- 13 Kasım 2009
- 2.281
- 8
- 158
- Konu Sahibi angryangel
-
ya evet o yüzden çoğu kadın bebeklerinin yarısını daha bir yaşına gelmeden toprağa veriyormuş...
hamile kadın ölümü, doğum sırasında ölüm sıradan sayılıyormuş...
anneannem sekiz doğum yapmış, üçü ölmüş, babaannem onuncu hamileliğinin sekizinci ayında hamileyken vefat etmiş, küçük halam iki yaşındaymış...arkasında yaşayan yedi çocuk bırakmış, yüzünü bile hatırlamayan...
ya eskiden böyleymiş, ama biz böyle bir hayat istemiyoruz...
bebeklerimizi süt kokusuyla gömmek, yetim çocuklar bırakmak istemiyoruz....
ne mantık ama......
Eskiden senin gibiler sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyormuş, ne olacak alt tarafı beşiği kaldırsan? Abartma bence...
Alakası yok eskilerden düşük yapan ben hiç duymadım hep yeni nesilden çıkıyor yatalak hamileler.
Beşiği getirmiş ve hem annesi hem de çocuk hayatta. Nasaya filan haber vermenize gerek yok yani her şey yolunda kızlar biraz sakin. Abartmayın yahu hamilelik bahane bana emir veremez deyin lafı çevirmeyin.
Beşiği getirmiş ve hem annesi hem de çocuk hayatta. Nasaya filan haber vermenize gerek yok yani her şey yolunda kızlar biraz sakin. Abartmayın yahu hamilelik bahane bana emir veremez deyin lafı çevirmeyin.
Eskiden senin gibiler sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyormuş, ne olacak alt tarafı beşiği kaldırsan? Abartma bence...
Bence siz sakin kafayla tekrar okuyun konuyu, beşiği konu sahibi kaldırmamış, "ya kaldırsaydım..." diyor.
Alakası yok eskilerden düşük yapan ben hiç duymadım hep yeni nesilden çıkıyor yatalak hamileler.
en basit bi atışmada bile bas tekmeyi gitsin diyen siz birden aman kızlar sakin olun mu diyorsunuz ne kadar şaşırtıcı
Sıkıntı bastığı için sonuna kadar okumamıştım gerçekten. Eğer kaldırmadıysa tehlike hala devam ediyor demektir. Bence kaynanasına tekmeyi bassın.
konu başlığı sahibi hamile olmasa ama yine kayınvalidesi tarafından ona bir şeyler yapmak "zorunda" bırakılsa, eminim buraya yazan arkadaşların hepsi yine de bu durumu ayıp olarak nitelendirirdi. - çünkü öyle.
ben demiştim bu sefer birşey eksik diyeneyse ki geç olmadan geldi
Sıkıntı bastığı için sonuna kadar okumamıştım gerçekten. Eğer kaldırmadıysa tehlike hala devam ediyor demektir. Bence kaynanasına tekmeyi bassın.
Aynen öyle. İşte konunun özü bu. Hamileliğin arkasına sığınmasın o zaman. Gelin oturacak, annesi hizmet edecek, bu ayıp olmayacak yani öylemi? Hakikaten biz eskide kalmışız sizler avrupa birliğine gireli çok olmuş.
Aynen öyle. İşte konunun özü bu. Hamileliğin arkasına sığınmasın o zaman. Gelin oturacak, annesi hizmet edecek, bu ayıp olmayacak yani öylemi? Hakikaten biz eskide kalmışız sizler avrupa birliğine gireli çok olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?