Şok Oldum!

O zaman öncelikle kendime 41 kere maşallah diyeyim de gözünüz kalmasın

Kendime bakarak genelleme yapmıyorum, genellemelere bakarak bu şekilde yaşıyorum. Hamilelik hastalık yada hasta olma durumu değildir. Bunu ben değil dr.lar söylüyor.

Hayat sizin hayatınız, bebeğe ağır kaldırmaktan öte stres içinde bir yaşantı zarar verir ki, siz bu konuyu içinizde büyüterek zaten bebeğinize o bir sefer kaldıracağız 6 kilodan daha fazla zarar veriyorsunuz.

Dediğim gibi hayat sizin. Ağır kaldırmam ama sinir, stres içinde yaşarım demek sizin tercihiniz. Hayırlı doğumlar.

Son düzenleme:

merak etmeyin kimsede gözüm kalmaz. hastalık durumunda olduğumu iddia etmedim zaten ama kendimden çok düşünmem gereken küçük bir can taşıyorum. O yüzden varsayımlara dayanarak onun hayatını tehlikeye atamam değil mi?

Ayrıca stres yaptığım bir durum yok. Sadece şaşkınlık içerisindeyim ama kendisi bu sözüyle bazı şeyleri anlamamı sağladığı için minnettarım.

Bundan sonra herşey ona göre.

canım haklısın ancak herkesin hamileliği farklıdır..hatta aynı annenin her hamileliği de farklıdır.sen ayakta çok rahat geçirirsin ben yatarak geçiririm..

ayrıca evde o kadar insan varken 7 aylık hamile birine hadi koca salıncağı sen getir demek doğru mu peki?

Son düzenleme:
Yalansız gerçek yüzünü belli etti işte. Bundan sonra ona karşı düşüncelerim eskisi gibi olmayacak.

Şaşkınlığımı artık attığımı sanıyorum. İyi oldu bu olayın olması. Ayaklarım suya erdi işte.

Dahası gelip hala ben bir suç işlemişim gibi hem bana hem eşime trip atıyor. Ama takmıyorum ne derse desin ne yaparsa yapsın. Eşimin annesi olabilir ama benim için bir yabancıdır artık.

ben yeni doğum yaptım dört ay oldu. kaynana geldi eve yerleşti. güya bakacak. otemmuz sıcağında loğusalık ateşiyle dikiş acısıyla ölürken ben. hergün eve misafir çağırdı. telefon elinde ona gel buna gel kadınlı erkekli bi ton misafir. doktor bana zor bi doğumdu. bacaklarını birleştirip yatıcaksın kalkmıcaksın diye tembihledi. ama misafir karşılattı bana.gelip gelip kaldırıyodu yataktan. oturamıyodum bile düşünün. bebeğimi bile ayakta emdirtti bana. oda yavrum sağolsun en az yarım saat 45 dk emerdi. öldüm öldüm dirildim. yatarak emzirmeliydim ama izin vermedi.yok gaz olurmuş yok boğulurmuş, sonunda nemi oldu. dikişlerim ödem yaptı ve şişti şişti ve ayrıldı. bi türlü iyileşemedim. en azından misafir için iyileşmemi bekleyebilirdi. aaa yok altın takacaklar ya bir an önce gelsinler. sonra 1 hafta geçti. ben neden daha iyileşmemişim. bana bakmadı bile ama zor geldi iki tas çorba koymak hanıma. sen o kadar gelinim yapıyorum de her işini yıllarca. o sana böle yapsın. eşime bile fitliyodu beni, iyileşti aslındada arsız baktırıyo kendine diyodu. eşimde inandı ona. o kadar zoruma gitti ki. sora bi doktora gidelim dedim. ben korkudan bakamıyodum çünkü yarama. doktor ise inanamadı. sen iyi bile duruyosun ayakta etin açık kaynanamamış dikişler ayrık ayrık duruyo, ciğer gibi dışarda demesinmi?, ben bayılacaktım zaten, eşimde ozaman inandı. ama kaynana inadından inanmadı,yok elin gelinide normal doğurmuş 5 günde kalkmış, yok kendide normal doğurmuş 3 günde kalkmış, o bide eşinin sülalesine bakmış yemek çıkarmış. neler neler. defol git demi işe yaramıcaksan, annecim benim zavallı kaç kere geldi. ben durayımm birazda die. ama yok gitmedi kadın.eşim iş başı yaptıktan sora da artık hiç bi şey yapmamaya başladı. ne yemek ne bişe. ben sabah akşam bebekle boğuşuyorum. sürekli emiyo zavallım aç sütüm gitti stresten sıkıntıdan acıdanuykusuzluktan dinlenememezlikten, su bile içemiyodum bırakıp ta. kendisi napıyodu.gece kapısınıda kapatıp bi yatıyodu,sabah kalkıyodu, karnını doyuruyodu mutfakta çayını demleyip balkonda çay sigara keyfi yapıyodu,elinde telefon onla bunla muhabbet, bana açmısın susuzmusun yoooooook.
onun allah cezasını versin, bunlar daha hiç bişedeğil, dahaanlatsam kalp krizi geçirirsiniz. bu kadar şeyin üstüne bana hakaretlermi dersin, annemi kovar gibi tavırlarımı, eşim yokken ayrı varken ayrı oyunlarımı, oğluma o bakıcakmış ben temizlik yemek yapıcakmışımda misafir ağırlıcakmışımda.
aptal aptaaaaaaaaaaaal oğluma ben bakıcam ben alışıcam ben öğrenicem bakmayı nasıl uyutulur. nasıl beslenir. nasıl avutulur. öğreticeksin büyüksen. sen bana bakıcaksın ki torunum torunum diye caka sattığın millete. o otorunun sütünü kestin sen rızkınız kestin bana yasattıklarınla. allahımda senin rızkını kessin bu dünyadan inşallllllaaaaaaah. oğlum mamaya mahkum kaldı senin yüzünden. yaşama sen yaşamaaaaaaaaaaaaaaa.
neyse ben sakinleşmeliyim biraz müsadenizle ağlamaktan ekranı görmekte zorlanıyorum. hala hatırladıkça o günleri mahvoluyorum.

