumadi ki biz egeliyiz ve ben hep soguk yerlerde yaşadım Eskişehirin -17 derece soğugunda trenckotla geziyordum :) demir B12 ne varsa eksik ama soguga alisigim bugun hava kapaliydi yagmurluydu ama ılıktı

Yok ben hava azicik daha sogusa da tüylü şapkalarimi montlarimi giysem diye bekliyorum. Bir turlu soguyamadi kürkümü giyemedim (gercek kürk degil tabi)

Doğma büyüme Karadenizliyim ve hala ordayım. Karadeniz malum, bol bol yağmur ve kasvet. Ben alışığım. Sıcak havadan da nefret ederim. Yer değiştirebilir miyiz, soğuk değil burası kar yağmadı daha

Bugün sevgilimle aynı şeyi konuştuk. O da çok soğuk bir yerde yaşıyor, her gün eksi bilmemkac derece ormana köpek gezdirmeye çıkıyor. Dün tasmanin kayışını dışarda unutmuş, bugün koca kayış donmus, fotosunu attı şuna bak diye. Hava desen 3 dedi mi karanlık. Güneş desen görmeden aylar geçiyor. Bugünkü sohbetimizde o da arkadaşlarından çoğunun iş yaşam dengesinden ve özellikle güneşsiz geçen günlerden dolayı mutsuz olduğunu, herkesin hayalinin bir şekilde daha sıcak bir yerde yeni bir başlangıç yapmak olduğunu söyledi. Ki kendisi de Türkiye'ye gelmek için çabalıyor.
Buradan bakınca anlaması çok zor , "derdini seveyim butonu gelsin" diyesimiz geliyor ama ismi bile var, Winter Blues diyorlar peşpeşe gelen soğuk havadan, güneşin gorunmemesinden, havanın erken kararmasından kaynaklı yaşanan depresyon haline.
Bence yapacağınız şey biraz daha güneş alan refah seviyesi yüksek yerlere taşınmak. Yeni zelanda mesela harika bir alternatif olabilir sizin icin, avusturalya, ne bileyim Avrupa'dan sasmayacaksaniz daha sıcak bir yerler...

Bana kalırsa siz memleket hasreti çekiyorsunuz, soğuk biraz bahane. Hem de bir süredir aynı yerde yaşıyormuşsunuz. Bir kere İzmir’in soğuğu nemli soğuk, ne kadar kalın giyinsen de içine işleyecek bir yer buluyor. En azından kuzey ülkelerinde doğru materyallerden yapılmış kıyafetler giyerseniz çok kat üstüne kat giymenize gerek kalmadan ısınıyorsunuz. Merino yün içlik üzerine güzel bir kar pantolonu sizi ısıtır. yüz için de ağız-burun maskeli balaclava tarzı bir bere işi götürür :) Sonuçta ilişkinizi feda edip sıcaklara taşınamıyorsanız keyif almanın yollarını bulmak lazım. Güzel bir spa gezisi ayarlayabilirsiniz mesela veya sauna kültürü olan bir yerdeyseniz saunada vakit geçirebilirsiniz. Pub kültürünüz varsa değişik mekanlar, yiyecek ve içecekler deneyimleyebilirsiz.

Yazları ben de elbisemi giyip efil efil takılayım moduna girip sonra hayal kırıklığına uğruyorum ona pek yapacak bir şey yok, İzmir’e gittiğinizde hevesinizi alın artık :) Tatillerinizi olabildiği kadar uzun tutun…

Heelloo,

Kanadadan yazıyorum. İçinde ısıtıcı olan atlet ve çoraplar gördüm bırada markette.

Öyle iyi anlıyorum ki sizi. Ben de soğuk değil ama yağmurlu bir yerdeyim. Çıksam oturacak bank bile ıslak oluyor. Çıkıp haldır haldır durmadan yürüyorum. Sonra kendimi keyif almış değil de zorlanmış hissediyorum. Hava koşullarına uyum sağlamak çok zor gerçekten.

Sizinle yer değiştirmeyi o kadar isterdim ki... Ben de sıcağı hiç sevmeyen biriyim. Yazın hep başımda ağırlık oluyor. Yazin çok mutsuz oluyorum. Çok terleyen, Soğuk havayı seven bir bünyem var. Yazdıklarınızı okurken benim gözlerm ışıldadı.

Arabamız yok çünkü bu ülkede ehliyetimiz yok

Kariyerimin çok başındayım bu işi bile zor buldum
Remote iş bulup sıcak yerlere taşınmak için çok var daha bölümüm de çok uygun değil yani yazılım falan okusaydım belki daha kolay olurdu

Bi sicak Turkiyede mi var? Niye secenek sadece Turkiye?
Belki baska ulkeleri degerlendirseniz nisanliniza da uyar.

Sadece bu ülkede oturum iznim var. Başka ülkede yok. Buradan vatandaşlık aldıktan sonra belki diğer Avrupa ülkelerini düşünebilirim. Ama maalesef o sıcak avrupa ülkelerinde de işsizlik çok. İtalyada İspanyada Portekizde insanlar iş bulamıyor. Ekonomileri kötü. Maaşlar düşük.

Bebişim biriniz bir ehliyet kapıcaksınız o zaman, orda yaşama planınız varsa kapmak mecburi

Maalesef evet… yalıtım kötü olduğu için burada bir çok evde küf var
Siliyoruz ama tekrar çıkıyor

Daha iyi bir eve taşınsanız bence bu kadar bunalmazsınız ... söylemesi ayıp benim evim taş gibi soğuktan gelip içeri gelince valla bi mutlu oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…