- 13 Temmuz 2024
- 235
- 210
- 18
- 27
- Konu Sahibi zincirlerinden kurtul
-
Korkutucudan kasıt surat ifadeniz sert durduğu için demiş bence. Eğer sertse biraz daha yumuşatabilirsiniz ama bunu sürekli kendinize hatırlatarakMerhaba arkadaşlar,
Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Herkese de sırıtıp gezemeyiz ki yaMerhaba arkadaşlar,
Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Evet sert bir yüz ifadem var. Bu aileden gelen birşey. Güler yüzlü olmaya çaba gösteriyorum ama bu işyerinde her zaman mümkün olmuyor. Insanìn sinirleriyle oynuyorlar.Korkutucudan kasıt surat ifadeniz sert durduğu için demiş bence. Eğer sertse biraz daha yumuşatabilirsiniz ama bunu sürekli kendinize hatırlatarak
Evet insanları uzaklaştırıyorum. Ama beni gerçek anlamda tanıyan insanlar, diğerlerine gerçek beni göstermediğimi söylüyorlarBelli ki insanları iten bir enerjiniz var. Gülümseyip enerjimi değiştirmeyi denerdim.
Peki nasil? Çunku bu sadece iş yerindd başıma geliyor. Dışarda böyle bir durumla karşılaşmadımBunu değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum
Tamam işte insanlar senin yüz ifadenden tanımaya çekiniyorlar ve seni gerçekten tanıyamıyorlar. Onlara bu fırsatı vermiyorsunEvet sert bir yüz ifadem var. Bu aileden gelen birşey. Güler yüzlü olmaya çaba gösteriyorum ama bu işyerinde her zaman mümkün olmuyor. Insanìn sinirleriyle oynuyorlar.
Beni sonradan tanıyanlar, benim aslında nasıl biri olduğum bilmek için gerçekten tanımak gerekiyor diyorlar.
Evet doğru... Ve sanırım bazen bunu iç güdüsel olarak yapıyorum. Bir nevi zarar görmemek için insanları kendimden uzak tutuyorumTamam işte insanlar senin yüz ifadenden tanımaya çekiniyorlar ve seni gerçekten tanıyamıyorlar. Onlara bu fırsatı vermiyorsun
Bu durumun üzerine yoğunlaş ve araştırma yap neden böyle davranıyoruz acaba bunun altında yatan sebep ne vs bunların sonucuna ulaşınca kendini daha iyi ifade edeceğine eminimEvet doğru... Ve sanırım bazen bunu iç güdüsel olarak yapıyorum. Bir nevi zarar görmemek için insanları kendimden uzak tutuyorum
Şu ana kadar yöneticilerimden bir tepki almadım. Ama yıllık değerlendirme esnasında birşey derler mi bilmiyorum.İşyerinde korkutucu olmanın sizin açınızdan bir dezavantajı yoksa böyle olmaya devam edin. Zorla değiştiremezsiniz mizacınızı. Yakın ve samimi olduklarınız da sizi tanıyordur zaten.
Ben kendim böyle biriyimŞu ana kadar yöneticilerimden bir tepki almadım. Ama yıllık değerlendirme esnasında birşey derler mi bilmiyorum.
Siz işyerinde böyle bir insanla karşılaşsanız ne yapardınız ?
Bu durumun üzerine yoğunlaş ve araştırma yap neden böyle davranıyoruz acaba bunun altında yatan sebep ne vs bunların sonucuna ulaşınca kendini daha iyi ifade edeceğine eminim
Yemin ediyorum bende aynısı. Bana saf salak diyorlar tanıyınca, ama aynı zaman çok güzel bir kalbim olduğunu söylüyorlarBen kendim böyle biriyimtanımayanlar korkutucu buluyor muhtemelen ama tanıyanlar da 'ne saf salak kız' diyorlar muhtemelen
Ben bunun farkında olmanıza çok sevindim aslında. Demek ki kendinizde yolunda gitmeyen bir şeyler hissetmişsiniz. Bunu başaracağınıza eminimBu konu hakkında düşündüm ve çok yakın bir arkadaşımlada uzun zamandır konuşuyoruz.
Anladığım kadarıyla özgüven eksikliği ve dışlanma/reddedilme korkusundan kaynaklanıyor. Tabii bir uzmanın fikrini almak önemli.
Uzuuuun bir sorgulama dönemim oldum. Ve tabii iyi bir arkadaş çevresi. Bakalım iyileşebilecekmiyimBen bunun farkında olmanıza çok sevindim aslında. Demek ki kendinizde yolunda gitmeyen bir şeyler hissetmişsiniz. Bunu başaracağınıza eminim
Peki nasil? Çunku bu sadece iş yerindd başıma geliyor. Dışarda böyle bir durumla karşılaşmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?