- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.473
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Heelloo,
Kanadadan yazıyorum. İçinde ısıtıcı olan atlet ve çoraplar gördüm bırada markette.
Öyle iyi anlıyorum ki sizi. Ben de soğuk değil ama yağmurlu bir yerdeyim. Çıksam oturacak bank bile ıslak oluyor. Çıkıp haldır haldır durmadan yürüyorum. Sonra kendimi keyif almış değil de zorlanmış hissediyorum. Hava koşullarına uyum sağlamak çok zor gerçekten.
Daha iyi bir eve taşınsanız bence bu kadar bunalmazsınız ... söylemesi ayıp benim evim taş gibi soğuktan gelip içeri gelince valla bi mutlu oluyorum
Orada kendinizi geliştirin başka ülkeye geçmeye çalışın şirket çağırınca oturum alınır diye biliyorumSadece bu ülkede oturum iznim var. Başka ülkede yok. Buradan vatandaşlık aldıktan sonra belki diğer Avrupa ülkelerini düşünebilirim. Ama maalesef o sıcak avrupa ülkelerinde de işsizlik çok. İtalyada İspanyada Portekizde insanlar iş bulamıyor. Ekonomileri kötü. Maaşlar düşük.
evet haklısınız burada yaz çok güzel geçiyor. Malesef kuzey ülkeleri karanlık. D vitamini kullanıyor musunuz? Ben de bu kafanlığa çok takıyordum sonra günde 5000mg d vitamini almaya başladım gerçekten ruhum yükseldi.Kanada çok güzel bi memleket. 6 ay kadar kaldım Toronto’da. Evet kışı çok kötü -40 ama en azından oraya yaz geliyor. Yazı İzmir’den daha sıcaktı güneş yanığı olmuştum.
İnanın Kanada’da olsam belki daha az üzülürüm. Çünkü en azından bi noktada Haziran gelince yaz gelecek. Buraya yaz gelmiyor. Hava hafif ılıyor ama yine de yağmurlu hep kasvetli. Yaz demeye bin şahit ister.
Sırf bu sebepten ülkeye dönülür mü emin olamadım.Kızlar merhaba.
Kiminize çok şımarıkça gelecek belki bilmiyorum. Ama artık hayatımı çok etkileyen bir şey haline dönüştü bu.
Ben aslen İzmirliyim, orada doğdum büyüdüm. Avrupaya önce yüksek lisansa gittim burada kalıp kalmayacağım belli değildi. Ama masterdan sonra ülke ismi vermeyeyim avrupanın kuzeyinde diyeyim iş buldum nişanlandım nişanlımla buraya taşındık ve nişanlım Türkiye’ye dönmeyi hiç istemiyor. Yani kabullenemesem de yeni evim burası.
Ben ise dayanamıyorum. Hava çok soğuk. Kemiklerim ısınmıyor. Kaloriferi köklüyoruz ev çok eski, yalıtım kötü olduğu için ev ısınmıyor. Buralarda yeni inşa edilmiş ev çok az ve çok pahalı bütçemiz yok. Değerlerimle ilgili bir sıkıntı yok bu arada kan tahlili yaptırdım her şey yolunda. Ben yapı itibariyle alışık değilim soğuğa, sıcacık bir şehirden geliyorum.
Kızlar dışarı çıkasım gelmiyor. Evde otura otura kilo aldım. Nişanlım dışarı çıkalım biraz gezelim etkinlik yapalım falan diyor, hiç ama hiç zevk almıyorum. Mekan içi etkinlikler yapın diyeceksiniz onu bile yapasım yok çünkü arabamız da yok toplu taşımayla kat kat giyinip o soğuk havada otobüs tren vs beklemek beni inanılmaz geriyor.
Belki şımarıkça ama hava soğuk olduğu için çok mutsuzum. Termal içlikler aldım yine de bana yetmiyor hiçbir yerim üşümese yüzüm üşüyor.
Ben İzmir’de sahil kenarında efil efil elbiselerle dolaşmak istiyorum, yemin ederim çok özledim.marul gibi giyinip dışarı çıkmak ve o ağır montları taşımak çok canımı sıkıyor. Ayrıca buraya gelen yaza yaz demek çok zor. İzmir’in baharı gibi. Yani bütün sene güneşsiz yaşamak beni çok yordu
Lütfen bana akıl verin tüm emeklerime rağmen bu mutsuzluk yüzünden bi gün kafayı kırıp Trye dönecek moddayım artık.