allah cezanı versin kaynana

Canım üzülme sen Allah böyle zalimlerin cezasını verir. Şimdi senin halini okudum da ben senin yanında gerçekten devede kulağım. Allah sana sabırlar versin. Ancak öncelikle kendin ve bebeciğin için sinirlenme. Çünkü sen sinirlendikçe, kendini harap ettikçe karşı taraf bayram edecek. Mümkünse, elinden gelirse gösterme çocuğunu ona.

Çünkü böyle insanların torununu görme hakkına sahip olduklarını sanmıyorum. Nasıl sadece doğurmakla anne baba olunmuyorsa, sadece oğlunun ya da kızının çocuğu olmakla nine dede olunmaz. Emek sarfetmeli insan.

Bir de misafir çağırmış ha! Hangi hakla. Sonuçta orası senin de evin. Ama onun evi değil. Misafirini kendi evinde ağırlayabilirdi.

Allah hem bu dünyada hem ötelerde cezalandırsın böyle vicdansızları.

o gitti kırkını ben çıkardım die caka satıyomuş hala eşine dostuna. bi zaman sonra ankaradan misafir toplayıp gelmiş artık şehirler arası çalışıyo, görmemişin torunu olmuş tutmuş,,,,
bende konuşmuyorum artık ya küsüm haliyle haklı sebeplerle, eşimlede çatıştık bu yüzden hep, hava yine gergin, neyse ben bebeğimle ilgileniyorum, misafirler gördü sevdi felan uykusu geldi uyucakcocuk, oda salak nie uyutuyomuşum ben bebeği, insanlar taaaaaaaa ankaradan gelmiş bebek için. manyak bu yaaaa. o daha bebek senle misafirlerinle oturup muhabbetmi edecek emicek uyucak doyacak uyucak demi. neyse uyku hali geldi huysuzlanıyo belli. gözlerini ovuşturuyo ağlıyo cocuk uyutmak içinde ondan izin alıcam yaaa .
eşimde alışverişe gitmişti. neyse misafirlerden müsade istedim uyutup geleyim die. kalabalıkta gürültüde uyumuyo. geçtim arka odaya ayağımda sallıyorum bebeği. sen gel arkamdan neymiş misafirler bana gelmiş bebeğe o bakcakmış, git yemek yap, bende hayır dedim, uyusun öle gelicem dedim.

sen neyap zorla asıl cocuğu aniden ayağımdan çocukta kay düş yere kıçının üstüne. ben bi çığlık atmışımki hala titriyorum aklım çıktı. bana olan hırsından çocuğumu öldürecekti, sen kimsin benim bebeğimi alıyosun elimden zorla kimsiz beeeeee. hala şaşıyorum kendime nasıl defetmedim evden inanamıyorum.bütün gün zangır zangır misafir ağırladım. olayı görende olmadığından içeride düşürmedim demiş millete beni yalancı yaptı yani.

Tabi ki birtanem ama biz burada normal şartlar altında bir hamilelikten bahsediyoruz. Kimse yattığı yerden kaldırıp kanamalı bir geline getir demiyor. Bende zaten ilk cümlem de onu söyledim, herkesin bedeni ve bebeği hakkında söz söyleme hakkı var.

