- 10 Aralık 2017
- 1.700
- 5.569
- 158
- 35
- Konu Sahibi zincirlerinden kurtul
Başkalarının ne düşündüğü neden umrunuzda? Diğerlerine göre karakter mi değiştireceksiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende soğuk bir insanım ama insanlar benden korkmazlar.Merhaba arkadaşlar,
Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Gülümsemeye ne dersin sal kendini rahatla mükemmeliyetçi olma hatalara gül geç sanki senin işin mi ay böyle kişilerden ben de gerilirim sanır ki böyle olmasa işler yürümeyecek sanki babasının şirketiMerhaba arkadaşlar,
Ben yapısalar olarak soğuk bir insanım. Bu aileden gelen birşey. Annem ve onun ailesi'de genel olarak soğuk insanlardır.
Fakat 2 hafta önce, iş yerinde pek hoşlanmadığım birşey duydum. Çalıştığım binada birçok şirket var. Başka şirketten biri bizim assistana mesajdan benim korkutucu olduğumu söylemiş. Assistan bana mesajları gösterdi. Bizim şirketten başka biride, ben sabahları iş yerine geldiğimde bana konuşmaktan çekindiğini söyledi, korkutuyormuşum.
Insanları korkuttuğumun farkında değildim.
Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız ? Bugüne kadar erkek arkadaşım olmadı, belkide bu yüzden...
Ben de böyleydim ama benim sebebim vardı babasız büyüdüm abim de yoktu erkeklerin bana yavşamasından çok korkuyordum mükemmeliyetçi olmak zorundaydım disiplinli olmak zorundaydım okuyup kazanmak zorundaydım arkadaşları etrafından uzaklaştırmak umrumda bile değildi. Çok şükür kazandım artık değişmeliyim dedim değiştim şimdi de herkes ne kadar güler yüzlüsün diyorBen de böyleydim, hatta dilim de sivridir filtrem yok dan dan söylerim her şeyi insanların yüzüne. Yolda yürürken bile kaşlarım çatık yürüyordum. Bana sinirli değil de mesafeli, havalı, burnu düşse yerden almaz diyorlardı genelde. 20’li yaşların başında farkettim durumu. Düzeltmek istedim düzelttim. İnsan istediği zaman her şeyi yapabilir bence.
Hala mesafeliyim, çizgilerim vardır. Hala filtresiz konuşuyorum çoğu zaman. Ama yüzüm gülüyor, insanlara temas edebiliyorum. Hem fiziksel hem duygusal olarak. Önceden biri bana dokunmaya kalksa iterdimİş yerinde anket yapılmıştı geçenlerde en saygı duyulan ve aynı zamanda en sevilen çıkmışım. Mutlu oldum
Siz de geç kalmış sayılmazsınız bence. Kendinizi değiştirebilirsiniz isterseniz.
Şu mesajı görünce kendimi okudum sanki.Evet doğru... Ve sanırım bazen bunu iç güdüsel olarak yapıyorum. Bir nevi zarar görmemek için insanları kendimden uzak tutuyorum
Umarım sizin gibi olabilirim bir günBen de böyleydim ama benim sebebim vardı babasız büyüdüm abim de yoktu erkeklerin bana yavşamasından çok korkuyordum mükemmeliyetçi olmak zorundaydım disiplinli olmak zorundaydım okuyup kazanmak zorundaydım arkadaşları etrafından uzaklaştırmak umrumda bile değildi. Çok şükür kazandım artık değişmeliyim dedim değiştim şimdi de herkes ne kadar güler yüzlüsün diyor![]()
ne kadar doğruEvet ama bir yerden sonra ciddiye alınmıyorsun ve iş ortamında hakkın yeniyor keşke daha ciddi olabilsem
Kaale alınmamak değil ben zaten full evden çalıştım iş hayatımda ama okurken mesela mağazalarda çalıştım güler yüzlü olduğum için millet lak lak peşindeydi ben çalılşırken müşteri bile gelip konuşuyordu bi kere staj yapıyorum bir ofisteyim mini elbise giydim o gün okulda da sunumum vardı aslında daha önce de giyen vardı direkt biri mini etek giyilmez dedi aaa bilmiyordum dedim kusura bakma dedim sonra 1 hafta geçti o kadın selülit belli eden incecik mini etek giymiş bu ne diyemedim. Ya da bi kere meyhanedeyiz göbek attık güldük lavaboda adamın biri geldi tanışmak istiyorum kaç yaşındasınız sadece sizi izledim çok heyecanlı heyecanlı ne anlattınız vs dedi güldüm teşekkür ederim tanışamam dedim evliyim orda gülmemem lazımdı. Yine insanlar kolay kolay gelir saçıma vs dokunur laf atar konuşur bi kere de metroda adamın biriyle konuştuk dede memleketimi sordu bana yer bul dedi satılık aa dedim var akrabam arsa satıyor numarasını verdi gece beni görüntülü aradıne kadar doğru
bende güler yüzlü bir insanım ve bir müddetten sonra kaale alınmıyorsun
Z zincirlerinden kurtul mesela işyerinde ortama girdiğinde direkt konuya mı girersiniz yoksa günaydın kolay gelsin vs der misiniz?
farkında da değilsinizdir böyle yaptığınızın olabilir
buda soğuk damgası yemenize sebep olur mesela küçük bir örnek
Kişiye göre değişiyor. Eğer karşımda ki pek sevmediğim biriyse veya bir üstümse sadece günaydın derim. Hal hatır falanda sormam. Kısa kesmeyi tercih ederim.ne kadar doğru
bende güler yüzlü bir insanım ve bir müddetten sonra kaale alınmıyorsun
Z zincirlerinden kurtul mesela işyerinde ortama girdiğinde direkt konuya mı girersiniz yoksa günaydın kolay gelsin vs der misiniz?
farkında da değilsinizdir böyle yaptığınızın olabilir
buda soğuk damgası yemenize sebep olur mesela küçük bir örnek
Özgüven eksikliği ve ailevi tramvalar malesef...Bunun altında yatan sebepler vardır bence tek çözüm terapi.
Anladığım kadarıyle sıcak kanlısınız ve insanlara karşı olabildiğince nazik olmaya çalışıyorsunuz. Yüzünüze ve dışa vurduğunuz enerjinize yansıyor. Bu da doğal olarak insanları size çekiyor.Kaale alınmamak değil ben zaten full evden çalıştım iş hayatımda ama okurken mesela mağazalarda çalıştım güler yüzlü olduğum için millet lak lak peşindeydi ben çalılşırken müşteri bile gelip konuşuyordu bi kere staj yapıyorum bir ofisteyim mini elbise giydim o gün okulda da sunumum vardı aslında daha önce de giyen vardı direkt biri mini etek giyilmez dedi aaa bilmiyordum dedim kusura bakma dedim sonra 1 hafta geçti o kadın selülit belli eden incecik mini etek giymiş bu ne diyemedim. Ya da bi kere meyhanedeyiz göbek attık güldük lavaboda adamın biri geldi tanışmak istiyorum kaç yaşındasınız sadece sizi izledim çok heyecanlı heyecanlı ne anlattınız vs dedi güldüm teşekkür ederim tanışamam dedim evliyim orda gülmemem lazımdı. Yine insanlar kolay kolay gelir saçıma vs dokunur laf atar konuşur bi kere de metroda adamın biriyle konuştuk dede memleketimi sordu bana yer bul dedi satılık aa dedim var akrabam arsa satıyor numarasını verdi gece beni görüntülü aradı