Buradan da anlıyoruz ki sandığımız gibi Avrupa cennet değil.Kızlar merhaba.
Kiminize çok şımarıkça gelecek belki bilmiyorum. Ama artık hayatımı çok etkileyen bir şey haline dönüştü bu.
Ben aslen İzmirliyim, orada doğdum büyüdüm. Avrupaya önce yüksek lisansa gittim burada kalıp kalmayacağım belli değildi. Ama masterdan sonra ülke ismi vermeyeyim avrupanın kuzeyinde diyeyim iş buldum nişanlandım nişanlımla buraya taşındık ve nişanlım Türkiye’ye dönmeyi hiç istemiyor. Yani kabullenemesem de yeni evim burası.
Ben ise dayanamıyorum. Hava çok soğuk. Kemiklerim ısınmıyor. Kaloriferi köklüyoruz ev çok eski, yalıtım kötü olduğu için ev ısınmıyor. Buralarda yeni inşa edilmiş ev çok az ve çok pahalı bütçemiz yok. Değerlerimle ilgili bir sıkıntı yok bu arada kan tahlili yaptırdım her şey yolunda. Ben yapı itibariyle alışık değilim soğuğa, sıcacık bir şehirden geliyorum.
Kızlar dışarı çıkasım gelmiyor. Evde otura otura kilo aldım. Nişanlım dışarı çıkalım biraz gezelim etkinlik yapalım falan diyor, hiç ama hiç zevk almıyorum. Mekan içi etkinlikler yapın diyeceksiniz onu bile yapasım yok çünkü arabamız da yok toplu taşımayla kat kat giyinip o soğuk havada otobüs tren vs beklemek beni inanılmaz geriyor.
Belki şımarıkça ama hava soğuk olduğu için çok mutsuzum. Termal içlikler aldım yine de bana yetmiyor hiçbir yerim üşümese yüzüm üşüyor.
Ben İzmir’de sahil kenarında efil efil elbiselerle dolaşmak istiyorum, yemin ederim çok özledim.marul gibi giyinip dışarı çıkmak ve o ağır montları taşımak çok canımı sıkıyor. Ayrıca buraya gelen yaza yaz demek çok zor. İzmir’in baharı gibi. Yani bütün sene güneşsiz yaşamak beni çok yordu
Lütfen bana akıl verin tüm emeklerime rağmen bu mutsuzluk yüzünden bi gün kafayı kırıp Trye dönecek moddayım artık.
Hergün Türk kanalından ana haber bülteni izlesin bakayım Türkiye özlemi kalıyor muBenim annem de Egede oturuyor Istanbula yanima geldi donuyorum diyor ev merkezi sistem cayir cayir yaniyoryeleksiz gezmez disari cikarken lahana gibi kat kat :) o yuzden size bir sey diyemiyorum siz Türkiye ozlemi çekiyorsunuz gibi geldi bu arada dalga gecmiyorum oranin kasvetli havasi sizi depresyona sokmus da olabilir
Nasıl alistiniz? soğukla başetmek için yaptığınız şeyler var mı?Konu sahibi siz benim 6-7 yıl önceki halimsiniz. Doğma büyüme izmirliyim bende evlenince Hollanda’ya geldim. İlk birkaç yıl kışları kabus gibiydi sonra biraz biraz alıştım. Aşırı soğuk olmadığı sürece iyiyim. Bu hafta burası - lere düşecek.. Mesela yarın -3 dereceyken sıcacık evimden çıkıp bisiklet işe gideceğim, ağlayabilirim.
Bol bol külotlu çorap, yün çoraplar, polarlar, battaniye tarzı şallar, içi yünlü eldivenler, başka bir çözümü yok bende. Bir de vücut zamanla koşullara uyum sağlıyor.Nasıl alistiniz? soğukla başetmek için yaptığınız şeyler var mı?
neden şımarıkça olsun herkes soğuğu sevmek zorunda değil sonuçta.Kızlar merhaba.
Nisanlim üşüyorum diye beni ülkeye döndürse sonra oradaki şartların onda biri olmayan koşullarda yaşasam ömür boyu başına kakardım.
neden şımarıkça olsun herkes soğuğu sevmek zorunda değil sonuçta.
ben ankara dan izmire geleli daha 2 sene oldu kışın o tarafa gitmeyi hic istemiyorum artık.
kar kış kiyamet soğuk çile gibi geliyor banada sizi anliyorum o yüzden :)
daha sıcak bir ülkeye vs gitme sansiniz yokmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?