• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğuk yapıda biri olmak

Bende böyleyim ikinci öğrenimlerden bir arkadaşıma demiştim ki sen soğuk durduğun için gelemedim o da dedi ki sen dövecek gibi bakıp egolu durduğun için bende gelemedim yüzde doksanı söyler bana bu ve değiştiremem yapı meselesi burcuma bağlıyorum akrep burcuyum

Merhaba arkadaşlar,

Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Bende soğuk bir insanım ama insanlar benden korkmazlar.
He karşıma geçen insanlar çekinir, lafım sözümde serttir.
Yakın arkadaşınız varsa bir sorun bakalım korkutucudan kasıt nedir.

Ben de dışarıdan asık suratlı bir insanım ve buna benzer şeyler duymuşluğum oldu. Bir tarafıma taktım mı? Hayır. Sonuçta gelip sohbet eden arkadaşlık adımı atan da oluyor. Demek ki böyle düşünenlerde bir problem var, bakalım ben onlar için ne düşünüyorum 😂 burda mevzu şu: sen ne istiyorsun? Sen kendinden rahatsız mısın?

Merhaba arkadaşlar,

Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Gülümsemeye ne dersin sal kendini rahatla mükemmeliyetçi olma hatalara gül geç sanki senin işin mi ay böyle kişilerden ben de gerilirim sanır ki böyle olmasa işler yürümeyecek sanki babasının şirketi

Ben de böyleydim, hatta dilim de sivridir filtrem yok dan dan söylerim her şeyi insanların yüzüne. Yolda yürürken bile kaşlarım çatık yürüyordum. Bana sinirli değil de mesafeli, havalı, burnu düşse yerden almaz diyorlardı genelde. 20’li yaşların başında farkettim durumu. Düzeltmek istedim düzelttim. İnsan istediği zaman her şeyi yapabilir bence.

Hala mesafeliyim, çizgilerim vardır. Hala filtresiz konuşuyorum çoğu zaman. Ama yüzüm gülüyor, insanlara temas edebiliyorum. Hem fiziksel hem duygusal olarak. Önceden biri bana dokunmaya kalksa iterdim 😂 İş yerinde anket yapılmıştı geçenlerde en saygı duyulan ve aynı zamanda en sevilen çıkmışım. Mutlu oldum ☺️

Siz de geç kalmış sayılmazsınız bence. Kendinizi değiştirebilirsiniz isterseniz.
Ben de böyleydim ama benim sebebim vardı babasız büyüdüm abim de yoktu erkeklerin bana yavşamasından çok korkuyordum mükemmeliyetçi olmak zorundaydım disiplinli olmak zorundaydım okuyup kazanmak zorundaydım arkadaşları etrafından uzaklaştırmak umrumda bile değildi. Çok şükür kazandım artık değişmeliyim dedim değiştim şimdi de herkes ne kadar güler yüzlüsün diyor 😀🥰

Evet doğru... Ve sanırım bazen bunu iç güdüsel olarak yapıyorum. Bir nevi zarar görmemek için insanları kendimden uzak tutuyorum
Şu mesajı görünce kendimi okudum sanki.
Benim içinde böyle diyorlardı arkadaşlardan okuldan. Sonra bunu çok duyunca dikkat etmeye çalıştım. Mesela yaşadığım bir olay anında aklımda kendi halimi düşündüm. Yani saçma gelecek ama o an farketmiypruz nasıl mimik yaptığımızı. Bazen arkadaşım benim normal buluşurken masada habersiz fotoğrafımı çekerdi gösterirdi o zaman farkederdim nasıl durduğumu. Aynada mimiklerimi denedim ben😁. Şuan eskisi kadar değilim ama yinede güler yüzle o kadar da gezmiyprum. Çünkü karşımdaki insan sınırını bilmiyor. 🤷🏻‍♀️

Back
X