Soğukkanlı olmak cesaret mi veriyor?

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Ben genel olarak kafasına her şeyi takan, en ufak detayına kadar inceleyen, sürekli aklında bir sonraki adım için hesaplar yapan biriyim.
Spontane biri hiçbir zaman olamadım.
Hal böyle olunca, insanların dediklerini de bazen fazla ciddiye alabiliyorum.
Genel olarak soğukkanlıyım, hoşlanmadığım insanlara cevap dahi vermem, söylediklerini duymam çok ileri gitmedikleri sürece.

Bazen düşünüyorum, cevap vermeyip soğukkanlı olmak, yokmuş gibi davranmak karşımızdaki insana cesaret mi veriyor?
İçimden, şuna bir laf söyleyeyim de sussun diyorum, dilime kadar geliyor, sonra en iyisi onu adam yerine koymayayım hem kalp kırmamış olurum, hem de ciddiye alınmadığını anlamış olur diye vazgeçiyorum.
Çoğu zaman cevabımı da oturtuyorum ama sonradan gerek var mıydı diye düşünüyorum ve pişman oluyorum.

Size asıl sormak istediğim şu.
Siz ne yapıyorsunuz bu durumda?
Sağlıklı ve doğru olan tavır sizce nedir?

Adamina ve durumuna gore...

Birini susarak ezersiniz oteki sustunuz diye sizi ezdigini sanir...
Ben de öyle düşünüyorum bazen ama duruş da bir cevap değil midir?
Susarak, bakışlarınızla ve mimiklerinizle ezildiğinizi değil de, ciddiye almadığınızı belirtmek bazen daha çok işe yarıyor sanki.
Karşıdakiyle girilen münakaşa, bazı insanlarda ters tepiyor daha da hoşlarına gidiyor sanki.

Bu konuda fikirleriniz çok önemli.
Özellikle şu sıralar.

yüklü bir kredi açıyorum , yanlış anladımmı , olabilir yea , özünde eyi insan vs. vs . kredisini bitirip pıçak kemiğe dayandıysa canımı sıktıysa ağzına yüzüne ..... m çk iyi oluyo . Susma . Hasta olursun .

Kahkaha attım ya.
Çok iyiymiş bu aslında.
Kredi açmak hiç aklıma gelmezdi.

Kesinlikle duruşum adamına göre değişir. Ben genelde lafımı esirgemem. Bazen de cidden umursamam bile. Ama cidden umursamam, cool görünmek adına değil :)

Kesinlikle duruşum adamına göre değişir. Ben genelde lafımı esirgemem. Bazen de cidden umursamam bile. Ama cidden umursamam, cool görünmek adına değil :)
Cidden umursamadığım insanlar var ama bazı insanlarla samimiyet yok, muhabbet yok sanki ahbabın gibi konuşmaya yeltenebiliyorlar.
Nereden cesaret alıyorlar merak ediyorum.

Ben genel olarak fevri davrandığım için ne desem bilmiyorum. Ama arasira Çıldır bence

Cidden umursamadığım insanlar var ama bazı insanlarla samimiyet yok, muhabbet yok sanki ahbabın gibi konuşmaya yeltenebiliyorlar.
Nereden cesaret alıyorlar merak ediyorum.
Onlar kaşınıyorlar... Ama bırak, kaşıyan sen olma. Bunlar mutlaka başka birileri tarafından bir güzel eziklenmiş oluyor genelde. Senin yanına o şekilde geliyorlar.
Ben olaya böyle bakıyorum ve bir tane de ben vurmuyorum. Gerek yok

Ben genel olarak fevri davrandığım için ne desem bilmiyorum. Ama arasira Çıldır bence
Evet, sizin yorumlarınızı okumak çok eğlenceli oluyor.
Sanki hiçbir şeyi ciddiye almıyormuş gibi hissettiriyorsunuz.

Genellikle bu insanların ortam içerisinde dikkat çekmeye çalışmak için, değişik ve garip hareketleri oluyor.
Çoğunda bunu fark ettim.

Evet, sizin yorumlarınızı okumak çok eğlenceli oluyor.
Sanki hiçbir şeyi ciddiye almıyormuş gibi hissettiriyorsunuz.

Tsk ederim Aslında aldığım için Fevri davraniyorum
herşey kararında guzel

Sessizlik en gzl cevap ama anlayana bazilari gercekten korkaklik zannediyor bende hic altta kalmam yapistiririm hemen ama boyle oluncada uzayip gidiyo o kisiyi de silerim olur biter

Ağzıma geleni söylerim genelde. Pişman olduğum da çok oluyo. Politik olmayı isterdim diyemem, samimi olmak önemli benim için, yapmacıklık bana göre değil.

Bazen de bir sürü şey söylemiş olmama rağmen, gece kafamı yastığıma koyduğumda keşke şunu da deseydim, bunu da deseydim düşüncelerine dalmalktan uykularımda kaçabiliyo. Dilimin hiç ayarı yoktur bu yüzden de başıma gelmeyen kalmamıştır napiyim yani, sesimi kesip dinleyemiyorum kaşlar bi çatılıyo, yaşlanınca botoks yaptırmak zorunda kalcam bu gdişle diyorum hatta bazen

Sessizlik en gzl cevap ama anlayana bazilari gercekten korkaklik zannediyor bende hic altta kalmam yapistiririm hemen ama boyle oluncada uzayip gidiyo o kisiyi de silerim olur biter
Uzayıp gidiyor işte.
İyice çirkinleşiyor durum.

Ben de bazen susmadığım için pişman oluyorum.
Gerek var mıydı bu kadar ağır konuşmaya diyorum.
Çok sıcakkanlı biri değilimdir, kendimi bildiğim için.
Meseleleri fazla büyüttüğümden, karşımdakilerle rahat konuşabilecekleri kadar samimi olmamaya çalışıyorum.

kısa vadede benim gibi fevri insanlar kazanırmış gibi görünse de, uzun vadede siz kazanırsınız

Ben de genelde böyle yapıyorum. Çunku cevap vermek gereksiz geliyor. Şimdi ben bunu dicem o ustune başka bişey dicek aman kendini haklı gorsun sussun diyorum. Bence onları ciddiye almadığımızı gösterir ki böyle yapman daha güzel bence boşver konuşan konuşsun boşa konuşuyor sen konuşup da kendi çizgini bozma diyorum. Ama bazı durumlarda çığırından çıkınca da kontrolü alamıyorum belki de kotu yanın çok kotudur benim gibi o yüzden kendşni frenlemeye odaklamışsındır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…