Geçen gün birşey oldu tam hatırlamıyorum anneme "yük olma yeter birde senin peşinden dolaşmayayım" dedim "eee dolaş ne olacak" dedi yani insanların boş bulunduğu haller ve zamanlar oluyor.

Biz hiçbirşey bilmiyoruz sadece yanlı dinliyoruz.

O yüzden kim ne derse boş. Sadece KK kadınlarının genel kayınvalide fobisini bildiğim için, tolere edilecek bir durum olduğunu düşündüm.

Asgari müşterekte gelini sevmeyen nefret eden bir kayınvalide bile torunun kılına zarar gelsin istemez. Aksi ise akıldan yoksundur kesin.

Son düzenleme:
Kayınvalıden bu sekılde davranırken hıc cevap vermıyorusun ?
Mısafırı gelmıs ya mesela bnım bgn ıslerım var deseydın gıtmeseydın keske o gun

Canım yüzüne karşı söyleseydin keşke evimde misafir istemiyorum diye.

Kayınvalıden bu sekılde davranırken hıc cevap vermıyorusun ?
Mısafırı gelmıs ya mesela bnım bgn ıslerım var deseydın gıtmeseydın keske o gun

aaa evime çıkıp sabahın köründe emrivaki yaptı gelirsin aşağı misafir geldiğinde diye. Hem de eşimin yanında.

Ama bundan sonra kazın ayağı öyle değil.

Israrla sizden getirmenizi istemeniz hoş olmamış ama çokta şok olacak bir durum değil.
İstemiş siz getirmemişsiniz hepsi bu.
Belki o an düşünememiştir, belkide kaldırabileceğinizi düşünmüştür.
...

''Börek kızartırken elimi yakıyordum'' derken bile k.validenize olan öfkenizi yazmışsınız bu cümlenizde.
Onun misafirleri diye böyle düşünüyorsunuz bence.

Hizmet konusunda ise ayakta durulabildiği kadar durulabilir, ağrı ve sıkıntı olmadığı sürece.
Son anına kadar yoğun işlerde çalışan kadınlar var, elleriyle saatlerce çamaşır yıkayanlar, çocuklarını sırtına alarak hizmet eden kadınlarımız var v.s v.s

Evet herkesin hamileliği bir değil, zor geçen hamilelikler var.
Riskli değilse hassas olunmalı ama çokta abartılmamalı.

Gözün aydın muradına erdin. Artık kaynanandan rahat rahat nefret edebilirsin...

Ben sana ilk yazımda söyledim bahane arama direkt nefret et diye. Kaç gündür millete yok ağır kaldırttı, yok hizmet ettirtti, yok beni düşünmüyorsa çocuğu düşünsün diye hedef saptırmaya çalıştın çoğu kişide sana inandı. Çocuğunu çok düşünüyorsan stresten uzak dur yeter bu saatten sonra ağır kaldırmayla o cocuk düşmez gerçi sen bunu zaten biliyorsundur ama neyse...

Sen bu kafayla daha çok dert yaratır burada kendine taraftar toplarsın.

Ya belamısın sen bi defol git konumdan ya.

ayy kızlarrr yasadıklarınıza cok uzuldum valla..angr senın yazdıklarını şaşkınlıkla okurken bege nın yazdıklarınıı beni mahfetti..bu nedir arkadaş yaa..zamanında bunların da kv deleri onlara oyle mı davranmıss kı boyle yapıyolar..kımden neyın ocunu alıyorar..ee tabı bunlar gelın yapacak bunlar gelın hasta olmayacak dusuncesı olduğu surece ınsanlar da (burda bıle yazan olmus) boyle kv deler olur tabı etrafımızda...
kımı esınden kımı gorumcesınden gıbı evladın dan gıbı de boyle kayınvalıdesınden cekıyor işte..
bu dunyada huzur yok kızlarr....allahım herkese mutluluk versin..

amin canım güzel dileklerin için.

Dediğin gibi gelin üşümez! Gelin yorulmaz! gelin acıkmaz! Gelin hasta olmaz! Gelin gerekirse kayınvalidesi görümcesi ve kocası için canını verir! Gelinin yaşamaya bile hakkı yok zaten.

Dediğn gibi bazı kadınlar son ana kadar çalışıyor. Ama ben zaten kendime güvenebilseydim gül gibi işimi bırakıp bu sene evde oturmazdım.

valla canım ınsan olmk lazım herseyden onceee..bu ne yaa..benımde annem kayınvalıde kaldı kı abımın esı hamıle olmadığı halde yemeklerıne kadar kendı yapıyor..anlayışlı olmak gerekk..gelın demek hızmetcı demek deıll..oda senın bı kızın sonuctaa..kendı kızına yapmayacağın seylerı neden gelınıne yapıyosun kı anlamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…