Şok Oldum!

aaaa olur mu dilzar abartma bence

Eskiden senin gibiler sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyormuş, ne olacak alt tarafı beşiği kaldırsan? Abartma bence...

Konu sahibinin k.validesi tarla olsa onu da yaptıracak tiyniyette bir insan

Alakası yok eskilerden düşük yapan ben hiç duymadım hep yeni nesilden çıkıyor yatalak hamileler.

Düşük oranı fazlaydı, doğumda anne-çocuk ölümleri fazlaydı. Kadınlar tarlada çalıştığından hastalıktan ölen çocuk çoktu. Doktora gitmek, aşı olmak lükse giren şeylerdi...

Son düzenleme:
Beşiği getirmiş ve hem annesi hem de çocuk hayatta. Nasaya filan haber vermenize gerek yok yani her şey yolunda kızlar biraz sakin. Abartmayın yahu hamilelik bahane bana emir veremez deyin lafı çevirmeyin.

en basit bi atışmada bile bas tekmeyi gitsin diyen siz

birden aman kızlar sakin olun mu diyorsunuz ne kadar şaşırtıcı

Beşiği getirmiş ve hem annesi hem de çocuk hayatta. Nasaya filan haber vermenize gerek yok yani her şey yolunda kızlar biraz sakin. Abartmayın yahu hamilelik bahane bana emir veremez deyin lafı çevirmeyin.

Bence siz sakin kafayla tekrar okuyun konuyu, beşiği konu sahibi kaldırmamış, "ya kaldırsaydım..." diyor.

birak hamileligi normalde bile agir birseyi kaldirmamak gerek sakat kalsan belin incilse birsey olsa kim bakacak omur boyu acisini kendin cekecen,
iyi yapmissin kaldirmamakla

bir arkadas eskiler demis adi ustunde arkadasim eski biz yeniyiz hic birsey eskisi gibi degil artik,yasli babaanneler gibi eskilerde eskiler

Eskiden senin gibiler sabahtan akşama kadar tarlada çalışıyormuş, ne olacak alt tarafı beşiği kaldırsan? Abartma bence...

Farkındaysanız kızcağız 7 aylık hamile , o evin gelini hizmetçisi değil , kayınvalidesine yardıma gitmiş isterse iş yapar istemezse iş yapmaz
ayrıca orada başka kişiler varken ,bu kızcağız 7 aylık hamile haliyle hem hizmet edip, hemde hamallıkmı yapacak, yani sizce yan odadan ağır bir eşyayı taşımasını emreden kayınvalide abartmıyorda , buna kırılan bu kızcağızmı abartıyor lütfen biraz empati kuralım

konu başlığı sahibi hamile olmasa ama yine kayınvalidesi tarafından ona bir şeyler yapmak "zorunda" bırakılsa, eminim buraya yazan arkadaşların hepsi yine de bu durumu ayıp olarak nitelendirirdi. - çünkü öyle.

Canım ben sana samımı duygularımla sunu dıyorum.SInırını cız tavrını koy.Yoksa daha ne soklara gırersın sen.Bunu bebek dogmadan yapsan cok ıyı olur.Yoksa bebegınle ılgılıde cok komutlar alırsın ve lohusalıkta bu problemlerle ugrasmak gercekten cok zor olur'

en basit bi atışmada bile bas tekmeyi gitsin diyen siz birden aman kızlar sakin olun mu diyorsunuz ne kadar şaşırtıcı

Sıkıntı bastığı için sonuna kadar okumamıştım gerçekten. Eğer kaldırmadıysa tehlike hala devam ediyor demektir. Bence kaynanasına tekmeyi bassın.

ben demiştim bu sefer birşey eksik diye neyse ki geç olmadan geldi

Son düzenleme:

Aynen öyle. İşte konunun özü bu. Hamileliğin arkasına sığınmasın o zaman. Gelin oturacak, annesi hizmet edecek, bu ayıp olmayacak yani öylemi? Hakikaten biz eskide kalmışız sizler avrupa birliğine gireli çok olmuş.

Sıkıntı bastığı için sonuna kadar okumamıştım gerçekten. Eğer kaldırmadıysa tehlike hala devam ediyor demektir. Bence kaynanasına tekmeyi bassın.

Ya canım yorumlarındaki agresiflik nedir böyle ? Aslında agresif yorum olması önemli değil de CAHİLCE olması kötü.
Siz 7 aylık hamileyken ağır ağır şeyler kaldırırsınız sıkıntı yapmayın :) Size değil de bebeğinize acırım o zaman Cahil fikirli bir anne sahibi olacak diye ...

ilahi kız hiç güleceğim yoktu.bir ülkenin tehdit unsuru oluşturan birşeyden dolayı tehlike çanlarını çalması gibi birşey ortaya çıkmış. ama kayınvalidein yaptığı hoş değil gebe birine söyleyeceğine kendi getirse daha uygun olurdu ....

Eğer o annenin eli ayağı tutuyorsa kendi misafiri ise tabi ki hizmet edecek. Gelinde kalkıp yardım eder zaten. Bunun Avrupalı olmakla değil, doğru davranmakla ilgisi var...

Son düzenleme:
muklakukla haklı aslında
kız resmen hamileliğinin arkasına saklanmış, utanmaz
hamileliği kullanıyor resmen
gelin değilmi işte el kızı değilmi
geline taş taşıtacakasın hamileyken taşşş,
maklakukla olsa ölemi yapar doğum anında bile kayınvalidesinin yıkayamadığı çamaşırlarını düşünürr
ahhh ahhh şimdikiler avrupa birliğine girmiş bile

Muklakuklacim hamile olmasambgercekten gocunmazdim ama hem hamileligin verdigi yorgunluk hem de kv nin hamile birinin birsey kaldirmamasi gerektigini bile bile en az 6 kiloluk seyi bana tasitmaya calismasi acayibime gitti bilmem anlatabildim mi

Misafiri kim çağırdıysa o hizmet edecek, edemiyorsa misafir çağırmayacak, ya da üslupluca gelininden yardım rica edecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…